-
Ωωωω, ναι, γιατί όπως όλοι ξέρουμε, ακόμα και στις μέρες της δορυφορικής και του internet, πιο σημαντικό είναι το γεωγραφικό σου στίγμα από το πόσες και τι είδους πηγές χρησιμοποιείς για την ενημέρωσή σου.....
-Ασχετο με το θεμα μιας και δεν παιρνω μερος στη συζητηση-
Ναι ειναι. Εννοειται πως δεν μπορεις να εχεις αποψη για μια χωρα αν δεν εχεις ζησει τουλαχιστον 4-5 χρονια σε αυτη και απλα πηγες ειδες και εφυγες η εστω ενημερωνεσαι απο μακρια. Δλδ για να καταλαβω, αν πχ ενας ιαπωνεζος (ας υποθεσουμε ξερει ελληνικα) καθεται και ενημερωνεται απο το νετ για την Ελλαδα (in.gr πχ) παει να πει οτι η αποψη του ειναι πιο δυνατη απο σενα που ζεις Ελλαδα απο μικρο παιδι? Αυτοι που ζουν σε μια χωρα και για μεγαλο χρονικο διαστημα εννοειται και εχουν τον πρωτο λογο -απο αλλους που δεν ειναι εκει η αυτους που πηγαν για 2 εβδομαδες διακοπες- για την χωρα την οποια ζουν. -
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Ωωωω, ναι, γιατί όπως όλοι ξέρουμε, ακόμα και στις μέρες της δορυφορικής και του internet, πιο σημαντικό είναι το γεωγραφικό σου στίγμα από το πόσες και τι είδους πηγές χρησιμοποιείς για την ενημέρωσή σου.....
-Ασχετο με το θεμα μιας και δεν παιρνω μερος στη συζητηση-
Ναι ειναι. Εννοειται πως δεν μπορεις να εχεις αποψη για μια χωρα αν δεν εχεις ζησει τουλαχιστον 4-5 χρονια σε αυτη και απλα πηγες ειδες και εφυγες η εστω ενημερωνεσαι απο μακρια. Δλδ για να καταλαβω, αν πχ ενας ιαπωνεζος (ας υποθεσουμε ξερει ελληνικα) καθεται και ενημερωνεται απο το νετ για την Ελλαδα (in.gr πχ) παει να πει οτι η αποψη του ειναι πιο δυνατη απο σενα που ζεις Ελλαδα απο μικρο παιδι? Αυτοι που ζουν σε μια χωρα και για μεγαλο χρονικο διαστημα εννοειται και εχουν τον πρωτο λογο -απο αλλους που δεν ειναι εκει η αυτους που πηγαν για 2 εβδομαδες διακοπες- για την χωρα την οποια ζουν.
What about αν ΕΙΧΕΣ δουλέψει σε μια χώρα για 4 χρόνια και πλέον ζεις αλλού κι ενημερώνεσαι για το τι συμβαίνει στη χώρα αυτή από 20-30 διαφορετικές πηγές (κανάλια, websites, εφημερίδες, αλληλογραφία με διάφορους φίλους που ζουν εκεί, κλπ); Μιλάμε για ειδήσεις και για σφαιρική ενημέρωση, όχι για τα ήθη και τα έθιμα!! Καλύτερα να ζεις στη χώρα που συζητάμε και να ενημερώνεσαι για το τι συμβαίνει γύρω σου μόνο από το τοπικό STAR Channel και από τα κουτσομπολιά που ακούγονται στην καφετέρεια της γειτονιάς σου, ε;...
Μετά μιλάμε για υπνωτισμένους λαούς.
-
Κολλητός μου φίλος μου που μένει στη Βοστώνη μου έλεγε πριν λίγες μέρες ότι δεν έχει πέσει ακόμα κάτω από 40% η δημοτικότητα του Μπους. Να τον πιστέψω, όταν διαβάζω για κάτι 31% (και λιγότερο) σε τόσες διαφορετικές πηγές;
http://www.usatoday.com/news/washington ... oval_x.htm
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=245
http://www.editorandpublisher.com/eandp ... 1002501667
-
Ok mate..αν εσυ πιστευεις οτι η αποψη σου μετραει περισσοτερο απο καποιον που ζει Αμερικη, παω πασο. Και να προσεχεις πως μιλας. Αυτα
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Δλδ για να καταλαβω, αν πχ ενας ιαπωνεζος (ας υποθεσουμε ξερει ελληνικα) καθεται και ενημερωνεται απο το νετ για την Ελλαδα (in.gr πχ) παει να πει οτι η αποψη του ειναι πιο δυνατη απο σενα που ζεις Ελλαδα απο μικρο παιδι?Ποιό 'in.gr';;!! Έλεος, διάβασε τι έγραψα:
από το **πόσες **και **τι είδους ****πηγές **χρησιμοποιείς για την ενημέρωσή σου.
Ok mate..αν εσυ πιστευεις οτι η αποψη σου μετραει περισσοτερο απο καποιον που ζει Αμερικη, παω πασο.
