-
Καποιοι εδω και 2+ χρονια δεν τους διαβαζουν,γιατι.....δεν εχουν υπολογιστη η δεν εχουν εκτυπωτη.....
Μια που το εφερε η κουβεντα,τι θα γινει θα ...εκτυπωθει φετος εκεινη η....υποσχεση?
Νασο,τυπικα με σπασμενο(χωρις) παρμπριζ τρεχεις?(οχι,μεχρι το σερβις,αλλα μεχρι τερματισμο)
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Επίσης σύμφωνα με τους κανονισμούς, ακόμα και τα δοκιμαστικά στις αναβάσεις αγώνας θεωρούνται και είναι....
Ακριβώς, είναι στην πορεία του αγώνα. Είναι σα να τρέχεις ένα ράλι και κάπου στο μέσο σπας ένα τζάμι ή το παρμπριζ. Αν δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας, συνεχίζεις.
Από ότι θυμάμαι στο Αττικό Ράλι του 2003, είχε απαγορευθεί στον Κοσμόπουλο να συνεχίσει τον αγώνα λόγω ραγισμένου παρμπρίζ. Εκεί υπήρχε κάποιος άλλος ιδιαίτερος λόγος ασφάλειας;
;
Το περιστατικό με το Κοσμόπουλο ήτανε το ''εμπρός'' παρμπριζ …. Αυτή είναι η διαφορά !
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Καποιοι εδω και 2+ χρονια δεν τους διαβαζουν,γιατι.....δεν εχουν υπολογιστη η δεν εχουν εκτυπωτη.....Μια που το εφερε η κουβεντα,τι θα γινει θα ...εκτυπωθει φετος εκεινη η....υποσχεση?
Νασο,τυπικα με σπασμενο(χωρις) παρμπριζ τρεχεις?(οχι,μεχρι το σερβις,αλλα μεχρι τερματισμο)
***Με σπασμένα πλαϊνά τζάμια σε υποχρεώνει να τα καλύψεις , με εμπρός όχι …πρέπει να το αντικαταστήσεις…
Όσο αφορά το ζύγισμα (που δε νομίζω ότι κερδίζεις χωρίς τζάμια …...αντίθετα χάνεις ) αν είσαι πιο ελαφρύς είσαι εκτός .... δεν μπορείς να πεις ότι ''μου σπάσανε τα τζάμια και ελάφρυνα'' .....θα σκασουνε στα
*** -
Ο χρήστης orfannos έγραψε:
Επίσης σύμφωνα με τους κανονισμούς, ακόμα και τα δοκιμαστικά στις αναβάσεις αγώνας θεωρούνται και είναι....
Ακριβώς, είναι στην πορεία του αγώνα. Είναι σα να τρέχεις ένα ράλι και κάπου στο μέσο σπας ένα τζάμι ή το παρμπριζ. Αν δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας, συνεχίζεις.
Από ότι θυμάμαι στο Αττικό Ράλι του 2003, είχε απαγορευθεί στον Κοσμόπουλο να συνεχίσει τον αγώνα λόγω ραγισμένου παρμπρίζ. Εκεί υπήρχε κάποιος άλλος ιδιαίτερος λόγος ασφάλειας;
;
Το περιστατικό με το Κοσμόπουλο ήτανε το ''εμπρός'' παρμπριζ …. Αυτή είναι η διαφορά !
Ίσως μου διαφεύγει κάτι, όμως γιατί ένα ραγισμένο παρμπρίζ δεν είναι ασφαλές σε ασφάλτινο αγώνα;
-
;
Ίσως μου διαφεύγει κάτι, όμως γιατί ένα ραγισμένο παρμπρίζ δεν είναι ασφαλές σε ασφάλτινο αγώνα;
Δεν γνωρίζω τον ακριβή λόγω αλλά φαντάζομαι ότι είναι επικίνδυνο να σου έρθει στα μούτρα ανά πάσα στιγμή .
