-
Στην BMW για την 116 μου είχαν πει ότι λάδια και σέρβις μαζί κάθε (περίπου) 20.000 χλμ. Εκείνο που δεν ξέρω είναι τον διαχωρισμό και δεν ξεχωρίζω τα λάδια (αυτοκινήτου!) αλλά ενώ αρχικά μου είχε φανεί μεγάλο διάστημα, ρώτησα 2, 3 κατόχους και μου είπαν ότι πράγματι γύρω στις 20000 χλμ κάνουν ένα σέρβις και αλλάζουν και τα λάδια. (Υπάρχει βέβαια και δείκτης στο ταμπλό που υπολογίζει και δείχνει κάθε πότε θέλει συντήρηση). Με τα χιλιόμετρα που κάνω έως τώρα μου φάνηκαν υπερβολικά τα λάδια κάθε ... 2,5 χρόνια αν και φαντάζομαι ότι ο υπολογιστής του θα καταλάβαινε με τι έχει να κάνει (!!!) και θα μου έδειχνε συντομότερα διαστήματα.
Στο QQ 'βλέποντας και κάνοντας' θα είμαι μάλλον. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
λάδια και σέρβις μαζί κάθε (περίπου) 20.000 χλμ.Kοίτα.... τα έχω ακούσει και γω , και ο γαμπρός μου με γκραντ βιτάρα τα ίδια μου λέει λάδια κάθε 20.000 χιλιόμετρα και κάνει ούτε 5000 τον χρόνο..... Από ίδια πείρα σου λέω ότι και καθόλου να μην αλλάξεις λάδια σε ένα αυτοκίνητο ΜΠΟΡΕΙ και να μη πάθει τίποτα , αλλά άμα τα αλλάζεις ΔΕΝ θα σου πάθει τίποτα!!!!!
Τώρα στο qq αφού όπως λες κάνεις 8000 χιλιόμετρα τον χρόνο δε λέει τίποτα να δίνεις 50 ευρώ τον χρόνο για λάδια!!!!
Δεν έχει έξοδα το αμάξι ας μη το παρακάνουμε όμως!! Είμαι και γω αρνητικός στα ακριβά σέρβις , δεν χρειάζονται, αλλά λαδάκια........... -
Έλα έλα , εσείς οι Σαμιώτες έχετε λεφτά
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Έλα έλα , εσείς οι Σαμιώτες έχετε λεφτάΠεριστεριώτης είμαι!!!! ΑΤΡΟΜΗΤΑΚΙΑΣ , FENTAGIN!!!!!!!! Στη Σάμο έχω έρθει μετανάστης για δουλειά !!!!!!!!
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
... δε λέει τίποτα να δίνεις 50 ευρώ τον χρόνο για λάδια!!!!Φυσικά! Είμαι πολύ τυπικός σε αυτό. Κάθε Σεπτέμβρη στην σειρά τα Nissanάκια για άλλαγμα τα λάδια και πλύσιμο απο τις αλμύρες του καλοκαιριού!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Κάθε Σεπτέμβρη στην σειρά τα Nissanάκια για άλλαγμα τα λάδια και πλύσιμο απο τις αλμύρες του καλοκαιριού!Αν και κάθε φορά παίρνω άλλη μάρκα αυτοκίνητο φορντ, σουζούκι, σεατ, νταιχατσου , νισσάν μικρα, πεζό 107 , νισσάν qq , γίνομαι και γω νισσανάκιας!!! Η Σύζυξ είχε το μικρα, ωραίο αμάξι αλλά το πήρα χωρίς υδραυλικό τιμόνι το 2000 γιαυτό το έδωσα to 2008 και πήρα το 107!!!O Πατέρας μου με πριμέρα 1993 μοντέλο , τέλειο και οικονομικό και τώρα........... qq!!!! Αν και δεν είμαι κολλημένος με μάρκες.... ψηφίζω ανεπιφύλακτα ΝΙΣΣΑΝ!!!!!!!!
-
Μπα! Ανοιχτός σε προτάσεις είμαι αρκεί να υπάρχουν οι προυποθέσεις που θέτω!
Απέρριψα αρκετά και για έως και παραξενους λόγους μέχρι να καταλήξω. Εδώ το έβαλα απέναντι σε ... μελλοντικά!
Να πω παντως την αλήθεια, μελλοντικά η αντικατασταση της τωρινής τριάδας μου ... σπαζοκεφαλιά θα είναι! -
Ο χρήστης pro έγραψε:
Επισημα καθε 15. Ψαξτο.
Οντως!!!!!!!!!!!!!
