-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
Σήμερα κλείνω τα 38. Η μέρα των γεννεθλίων, ειδικά από μια ηλικία και μετά, είναι συνήθως ημέρα σκέψεων, αναδρομών, και προβληματισμών. Είμαι σίγουρος όμως και σήμερα, πως αυτό που μετράει για μένα, πάνω απ' όλα, είναι η αγκαλίτσα που με περιμένει στο σπίτι....Ευριπίδη φίλε, χρόνια ΚΑΛΑ και πολλά!!!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Σήμερα κλείνω τα 38. Η μέρα των γεννεθλίων, ειδικά από μια ηλικία και μετά, είναι συνήθως ημέρα σκέψεων, αναδρομών, και προβληματισμών. Είμαι σίγουρος όμως και σήμερα, πως αυτό που μετράει για μένα, πάνω απ' όλα, είναι η αγκαλίτσα που με περιμένει στο σπίτι....
Ευριπίδη φίλε, χρόνια ΚΑΛΑ και πολλά!!!
Καλά και πολλά πισωκίνητα χιλιόμετρα κι από μένα!
-
Κι εγω στο κλουβι με τις τρελες ---> Δυο κορες 5,5 και 3 (χωρια η συζυγος).
Καθε φορα λεω 'δεν μπορουν να μου χαρισουν περισσοτερη ευτυχια απο τωρα' και καθε φορα διαψευδομαι.
Η υπαρξη των παιδιων, οι χαρες και οι αγωνιες που σου δινουν, οι αναγκες και τα προβληματα τους, ανατρεπουν τελειως το συστημα αξιων και προτεραιοτητων στη ζωη σου, οπως διαπιστωσα και μετα απο μια προσφατη σοβαρη περιπετεια με την υγεια της μεγαλης, που ακομα δεν την ξεπερασαμε πληρως.Για να μην γινω (κι αλλο) μελο:
Έχω γράψει κατά καιρούς πράγματα που αφορούν τη σχέση με το παιδί, αλλά αυτά που νοιώθει ο γονιός για το παιδί του, νομίζω πως δεν έχει βρεθεί ακόμα ο άνθρωπος που θα τα εκφράσει πλήρως, προφορικώς ή γραπτώς.Αυτο και μονο αρκει. Οσοι ειναι εκει ξερουν, οι αλλοι -ειλικρινα- δεν μπορειτε να το καταλαβετε.
-
Και μετα διαβαζεις για ανθρωπους που πουλανε τα παιδια τους .Με τι καρδια το κανουν δεν μπορω να καταλαβω.
Κυριοι και κυριες να ειστε παντα καλα να χαιρεστε τα παιδια σας και να σας κανουν παντα περηφανους.Ενα θεμα περι υιοθεσιας,εμποριο βρεφων κλπ θα ηταν too much για το φορουμ;Εκτος αν μπορουμε να γραφουμε εδω.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ενα θεμα περι υιοθεσιας,εμποριο βρεφων κλπ θα ηταν too much για το φορουμ;Εκτος αν μπορουμε να γραφουμε εδω.Ας συνεχίσουμε εδώ. Αν πληθύνουν τα ποστ επ'αυτού και μπορεί να 'σταθεί' ως θέμα μόνο του, τα διαχωρίζουμε με αρχή το ποστ σου
-
Σήμερα κλείνω τα 38. Η μέρα των γεννεθλίων, ειδικά από μια ηλικία και μετά, είναι συνήθως ημέρα σκέψεων, αναδρομών, και προβληματισμών. Είμαι σίγουρος όμως και σήμερα, πως αυτό που μετράει για μένα, πάνω απ' όλα, είναι η αγκαλίτσα που με περιμένει στο σπίτι....
Χρόνια σου πολλά Ευριπίδη !! :
Να είσαι καλά να χαίρεσαι το γιό σουΣήμερα έχει γενέθλια και ο μεγάλος μου γιός !!
Γεννημένος το 91 κλείνει τα 15 ... εφηβεία άστα
Ο μικρός μου γιος είναι 12 ...Πως περνάει ο καιρός όμως ;;
Σα να ήταν χθες που τα είχα μωρά με τις πάνες και τα μπιμπερό !!! -
Σε τι ηλικία κάνατε το πρώτο σας παιδί (αν δεν γίνομαι αδιάκριτος );
-
Εγώ σχετικά μικρός .. στα 27
-
manosk
Εγώ στα 30Με την ευκαιρία...ευχαριστώ για τις ευχές περι γεννεθλίων παίδες,
αλλά...
ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΦ ΤΟΠΙΚ!!!
*χρόνια ήθελα να το πω σε κάποιον αυτό... *:yahoo:
-
Τα χρόνια πολλά δεν είναι ποτέ off topic Ευριπίδη
Χρόνια πολλά και καλά λοιπόν !
