-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Το κασκαι είναι και γενικότερα η Νισσαν είναι η φθηνή μερσέντες!!!!! Νισσαν τσέρυ αθάνατο 1000άρι, νισσάν σάννι τέλειο, αλμέρα, πριμέρα ,μικρα ,κάθε αμάξι και ένας θρύλος!!!!!!Καλα ειπαμε οτι ειναι αλλα εσυ το εκανες λυσσα!!!!
-
-
Ναι αλλα δε πρεπει να σταματησει καπου αυτο , του πατερα μου και του θειου μου το αμαξι του 1990 κρατησε 15 χρονια χωρις προβλημα αλλα του φιλου μου το πεζο 106 ραλι εβγαλε προβλημα. Οι πατεραδες μας ειναι ηρεμοι οδηγοι με μετρια αυτοκινητα που ισως σε στροφη και φρενα σε προδωσουν ενω οι φιλοι μας ειναι ταβλωμενοι 20 αριδες που τους πινουν το αιμα εχουν φρενα και στησιμο αλλα π.χ τα πεζο δεν ειναι αξιοπιστα.Κι εγω σκεφτομαι για Nissan και Quasqai και δεν το υποτιμω απλα σκεφτομαι οτι υπαρχει και η αλλη οψη του νομισματος.Σε αντικα μπορεις να βρεις του 1930 οτι μαρκα θες.
-
Ο χρήστης mag/fmx έγραψε:
Ναι αλλα δε πρεπει να σταματησει καπου αυτο , του πατερα μου και του θειου μου το αμαξι του 1990 κρατησε 15 χρονια χωρις προβλημα αλλα του φιλου μου το πεζο 106 ραλι εβγαλε προβλημα. Οι πατεραδες μας ειναι ηρεμοι οδηγοι με μετρια αυτοκινητα που ισως σε στροφη και φρενα σε προδωσουν ενω οι φιλοι μας ειναι ταβλωμενοι 20 αριδες που τους πινουν το αιμα εχουν φρενα και στησιμο αλλα π.χ τα πεζο δεν ειναι αξιοπιστα.Κι εγω σκεφτομαι για Nissan και Quasqai και δεν το υποτιμω απλα σκεφτομαι οτι υπαρχει και η αλλη οψη του νομισματος.Σε αντικα μπορεις να βρεις του 1930 οτι μαρκα θες.Tι ακριβως θελεις να πεις δηλαδη;Πως συνδεονται ολα αυτα μεταξυ τους;
-
Μου φαίνεσαι μικρός,πάρε νισσαν να το έχεις χρόνια!! Ο πατέρας μου όχι συντηρητικός οδηγός δεν είναι 3 μηχανές έκαψε μέχρι το 1993 αλλά του πριμέρα δε μπόρεσε, χώρια το φόρτωμα , τσουβάλια λεμονοπορτόκαλα και τενεκέδες λάδι από τα Αγια χώματα του Ν. Ηλειας!!! χαχαχχαχαχαααα!!!!
-
Παντως θα το κανω μια βολτα το Quasqai . Εχω κανει το Υετι και μου αρεσε πιο πολυ απο το ASX .Υποσεινυδητα πιστευω οτι το QQ θαναι πιο αξιοπιστο και πιο τιμιο απο το Υετι αλλα δε νομιζω να ειναι πιο ωραιο στην οδηγιση.
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Το κασκαι είναι και γενικότερα η Νισσαν είναι η φθηνή μερσέντες!!!!! Νισσαν τσέρυ αθάνατο 1000άρι, νισσάν σάννι τέλειο, αλμέρα, πριμέρα ,μικρα ,κάθε αμάξι και ένας θρύλος!!!!!!Τι έγινε? Τώρα ψωνίστηκα! Από που μπορώ να ζητήσω 2 μόνιμους Ζητάδες μπροστά μου να μου ανοιγουν τον δρόμο? Οριακά ανέχομαι να με πλευρίζουν στα φανάρια οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί!
Κώστα, φτηνή Mercedes ας είναι. Φτηνή Mercedes ML να μην είναι μόνο και τραβάμαι τα μαλλιά μας!Υποσεινυδητα πιστευω οτι το QQ θαναι πιο αξιοπιστο και πιο τιμιο απο το Υετι αλλα δε νομιζω να ειναι πιο ωραιο στην οδηγιση.
[quote='mag/fmx']Παντως απο οτι εχω καταλαβει τα Nissan ειναι μετρια αυτοκινητα ....
Λάθος καταλαβες και μέχρι και το υποσυνείδητο σου σε 'διαψευδει'. (Με την καλή έννοια το λέω. )
Στα λοιπά με κάλυψαν απόλυτα οι προλαλήσαντες.
-
Παντως ψηνομαι για το QQ 1.6. Διαβασα και μου αρεσε η συντηρηση , η τιμιοτητα του και η καλη καταναλωση , οταν δω και ρυπους 140- δε θα υπαρχει λογος να μην το τσακωσω.Ακομα λιγο με απασχολουν οι α} διαστασεις του για πολη και η β}οδηγικη του συμπεριφορα σε ταξιδι με υψηλες ταχυτητες.Αν μπορειται να μου πειτε καμια εμπειρια γιαυτα.
