-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
το 2ο θα φοραει τη κουρελαρια...πως φαινεται οτι ειμαι πρωτοτοκος..
Για το δεύτερο πάντως βρέθηκε βύσμα, το πρώτο το στείλανε Κύπρο.
φακοφμαδαφακα..
νομιζω οτι ενα 2ο δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο το πρωτο!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
το 2ο θα φοραει τη κουρελαρια...πως φαινεται οτι ειμαι πρωτοτοκος..
Για το δεύτερο πάντως βρέθηκε βύσμα, το πρώτο το στείλανε Κύπρο.
φακοφμαδαφακα..
νομιζω οτι ενα 2ο δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο το πρωτο!
Συμφωνώ, όλους τους αγώνες τους έχει δώσει ο πρωτότοκος για να τα βρει το πιτσιρίκι όλα στρωμένα και έτοιμα.
-
επισης οι αμαρτιες του πρωτου βαραινουν τον δευτερο....μετα τον αφανισμο τις χλωριδας των Ιωαννινων και των γυρω περιοχων η αδερφη σου μαλλον στα 35 θα δει αμαξι
-
Αυτό που θέλει να πει ο Ηλίας είναι ότι τα παιδιά δεν χρειάζεται να μεγαλώσουν σαν βασιλόπουλα και να ξοδέψουν 2 περιουσίες έκαστο για να 'γίνουν κάτι'. Βάσει της σημερινής λόγικής, τα παιδιά που μεγάλωσαν σε οικογένειες 5μελής ως και 10μελείς θα έπρεπε να είχαν δώσει από ένα νεφρό για να επιβιώσουν. Απλώς έχει χαθεί λίγο ως πολύ το μέτρο, αφού έχουμε δημιουργήσει ανάγκες που κάποτε δεν υπήρχαν.
Παιδάκια με κινητά που κοστίζουν όσο μισός μισθός ενός χαμηλόμισθου.
Αυτοκίνητο στα 18.
Σινιέ ρούχα.
Μπόλικο χαρτζηλίκι.Δεν βγάζω την ουρίτσα μου απέξω. Όμως αν ΘΕΣ να κάνεις παιδιά, μπορείς. Μάλλον όμως περισσότερο θέλουμε να κάνουμε παιδιά για να ζήσουν την ονειρική ζωή που εμείς δεν είχαμε. Ή να αποτελούν ζωντανή διαφήμιση για τους γονείς τους, όπως είναι το αυτοκίνητο, το σπίτι, η πισίνα. Για να σκάσει ο γείτονας και το σόι.
Λέω τώρα....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μάλλον όμως περισσότερο θέλουμε να κάνουμε παιδιά για να ζήσουν την ονειρική ζωή που εμείς δεν είχαμε.Προσωπικά, αυτό το θεωρώ απόλυτα θεμιτό και αν κάνω ποτέ παιδιά, στόχος μου θα είναι να τους προσφέρω, πέραν από αυτά που έλαβα και γω ως παιδί, και όσα μου έλειψαν εμένα.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Μάλλον όμως περισσότερο θέλουμε να κάνουμε παιδιά για να ζήσουν την ονειρική ζωή που εμείς δεν είχαμε.
Προσωπικά, αυτό το θεωρώ απόλυτα θεμιτό και αν κάνω ποτέ παιδιά, στόχος μου θα είναι να τους προσφέρω, πέραν από αυτά που έλαβα και γω ως παιδί, και όσα μου έλειψαν εμένα.
...καλού κακού πρώτα ρώτα τα εάν το θέλουν. Τα παιδιά, δεν είναι συνέχεια κανένος συνβάζελε. Είναι άλλοι άνθρωποι από εμάς. Είναι κάτι άλλο.
Εάν θες ντε καλά να τους προσφέρεις κάτι, στείλτα τα καλοκαίρια μόλις τελειώνουν το δημοτικό , σε κανένα συνεργείο να μάθουν να σκουπίζουν και να δίνουν και κανένα κλειδί στο μάστορα. Μεσοπρόθεσμα μπορεί να σε μπινελικώνουν, μακροπρόθεσμα θα σε ευγνωμονούν.
πάρτους και κανένα ζωντανό όσο είναι μικρά, να μάθουν να 'δίνουν' και όχι να 'παίρνουν'.
Αλλιώς θα βγάλεις μερικά ευνουχισμένα μουρόχαυλα. Μπιλιβ μι
-
Θεμιτό είναι σίγουρα, όμως πολλές φορές γονείς αναλώνονται στην προσπάθεια για τέτοιου είδους προσφορά και αμελούν να προσφέρουν τη στήριξη και τη συμμετοχή στην οικογένεια που ένα παιδί έχει περισσότερο ανάγκη.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θεμιτό είναι σίγουρα, όμως πολλές φορές γονείς αναλώνονται στην προσπάθεια για τέτοιου είδους προσφορά και αμελούν να προσφέρουν τη στήριξη και τη συμμετοχή στην οικογένεια που ένα παιδί έχει περισσότερο ανάγκη.Δεν εννοώ μόνο οικονομικά, σε όλα τα επίπεδα.
