-
Εντάξει ρε παιδιά, επαναλαμβάνομαι ίσως, αλλά υπάρχει άνθρωπος που δεν θα πάρει το αυτοκίνητο που κρίνει ότι τον καλύπτει και, κυρίως, του αρέσει, επειδή π.χ. σε μερικά focus ξεκόλλησε ένα πλαστικό; Μπορεί να το κάνει αν έχει κάποια προκατάληψη απέναντι σε κάποια μάρκα, ή αν είναι εντελώς άσχετος με τα αυτοκίνητα...
Και το 2ο βλέπω πως είναι αρκετά σύνηθες, ιδίως στο διαδίκτυο όπου εκφέρουν γνώμη για ζητήματα αξιοπιστίας ορισμένοι, όχι επειδή μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά ανάμεσα σε ένα ημιαξόνιο και ένα αμορτισέρ (!), αλλά επειδή έτσι άκουσαν. Ακόμη και χθες εξέφρασε γνώμη κάποιος γνωστός βάσει του θείου του που ήταν 20 χρόνια μετανάστης στη Γερμανία και ξέρει από γερμανικά αυτοκίνητα... κλασική ιστορία.
Αυτό δεν αφορά βέβαια χρήστες με αποκρυσταλλωμένη γνώμη, απλά ανθρώπους που παπαγαλίζουν πάνω σε ένα αντικείμενο που απλά δεν κατέχουν- και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το παραδέχονται.
Μιλήστε όμως με κάποιον σοβαρό μηχανικό, και θα σας πει πως με αυτά δε μπορείς να βγάλεις άκρη... Φωτεινή εξαίρεση ορισμένες, έστω και αν δεν ευθυγραμμίζονταν ποτέ (just kiddin'), απωανατολίτικες κατασκευές των αρχών του '90.
Θα μου πεις, το 50% των χρηστών εδώ μέσα αντικαθιστά την κυριακάτικη συνήθεια του γηπέδου, αλαλάζοντας υπέρ της μάρκας της προτίμησης του...
Α, καλά, αυτό που είπε ο corsair για τα όρια των οδηγών και των αυτοκινήτων, δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχο. Όλοι μιλάμε για τα άλογα του μοτέρ και τη διάταξη της πίσω ανάρτησης, αλλά σχεδόν πάντα με μέση ωριαία ταχύτητα στο trip computer 25km/h (σπίτι- γραφείο, άντε και στο χωριό κάθε Πάσχα- αλλά στις πρώτες στροφές τρενάκι 15 αυτοκινήτων πίσω...).
Το αυτοκίνητο είναι για χρήση κατά βάση- όχι κατοχή. Εάν η χρήση υπαγορεύει κάποια συγκεκριμένη αγορά, τότε αυτό είναι ορθολογικό και δεκτό. Αν όμως πάρουν το πάνω χέρι οι προπαραδοχές και οι γενικολογίες, τότε κατά τη γνώμη μου, μιλάμε λίγο γηπεδικά.
Και στο διαδίκτυο, λογικό είναι να διαβάζεις για προβλήματα. Εκεί χρειάζεται και έχει απτό αποτέλεσμα η επικοινωνία μεταξύ των χρηστών. Δεν θα ήταν λίγο χαζό να υπάρχουν 10 threads του στυλ 'τι ωραία που περνάω με το C4 μου', ή 'πως έριξα κολώνες με το VTS μου σε ένα Golf 1.4' κτλ;
-
Εγώ δεν έχω ούτε ένα θείο ή κουμπάρο που να ήταν μετανάστης στην Γερμανία...
Οπότε, η δική μου άποψη δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ'όψη...
Focus για μένα...αλλά σαν εμφάνιση C4. Το Leon νερόβραστο μου δείχνει...
Αλλά, ίσως η κρίση μου θολώνεται από την κατοχή του Leon 20VT...
Citroen C4 , Ford Focus η Seat Leon new ???????