-
Μάλιστα.
Ρώτησα γιατί παρακολουθώ μια σειρά στο National Geographic, σχετικά με την εξέλιξη των ανθρωπιδών. Εκεί ανέφερε την αλλαγή των πόλων, και δεν το ήξερα.
Σημαντικότατο γεγονός. Θα πρέπει να μην μένει κολυμπηθρόξυλο!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ρώτησα γιατί παρακολουθώ μια σειρά στο National Geographic, σχετικά με την εξέλιξη των ανθρωπιδών. Εκεί ανέφερε την αλλαγή των πόλων, και δεν το ήξερα.Λένε οτι έχει γίνει πολλές φορές ... και συνοδεύτηκε απο μεγάλες καταστροφές
-
Λογικό είναι, αφου το μαγνητικό πεδίο μας προφυλάσσει από τις κοσμικές ακτίνες και τις εκρήξεις πλάσματος του ήλιου.
Σε αυτή την σειρά, αναλύουν την προέλευση του σημερινού ανθρώπου από πολλά διαφορετικά γένη ανθρωπίδων.Μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί στο Erectus, αλλά και στον 'Γολιάθ' (λόγω ύψους) και τον 'Χόμπιτ' (επίσης λόγω ύψους).
Ο πρώτος έχει βρεθεί στην Ευρώπη ενώ ο δεύτερος μόνο στην Ν.Ζηλανδία.Εξαιρετικά ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ.
-
Για δες σύμπτωση, σήμερα διάβαζα σχετικά με το μαγνητικό πεδίο στο howstuffworks.
The poles actually change places periodically -- about 400 times in the last 330 million years. The field weakens while the shift takes place. But computer simulations predict that the sun might come to the rescue, interacting with the atmosphere to supplement the magnetic field, while the shift is in process.
-
Είναι τόσα πολλά αυτά που δεν ξέρουμε...και τόσα πολλά αυτά που θεωρούμε ότι είναι κάπως ενώ δεν είναι....
Προσωπικά, μου αρέσει να σημειώνω θεωρίες καταστροφής και να τις βλέπω να διαλύονται.
Το 1990, π.χ., όλοι περιέγραφαν την καταστροφή του κόσμου μέχρι το 2000!
Επίσης, ότι θα ανέβει η θερμοκρασία και θα καούμε!!! Τώρα λένε ότι θα ανέβει η θερμοκρασία αλλά θα έχουμε παγετώνες!Θέλω να πω, οτι ο πλανήτης, αλλά και οι δυνάμεις του Σύμπαντος είναι τέτοιες, που θεωρώ αδύνατη την οποιαδήποτε πρόβλεψη για το τι θα γίνει στο μέλλον.
Ακόμα δεν έχουμε ιδέα για το τι πραγματικά έγινε στο παρελθόν μας!!! -
- To 'χομπιτ' Η.florensiensis η επιστημονικη ονομασια, δε βρεθηκε στη Ν.Ζηλανδια, αλλα στο νησι Φλορες της Ινδονησιας. Στα νησια υπαρχει ενα φαινομενο οπου ζωα πανω απο ενα μεγεθος παθαινουν νανισμο ενω κατω απο ενα μεγεθος γιγαντισμο. Λεπτομερειες δε θυμαμαι αλλα ειναι το φαινομενο που εδωσε τους νανους ελεφαντες στην Τηλο
- Ο τροπος που αναπτυσονται οι βασαλτες μεσοωκεανιας ραχης και (ειδικα στην περιπτωση του Ατλαντικου αλλα οχι μονο) η ελειψη μετεπειτα τεκτονισμου πιστευω οτι θα μπορουσαν να δωσουν συμπερασματα για τη φορα του μαγνητικου πεδιου. Περισσοτερα δεν ξερω και αν ερθει η κοπελα για αναλυσεις (που ειπε οτι θα'ρθει) θα τη ρωτησει. Αλλιως βαριεμαι να γκουγκλαρω
- Οι θεωριες καταστροφης που ξαναεγιναν της μοδας προσφατα ειναι (αναλογως τη διαθεση σου) ικανες να προσφερουν ειτε απεραντο γέλιο ειτε εγκεφαλικο απο τα νευρα. Τοσο τεραστιες ειναι οι κοτσανες και η αναισχυντη κινδυνολογια που χρησιμοιουν. Αποκορυφωμα η μελετη καποιου (προφανως) απατεωνα καθηγητη Πολυτεχνειου που πηρε σβαρνα τα καναλια λεγοντας 'Βενετια η Θεσσαλονικη'
-
- Σωστά. Αυτό είναι το σωστό.
