-
Γιώργο, η έλλειψη συγκέντρωσης δεν σημαίνει απαραίτητα δυσλεξία.
Όλα τα παιδιά έχουν το νου τους αλλού!! Στο παιχνίδι!Υπάρχουν Υπηρεσίες που κοιτάζουν τα παιδάκια (εμείς πήγαμε στην Αγία Παρασκευή) του Υπoυργείου Παιδείας.
Κατ' αρχήν σε ένα λογοθεραπευτή για διάγνωση. Ψάξτο όμως.
Η 'δυσλεξία' είναι μόδα τον τελευταίο καιρό! Πολλοί γιατροί απαντάνε θετικά για να βγάλουν χρήμα, εκμεταλευόμενοι την ευκολία που θα έχει το παιδί λόγω μόνο προφορικών εξετάσεων και του φόβου των γονιών μήπως αφήσουν το παιδί τους χωρίς βοήθεια.
Ρώτησε γνωστούς και φίλους.Το παιδί απλά πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι πρόβλημα αλλά βοήθεια.
Τα παιδιά με δυσλεξία δίνουν και σε ξεχωριστά εξεταστικά κέντρα εξετάσεις.
προσοχή στους σκιτζήδες!!!
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
προφανως παπαγαλίζειεγω έκανα μαθημα σαν φοιτητης σε παιδια που ειχα προβλημα... Δυσλεξία
Τα καημενα για να μαθουν κάτι τους το έλεγες και το μαθαίνανε
Εσύ πρέπει να εντρυφίσεις στην κατανόηση, Διαβάζω να καταλάβω
Αν θυμάσαι όταν πηγαίναμε σχολείο μας βάζανε εργασία να γράψουμε την περίληψη αυτού που διαβάσαμε... Εχει μεγάλη σημασία να δωσουμε στο παιδί να καταλάβει πως βγάζουμε συμπέρασμα απ ότι διαβάζουμε...
Υπάρχει και ένα άλλο φορουμ για γονείς που εχει ενδιαφέρον... το parents.gr νομίζω
Πιθανότατα. Η Στέλλα μου έχει οξύτατη παρατηρητικότητα και φωτογραφική μνήμη ( αυτά τα πήραμε από τον μπαμπά , όχι από το Jumbo ) και συνήθως αντιλαμβάνεται το περιεχόμενο του κειμένου με την πρώτη ανάγνωση και κατόπιν σε δεύτερη ανάγνωση , βάζει και δικά της ή κάνει τροποποιήσεις.
Το θέμα της παπαγαλίας έρχεται ως πρόβλημα όταν πρέπει να μάθει ορισμούς και όταν πρέπει να μάθει την ορθογραφία ( διότι ο δάσκαλος δεν υπαγορεύει αλλά ζητά από τα παιδιά το κειμενάκι που έχουν να το ξέρουν απ' έξω ). Θέλω να αναπτύξει τη δυνατότητα και να μαθαίνει τον ορισμό αλλά και να τον αντιλαμβάνεται ( να μπορεί να απαντά στο τι και γιατί ) διότι αλλιώς της είναι άχρηστη γνώση.
-
Η γνώμη μου είναι ότι δεν δείχνει για δυσλεξία. Από αυτά που περιγράφεις φαίνεται απολύτως φυσιολογική. Τα περισσότερα παιδιά έχουν πρόβλημα συγκέντρωσης.
Εμείς πέρυσι στην πρώτη τάξη είχαμε ανησυχήσει πολύ γιατί στην αρχή είχε κι άλλα συμπτώματα που παρέπεμπαν σε δυσλεξία, όπως ότι έγραφε ανάποδα τα γράμματα. Πήγαμε σε παιδοψυχολόγο που μας συνέστησε να του δώσουμε λίγο χρόνο στο παιδί να τα μάθει καλύτερα πριν πάμε για τεστ δυσλεξίας. Και πράγματι μετά τα Χριστούγεννα όλα αυτά εξαφανίστηκαν.
Αν παρόλα αυτά θέλεις να το κοιτάξεις μπορώ να σε παραπέμψω κάπου. Προτείνω πάντως να προηγηθεί μία επίσκεψη σε παιδοψυχολόγο. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Γιώργο, η έλλειψη συγκέντρωσης δεν σημαίνει απαραίτητα δυσλεξία.
Όλα τα παιδιά έχουν το νου τους αλλού!! Στο παιχνίδι!Υπάρχουν Υπηρεσίες που κοιτάζουν τα παιδάκια (εμείς πήγαμε στην Αγία Παρασκευή) του Υπoυργείου Παιδείας.
