-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Βγαλε τις 16 της Ζαουμπερ και καποιες της πρωτης του χρονια στη ΜακΛαρεν.Τα 3 τελευταια χρονια που ειπες μετρησα μονο...
Επισης δεν καταλαβα γιατι να μη ληφθουν υποψιν τα προηγουμενα χρονια? Μειωνεται το ρισκο εκκινησης απο το mid pack οσο παλιοτερα παμε?
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δεν ειχε την παραμικρη πιθανοτητα να περασει αλλα ο κανονισμος λεει οτι αν χωσεις τη μυτη σου οφειλει ο αλλος οδηγος να σου αφησει ενα πλάτος χωρο στην πιστα. Στο βιντεο δεν ειδα να συμβαινει κατι τετοιο και η αντιδραση των κριτων κατά τον αγωνα (τιποτα), αλλα και της ομοσπονδιας μετα (επισης τιποτα), δειχνει οτι ειχαν την ιδια αποψη με εμενα, οσο και να γελας. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δεν ειχε την παραμικρη πιθανοτητα να περασει αλλα ο κανονισμος λεει οτι αν χωσεις τη μυτη σου οφειλει ο αλλος οδηγος να σου αφησει ενα πλάτος χωρο στην πιστα.Πολύ θα ήθελα να δω αυτόν τον κανονισμό...
Εμπάθεια; Όχι καλέ........
-
Για JarnoT.
Το πάτωμα της R25 ήταν νέο design και διαφορετικό από την R24.
Η Ferrari στις αρχές του 2004 είχε ξεκινήσει το σχεδιασμό ένος μονοθεσίου που θα αντικατιστούσε την F2004 που αποτελούσε και την ύστατη εξέλιξη της F2002. Στο τέλος της season η ΦΙΑ άλλαξε τους κανονισμούς ειδικά σε ότι αφορά το πάτωμα του μονοθεσίου. Η Φερράρι βρέθηκε να μην έχει σχέδιο και ο Aldo Costa αναγκάστηκε στο πολύ γρήγορο (5 μήνες) να μεταβάλλει το αρχικό σχέδιο που οδήγησε στην F2005 με τα γνωστά αποτελέσματα. Η 248F1 αποτελεί ένα νέο design για την καλύτερη δυνατή εκμετάλευση των νέων κανονισμών.
Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την Toyota που όπως λές έχουν την TF105BB έκδοση τους. Αν συνεχίσουν λοιπόν με το Keizen το μόνο που θα πετύχουν είναι να είναι απελπιστικά πιο αργοί από αυτό που θα μπορούσαν να είναι καθώς πρέπει η TF106B να είναι ένα μονοθέσιο που να έχει σχεδιαστεί εξ αρχής από λευκό template. Αν το έχουν κάνει τότε κανένα πρόβλημα.
Τώρα για τους στόχους που αναφέρεις.
α. Βάθρα. Δυστυχώς φέτος έχουν και την Williams και την Ferrari με τα ίδια ελαστικά. Για να βρεθούν δηλαδή πιο ψηλά από όλους πρέπει να είναι καλύτεροι των ομόσταβλων σε ελαστικά κάτι που δεν πλησίασαν ούτε κατά διάνοια στους 2 πρώτους αγώνες. Και δεν νομίζω οι άλλοι να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια ειδικά μετά την πολύ κακή περυσινή επίδοση.
β. Εδώ μόνον με σενάριο αντίστοιχο με πέρυσι στην Ινδιανάπολη και με διαδοχικές εγκαταλείψεις 2 Φερράρι και 2 Williams. Για την Renault ακόμα και να σταματήσουν σήμερα οι Γάλλοι την εξέλιξη δεν υπάρχει δυνατότητα να κλείσει η ψαλίδα.
γ. Εδώ θα το πετύχουν εφόσον η Bridge το παίξει όπως η Michelin με την Renault. Δεν είναι απίθανο. Ίσως να είναι και το αναμενόμενο.
δ. Απίθανο.Πάντως οψόμεθα στο Μονακό.
