-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Εγω λεω να καταργηθει η AGB και λοιπες εταιρειες. Τα καναλια ανακοινωνουν το εβδομαδιαιο προγραμα/εκπομπες και οσοι θελουν να διαφημιστουν διαλεγουν την ωρα που θα μπει η διαφημηση τους.
Οπως κανουν ολες οι εταιρειες ανα το κοσμο, στο τελος του χρονου βγαζουν τα κομπιουτερακια και λενε τοσες διαφημισεις πηραμε, τοσο τζιρο, τοσα κερδη ή ζημιες.
Αν ειναι μαγκες ας κανουν ποιοτικες ακπομπες να τους βλεπει ο κοσμος.Αυτό δεν είναι σωστό νομίζω.
Σε κάθε τομέα της αγοράς υπάρχουν μετρήσεις για να δείχνεις επίδοση. Έτσι πρέπει κι εδώ.
Ας λύσουν το θέμα.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ωραίοι είμαστε!1500 άνθρωποι αμφιβόλου νοημοσύνης (για να βάζουν τέτοια πράγματα στο σπίτι τους) καθορίζουν τι θα βλέπουν τα υπόλοιπα 10.000.000...
Και δεν έχουμε πετάξει ακόμα τις τηλεοράσεις από το μπαλκόνι...
Αυτό που λες δεν είναι σωστό. Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να ψηφίζουν όλοι όσοι είναι αμφιβόλου νοημοσύνης.
Ακόμα και έτσι όμως, δες και την άλλη πλευρά.
Η τηλεόραση είναι ένα μέσο που απευθύνεται σε απλούς ανθρώπους. Λογικό είναι οπότε να διαμορφώνουν αυτοί το πρόγραμμά της.Από την άλλη όμως είμαι βέβαιος πως όπως σε όλες τις στατιστικές μετρήσεις έτσι και σε αυτή θα παίρνεται δείγμα από διάφορες ομάδες ανθρώπων, διαφορετικής μόρφωσης εισοδήματος κ.λ.π.
Υ.Γ. Δεν μου αρέσει η εικόνα της σημερινής ελληνικής τηλεόρασης και θα ήθελα να αλλάξει κατεύθυνση προς το κάτι περισσότερο ποιοτικό και να φύγει από τη σημερινή φτήνια των κουτσομπολιών και των reality. Δεν θεωρώ όμως σωστό να επιβάλω εγώ 'ο κάτοχος υψηλού δείκτη νοημοσύνης' στους υπολοιπους το τι θα δουν. Αυτή είναι η ένστασή μου.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ωραίοι είμαστε!
1500 άνθρωποι αμφιβόλου νοημοσύνης (για να βάζουν τέτοια πράγματα στο σπίτι τους) καθορίζουν τι θα βλέπουν τα υπόλοιπα 10.000.000...
Και δεν έχουμε πετάξει ακόμα τις τηλεοράσεις από το μπαλκόνι...
Αυτό που λες δεν είναι σωστό. Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να ψηφίζουν όλοι όσοι είναι αμφιβόλου νοημοσύνης.
Ακόμα και έτσι όμως, δες και την άλλη πλευρά.
Η τηλεόραση είναι ένα μέσο που απευθύνεται σε απλούς ανθρώπους. Λογικό είναι οπότε να διαμορφώνουν αυτοί το πρόγραμμά της.Ο προβληματισμός μου δεν έγκειται στη νοημοσύνη αυτών των ανθρώπων, αλλά στο ότι 'εμείς, οι υπόλοιποι' (ελπίζω να μην ακούγεται πολύ ρατσιστικό) δεν έχουμε δείξει ότι έχουμε τη δύναμη να αντισταθούμε στην, πολιτική κυρίως, δύναμη του μέσου...
Νομίζω πως αν τις πετούσαμε απ' το παράθυρο (μεταφορικά) θα κάναμε ένα μεγάλο βήμα εμπρός σαν κοινωνία...
-
α) Το ποιοτικό κοστίζει περισσότερο. Τα ιδιωτικά κανάλια είναι κερδοσκοπικές εταιρείες.
β) Σύνταγμα, άρθρο 15:
.....................................
2. Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους. Ο έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως νόμος ορίζει. Ο άμεσος έλεγχος του Κράτους, που λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας, έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
β) Σύνταγμα, άρθρο 15:
.....................................
2. Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους. Ο έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως νόμος ορίζει. Ο άμεσος έλεγχος του Κράτους, που λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας, έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.Οι μεσημεριανές εκπομπές του Mικρούτσικου και όχι μόνο, είναι αντισυνταγματικές!!!!!!!
-
Λοιπόν αυτά τα καθάρματα (όποια και αν είναι τελικά) εγκληματούσαν βάναυσα επί 16 χρόνια σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας!
Παρήγαγαν προγράμματα ευτελούς υποκουλτούρας, απύθμενης και αστείρευτης σαβούρας, καταιγιστικής κενολογίας. Νόθευσαν το πολιτιστικό προφίλ και τα ήθη και έθιμα της πολύπαθης ελληνικής κοινωνίας, χωρίς να λογαρίασουν τίποτε.
Εύχομαι να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη. Είναι το λιγότερο που τους αξίζει.
Τα (απτά) αδικήματα που τους βαραίνουν είναι πάρα πολλά.
Ο κατά το 1990 διευθυντής της ΕΡΤ έλεγε ότι διάφοροι κάνανε πειρατία σε αναμεταδότες της ΕΡΤ ανά την επικράτεια, πορκειμένου να αυξηθεί παράνομα το ποσοστό κάλυψης των βρεφικών τότε ΑΝΤ1 και MEGA. Δεν αμφιβάλλω καθόλου! Τέτοια καθίκα που είναι!Η AGB πρέπει να κλείσει και να δημευτεί όλη η περιουσία της καθώς και αυτή των (παράνομων) μετόχων της, προκειμένου να καλύψει την ζημιά που προκάλεσε εις βάρος του δημοσίου.
Θα πρέπει να δημιουργηθεί μια κρατική εταιρία δημοσκοπήσεων. Πολλά από τα προγράμματα (π.χ. ειδήσεις) θα πρέπει να εξαιρούνται των μετρήσεων.Αυτά πιστεύω...
-
Μέχρι τώρα, εντυπωσιακά τα αποτελέσματα .
Και εντελώς αναμενόμενα ...
Μέτρηση τηλεθέασης