Κατ' αρχήν σε ένα λογοθεραπευτή για διάγνωση. Ψάξτο όμως.
Η 'δυσλεξία' είναι μόδα τον τελευταίο καιρό! Πολλοί γιατροί απαντάνε θετικά για να βγάλουν χρήμα, εκμεταλευόμενοι την ευκολία που θα έχει το παιδί λόγω μόνο προφορικών εξετάσεων και του φόβου των γονιών μήπως αφήσουν το παιδί τους χωρίς βοήθεια.
Ρώτησε γνωστούς και φίλους.Το παιδί απλά πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι πρόβλημα αλλά βοήθεια.
Τα παιδιά με δυσλεξία δίνουν και σε ξεχωριστά εξεταστικά κέντρα εξετάσεις.
προσοχή στους σκιτζήδες!!!
Όχι δεν συνδυάζω την έλλειψη συγκέντρωσης με την δυσλεξία. Τα κόλπα που μου κάνει στην ανάγνωση είναι το πρόβλημα. Θα το κοιτάξω και θα προσέξω. Θεωρώ πως μία συνάντηση με το δάσκαλό της θα είχε κάποιο αποτέλεσμα.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Το θέμα της παπαγαλίας έρχεται ως πρόβλημα όταν πρέπει να μάθει **ορισμούς **και όταν πρέπει να μάθει την ορθογραφία ( διότι ο δάσκαλος δεν υπαγορεύει αλλά ζητά από τα παιδιά το κειμενάκι που έχουν να το ξέρουν απ' έξω ). Θέλω να αναπτύξει τη δυνατότητα και να μαθαίνει τον ορισμό αλλά και να τον αντιλαμβάνεται ( να μπορεί να απαντά στο τι και γιατί ) διότι αλλιώς της είναι άχρηστη γνώση.Στη Β' δημοτικού ζητάνε τέτοια πράγματα; Η δικιά μας δασκάλα εκτός από κάποιες λέξεις ορθογραφία στα κείμενα ζητάει απλή ανάγνωση......
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Η γνώμη μου είναι ότι δεν δείχνει για δυσλεξία. Από αυτά που περιγράφεις γαίνεται απολύτως φυσιολογική. Τα περισσότερα παιδιά έχουν πρόβλημα συγκέντρωσης.
Εμείς πέρυσι στην πρώτη τάξη είχαμε ανησυχήσει πολύ γιατί στην αρχή είχε κι άλλα συμπτώματα που παρέπεμπαν σε δυσλεξία, όπως ότι έγραφε ανάποδα τα γράμματα. Πήγαμε σε παιδοψυχολόγο που μας συνέστησε να του δώσουμε λίγο χρόνο στο παιδί να τα μάθει καλύτερα πριν πάμε για τεστ δυσλεξίας. Και πράγματι μετά τα Χριστούγεννα όλα αυτά εξαφανίστηκαν.
Αν παρόλα αυτά θέλεις να το κοιτάξεις μπορώ να σε παραπέμψω κάπου. Προτείνω πάντως να προηγηθεί μία επίσκεψη σε παιδοψυχολόγο.Αυτό με τα ανάποδα γράμματα το έκανε/κάνει όταν βιάζεται και σε λέξεις τύπου 'και' , 'μου' κτλ. Δεν υφίσταται ως πρόβλημα παρά μόνο σε συνθήκες stress για εκείνη. Μπορείς να μου στείλεις ένα PM για να πάρω μία κατεύθυνση εάν δεν θέλεις να το δημοσιοποιήσεις ;
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Το θέμα της παπαγαλίας έρχεται ως πρόβλημα όταν πρέπει να μάθει **ορισμούς **και όταν πρέπει να μάθει την ορθογραφία ( διότι ο δάσκαλος δεν υπαγορεύει αλλά ζητά από τα παιδιά το κειμενάκι που έχουν να το ξέρουν απ' έξω ). Θέλω να αναπτύξει τη δυνατότητα και να μαθαίνει τον ορισμό αλλά και να τον αντιλαμβάνεται ( να μπορεί να απαντά στο τι και γιατί ) διότι αλλιώς της είναι άχρηστη γνώση.
Στη Β' δημοτικού ζητάνε τέτοια πράγματα; Η δικιά μας δασκάλα εκτός από κάποιες λέξεις ορθογραφία στα κείμενα ζητάει απλή ανάγνωση......