Τώρα όσον αφορά την ομοιογένεια. Προσωπικά έμεινα εκπληκτός από το τρόπο αντιμετώπισης στην Φερράρι. Θα περίμενα να πέσουν κεφάλια και αυτό δεν έγινε. Και όχι μόνον. όσον αφορά την ομοιογένεια και τη συνεργασία αυτό που πέτυχε ο ερχομός του MS στην Φερράρι αν διατηρηθεί και μετά την αποχώρηση του είναι και το μεγαλύτερο δώρο στην Scuderia που μέχρι το 1995 ο Βυζαντινισμός έδινε και έπαιρνε.... Αντίστοιχο φαίνεται και στην Renault. Για την Toyota όμως το βλέπω ολίγον πιο χλωμό ειδικά μετά από τα παράπονα που ακούστηκαν.
Αυτά ελπίζω να μην κούρασα....
-
Όσο κι αν διαφωνώ με το 90% των απόψεων του Greo για τον Κιμι, εδώ είναι σωστός. Ο Klien μπορεί να υπερεκτίμησε την κατάσταση αλλά ο Κιμι όφειλε να αφήσει χώρο για να στρίψουν και οι δύο. Κανονισμός πάντως δεν υπάρχει για τέτοια περιστατικά και οι αποφάσεις για τέτοια συμβάντα παίρνονται κατα το δοκούν. Επειδή στη συγκεκριμένη φάση μαμήθηκαν και οι δύο γι' αυτό και το θέμα δε προχώρησε περαιτέρω. Αν ο Κλιν συνέχιζε ανενόχλητος όπως ο JPM στο Indy πρόπερσι, είμαι σίγουρος ότι θα το άρπαζε το stop and go.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Για JarnoT.Το πάτωμα της R25 ήταν νέο design και διαφορετικό από την R24.
Η Ferrari στις αρχές του 2004 είχε ξεκινήσει το σχεδιασμό ένος μονοθεσίου που θα αντικατιστούσε την F2004 που αποτελούσε και την ύστατη εξέλιξη της F2002. Στο τέλος της season η ΦΙΑ άλλαξε τους κανονισμούς ειδικά σε ότι αφορά το πάτωμα του μονοθεσίου. Η Φερράρι βρέθηκε να μην έχει σχέδιο και ο Aldo Costa αναγκάστηκε στο πολύ γρήγορο (5 μήνες) να μεταβάλλει το αρχικό σχέδιο που οδήγησε στην F2005 με τα γνωστά αποτελέσματα. Η 248F1 αποτελεί ένα νέο design για την καλύτερη δυνατή εκμετάλευση των νέων κανονισμών.
Δεκτό ό,τι γράφεις για τη Ferrari, δεν το είχα και πολύ σίγουρο αυτό που έγραφα, αλλά για το ότι η R25 είναι νέο design από την R24 διατηρώ τις αμφιβολίες μου. Λοιπόν, θα ψάξω σε ό,τι έχω κρατήσει και αφορά τη Renault των τελευταίων 4άρων χρόνων και θα επανέλθω. Όσο για τα της Toyota συμφωνώ ότι θα καταφέρει κάποιους από τους στόχους αν αφήσει εντελώς πίσω της την εμφάνιση του Bahrain. Ήδη ακούγεται (χωρίς να έχει ακουστεί επίσημα) ότι τα ελαστικά που επιλέγει και ζητά από τη Bridgestone είναι σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση από αυτά της Ferrari και της Williams, που αν ισχύει είναι κι αυτό είναι ένα βήμα με ρίσκο. Καλύτερα ή χειρότερα θα αποδειχθεί.
-
Ο χρήστης MOnoimoi έγραψε:
Όσο κι αν διαφωνώ με το 90% των απόψεων του Greo για τον Κιμι, εδώ είναι σωστός. Ο Klien μπορεί να υπερεκτίμησε την κατάσταση αλλά ο Κιμι όφειλε να αφήσει χώρο για να στρίψουν και οι δύο. Κανονισμός πάντως δεν υπάρχει για τέτοια περιστατικά και οι αποφάσεις για τέτοια συμβάντα παίρνονται κατα το δοκούν. Επειδή στη συγκεκριμένη φάση μαμήθηκαν και οι δύο γι' αυτό και το θέμα δε προχώρησε περαιτέρω. Αν ο Κλιν συνέχιζε ανενόχλητος όπως ο JPM στο Indy πρόπερσι, είμαι σίγουρος ότι θα το άρπαζε το stop and go.Γιατι ρε παιδια;Ο Κλιν τι ειχε να κερδισει απο αυτο που πηγε να κανει;χωθηκε και στριμωχτηκε τελειως εκβιαστικα απο μονος του και ενω ειδε οτι δεν εχει χωρο δεν αφησε γκαζι!Τουλαχιστον για το δικο του καλο αφου αυτο που πηγαινε να κανει δεν ειχε καμια λογικη και δεν υπηρχε πιθανοτητα να περασει ετσι!Μονο να χασει ειχε απ αυτο και τελικα το καταφερε!!!Δεν καταλαβαινω που μπορει να φταιει ο κιμι...Ποσο μαλλον για 50-50 φταιξιμο που ειπε πριν ο greo...