Τραβ, θα σου απαντήσω αύριο στο ποστ σου, τώρα είμαι πτώμα.
-
np αλλωστε κι εγώ θα βάλω ένα DVDάκι
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Μάλλον όμως περισσότερο θέλουμε να κάνουμε παιδιά για να ζήσουν την ονειρική ζωή που εμείς δεν είχαμε.
Προσωπικά, αυτό το θεωρώ απόλυτα θεμιτό και αν κάνω ποτέ παιδιά, στόχος μου θα είναι να τους προσφέρω, πέραν από αυτά που έλαβα και γω ως παιδί, και όσα μου έλειψαν εμένα.
...καλού κακού πρώτα ρώτα τα εάν το θέλουν. Τα παιδιά, δεν είναι συνέχεια κανένος συνβάζελε. Είναι άλλοι άνθρωποι από εμάς. Είναι κάτι άλλο.
Εάν θες ντε καλά να τους προσφέρεις κάτι, στείλτα τα καλοκαίρια μόλις τελειώνουν το δημοτικό , σε κανένα συνεργείο να μάθουν να σκουπίζουν και να δίνουν και κανένα κλειδί στο μάστορα. Μεσοπρόθεσμα μπορεί να σε μπινελικώνουν, μακροπρόθεσμα θα σε ευγνωμονούν.
πάρτους και κανένα ζωντανό όσο είναι μικρά, να μάθουν να 'δίνουν' και όχι να 'παίρνουν'.
+1.
kid, για πες τι σου έλλειψε εσένα.Δε θέλουν φαγητό/ρούχα/πάνες/βιβλία/φροντηστήρια/γιατρούς μπλα μπλα; Τα σπέρνεις στη γλάστρα και μόνο με λίγο νερό και ήλιο μεγαλώνουν;
Παίρνω πίσω όσα έλεγα, ότι δλδ είσαι έτοιμος για παιδιά. Τα χρήματα για τα παραπάνω δεν λείπουν από κανέναν σήμερα. Αλλά κι όταν έλλειπαν, οι άνθρωποι κατάφερναν και τα μεγάλωναν 'με νερό κ ήλιο'. Αυτο που λείπει είναι η όρεξη του γονιού να αναθρέψει παιδιά - και να μην τα βλέπει σαν εμπόδια που παραμερίζουν με λίγα ευρά.
megane98hp, όλο για τη μικρή λες. Κι αν είχες κάποτε πει ότι έχεις κι άλλο παιδί, το είχα ξεχάσει.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Αυτό που εννοούσα είναι ότι θέλω να μπορώ να τους προσφέρω πράγματα που εγώ δεν είχα, άσχετα με το αν θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν ή όχι. Δεν σκοπεύω δηλαδή να αναγκάσω τα παιδιά μου να κάνουν κάτι που εγώ δεν έκανα αν και ήθελα. Απλά θέλω αν αποφασίσουν να κάνουν κάτι τέτοιο, να μπορώ να τα υποστηρίξω. Δεν μιλάω μόνο σε οικονομικό τομέα, αλλά συνολικά. Για το συνεργείο (και γενικά για την δουλειά) συμφωνώ απόλυτα, προσωπικά δεν έχασα τίποτα εκείνα τα καλοκαίρια που δούλεψα (και ακόμα δουλεύω).
ililias: Θα ήθελα πχ να είχα μάθει να οδηγώ από τον πατέρα μου, όχι από τον δάσκαλο οδήγησης.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
ililias: Θα ήθελα πχ να είχα μάθει να οδηγώ από τον πατέρα μου, όχι από τον δάσκαλο οδήγησης.Σ' ευχαριστώ. Άρα σου έλλειψε η προσοχή του πατέρα σου, όχι τα χρήματα. Άρα δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα. Άρα έχω δίκαιο.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
ililias: Θα ήθελα πχ να είχα μάθει να οδηγώ από τον πατέρα μου, όχι από τον δάσκαλο οδήγησης.
Σ' ευχαριστώ. Άρα σου έλλειψε η προσοχή του πατέρα σου, όχι τα χρήματα. Άρα δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα. Άρα έχω δίκαιο.
Όχι, δεν μου έλειψε η προσοχή του.. Ο ελεύθερος χρόνος του μου έλειψε.
Πάντως το οικονομικό έχει άμεση σχέση με το πώς θα μεγαλώσει το παιδί. Τελείως διαφορετικά έξοδα έχει ένα παιδί στην Αθήνα από ένα παιδί σε ένα χωριό της ελληνικής επαρχίας.