Από πέρυσι ζητάει ορισμούς. Όχι το πυθαγόρειο θεώρημα ή το del Hospital αλλά γραμματικούς κανόνες και διάφορα άλλα ( και λίγα στην αριθμητική ). Την ορθογραφία πέρυσι τους την υπαγόρευε. Φέτος , λέει η Στέλλα , ζητάει να την ξέρουν απ' έξω και όταν τους λέει ότι έχουν λάθη , να τα βρίσκουν μόνα τους τα παιδιά. Έτσι χθες η Στέλλα , ενώ της είπε ο δάσκαλος ότι έχει γράψει λάθος την λέξη πολλοί που υπήρχε σε δύο σημεία στο ένα ώς πολλοί και στο άλλο ως πολύ , δεν βρήκε το λάθος και ήρθε σπίτι με ένα φαρδύ-πλατύ 'πολεί' αντί για 'πολλοί' γραμμένο στο τετράδιό της.
-
...Σου έστειλα ΡΜ. Όσο για τα μαθήματα, βρίσκω πολύ πιο απαιτητικό το δάσκαλό σας από τη δική μας δασκάλα, κι αυτό με βάζει σε σκέψεις.....
-
προφανως παπαγαλίζει
εγω έκανα μαθημα σαν φοιτητης σε παιδια που ειχα προβλημα... Δυσλεξία
Αν θυμάσαι όταν πηγαίναμε σχολείο μας βάζανε εργασία να γράψουμε την περίληψη αυτού που διαβάσαμε... Εχει μεγάλη σημασία να δωσουμε στο παιδί να καταλάβει πως βγάζουμε συμπέρασμα απ ότι διαβάζουμε...
Υπάρχει και ένα άλλο φορουμ για γονείς που εχει ενδιαφέρον... το parents.gr νομίζω
Πιθανότατα. Η Στέλλα μου έχει οξύτατη παρατηρητικότητα και φωτογραφική μνήμη ( αυτά τα πήραμε από τον μπαμπά , όχι από το Jumbo ) και συνήθως αντιλαμβάνεται το περιεχόμενο του κειμένου με την πρώτη ανάγνωση και κατόπιν σε δεύτερη ανάγνωση , βάζει και δικά της ή κάνει τροποποιήσεις.
Το θέμα της παπαγαλίας έρχεται ως πρόβλημα όταν πρέπει να μάθει ορισμούς και όταν πρέπει να μάθει την ορθογραφία ( διότι ο δάσκαλος δεν υπαγορεύει αλλά ζητά από τα παιδιά το κειμενάκι που έχουν να το ξέρουν απ' έξω ). Θέλω να αναπτύξει τη δυνατότητα και να μαθαίνει τον ορισμό αλλά και να τον αντιλαμβάνεται ( να μπορεί να απαντά στο τι και γιατί ) διότι αλλιώς της είναι άχρηστη γνώση.
παιδιά.... δεν ειπα ότι εχει δυσλεξία.... Ειπα τι κάνουν αυτά τα παιδιά.
Απλώς είπα να του δωσεις να καταλαβαίνει ότι πάντα υπάρχει ένα νόημα
Συγνωμη βρε παιδιά, απλά ανέφερα κάτι για το πως βοηθάμε γενικά τα παιδιά..
sorry -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
προσοχή στους σκιτζήδες!!!Και στους απατεώνες που κάνουν κανένα σεμινάριο ή μεταπτυχιακό ψυχολογίας (χωρίς να είναι ψυχολόγοι) και παριστάνουν τους ειδικούς.
Ονόματα Ελλήνων ψυχολόγων με άδεια άσκησης επαγγέλματος βρίσκονται εδώ:
http://www.seps.gr/members.php(δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή απ' ό,τι βλέπω, αλλά υπάρχουν τηλέφωνα για ενημέρωση)
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
...
Σου έστειλα ΡΜ. Όσο για τα μαθήματα, βρίσκω πολύ πιο απαιτητικό το δάσκαλό σας από τη δική μας δασκάλα, κι αυτό με βάζει σε σκέψεις.....
To έλαβα. Έχεις και εσύ ένα.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
προφανως παπαγαλίζει
εγω έκανα μαθημα σαν φοιτητης σε παιδια που ειχα προβλημα... Δυσλεξία
παιδιά.... δεν ειπα ότι εχει δυσλεξία.... Ειπα τι κάνουν αυτά τα παιδιά.