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
A, ιστιοπλοϊα θυμάμαι που ξεκίνησα και εγώ, στην τρυφερή ηλικία των 7 στο ΝΟΠΦ. Μεγάλα γλέντια την πρώτη μέρα! Εγώ νόμιζα οτι θα την λουφάρουμε με καμιά θεωρία, αντιθέτως μας πετάξανε με σωσίβια στα Optimist και μας αμολήσανε . Οι γονείς ήταν όλοι εκεί την πρώτη μέρα, και γελάγανε νευρικά. Μετά οι δικοί μου δεν ξαναπάτησαν - και πήγαινα με το ποδήλατο. Ωραία χρόνια!
OFF TOPIC!!!!!
Αν είσαι γύρω στα 35, τότε μάλον κάναμε παρέα optimist (με τον Λάμπρο εκπαιδευτή??). Εγώ σταμάτησα σχετικά γρήγορα (μετα από κανα χρόνο) όταν παραλίγο να πέσω στην θάλασσα δίπλα σε μια ψόφια γάτα... ΤΟ θεώρησα ιδιαίτερα ανθυγιεινό (ασε που δεν με τρέλενε κίολας)....
-
Στα 34 έκανα το πρώτο παιδί, πολλά ή λίγα, για μένα ήτνα η κατάλληλη ηλικία.
(Ε, εσύ....Χρονιά Πολλά )
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
A, ιστιοπλοϊα θυμάμαι που ξεκίνησα και εγώ, στην τρυφερή ηλικία των 7 στο ΝΟΠΦ. Μεγάλα γλέντια την πρώτη μέρα! Εγώ νόμιζα οτι θα την λουφάρουμε με καμιά θεωρία, αντιθέτως μας πετάξανε με σωσίβια στα Optimist και μας αμολήσανε . Οι γονείς ήταν όλοι εκεί την πρώτη μέρα, και γελάγανε νευρικά. Μετά οι δικοί μου δεν ξαναπάτησαν - και πήγαινα με το ποδήλατο. Ωραία χρόνια!
OFF TOPIC!!!!!
Αν είσαι γύρω στα 35, τότε μάλον κάναμε παρέα optimist (με τον Λάμπρο εκπαιδευτή??). Εγώ σταμάτησα σχετικά γρήγορα (μετα από κανα χρόνο) όταν παραλίγο να πέσω στην θάλασσα δίπλα σε μια ψόφια γάτα... ΤΟ θεώρησα ιδιαίτερα ανθυγιεινό (ασε που δεν με τρέλενε κίολας)....
Νομίζω ναί!!!!! Ένας μανιακός που σου την έπεφτε με την Zodiac και χεζ πάνω σου όταν έκανες λαμακία!
Καλός όμως!
-
Θοδωρη (tt) πρωτα διαβασα το μηνυμα σου, και σε ευχαριστω πολυ γιαυτο, και μετα μπηκα στο φορουμ. Καταλαβαινω απολυτα γιατι δεν μου απαντησες μεσω του παροντος θεματος για τους κωλικους, αλλα με μηνυμα. Ομως δε νομιζω οτι θα ξενερωναμε τους υπολοιπους αν αλλαζαμε λιγο τη κουβεντα.
Για παιδια παλι δε θα λεγαμε;
Εκτος των αλλων βρισκω πολυ ενδιαφεροντα οσα μου λες και ισως να ειναι χρησιμα και για αλλους χαζομπαμπαδες σα κι εμενα.
Ευχαριστω και παλι.
Μανος -
Ησυζητηση ειναι μεχρι στιγμης σε πολυ αναλαφρω στυλ γιαυτο θα δυσκολεψω τα πραγματα.
Η γυναικα μου λοιπον παει για υπνο συνηθως γυρω στης 9.30 το βραδυ αφου παλευει τη μικρη σχεδον ολη μερα. Οταν κοιμηθει αναλαμβανω εγω δραση μεχρι της 3-3.30 τα ξημερωματα. Και τί εννοω; Οτι προκυψει απο ταϊσμα, ξεχασιμο κλπ εκεινες τις ωρες, ειμαι εγω υπευθυνος. Αν ακουγεται περιεργο να πω επισης οτι το κανω με μεγαλη χαρα, εχει πολυ πλακα να της αλλαξω τα παμπερς, τα ζιπουνακια κλπ.Δεν ειναι βεβαια και πολυ ατακτο μωρο. Κοιμαται πολυ καλα το βραδυ, ενα μπιμπερο και μια αλλαγη πανας κι αυτο οχι καθε βραδυ.
Αφηστε που τα Star παιζει κατι ωραια εργακια τα βραδια και περναω ευχαριστα την ωρα μου. -
Η βοήθεια που έδωσα στην γυναίκα μου δεν ήταν και τίποτα το ιδιαίτερο!
Η πολύ δουλειά δεν με άφηνε και πολύ στο σπίτι. Και μετάνοιωσα γι' αυτό. Εχασα στιγμές.