Δε μετράει η 'άποψή μου', 'mate', το έγραψα πιο πάνω τι μετράει. Κάνε τον κόπο να το ξαναδιαβάσεις. Αν έχεις την εντύπωση ότι αρκεί το γεωγραφικό στίγμα για την σωστή και σφαιρική ενημέρωση, ρώτα τη θειά μου να σου πει ποιός είναι πρωθυπουργός στην Ελλάδα σήμερα.
-
βασικα ο 007 εχει σε μεγαλο ποσοστο δικιο κατα την αποψη μου..
οταν ζεις τα πραγματα απο πρωτο χερι ειναι πολυ διαφορετικα απ'το να τ'ακους απλα απο διαφορες πηγες.
βεβαια, συνηθως οταν ακους το ιδιο πραγμα απο πολλες διαφορετικες πηγες, τεινει να ειναι αληθεια, ή έστω, στο τοπο που αναφερεται θεωρειται αληθεια.
οταν τα ζεις ομως, εχεις αμεση επαφη μ'αυτα, δεν τα'χεις ακουσει απο τριτους..
νομιζω ειναι αυτονοητο.
και εννοειται οτι μιλαμε για ατομα που τους ενδιαφερει και ενημερωνονται, δε μιλαμε για ατομα αδιαφορα ή ανικανα για το τι συμβαινει -
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ ότι θέλει να πει ο thevoice είναι πως απλά δεν πρέπει να το θεωρούμε αυτονόητο ότι αν μένει κάποιος κάπου θα έχει πιό καλή, σφαιρική και κυρίως αντικειμενική ενημέρωση για τι γίνεται στον τόπο του [και γιατί] σε σχέση με κάποιον που ζει πιο μακριά, διότι όπως και να το κάνουμε το τι είδους ενημέρωση έχει κανείς εξαρτάται σε κάθε περίπτωση από το από που την παίρνει [και φυσικά από το πόσο ενδιαφέρεται να μάθει τι 'παίζεται', όπως σωστά σημείωσε και ο φίλος skye].
Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί βγήκαν τα σπαθιά. Δε νομίζω ότι κάποιος σαν το Νίκο (titsataki) μπορεί να συγκριθεί με μια νοικοκυρά που δεν πολυ-βγαίνει από το σπίτι της, δεν έχει internet, δε συζητάει με πολύ κόσμο, κι ενημερώνεται μόνο από ένα τηλεοπτικό κανάλι για την κατάσταση γύρω της.
-
Ποιος είχε πιο σφαιρική άποψη για τα γεγονότα στη Γιουγκοσλαβία όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος; Οι Γιουγκοσλάβοι ή οι τρίτοι; Άλλα 'ήξεραν' οι Κροάτες, άλλα οι Σέρβοι και άλλα οι Βόσνιοι. Ο καθένας έβλεπε το κομμάτι των γεγονότων που είχε δίπλα του, τα υπόλοιπα έφταναν σ' αυτόν φιλτραρισμένα. Φιλτραρισμένα έφταναν και σ' εμάς και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ τα γεγονότα, αλλά τουλάχιστον βλέπαμε πιο συνολικά την κατάσταση και σίγουρα πιο ουδέτερα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ποιος είχε πιο σφαιρική άποψη για τα γεγονότα στη Γιουγκοσλαβία όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος; Οι Γιουγκοσλάβοι ή οι τρίτοι; Άλλα 'ήξεραν' οι Κροάτες, άλλα οι Σέρβοι και άλλα οι Βόσνιοι. Ο καθένας έβλεπε το κομμάτι των γεγονότων που είχε δίπλα του, τα υπόλοιπα έφταναν σ' αυτόν φιλτραρισμένα. Φιλτραρισμένα έφταναν και σ' εμάς και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ τα γεγονότα, αλλά τουλάχιστον βλέπαμε πιο συνολικά την κατάσταση και σίγουρα πιο ουδέτερα.Ακριβώς αυτό λέω.
Και προφανώς είναι αυτονόητο ότι από όσο περισσότερες πηγές ενημερώνεται κανείς (και βάζω μέσα και τους ντόπιους που είναι κοντά στο κάθε 'πρόβλημα' για να έχεις και τη δική τους οπτική γωνία) τόσο λιγότερα μένουν μέσα στα διάφορα 'φίλτρα'.
-
Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στο ΕΤ1 αυτή την ώρα με θέμα 'οι πόλεμοι τον 21ο αιώνα'. Εργάσιμη αύριο αλλά λέω να καθίσω να παρακολουθήσω όσο αντέχω...
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Στις ΗΠΑ απαγορεύτηκε διά όπλου το τουρμπάνι.
Μια και δουλευω με κατι τουρμπανοφορους δεν τους ειδα να το βγαζουν. Και μαλιστα τωρα εχουν και τουρμπανια εμπριμε.
Οποτε μαλλον δεν εχεις καλες πληροφοριες. (που ειναι φυσικο μια και εσυ εισαι στην Ελλαδα και εγω στις ΗΠΑ)
Ακριβως. Και μια και εσυ δεν θελεις να μας πεις που εχεις το στιγμα σου ειναι ευκολως εννουμενο.
ΗΠΑ εναντιον Ιραν "συννεφα πολεμου"