Απλώς είπα να του δωσεις να καταλαβαίνει ότι πάντα υπάρχει ένα νόημα
Συγνωμη βρε παιδιά, απλά ανέφερα κάτι για το πως βοηθάμε γενικά τα παιδιά..
sorryΜάλλον παρεξήγησες. Σε αυτό που είπες , πηγαίνοντας λίγο παραπέρα το θέμα , ανέλυσα τη συμπεριφορά της. Πολύ καλώς έκανες και έγραψες , προς Θεού.
-
Προβληματα συγκεντρωσης κλπ ειχα και εχω ακομα, ειδικα αν με δυσκολεψει καποιο κειμενο ας πουμε το παραταω (γενικα σε οτιδηποτε αλλο ποτε δεν τα παραταω), το κανω χωρις να ξερω τον λογο απλα φευγει το μυαλο μου αλλου. Στην Αγγλια ειδικα αυτο μου δημιουργησε μεγαλο προβλημα, όσον αφορα τον χρονο που χρειαζομουνα για ορισμενα κειμενα σε συγκεκριμενα μαθηματα.
Θα μου πεις εισαι κοτζαμ μαντραχαλος, ναι αλλα απο παιδακι το ψιλοειχα αυτο το προβλημα, η αδερφη του πατερα μου του ελεγε οτι μπορει να εχω δυσλεξεια, αλλα φυσικα ο πατερας μου ηταν σιγουρος οτι αποκλιετια να εχω κατι, ε λιγο τεμπελακος ειμαι και ολα οκ!
Φυσικα δεν κραζω τον πατερα μου, πριν 20-22 χρονια θα το θεωρουσαν αρρωστια...+ οτι θα νομιζανε οτι ειναι χαζο οπιο παιδακι εχει κατι τετοιο κλπ κλπ...α, και γενικα στο σοι τη θεια μου την ειχαν οτι ειναι 3 λαλουν και 2 χορευουν.δεν ηθελε πολυ.
Πανω σε αυτο παντος, το κατα ποσο ο δασκαλος στο σχολειο ειναι σε θεση να δει αν καποιο παιδακι εχει προβλημα και κατα ποσο ειναι ευκολο να το πει στους γονεις, εχω μια φιλη που σπουδασε στην Αγγλια παιδαγωγικη-δασκαλα κλπ, μαστερ σε ψυχολογια-συμβουλευτικη και δευτερο μαστερ σε δυσλεξια, δουλευε σε ενα ιδιωτικο σχολειο (δημοτικο) ειδε λοιπον οτι ενα παιδακι εχει δυσλεξια και μαλιστα ειχε αρεκτο προβλημα, το συζηταει με την περυσινη δασκαλα του παιδιου, και εκεινη την ενημερωσε οτι το ειχε πει στη μητερα του παιδιου η οποια ομως δεν το δεχτηκε με τπτ και τις ελεγε κατι @@ριες να κανει την δουλεια της και οτι το παιδι της δεν εχει τπτ κλπ.
Η φιλη μου λεει ενταξει να κανω μια προσπαθεια να της το πω και εγω φετος....του πουστη και να με βρισει μεσα της το σκεφτει οτι δεν γινεται να της λενε 2 διαφορετικα ατομα (δασκαλες) οτι κατι εχει το παιδι και να κανουν λαθος...!
Καθε παρασκευη λοιπον οι δασκαλες ειχαν τηλεφωνικη επικοινωνια με τους γονεις, ζητησε να την δει την δευτερα, ετσι και εγινε, αφου της ειπε με πολυ ωραιο τροπο τα καθεκαστα, αυτη πηγε στ οδιευθυντη και απειλουσε να ξεγραψει και τα δυο της παιδια απο το σχολειο, γιατι εχει αχρηστους δασκαλους κλπ κλπ!
Τεσπα αν καποιου το παιδακι εχει καποιο προβλημα δυσλεξιας και το δει νωρις, καλο ειναι να το κοιταξει, ωστε αν διορθωνεται να του κανει λιγο πιο ευκολη τη ζωη στην ακαδημαϊκη του καριερα.
ΥΓ. που να μην ειχα και αυτο το προβλημα συγκεντρωσεις ρε γμτ.....ποσο εξυπνος θα ειμουνα πια....
-
Θα έκανες σούζα στο ένα πόδι!
