-
Έχουμε άποψη για αεροπορικό ταξίδι με μωρό 11 μηνών εντός ΕΕ (4ώρες πτήσης+ 2 ώρες αναμονής + 2 ώρες πτήσης); Το έχει τολμήσει κανένας; Εντυπώσεις;
Ο μικρός είναι ταλιμπάν από 0+ (τα παιδάκια που βλέπουμε στο δρόμο να κάθονται σε ένα καρότσι χωρίς να μουρμουράνε/κλαίνε μας φαίνονται τόσο εξωπραγματικά) και ψάχνω τρόπο να φτάσουμε στον προορισμό μας χωρίς να ταλαιπωρηθεί ο μικρός και φυσικά να μη μας ακούσει όλο το αεροπλάνο όντας παράλληλα ακινητοποιημένοι για 4+2 ώρες σε ένα στενάχωρο κάθισμα
Έχω κάνει και ορισμένες σκέψεις για να το τολμήσουμε οδικώς αλλά και στο αυτοκίνητο δεν κάθεται για πολλή ώρα, οπότε θα μας πάρει 10 μέρες να φτάσουμε.Όλοι μου λένε 'αν δεν πάτε τώρα που δεν περπατάει ακόμα, πότε θα πάτε;'. Έλα όμως που ο μικρός θέλει τώρα να περπατήσει (το γνωστό περπάτημα με υποβοήθηση - ευεργετικό για τη μέση των γονέων) και αντιδρά όταν τον κρατάς....
Μήπως να κάτσουμε στ' αυγά μας τελικά;
-
Αυτό είναι ένα θέμα που κι εμένα σαν νέο μπαμπά με απασχολεί. Και όχι τόσο για το αν θα κάτσει αλλά το θέμα συμπίεσης αποσυμπίεσης. Αν δεν τα καταφέρει να αποσυμπιέσει στο ανέβασμα και να συμπιέσει στο κατέβασμα θα πονάει και θα σκούζει... μπορεί να γίνει και ζημιά.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αυτό είναι ένα θέμα που κι εμένα σαν νέο μπαμπά με απασχολεί. Και όχι τόσο για το αν θα κάτσει αλλά το θέμα συμπίεσης αποσυμπίεσης. Αν δεν τα καταφέρει να αποσυμπιέσει στο ανέβασμα και να συμπιέσει στο κατέβασμα θα πονάει και θα σκούζει... μπορεί να γίνει και ζημιά....και μου θυμίζει σκηνικό προ αμνημονεύτων ετών σε πτήση Τόκυο-Ρώμη. Πατέρας, μάλλον Κορεάτης, κρατάει στο αεροπλάνο αγκαλιά το μικρό του, σίγουρα κάτω του ενός έτους.... Η πτήση 'long-haul' και αναρωτιέμαι τι θα κάνει με το παιδί. Το ταίζει, το αλλάζει, το ξαναπαίρνει αγκαλιά.....και του ρίχνει στο κεφάλι ένα μαντήλι, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων: σα να σκεπάζεις το κλουβί με το καναρίνι! Το μωρό 'ξεράθηκε'!
-
Απ' όσο έχω διαβάσει πάντως, αλλά και τον παιδίατρο που ρώτησα, δεν υπάρχει θέμα με συμπίεση-αποσυμπίεση αρκεί την ώρα της απογείωσης και της προσγείωσης να του δώσεις μπιμπερό/πιπίλα/βζ ή κάτι άλλο να μασουλάει (όπως προτείνεται αντίστοιχα στους 'μεγάλους' να μασάνε τσίχλα).
-
Το 10χρονό μου έχει κουρευτεί ... ινδιάνικα. Πήγε στον κουρέα, του είπε πως τα θέλει κ τον είδαμε στο σπίτι ... μοϊκανό. Βάζει κ ζελέ στο λοφίο κ έχει πολλή πλάκα.
Σημερινή συζήτηση με την μάνα του, ενώ ετοιμαζόταν για το σχολείο (έχουν 'πάρτι'):
Μάνα: Μη βάλεις ζελέ, έχει μακρύνει το μαλλί σου κ είσαι σαν άλογο.
'Μικρός': Ε, κ τι μ' αυτό? Αφού πουλάρι είμαι, έτσι κ αλλιώς.
Μάνα: -
Η μικρή μου έκανε νεο ρεκορ αγώνων.
Λουτρακι - Αθηνα μου εριξε 2 ρουκετες!
Μια στην Κινετα και μια στα διοδια της ΑΟ.
καμια λύση ρε παίδες δεν έχετε? Ειχε φάει στις 1800 ενα γιαουρτι και ξεκινησαμε στις 2100.