Μόλις σήμερα μετά από 6 μήνες από την απόκτηση του qq διάβασα το βιβλίο εγγύησης και συντήρησης και... έπαθα!!!
Στο εξώφυλλο μου έχουν κολλήσει ένα αυτοκόλητο που προτείνουν για κίνηση στην Αθήνα αλλαγή λαδιών κάθε 7500 ή 6 μήνες και αν κάνω 15000 χιλιόμετρα (όχι στη Αθήνα) λάδια κάθε 15000 χιλιόμετρα!!!!
Βασικά γράφει:
Μπουζί στα 90.000 χιλιόμετρα!!!!!
Φίλτρο αέρα και υγρά φρένων στα 60.000 και μετά στα 120.000!!!!!
Λάδια και φίλτρο κάθε χρόνο όπως και φίλτρο αιρ κοντίσιον (που εγώ δεν το ανάβω καθόλου το αιρ κοντίσιον)!!!!
Οπότε το λεγόμενο σέρβις τι είναι; Βασικά έλεγχος αν χρειάζεται κάτι για αλλαγή Που μπορώ να το κάνω εγώ ο ίδιος!!!
Συμπέρασμα;;;; Το αμάξι δε χρειάζεται τίποτα!!!!! κόστος σέρβις Ο !!!!!
Οπότε λέω να αλλάζω λάδια και φίλτρο κάθε 7500 χιλιόμετρα που τόσα κάνω κάθε 6μηνο και αυτό είναι .... τακτικό έλεγχο κάνω σε όλα τα σημεία του αμαξιού , διότι είμαι χρόνια οδηγός και λάτρης του αυτοκινήτου!!! Ακούω γνώμες!
Α και το βασικό κάνω 15.000 χιλιόμετρα το χρόνο σε κανονικές συνθήκες με ελεύθερο δρόμο σπίτι - δουλειά 10 χιλιόμετρα και φυσικά βόλτες χαλαρά και όμορφα!!!!! -
Επισημα καθε 15. Ψαξτο.
Οντως!!!!!!!!!!!!!
Μόλις σήμερα μετά από 6 μήνες από την απόκτηση του qq διάβασα το βιβλίο εγγύησης και συντήρησης και... έπαθα!!!
Στο εξώφυλλο μου έχουν κολλήσει ένα αυτοκόλητο που προτείνουν για κίνηση στην Αθήνα αλλαγή λαδιών κάθε 7500 ή 6 μήνες και αν κάνω 15000 χιλιόμετρα (όχι στη Αθήνα) λάδια κάθε 15000 χιλιόμετρα!!!!
Βασικά γράφει:
Μπουζί στα 90.000 χιλιόμετρα!!!!!
Φίλτρο αέρα και υγρά φρένων στα 60.000 και μετά στα 120.000!!!!!
Λάδια και φίλτρο κάθε χρόνο όπως και φίλτρο αιρ κοντίσιον (που εγώ δεν το ανάβω καθόλου το αιρ κοντίσιον)!!!!
Οπότε το λεγόμενο σέρβις τι είναι; Βασικά έλεγχος αν χρειάζεται κάτι για αλλαγή Που μπορώ να το κάνω εγώ ο ίδιος!!!
Συμπέρασμα;;;; Το αμάξι δε χρειάζεται τίποτα!!!!! κόστος σέρβις Ο !!!!!
Οπότε λέω να αλλάζω λάδια και φίλτρο κάθε 7500 χιλιόμετρα που τόσα κάνω κάθε 6μηνο και αυτό είναι .... τακτικό έλεγχο κάνω σε όλα τα σημεία του αμαξιού , διότι είμαι χρόνια οδηγός και λάτρης του αυτοκινήτου!!! Ακούω γνώμες!
Α και το βασικό κάνω 15.000 χιλιόμετρα το χρόνο σε κανονικές συνθήκες με ελεύθερο δρόμο σπίτι - δουλειά 10 χιλιόμετρα και φυσικά βόλτες χαλαρά και όμορφα!!!!!Ρε παιδιά δε θα μου πείτε κάτι;;; Ολοι να ψηφίσετε πήγατε;
-
Εγώ σου είπα σε προηγούμενο post. Στο δικό μου πρώτα -αν γίνει- στα 1500 χλμ και μετά κάθε 10.000 χλμ ή κάθε Σεπτέμβρη μαζί με τα μικρά. (Οπωσδήποτε πριν λήξη η εγγύηση θα γίνει και το μεγάλο σέρβις να προλάβουμε και τυχόντα θέματα).