Ειρήσθω εν παρόδω, η γνωστή σου δασκάλα με μεταπτυχιακό σε συμβουλευτική-δυσλεξία δεν έχει την απαιτούμενη κατάρτιση για να διαγνώσει προβλήματα. Μπορεί να αντιληφθεί κάτι, αλλά ο τελικώς αποφασίζων είναι ψυχολόγος. Στο δε σχολείο κακώς απασχολήθηκε ως ειδική, το γράφω παραπάνω.
Είναι σαν να κάνει ένας βιολόγος μεταπτυχιακό στην ογκολογία. Άσχετος δεν θα είναι μεν, αλλά το αν κάποιος ασθενής πάσχει από καρκίνο είναι κάτι που μπορεί να το πει μόνο ιατρός ογκολόγος. -
Το να ειναι δασκαλος καποιος κατι το οποιο το εχει σπουδασει φυσικα, εχει κανει μεταπτυχιακο σε συμβουλευτικη και δυσλεξια, να βλεπει οτι ενα παιδακι εχει καποιο προβλημα, και να ενημερωνει την μανα του, φυσικα οχι λεγοντας της το παιδι σου εχει δυσλεξια, αλλα να το παει σε καποιον ειδικο γιατι το παιδι εχει καποια σημαδια κλπ, που το επαιξε ειδικος?
Ειδες πουθενα να λεω οτι εργαστηκε σαν ειδικως για δυλεξια-ψυχολογια κλπ?
-
Το 'δούλευε σε ιδιωτικό σχολείο' το εξέλαβα ως εργασία ειδικού, όχι δασκάλου. Λανθασμένα απ' ό,τι φαίνεται.
Γνωρίζω όμως τέτοια περίπτωση ατόμου που απασχολείται ως ψυχολόγος σε ιδ. σχολείο, ενώ έχει απλώς μεταπτυχιακό στην ψυχολογία. -
Καλα εδω σε ιδιωτικα σχολεια προσλαμβανανε δασκαλους πριν 2-3 χρονια που ειχαλ ελειψη....γυμναστες και φιλολογους, και ενταξει ο φιλολογος ειναι καθηγητης....θα τα βγαλει περα με τη δουλεια του δασκαλου, ο γυμναστης? και να σκανε οι κακομοιρηδες οι γονεις τα χιλιαρικα (€ λεμε,ε ) το χρονο αβερτα, για να κανει μαθημα ο γυμναστης στο παιδι του. Φυσικα ειναι γεγονος αυτο που λεω, γιατι ειχα γνωστο που δουλευε στο ιδιο ιδιωτικο....ηταν απο τα οικονομικα ιδιωτικα ομως....
Για την Ελλαδα δεν ξερω τι ακριβως παιζει αλλα αυτο το Αγγλικο και Αμερικανικο συστημα να εχω σπουδασει εγω μαθηματικος και μετα να κανω MBA, ή να εχω σπουδασει συντηρηση εργων τεχνης και να κανω μεταπτυχιακο στην ψυχολογια κλπ, ασυνδετα πραγματα μεταξυ τους δλδ δεν καταλαβαινω πως το κανουν.
-
δλδ η δυσλεξια ειναι κατι ψυχολογικο ρε παιδια;
εγω γιατι ειχα την αισθηση οτι οσοι εχουν δυσλεξια κανουν κατι λογοθεραπειες κ κατι τετοια; -
Ο χρήστης skye έγραψε:
εγω γιατι ειχα την αισθηση οτι οσοι εχουν δυσλεξια κανουν κατι λογοθεραπειες κ κατι τετοια;Αυτό κάνουν. Λογοθεραπεία.
Δεν είναι αρρώστια. Είναι μια λειτουργία του εγκεφάλου στο παιδί.
Ο ψυχολογικός παράγοντας είναι σημαντικότατος.
Το παιδί έχει ανάγκη (περισσότερο) την τόνωση της αυτοπεποίθησής του! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
εγω γιατι ειχα την αισθηση οτι οσοι εχουν δυσλεξια κανουν κατι λογοθεραπειες κ κατι τετοια;Αυτό κάνουν. Λογοθεραπεία.
Δεν είναι αρρώστια. Είναι μια λειτουργία του εγκεφάλου στο παιδί.
Ο ψυχολογικός παράγοντας είναι σημαντικότατος.
Το παιδί έχει ανάγκη (περισσότερο) την τόνωση της αυτοπεποίθησής του!βασικα απ'οτι διαβαζω δυσλειτουργια στη γραφη και αναγνωση ή στην ομιλια θεωρειται..
αλλα η λογοθεραπεια δεν γινεται απο ψυχολογους φανταζομαι
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...