Το Yeti μου φανηκε λιγο γ}πλατυ και μου τη δινει να βρισκω σε καθρεφτες.
δ}Η εκδοση μου θα ηθελα να χει 16αρες , clima και esp , ποια να ειναι αυτη αραγε.? -
Απαντήσεις:
Στο δ). Υπαρχει η δευτερη έκδοση, η Action Plus με αυτά τα χαρακτηριστικά.
Στο γ). Φαρδύ είναι και το QQ και έχει μεγάλους καθρέφτες επίσης. Ιδιαίτερα μεγάλος του οδηγού.
Στο β). Δεν έχω κατασταλαγμένη άποψη γι' αυτό διότι σε ένα μικρό ταξίδι που έκανα στα 120 χλμ που έδειχνε το χαχύμετρο είχα συνοδηγό-κόφτη. (Χειρότερος, πιο απότομος από έναν μηχανικό κόφτη εντός του κινητήρα. )! Σαν πιο ψηλό όχημα, αλλού είναι οι αρετές του και όχι σαν ένα κανονικό χαμηλό μικρομεσαίο 1600άρι. Έχει την άνεση του τεχνικά να κάνει φυσιολογικά ταξίδια.
Στο α). Εμένα μου φαίνεται μεγάλο και σαν να μην πολυσυμπαθεί την πόλη ιδίως στο μποτιλιάρισμα. Σίγουρα έχει την δυσκολία του αφού δεν είναι ουτε μινι ούτε σούπερ μινι που έχουν μικρότερες και πιο βολικές διαστάσεις. Το τιμόνι του πάντω κώβει καλά και έχει την καλή ορατότητα στα υπέρ του.Με ένα testdrive πάντως σίγουρα θα έχεις καλύτερη εικόνα από τις περιγραφές των άλλων.
-
β}οδηγικη του συμπεριφορα σε ταξιδι με υψηλες ταχυτητες.
με 5η αυτοκινήτου πόλης που πιανει 31χλμ/1000στροφες θα εχεις κουραστικά ταξιδια με υψηλή κατανάλωση (το γετι εχει γυρω στα 40χλμ/1000στροφες)
-
Για παραδειγμα: ford focus 5d 4.34x1.84x1.50 - nissan qashqai 4.33x1.78x1.61 αρα μαλλον το qashqai ξεγελαει το ματι λογω πιο 'φουσκωτου' σχηματος. Αυτο παντως που πιστευω πως χρειαζεται το qashqai ειναι οπωσδηποτε αισθητηρες παρκαρισματος λογω περιορισμενης προς τα πισω ορατοτητας. Εγω σκεφτομαι να νοικιασω για 2 μερες ενα qashqai γιατι - προσωπικη αποψη - τα τεστ ντραιβ δεν σου επιτρεπουν να εχεις ολοκληρωμενη εικονα για ενα αυτοκινητο που δεν στοιχιζει και λιγο στις μερες μας... Καλυτερα λοιπον να σκασει κανεις 100-120 ευρω σε μια rent a car και να βγαλει πιο σιγουρα συμπερασματα παρα να 'φορτωθει' ενα αυτοκινητο που το γουσταρει μεν αλλα δεν τον 'βολευει' η δεν του 'ταιριαζει' οδηγικα. Παντως το qashqai το γουσταρω πααααρα πολυ! Υποψηφιος αγοραστης και εγω και σκεφτομαι για το action plus.
-
Μπραβο ωραιο ψαξιμο , γιατι εγω το συγκρινα με mondeo σε διαστσεις το QQ . Ενω το Υετι μου φενεται πιο πλατυ απο το QQ .
Παντως σε αλλους το δινουν 2 μερες για ντραιβ και σε αλλους οχι.
Μηπως το 1.84 πλατος του Φοκους ειναι με καθρεφτες ενω του QQ χωρις καθρεφτες. -
Ο χρήστης mag/fmx έγραψε:
Μηπως το 1.84 πλατος του Φοκους ειναι με καθρεφτες ενω του QQ χωρις καθρεφτες.
Όχι. Το Focus είναι πολύ φαρδύ.
-
Ωραια αλλα του Υετι ειναι 195.6 το πλατος με καθρεφτες οποτε στο QQ εχει κανει λαθος ισως ο φιλος.Μαλλον πολαα λαθη 4.54.1μμ μηκος και 178 πλατος χωρις καθρεφτες οπως και ο ανταγωνισμος.
Γιατι καποιος ειπε οτι το QQ εχει 4.33 μηκος το οποιο ειναι λαθος. -
Το Qashqai είναι 4.3μ περίπου.
4.5μ είναι το Qashqai+2.
-
Ο χρήστης i30mania έγραψε:
μαλλον το qashqai ξεγελαει το ματι λογω πιο 'φουσκωτου' σχηματος.Σωστά. Περισσότερο η αίσθηση είναι παρά οι πραγματικές διαστάσεις.