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εγώ σου είπα σε προηγούμενο post. Στο δικό μου πρώτα -αν γίνει- στα 1500 χλμ και μετά κάθε 10.000 χλμ ή κάθε Σεπτέμβρη μαζί με τα μικρά. (Οπωσδήποτε πριν λήξη η εγγύηση θα γίνει και το μεγάλο σέρβις να προλάβουμε και τυχόντα θέματα).κάθε 10.000 τι; αλλαγή λαδιών και φίλτρου; και το μεγάλο σέρβις τι θα περιλαμβάνει; έλεγχο σε 200 σημεία ; δίνεις 300 ευρώ λες ευχαριστώ και φεύγεις;;
-
Λάδια φίλτρα κάθε 10.000 και στα 30.000 λάδια φίλτρα και ότι χρειαστεί (στανταρ για μένα και τα τακάκια).
Τα 300€ για μεγάλο σέρβις τα είδες σε τιμοκατάλογο? -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Λάδια φίλτρα κάθε 10.000 και στα 30.000 λάδια φίλτρα και ότι χρειαστεί (στανταρ για μένα και τα τακάκια).
Τα 300€ για μεγάλο σέρβις τα είδες σε τιμοκατάλογο?
Μμμμμ .... εντάξει αυτά!!!! Είπαμε ότι χρειαστεί αν χρειαστεί σίγουρα θα τα αλλάξω , αλλά αν το φίλτρο είναι πεντακάθαρο; και τα τακάκια έτσι που οδηγώ... δε πιστεύω ότι θα θέλουν αλλαγή!!!!
Τα 300 πουθενά δε τα είδα αλλά.... δε τους ξέρεις; Αμάξι πολυτελείας και δε θα ζητήσουν 300;;;;
Εδώ για το μικρα (πρώτη φορά που την πάτησα) μου πήρανε 290!!!!!!!!!
-
Και λιγα θα ειναι.Κανονικα κατω απο 500€ ειναι χαρισμα .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και λιγα θα ειναι.Κανονικα κατω απο 500€ ειναι χαρισμα .cosneo είδες; σου τα έλεγα!!!!!!!!
-
Εδώ για το μικρα (πρώτη φορά που την πάτησα) μου πήρανε 290!!!!!!!!!Στο Micra είχα 70€ λάδια/φίλτρα στα 7500 χλμ και 100€ στα 15.000 που λένε 'σέρβις'. Δεν έχω δει όμως τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 'σέρβις'.
Δυστυχώς τα χέρια μου δεν πιάνουν και δεν είμαι διαθέσιμος να πάρω πρωτοβουλίες.Τωρα αν χρεώνουν κάτι παραπάνω για το πολυτελές QQ ... να μου βάλουν τα σήματα της Infinity και όχι ... πρώην Datsun! Δεν θα έλεγα όχι σε 'Ιnfinity IX16'
-
Τι λάδια προτείνει η εταιρεία , ξέρουμε;
Μου είπαν ότι η εταιρεία βάζει 0-40 αλλά ο εδώ αντιπρόσωπος θεωρεί καλύτερα τα 10-40!!!
Ρε και λάδια να αγοράσω από Αθήνα από την Νισσάν και θα τα αλλάζω μόνος μου!!!!
Να μην υπάρχει κανείς αρμόδιος και υπεύθυνος σε αυτήν την Χώρα!!!!!!! -
Δυστυχώς δεν γνωρίζω απο λάδια αυτοκινήτου. Κάποτε πάντως εκτός αντιπροσωπίας προτιμούσα στο Megane/406 τα συνθετικά της Shell (κάθε 10.000 χλμ) ενώ πιο πριν στα Sunny/Passat τα λάδια της Aral αλλά χωρίς να γνωρίζω τι ακριβώς.
Δεν ξέρω τι βάζουν στα Micra αλλά φαντάζομαι αυτά που προτείνει η 'μαμά εταιρία'. -
Στο QQ λαδια και φιλτρο λαδιου αλλαζονται καθε 15.000 χλμ η' ενα χρονο (οτι ερθει πρωτο)
στα 30.000 χλμ 60.000 χλμ επιπλεων φιλτρο αερα, φιλτρο A/C, και υγρα φρενων,
και καθε 90.000 χλμ μπουζι.
Τα εμπρως τακακια στο QQ αντεχουν περιπου 35.000 χλμ (75 ευρω τα γνησια) τα πισω πιο πολυ
Αλλαγες λαδιων φιλτρων στο ετησιο κοστιζουν περιπου 50-60 ευρω αν δεν χρειαστει κατι αλλο
τα σερβις των 30.000 χλμ μεχρι 250 ευρω με ολους τους ελεγχους και τα συμπληρωματα υγρων. -
H αντοχή των τακακίων εξαρτάται από τη χρήση τους, όχι από τα χιλιόμετρα...
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)