-
Καλα, το 50-50 είναι τραβηγμένο απ' τα μαλλιά απλά λέω ότι βλέποντας το video, δεν είδα να αφήνει καθόλου χώρο ο Κιμι. Όταν δεις ότι ο άλλος βαζει μούρη, συνήθως αναμένεται απο εσενα να αφήσεις χώρο... Αν μη τι αλλο, για να μην πάθεις αυτά που έπαθε ο Φιλανδος.
-
Σωστο αυτο που λες!Θα πρεπε να προσεξει μονο και μονο για να μην παθει αυτο που παθε αλλα μη τον βγαλουμε και φταιχτη..
-
που να βρει μυαλό ο Κίμι να σκεφτεί;
το παιδί είναι χαμένο....
τό'χω ξαναπει...
..............................
Όλοι ασχολούμαστε με το 'έγκλημα' του Κλιν...
γαι το έγκλημα του Κιμι[καλά ο Μοντόγια είναι ο βεριεστημένος ταρίφας πια] στην εκκίνηση θα μας πει κανεις τίποτε;
καθάριζε τις μύξες του όταν τον ξεβράκωνε ο Αλόνσο;
Τί εκκίνηση έκανε ο ισπανός;
Η μήπως όλοι οι ξανθομπούρμπουρες που ήταν μπροστά του ξυνόταν;;; -
Και μετα ειμαστε εμεις οι κολλημενοι...
-
Ο χρήστης pptsmps έγραψε:
που να βρει μυαλό ο Κίμι να σκεφτεί;
το παιδί είναι χαμένο....
τό'χω ξαναπει...
..............................
Όλοι ασχολούμαστε με το 'έγκλημα' του Κλιν...
γαι το έγκλημα του Κιμι[καλά ο Μοντόγια είναι ο βεριεστημένος ταρίφας πια] στην εκκίνηση θα μας πει κανεις τίποτε;
καθάριζε τις μύξες του όταν τον ξεβράκωνε ο Αλόνσο;
Τί εκκίνηση έκανε ο ισπανός;
Η μήπως όλοι οι ξανθομπούρμπουρες που ήταν μπροστά του ξυνόταν;;; -
Καλο πολυ καλο!! Αλλα γελασαμε μια, γελασαμε δυο, πες μας κανα καινουργιο ανεκδοτάκι.. Κουρασε αυτο!
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Τέλος, δική μου (σχεδόν αυθαίρετη πλέον) εκτίμηση είναι ότι η Toyota θα είναι σε θέση φέτος (μπορεί όχι σύντομα) να κοντράρει στα ίσια όλους πλην των Renault. Κι αυτό (κι ας μην πραγματοποιηθούν οι 4 στόχοι) θα είναι εξαιρετικά παρήγορο. Θα γίνει, να είστε σίγουροι, κι αυτό δεν είναι ευχή, είναι πρόβλεψη!Είναι καλό να παραμένεις 'αθεράπευτα αισιόδοξος', αλλά όταν σε προσπερνάει μέχρι κι ο 'ξεγραμμένος' Villeneuve με την Sauber BMW τότε μάλλον κάπου έχεις μείνει πίσω, νομίζω...
-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Βγαλε τις 16 της Ζαουμπερ και καποιες της πρωτης του χρονια στη ΜακΛαρεν.
Τα 3 τελευταια χρονια που ειπες μετρησα μονο...
Επισης δεν καταλαβα γιατι να μη ληφθουν υποψιν τα προηγουμενα χρονια? Μειωνεται το ρισκο εκκινησης απο το mid pack οσο παλιοτερα παμε?