- Ρώτα τη...ρώτα τη (κατά το χούφτωστη...χούφτωστη)
- Αααααακριβώς.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
3. Οι θεωριες καταστροφης που ξαναεγιναν της μοδας προσφατα ειναι (αναλογως τη διαθεση σου) ικανες να προσφερουν ειτε απεραντο γέλιο ειτε εγκεφαλικο απο τα νευρα. Τοσο τεραστιες ειναι οι κοτσανες και η αναισχυντη κινδυνολογια που χρησιμοιουν. Αποκορυφωμα η μελετη καποιου (προφανως) απατεωνα καθηγητη Πολυτεχνειου που πηρε σβαρνα τα καναλια λεγοντας 'Βενετια η Θεσσαλονικη'Το κακό είναι ότι η λέξη 'θεωρεία' μεταφράζετε σε 'προγνωση',και οι υπεύθυνοι για αυτό είναι τα ίδια τα ΜΜΕ
Η θεωρείες όμως είναι 'πιθανά μοντέλα' που θα μπορούσαν να εξελιχτούν κάτω απο ιδιαίτερες συνθήκες,καί όχι προφητείες -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
- Οι θεωριες καταστροφης που ξαναεγιναν της μοδας προσφατα ειναι (αναλογως τη διαθεση σου) ικανες να προσφερουν ειτε απεραντο γέλιο ειτε εγκεφαλικο απο τα νευρα. Τοσο τεραστιες ειναι οι κοτσανες και η αναισχυντη κινδυνολογια που χρησιμοιουν. Αποκορυφωμα η μελετη καποιου (προφανως) απατεωνα καθηγητη Πολυτεχνειου που πηρε σβαρνα τα καναλια λεγοντας 'Βενετια η Θεσσαλονικη'
Το κακό είναι ότι η λέξη 'θεωρεία' μεταφράζετε σε 'προγνωση',και οι υπεύθυνοι για αυτό είναι τα ίδια τα ΜΜΕ
Η θεωρείες όμως είναι 'πιθανά μοντέλα' που θα μπορούσαν να εξελιχτούν κάτω απο ιδιαίτερες συνθήκες,καί όχι προφητείεςΧωρίς παρεξήγηση : τα 'θεωρεία' με 'ει' είναι οι γνωστές εξέδρες που είναι πλαγίως ή πάνω από την 'πλατεία' σε θέατρα etc...Μάλλον το λάθος έγινε εκ παραδρομής αλλά το αναφέρω γιατί μου φάνηκε πολύ αστεία συντακτικά η χρήση του 'θεωρεία' αντί για 'θεωρία'
-
Γιαβόλ χερ Κουτσάν.
Μάιν-κλάιν λάθεν
(είναι απο τίς λέξεις που ενώ γνωρίζεις πώς γράφονται,συνεχίζεις να τίς γράφεις λάθος,όπως τίς είχες πρωτομάθει)
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Γιαβόλ χερ Κουτσάν.Μάιν-κλάιν λάθεν
(είναι απο τίς λέξεις που ενώ γνωρίζεις πώς γράφονται,συνεχίζεις να τίς γράφεις λάθος,όπως τίς είχες πρωτομάθει)
Είμαι σπαστικός ε? ...Μερικές φορές δεν μπορώ να το καταπνίξω, μου βγαίνει αβίαστα και σπάω @@
-
Μή καταπνίγεις λέμε τήν ομορφιά του εσωτερικού σου κόσμου.