-
ililias
Δηλαδή όποιος πατέρας δεν θέλησε να παρανομήσει με το ανήλικο τέκνο του αγκαλιά στο τιμόνι σημαίνει ότι ενήργησε έτσι από αδιαφορία προς αυτό;
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
ililiasΔηλαδή όποιος πατέρας δεν θέλησε να παρανομήσει με το ανήλικο τέκνο του αγκαλιά στο τιμόνι σημαίνει ότι ενήργησε έτσι από αδιαφορία προς αυτό;
Καμία σχέση. Ούτε αδιαφορία, ούτε δεν ήθελε να παρανομήσει. Απλά δεν υπήρχε ελεύθερος χρόνος ή πιο σωστά, συγχρονισμός των ελεύθερων χρόνων μας.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
ililias
Δηλαδή όποιος πατέρας δεν θέλησε να παρανομήσει με το ανήλικο τέκνο του αγκαλιά στο τιμόνι σημαίνει ότι ενήργησε έτσι από αδιαφορία προς αυτό;Δλδ όταν βάζω το 14άχρονό μου στο τιμόνι του panda μου δεμένο κανονικά με τη ζώνη του κι εγώ δεμένος στη θέση του συνοδηγού του εξηγώ τι να (και τι να μην) κάνει ώστε να οδηγήσει το αμαξάκι ανάμεσα σε κορίνες στην ασφαλτοστρωμένη αυλή μου, παρανομώ μέχρι φυλάκισης;
Το ίδιο κι όταν του μιλάω για οδήγηση με γραμμές στην πίστα καρτ;
Ανήλικο δεν είναι μόνο το 5χρονο, ξέρεις. Είναι κ το 15χρονο.
Κι ο kid ήθελε να πει ακριβώς αυτό.
Κι εγώ επαναλαμβάνω το δικό μου: Δεν αποφασίζεις να κάνεις ένα παιδί με αυστηρά οικονομοτεχνικά πριτήρια. Ποτέ και πουθενά. -
Κι εγώ επαναλαμβάνω το δικό μου: Δεν αποφασίζεις να κάνεις ένα παιδί με αυστηρά οικονομοτεχνικά πριτήρια. Ποτέ και πουθενά.Μα το θέμα δεν είναι αυτό Ηλία, το θέμα είναι αν αποφασίζεις να ΜΗΝ κάνεις ένα παιδί με αυστηρά οικονομοτεχνικά κριτήρια.
-
Ο καθενας αποφασιζει να κανει ή να μην κανει παιδι με τα δικα του κριτηρια. Δεν υπαρχει σωστος ή λαθος λογος για παιδια.
-
ililias
Δηλαδή όποιος πατέρας δεν θέλησε να παρανομήσει με το ανήλικο τέκνο του αγκαλιά στο τιμόνι σημαίνει ότι ενήργησε έτσι από αδιαφορία προς αυτό;Δλδ όταν βάζω το 14άχρονό μου στο τιμόνι του panda μου δεμένο κανονικά με τη ζώνη του κι εγώ δεμένος στη θέση του συνοδηγού του εξηγώ τι να (και τι να μην) κάνει ώστε να οδηγήσει το αμαξάκι ανάμεσα σε κορίνες στην ασφαλτοστρωμένη αυλή μου, παρανομώ μέχρι φυλάκισης;
Το ίδιο κι όταν του μιλάω για οδήγηση με γραμμές στην πίστα καρτ;
Ανήλικο δεν είναι μόνο το 5χρονο, ξέρεις. Είναι κ το 15χρονο.
Κι ο kid ήθελε να πει ακριβώς αυτό.Η απορία μου αφορούσε στο ότι απέδωσες την αδυναμία του πατέρα του kid να τον μάθει να οδηγεί σε έλλειψη προσοχής του προς αυτόν.
Το ότι εσύ μαθαίνεις το παίδι σου από μικρό(ασχέτως ηλικίας)είναι δικό σου θέμα και ίσως να κάνεις καλά ίσως όχι, δεν θα σε κρίνω εγώ.
Η φυλάκιση πάλι είναι δική σου λέξη και συμπέρασμα.
Με λίγα λόγια το ότι επιλέγεις εσύ να διδάξεις το ανήλικό(είτε είναι μηνών είτε παρά ένα 24ωρο 18 ετών) παιδί σου τί εστί οδήγηση αυτοκινήτου δεν καθιστά τον πατέρα που δεν ακολουθεί την ίδια τακτική αδιάφορο. Αυτό ήθελα να επισημάνωΥΓ:Άμα έχεις το κουράγιο και στήνεις κορίνες για τα ελεγχόμενα σλάλομ του πιτσιρικά σου, χαλάλι σου η όποια παρανομία.
-
Και κορίνες και τελάρα γύρω γύρω, ν' ακούσουμε το 'μπαμ' αναίμακτα.
Και δεν έχουμε θέμα αδιαφορίας, αλλά έλλειψης χρόνου. Όχι μόνον οι μεγάλοι αλλά, όπως ανέφερε πολύ σωστά ο kid (που, παρεμπιπτόντως, πρέπει ν' αρχίσει να σκέπτεται ποιό θα είναι το νέο του όνομα) και τα παιδιά.
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...