30 φορες τα τελευταια 3 χρόνια; Eντυπωσιακο, δεν μπορω να πω!
Η γνωμη μου ειναι οτι δεν επρεπε να ληφθουν υποψη γιατι τις 2 χρονιες που ανεφερα ηταν λιγο πολυ μονοδρομος η εκκινηση στη μεση. Ασε που δεν εψαξα τι record ατυχηματων ειχε τοτε.
Οπως και να εχει, ακομα και 10% να ειναι το ρισκο της επιλογης, ειναι αρκετα μεγαλο για να το παρουν. Με αντιστοιχο ποσοστο πιθανοτητας αστοχίας καποιου αλλου παραγοντα, θα τον αλλαζαν.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Βγαλε τις 16 της Ζαουμπερ και καποιες της πρωτης του χρονια στη ΜακΛαρεν.
Τα 3 τελευταια χρονια που ειπες μετρησα μονο...
30 φορες τα τελευταια 3 χρόνια; Eντυπωσιακο, δεν μπορω να πω!
Η γνωμη μου ειναι οτι δεν επρεπε να ληφθουν υποψη γιατι τις 2 χρονιες που ανεφερα ηταν λιγο πολυ μονοδρομος η εκκινηση στη μεση. Ασε που δεν εψαξα τι record ατυχηματων ειχε τοτε.
Οπως και να εχει, ακομα και 10% να ειναι το ρισκο της επιλογης, ειναι αρκετα μεγαλο για να το παρουν. Με αντιστοιχο ποσοστο πιθανοτητας αστοχίας καποιου αλλου παραγοντα, θα τον αλλαζαν.
Tον 'κανονισμό' δεν θα μας τον δείξεις;
-
O κανονισμος λεει για την ακριβεια οτι καθε αυτοκινητο μπορει να βρισκεται σε οποιοδηποτε σημειο της πιστας θελησει και απαγορευεται η οποιαδηποτε (σκοπιμη) κινηση να θεσεις καποιον εκτος οριων πιστας. Πουθενα δεν αναφερει ως παραγοντα τον αν το προσπερασμα ειναι εφικτο, αν θα προλαβαινε να φρεναρει ή αν ο ενας απο τους δυο οδηγους εχει μικρο ή μεγαλο φαν-κλαμπ. Χωρο να αφηνει το αυτοκινητο Νο3 εγω δεν ειδα.
MOnoimoi
Ο Μοντόγια στο Ιντι ηταν στην εξωτερικη αν θυμαμαι καλα (και βαριεμαι να ψαχνω) -
Η όλη φάση με τον Μοντογια έγινε στις πρώτες 2 στροφες στο Indy. Είναι στην εξωτερική στην πρώτη στροφή αλλά ο Ρουμπενς δε του αφήνει χώρο στην επόμενη στροφή (οπου πλέον έχει την εσωτερική) και συγκρούονται.
Εδώ το replay -
Μην το παιδευετε τοσο, εχω την εντυπωση πως ο 'αγραφος' κανονας λεει οτι επιτρεπεται να χωσεις τη μυτη απο τη μεση του αλλου και μπροστα για να σου αφησει χωρο. Αλλιως πρεπει να κοψεις εσυ. Αλλα συμβαινουν αυτα, δεν εχει και τοση σημασια...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
O κανονισμος λεει για την ακριβεια οτι καθε αυτοκινητο μπορει να βρισκεται σε οποιοδηποτε σημειο της πιστας θελησει και απαγορευεται η οποιαδηποτε (σκοπιμη) κινηση να θεσεις καποιον εκτος οριων πιστας. Πουθενα δεν αναφερει ως παραγοντα τον αν το προσπερασμα ειναι εφικτο, αν θα προλαβαινε να φρεναρει ή αν ο ενας απο τους δυο οδηγους εχει μικρο ή μεγαλο φαν-κλαμπ. Χωρο να αφηνει το αυτοκινητο Νο3 εγω δεν ειδα.Βρε καλέ μου άνθρωπε, δε σου ζήτησα να μου αναμασήσεις αυτά που έγραψες 1 και 2 ποστ πιο πάνω. Τον κανονισμό ζήτησα...
Επισημο thread: GP Μαλαισιας-Sepang