Αλλά βεβαίως υπήρχαν Σ/Κ που αναλάμβανα εξ ολοκλήρου την προσοχή τους και όλα τα συμπαραμαρτυρούντα!Απέκτησα την κόρη μου στα 27 μου και τον γυιό μου στα 29 μου.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
...Εκτος των αλλων βρισκω πολυ ενδιαφεροντα οσα μου λες και ισως να ειναι χρησιμα και για αλλους χαζομπαμπαδες σα κι εμενα.
Ευχαριστω και παλι.
ΜανοςΣε ευχαριστώ και εγώ Μάνο. Ας το πάρει το ποτάμι λοιπόν:
σχετικά με τους κωλικούς υπάρχει πράγματι το ενδεχόμενο να έχει το πιτσιρίκι σας ευαισθησία και να μην το σώζει τίποτα, παρά μόνο η υπομονή, που και αυτή διδάσκεται, όταν δεν το κρατάτε πολύ αγκαλιά.
Το δικό μας πιτσιρίκι δεν είχε μεγάλη ευαισθησία στο θέμα, αλλά από τα λίγα που θυμάμαι, κοιτάξτε το θέμα της ομαλής ροής των γευμάτων, δηλαδή να μην τρώει μεγάλες ποσότητες, όταν είναι ήδη πρησμένο από το προηγούμενο γεύμα (ας μην τρώει ντε και καλά κάθε τρίωρο επειδή έτσι λεν ο γιατρός και οι εγκυκλοπαίδειες) ούτε να μένει αρκετά νηστικό και τρώει ανυπόμονο, καταπίνοντας και αέρα. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο η τρύπα που έχει η θηλή να είναι πια μικρή για την ποσότητα που θέλει να τρώει, οπότε πρέπει να την ανοίξετε λίγο (π.χ. με ένα ψαλίδι).
Ένας τρόπος να ανακουφίζεται λίγο είναι να το έχετε μπρούμητα επάνω στα πόδια σας με την κοιλιά του να είναι πάνω από το γόνατο, και να του τρίβετε απαλά την πλάτη. Μην το λιώσετε το παιδί!!! Με αυτόν τον τρόπο του κρατάτε την κοιλιά ζεστή, ενώ βοηθάτε να κυκλοφορεί και το περιεχόμενό της, απομακρύνοντας τους πόνους.
Ψάξε επίσης και στο Διαδίκτυο, θα βρεις κάποιες πληροφορίες, ορισμένες φορές αντικρουόμενες, από τις οποίες με δοκιμή και λογική πρέπει να διαλέξετε το καλύτερο για το παιδί σας.
Στα λέω αυτά με pm καθώς η συζήτηση στο θέμα έχει σοβαρέψει και αν το γυρίσω στους κωλικούς, . Αν κάτι από όλα αυτά έχουν αποτέλεσμα μας ενημερώνεις.
Με την πρώτη ευκαιρία θα επανέλθω και με άλλες εμπειρίες σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον θέμα.
-
Tί γίνεται ρε παιδιά από κόρες;
Ακόμη ένας.Δύο κόρες 5χρόνων η μεγάλη και 5 μηνών η μικρή.
Η μεγάλη ήδη έχει αρχίσει να οδηγεί....στο GT4.Στρίβει το τιμόνι και γώ πατάω γκάζι φρένο.Τώρα της μαθαίνω να αλλάζει και ταχύτητες. -
1η στα 32, 2η στα 35.
Η γυναικα μου θελει και τριτο και εγω το αποφευγω σαν το λιβανι
(ακομα και το σκυλι ειναι θυληκο, 13 χρονων)
και καθομαστε προχθες να παιξουμε με τα lego οπου μεσα στα χιλιαδες κοματακια υπαρχουν δυο τουβλακια που στηριζουν ροδες, εκ των οποιων μετα απο μια ωρα εξονυχιστικου ψαξιματος δεν καταφρεα να βρω το δευτερο βρηκα μονο το ενα και εχονα μα απο τοσα κοματια αυτο βρηκε να χαθει, να μην μπορω να φτιαξω και εγω κατι που ηθελα
-
To θέμα παιχνίδι με κόρη έχει και την κακή και την καλή πλευρά.Η κακή είναι ότι δεν μπορείς να παίξεις με παιχνίδια που θα κινούσαν και το δικό σου ενδιαφέρον.Αυτοκινητάκια,ποδοσφαιράκια,στρατιωτάκια κ.α.
Το καλό είναι ότι όταν βαριέσαι ή είσαι κουρασμένος λες ''αγάπη μου ο μπαμπάς δεν ξέρει να παίζει με κούκλες και μαγειρικά σκεύη,δεν πας στη μαμά που είναι κι αυτή κορίτσι να παίξτε μαζί;''
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...