Αυτο παντως που πιστευω πως χρειαζεται το qashqai ειναι οπωσδηποτε αισθητηρες παρκαρισματος λογω περιορισμενης προς τα πισω ορατοτητας.
Τους έχω τους αισθητήρες και είναι πραγματι απαραιτητοι. Είναι ψηλό αμάξι και οι καθρέφτες για να δεις πχ το καπό του από πίσω σε παρκάρισμα είναι έως και αδύνατη.
... να 'φορτωθει' ενα αυτοκινητο που το γουσταρει μεν αλλα δεν τον 'βολευει' η δεν του 'ταιριαζει' οδηγικα.
Κανόνας για αγορά οποιουδήποτε αυτοκινήτου. Εκτός αν υπάρξουν (που μάλλον θα πρέπει) και συμβιβασμοί. Αν μιλάγαμε για 2λιτρο (και ιδίως πετρελαίου) τα πράγματα θα ήταν ίσως και πιο εύκολα.
Παντως το qashqai το γουσταρω πααααρα πολυ! Υποψηφιος αγοραστης και εγω και σκεφτομαι για το action plus.
Πριν 3 μήνες αλλά και στις αρχές καλοκαιριού μου είχαν πει πως η Action Plus υπάρχει μόνο στα χαρτιά και όχι ετοιμοπαράδοτη. Παραγγελία μόνο και 3μηνη, 4μηνη αναμονή. Κακή τακτική του εισαγωγέα για την συγκεκριμένη έκδοση. Για το ESP βρέθηκα στα 22.000€. Δεν ξέρω τώρα μήπως με τον νέο 1,6 117ΗΡ υπάρχει περίπτωση να έχουν φέρει.
Επειδή από παρατηρητικότητα πάω καλά ... εδώ και πολλούς μήνες στην Θεσσαλονίκη έχω δει μόνο ένα μαυρο ActionPlus (ξεχωρίζει από τις 16αρες ζάντες αλουμινίου και τους άβαφους καθρέφτες -που στο μαυρο χρώμα του αμαξώματος μόνο κοντά καταλαβαίνεις πως δεν είναι βαμμένοι).Το Qashqai είναι 4.3μ περίπου.
Στο φυλλάδιο για το 'κοντό' QQ f/l λέει συνολικό μήκος 4330mm και συνολικό πλάτος 1780mm
-
Xexe μου εδωσαν κατα λαθος το φυλλαδιο του QQ+2 στο μαγαζι , παντως 178μμ ειναι το πλατος χωρις καθρεφτες , οποτε 179 το Υετι , 177 το ASX.
Παντως μου φενεται πως η action plus δεν εχει δερματινο τιμονι και επιλογεα. ουτε κλιμα αυτοματο. -
Γιατί έχω την εντύπωση πως οι διαστάσεις που ανακοινώνουν οι κατασκευαστές είναι τυποποιημένες και περιέχουν τους καθρέφτες ανοιχτούς?
Η Αction Plus έκδοση δεν έχει δερμάτινο τιμόνι/λεβιέ, έχει A/C, έχει Cruise control, MP3 player, 16άρες ζάντες αλουμινίου (λίγο κακόγουτσες αλλά δεν πειράζει), ESP, σταθερό υποβραχιόνιο μπροστά, δεν έχει αυτόματα φώτα/υαλοκαθαριστήρες και κάποια άλλα 'σιτ χαι εντ γουότς' μαραφέτια όπως ποτηροθήκες στο πίσω υποβραχιόνιο κλπ.
-
Επισης η Action + δεν εχει προβολια ομιχλης και τοσο καλο CD player. Αφου λεω το Υετι εχοντας μπροστα μου τα φυλλαδια 179 χωρις καθρεφτες και 177 το ASX χωρις καθρεφτες. Το Υετι 195 με καθρπτες. Οποτε QQ 178 χωρις καθρεπτες στανταρακι .
-
Οι διαστασεις του Qashqai (οχι του 2+) ειναι σιγουρα αυτες που εγραψα (4.33x1.78x1.61), καρατσεκαρισμενες και απο το site της nissan. Το action plus εχει μονο esp και ζαντες αλουμινιου 16' επιπλεον απο τη βασικη εκδοση. Δερματινα τιμονια και λοιπα καλουδια περισσοτερα προβληματα φερουν παρα... πρακτικοτητα. Το δερμα θελει και την καταλληλη περιποιηση... Οσο για το clima OK, καλο ειναι.
Παντως πριν κανενα μηνα που ειχα παει στην nissan auto praxis (Λ. Συγγρου, Αθηνα) μου ειχαν πει οτι υπαρχει action plus ετοιμοπαραδοτο. Οποτε ενα μαυρο action plus με αισθητηρες παρκαρισματος δε θα με χαλαγε καθοοοολου...!
Απλα δε θυμαμαι αν ηταν το euro 4 η το euro 5 με τους 117 hp φιλε cosneo...
Αυτα προς το παρον και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΧΛΜ σε ολους τους φιλους του φορουμ.
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)