-
erwfdv
-
Καταρχάς, να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας! Συμφωνώ με τους περισσότερους που μιλάνε για παροιμιώδη αξιοπιστία των συγκεκριμένων αυτοκινήτων (...και όχι μόνο...CARINA E του πατέρα μου με 14 απροβλημάτιστα χρόνια είναι ένα ακόμα παράδειγμα...):yahoo:
Στο θέμα μας τώρα, το αμάξι ανέβηκε χωρίς ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα στα Γιάννενα ( ) και ίσως να μπορούσε να ξαναγυρίσει χωρίς πρόβλημα....!!! Δεν ανέβασε ούτε θερμοκρασία, απλά 'ανάβλυζε' μαγιονέζα (:iconcool: ) από το φίλτρο αέρος, και ήθελε συχνό καθάρισμα.Μόλις έφτασα, του άνοιξα το πάνω καπάκι και καθάρισα την μαγονέζα που είχε μαζέψει....(μιλάμε για πολύ πράμα.... )
Το αμάξι θα πάει μάλλον αύριο από τον μάστορα και θα έχω τιμή ....απλά μου είπαν φλάντζα γνήσια μόνο σαν ανταλλακτικό 80 ευρώ και με έπιασε μια κρυάδα....
Ας ελπίσουμε ότι η τιμή αύριο δεν θα μου κόψει τον βήχα.... -
Να εύχεσαι να μην έχει κάνει κανένα βαθύ αυλάκι το μπλοκ του κινητήρα. Αν σκέφτεσαι να κρατήσεις για μερικά χρόνια ακόμα το αυτοκίνητο, να στείλουν τη κεφαλή στο μηχανουργείο για πλανιάρισμα και αν θέλει αλλαγή μερικών οδηγών βαλβίδων. Επίσης είναι ευκαιρία να αλλάξεις τα λαστιχάκια στις βαλβίδες. Καινούριο θα γίνει.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Να εύχεσαι να μην έχει κάνει κανένα βαθύ αυλάκι το μπλοκ του κινητήρα. Αν σκέφτεσαι να κρατήσεις για μερικά χρόνια ακόμα το αυτοκίνητο, να στείλουν τη κεφαλή στο μηχανουργείο για πλανιάρισμα και αν θέλει αλλαγή μερικών οδηγών βαλβίδων. Επίσης είναι ευκαιρία να αλλάξεις τα λαστιχάκια στις βαλβίδες. Καινούριο θα γίνει.Ναι, τώρα που θα ανοιχτεί, καλό είναι να τακτοποιηθούν όλα...
Μην τσιγκουνευτείς (μέχρι ένα όριο βέβαια)...Δεν το περίμενα να είναι τόσο ακριβό το ανταλλακτικό...
Μάλλον θα ξεπεράσουμε τα 200...Καλό ήταν στον δρόμο για τα Γιάννενα να είχες σχετικά καινούργιο λιπαντικό (όπως είπε και ο Βασίλης).
-
Και εγώ δεν το περίμενα να είναι τόσο ακριβό το ανταλλακτικό.... ...αλλά καλύτερα γνήσιο στα εντόσθια της μηχανής.
Όσο για τσιμουχάκια βαλβίδων που λέτε, είχε αλλάξει σχετικά πρόσφατα και δεν έκαιγε ούτε σταγόνα λαδι.....
Πρώτη εκτίμηση από τον μάστορα 150 με 200 ευρώ αν είναι απλά φλάντζα....αν είναι και ράγισμα..... .... ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω..... -
Στείλε ένα μήνυμα στον gorghs να σου βρεί κινητήρα με 200e.
Λάδι αυγολέμονο...?