Και αυτη η ξυνιλα ρε @@@στη ου δεν αντεχεται με τιποτα!
Θα ρωτήσω την παιδιατρο. Ευχομαι να είναι κατι παροδικο στην ηλικια των 2ετων και να τελειωνει συντομα.
Αλλιως πρεπει να ντυσω το αυτοκινητο και το καθισματακι της. Χθες ελυνα το καθισματακι νυχτιατικα για να βάλω πλυντήριο τα υφασματα του. -
Ξηρά τροφή. Ένα τοστάκι έπιανε πάντα, σε όλα τα δικά μας.
-
ε ναι, εδώ το γιαούρτι πιάνει εμάς τους μεγάλους
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
καμια λύση ρε παίδες δεν έχετε? Ειχε φάει στις 1800 ενα γιαουρτι και ξεκινησαμε στις 2100.
Θα ρωτήσω την παιδιατρο. Ευχομαι να είναι κατι παροδικο στην ηλικια των 2ετων και να τελειωνει συντομα.
Αλλιως πρεπει να ντυσω το αυτοκινητο και το καθισματακι της. Χθες ελυνα το καθισματακι νυχτιατικα για να βάλω πλυντήριο τα υφασματα του.τοστ + CC @ 250km/h, ουτε που θα προλαβει να ζαλιστει
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Το 10χρονό μου έχει κουρευτεί ... ινδιάνικα. Πήγε στον κουρέα, του είπε πως τα θέλει κ τον είδαμε στο σπίτι ... μοϊκανό. Βάζει κ ζελέ στο λοφίο κ έχει πολλή πλάκα.
Σημερινή συζήτηση με την μάνα του, ενώ ετοιμαζόταν για το σχολείο (έχουν 'πάρτι'):
Μάνα:Ρε Ηλια, ο Ιωνας ειναι η εκανες κι'αλλο;
-
Όχι Δημήτρη, έχεις καιρό να τα δεις κ ξέχασες. Ο Ίωνας ήταν από παλιά ο προτελευταίος.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αλλιως πρεπει να ντυσω το αυτοκινητο και το καθισματακι της. Χθες ελυνα το καθισματακι νυχτιατικα για να βάλω πλυντήριο τα υφασματα του.Στρωτη οδηγηση χωρις πολλα φρεναρισματα,ανοιχτα παραθυρα για φρεσκο αερα,να βλεπει εξω,και καποιο σιροπι που θα συστησει ο παιδιατρος.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αλλιως πρεπει να ντυσω το αυτοκινητο και το καθισματακι της. Χθες ελυνα το καθισματακι νυχτιατικα για να βάλω πλυντήριο τα υφασματα του.Στρωτη οδηγηση χωρις πολλα φρεναρισματα,ανοιχτα παραθυρα για φρεσκο αερα,να βλεπει εξω,και καποιο σιροπι που θα συστησει ο παιδιατρος.
χθες ειχε αυτη την χαζοκινηση στην ΕΟ... όλοι με 100χλμ και κάποιοι που κανουν σφηνες και χρειαζεται να χαζοφρεναρεις, έριχνε παπαδες και παιδιατρος προσεχως
-
Καλά, πριν το σιρόπι του παιδίατρου δώσε ένα τοστάκι στο παιδάκι σου κ κάνε το τεστ.
(το γιαουρτάκι είναι όντως ό, τι καλύτερο για να έχεις 'ρουκέτες')
-
Καλά, πριν το σιρόπι του παιδίατρου δώσε ένα τοστάκι στο παιδάκι σου κ κάνε το τεστ.(το γιαουρτάκι είναι όντως ό, τι καλύτερο για να έχεις 'ρουκέτες')
Την επομενη βδομαδα που θα ξαναπαμε στο Λουτρακι για Ακροπολις θα το δοκιμάσω!
Ασε μην την παρω σε καμμια ΕΔ -
Μάνα: -
Τι είδε η έρμη η μάνα το μεσημέρι σήμερα, κ έμεινε
'φωτό'Εχετε δρόμο ακόμα φίλοι μου. Υπομονή και πότε-πότε '10 λεπτά κήρυγμα' !
-
Στην μάνα εννοείς, έ?
-
Και στον πατέρα, αν χρειάζεται !
-
Άσχετα από γούστα κλπ όποιος το έκοψε έτσι πρέπει να είναι άσχετος. Αν πλήρωσε για αυτό μάλλον πρέπει να αλλάξει κουρέα.... εκτός αν τα λεφτά τα έβαλε στην τσέπη και τον κούρεψε κανένας φίλος του....
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...