-
;
Ραγισμένο είναι και με μία ψιλή ρωγμή, ραγισμένο ήταν το δικό μας στο διήμερο Ολύμπιο 2001, ραγισμένο και ένα θρύψαλλο που το συγκρατεί σελοτέηπ.
Απλά ενώ το πρώτο δεν έχει καμία διαφορά από ένα τέλειο, από κάποιο σημείο και έπειτα θα σου έρθει στα μούτρα (και θα σε κάνει κιμά) από την αεροδυναμική αντίσταση σε καμιά ευθεία...
Τότε σε εμάς στα χοροπηδήματα και τις λακούβες 'έσταζε' γυαλάκια. Αν ήταν χειρότερα ίσως να μας έσκαγε στα μούτρα... Ευθύνη του τεχνικού εφόρου το αν το αμάξι είναι ικανό (λόγω τζαμιού) να συνεχίσει.
Τώρα αν ο κριτής έχι την εμπειρία, γνώση, διάθεση, τεχνικά μέσα για να κρίνει σωστά ή όχι, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. -
ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΩ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΩ Ο ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΚΑΙ ΓΚΙΚΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΚΥΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ-ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ?
-
υπερκυβισμο σε Ελληνικο αγωνιστικο????αποκλειεται!!δεν νομιζω ο κορμος απο vitara στα swift να θεωρηται παρανομια?????
-
Να έρθει στα μούτρα και να σε κάνει κιμά;
Μα από όσο γνωρίζω αυτό είναι το νόημα του laminated παρμπρίζ, πως ότι και να συμβεί δεν αποτελεί κανένα κίνδυνο για τους επιβαίνοντες.
Συγκεκριμένα, είτε διαλύεται μένοντας όμως σε ένα κομμάτι (πιο συνηθισμένο), είτε σπάει σε πάρα πολλά μικρά κομματάκια τα οποία όμως έχουν τέτοιο μέγεθος και μορφή (δεν είναι κοφτερά) που δεν αποτελούν κίνδυνο. Το δεύτερο όμως είναι απίθανο να συμβεί από μια 'μη κρουστική' διέγερση όπως η αεροδυναμική δύναμη αντίδρασης. Συμβαίνει συνήθως όταν το τζάμι χτυπάει βίαια κάπου. -
Από ότι θυμάμαι στο Αττικό Ράλι του 2003, είχε απαγορευθεί στον Κοσμόπουλο να συνεχίσει τον αγώνα λόγω ραγισμένου παρμπρίζ. Εκεί υπήρχε κάποιος άλλος ιδιαίτερος λόγος ασφάλειας;Ναι, το παρμπριζ του Κοσμόπουλου κινδύνευε άμεσα να σπάσει στα μούτρα του πληρώματος (είχε σπάσει και από τις 2 πλευρές της μεβράνης του laminated και φεύγανε και γυαλάκια). Οπότε τίθετο θέμα ασφάλειας. Προτάθηκε στον οδηγό να το αφαιρέσει τελείως και να συνεχίσει (ιδού αυτά που λέγαμε ) αλλά φοβήθηκε μην κάνει μεγαλύτερο ζημιά στο αυτοκίνητο και δεν δέχτηκε, οπότε αναγκαστικά του απαγορεύτηκε η συνέχιση του αγώνα.