Και μή δίνεις σημασία στο τί θα σου πούμε εμείς.Εσύ συνέχισε να μας σπάς τα 'φρύδια'αστειεύομαι φυσικά,μή μου στείλεις κανα χαρτί στο σπίτι
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
- Σωστά. Αυτό είναι το σωστό.
Τι σωστα ρε ινδιανοι.....
Ποιο πανω απ τα Γιαννενα ειναι τα Χομπιτ.......μετα τα συνορα -
Α ρε Μάκη.
Τα όρκ πρέπει να είναι κοντά στή Βαυαρία πάντως.Ντύνονται σαν γυναίκες και σερβίρουν μπύρες στούς ανυποψίαστους Γερμανούς
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Α ρε Μάκη.Τα όρκ πρέπει να είναι κοντά στή Βαυαρία πάντως.Ντύνονται σαν γυναίκες και σερβίρουν μπύρες στούς ανυποψίαστους Γερμανούς
ΟΡΚ?
Τι ειναι τουτο ρε παλι και δεν το ξερω κατα γερμανιες μεριες? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Α ρε Μάκη.
Τα όρκ πρέπει να είναι κοντά στή Βαυαρία πάντως.Ντύνονται σαν γυναίκες και σερβίρουν μπύρες στούς ανυποψίαστους Γερμανούς
ΟΡΚ?
Τι ειναι τουτο ρε παλι και δεν το ξερω κατα γερμανιες μεριες?Lord of the Rings ρε!!!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Οι θεωριες καταστροφης που ξαναεγιναν της μοδας προσφατα ειναι (αναλογως τη διαθεση σου) ικανες να προσφερουν ειτε απεραντο γέλιο ειτε εγκεφαλικο απο τα νευρα. Τοσο τεραστιες ειναι οι κοτσανες και η αναισχυντη κινδυνολογια που χρησιμοιουν. Αποκορυφωμα η μελετη καποιου (προφανως) απατεωνα καθηγητη Πολυτεχνειου που πηρε σβαρνα τα καναλια λεγοντας 'Βενετια η Θεσσαλονικη'Δέν ξέρω ποιόν καθηγητή εννοείς, δέν βλέπω και πολύ τηλεόραση τώρα τελευταία.
Η θεωρία του βέβαια θα βασίζεται στο φαινόμενο αλλαγής κλίματος στον πλανήτη λειώσιμο των πάγων είναι κάτι που έχει ειπωθεί απο πολλούς Έλληνες και ξένους δέν νομίζω να είναι ο μοναδικός, αλλά δέν υπάρχει και κανένας λόγος για πανικό είναι μόνο μιά θεωρία. -
Το οτι τα ποτάμια έχουν στερέψει το λαμβάνουν υπ'υπόψην τους ή είναι συγκριτικά ασήμαντο μέγεθος;
Αν δε λιώναν οι πάγοι, η στάθμη των θαλασσών έπρεπε να κατέβει. -
Tα ποταμια εχουν πολυ μικρη σημασια οντως.
Τα περι αλλαγης κλιματος τα διαβαζω τακτικα και τις μελετες που εχουν δημοσιευθει τις κρινω με τις λιγες γνωσεις μου και τα λιγα στοιχεια που εχω στη διαθεση μου ως ακατασχετα κινδυνολογικες και κακες επιστημονικα.
Ενδεικτικα μονο θα αναφερω οτι θεωρουν τη γη το κλιμα της και τα φαινομενα ως κατι στατικο και ετσι και αρχισει ενα φαινομενο θα συνεχισει να εξελισσεται με τον ιδιο τροπο μεχρι την καταστροφη, χωρις να υπαρχει μια αντιδραση απο τον ιδιο τον πλανητη. Θεωρηση που ειναι εντελως λαθος οπως εχει ηδη αποδειχθει με διαφορα φαινομενα οπως το ελ νινιο ή τη μειωση της εντασης του γκολφ στρημ.
-
με την ευκαιρια των '300'...
http://www.youtube.com/watch?v=R6BDHGa4 ... ed&search=
Περί Μυθολογίας και Ιστορίας