Στο ίδιο θέμα, θα ήθελα να καταλάβω τους λόγους αυστηρής επιβολής των άφλεκτων εσώρουχων στις αναβάσεις, που μέχρι 2-3 χρόνια πριν γίνονταν τα στραβά μάτια σε φόρμες καρτ και πριν 7-8 χρόνια δεν χρειαζόταν καν φόρμα. Όλα τα χρόνια που γίνονται αναβάσεις στην Ελλάδα ποιος κινδύνεψε σε βαθμό που να τον σώσουν τα άφλεκτα εσώρουχα;
Και το 2010 θα τρέχουν όλοι με HANS παρότι δεν κινδύνεψε κανείς στην Ελλάδα από τέτοιου είδους ατύχημα
Τα συστήματα ασφάλειας δεν είναι στατικά, διαφορετικά θα έτρεχαν ακόμη με πέτσινα κράνη και κοντομάνικα. Εξελίσσονται και έχουν το καλό πως, αν ακολουθείς τους διεθνείς κανονισμούς, ενσωματώνουν την παγκόσμια, όχι μόνο την περιορισμένη Ελληνική, πείρα και τεχνογνωσία. Μπορεί ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ να μην κινδύνεψε κανείς αλλά έχουν σωθεί άνθρωποι και από το HANS (πχ. Μάρτιν στην Ουαλία πέρισι που χάσαμε τον Παρκ) και από τα φροντισμένα συστήματα πυρόσβεσης και από όλα αυτά.
Δεν καταλαβαίνω λοιπόν τη λογική 'τι μας χρειάζεται το τάδε και το δείνα σύστημα ασφάλειας'.
Φυσικά έχει καθένας δικαίωμα να το αντιμετωπίσει με τον τυπικά Ελληνικό τρόπο (που τον είδαμε παραπάνω) του 'έλα μωρέ, για να κονομάνε το κάνουν' -
Ο χρήστης G.MONTANA έγραψε:
ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΩ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΩ Ο ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΚΑΙ ΓΚΙΚΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΚΥΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ-ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ?Ναι, ήταν δίλιτρα
Οντως έγινε έλεγχος και βρέθηκαν κανονικά και τα δύο. Σου φτάνει η διαβεβαίωση ή να φωνάξουμε τη CIA ?
-
Ο χρήστης borbos έγραψε:
υπερκυβισμο σε Ελληνικο αγωνιστικο????αποκλειεται!!δεν νομιζω ο κορμος απο vitara στα swift να θεωρηται παρανομια?????Σόρι, δεν μπορούσε να αντισταθώ...
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Νασο,τυπικα με σπασμενο(χωρις) παρμπριζ τρεχεις?(οχι,μεχρι το σερβις,αλλα μεχρι τερματισμο)Η λογική είναι η εξής:
Στον έλεγχο εξακρίβωσης το αυτοκίνητο πρέπει να παρουσιαστεί άψογο, διαφορετικά δεν του επιτρέπεται να ξεκινήσει.
Στη διάρκεια του αγώνα (δηλ. σε όλη τη διάρκεια του ράλι ή από τα ελεύθερα δοκιμαστικά και πέρα σε αναβάσεις και σιρκουί) είναι δυνατόν να επέλθει κάποια μεταβολή στην κατάσταση του αυτοκινήτου λόγω ατυχήματος ή άλλης ανωτέρας βίας (πχ. ένα κουφό που δεν έχει συμβεί στην Ελλάδα αλλά θα μπορούσε να συμβεί πχ. στην Τσεχία πλημμύρισε το παρκ φερμέ). Σίγουρα το αν υπήρχε δόλος παίζει ρόλο.Στην περίπτωση αυτή ο τεχνικός έφορος πρέπει να διαπιστώσει αν και κατά πόσο το αυτοκίνητο συνεχίζει να είναι σε ασφαλή κατάσταση για να συνεχίσει, δηλ. αν τα συστήματα ασφάλειας (κατά κύριο λόγο αλλά και δευτερευόντως διεύθυνση, πέδηση κτλ.) λειτουργούν ακριβώς όπως και στον έλεγχο εξακρίβωσης. Αν όχι, του απαγορεύεται η συνέχιση αν δεν αποκατασταθεί η έλλειψη, που τις περισσότερες φορές είναι αδύνατο (πχ. Hirvonen στο προπέρσινο Ακρόπολις και Κ. Σόλμπεργκ στο περσινό, είχαν στραβώσει roll cage).
Αν ναι, σε δεύτερη φάση εξετάζεται κατά πόσο κερδίζει άδικο πλεονέκτημα από ό,τι λείπει. Πχ. ένα σπασμένο τζάμι είναι λιγότερο βάρος (εννοείται πως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι κάτω από το ελάχιστο βάρος) αλλά ταυτόχρονα αεροδυναμική αντίσταση, οπότε δεν είναι σαφές. Φυσικά, σχεδόν σίγουρα μετά από ένα τέτοιο ατύχημα, το αυτοκίνητο δεν είναι σε άψογη μηχανική κατάσταση (πχ. είναι στραβό), και επιπλέον έχει ήδη χαθεί πολύς χρόνος για να είναι πλέον ανταγωνιστικό. Οπότε τις περισσότερες φορές δεν έχει ουσία η συγκεκριμένη εξέταση. Αν όμως έχει ουσία, δίνεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα στο πλήρωμα να αποκαταστήσει την έλλειψη.
-
ΕΠΑΝΩ ΓΡΑΦΕΙΣ Ναss , .
ΑΥΤΗ Η ΛΟΓΙΚΗ , ( ασχετα αν συμφωνουμε ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ FIA ?
EINAI MIA , H ΠΑΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΟΔΙΚΗ ?
ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ , ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ , ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΣΟΥ .
ΜΕΡΣΙ -
Ο χρήστης nass έγραψε:
ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΩ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΩ Ο ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΚΑΙ ΓΚΙΚΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΚΥΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ-ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ?
Ναι, ήταν δίλιτρα
Οντως έγινε έλεγχος και βρέθηκαν κανονικά και τα δύο. Σου φτάνει η διαβεβαίωση ή να φωνάξουμε τη CIA ? [/quoteΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ 'ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ 'ΤΗ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (Α5)Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (ΓΚΙΚΑΣ-ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ)ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΚΥΠΕΛΟ!!!ΔΗΛΑΔΗ ΨΕΥΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ?ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΝΩ ΕΡΩΤΗΣΗ
-
Ο χρήστης G.MONTANA έγραψε:
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ 'ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ 'ΤΗ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (Α5)Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (ΓΚΙΚΑΣ-ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ)ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΚΥΠΕΛΟ!!!ΔΗΛΑΔΗ ΨΕΥΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ?ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΝΩ ΕΡΩΤΗΣΗΝα προσέχεις με ποιούς κάνεις παρέα Μεγάλος ψεύτης ο φίλος σου
(Ρε τι άλλο θα ακούσουμε...)
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
ΕΠΑΝΩ ΓΡΑΦΕΙΣ Ναss , .
ΑΥΤΗ Η ΛΟΓΙΚΗ , ( ασχετα αν συμφωνουμε ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ FIA ?
EINAI MIA , H ΠΑΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΟΔΙΚΗ ?
ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ , ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ , ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΣΟΥ .
ΜΕΡΣΙΔεν είναι γραμμένη πουθενά, είναι όμως αυτό που λένε 'κοινή πρακτική'. Και είναι αυτή που διδάσκεται στους τεχνικούς εφόρους στα αντίστοιχα σεμινάρια. (Για αγωνοδίκες δεν ξέρω)
-
ΜΜΜ ΜΑΛΙΣΤΑ , ΟΛΑ ΡΕΥΣΤΑ ΔΗΛΑΔΗ , ΣΤΟ ΘΕΜΑ .
ΜΕΡΣΙ
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
υπερκυβισμο σε Ελληνικο αγωνιστικο????αποκλειεται!!δεν νομιζω ο κορμος απο vitara στα swift να θεωρηται παρανομια?????
Σόρι, δεν μπορούσε να αντισταθώ...
συγνωμη εξυπνε Nass αυτο μου το ειπε μηχανικος του χωρου ο οποιος εφτιαχνε και παλια καποιο swift το οποιο εχει παρει και καμποσα πρωταθληματα!!οποτε συγνωμη δεν μπορω να αντισταθω και εγω
-
Παιδιά θα μας λερώσετε. Ψυχραιμία.
AΝΑΒΑΣΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ 1-2/4/06