-
Με Citroen C4 1.4
Ειναι φανερη η διαφορα σε σχεση με τα 8αρια και τα 9αρια που βαραγα ολο το υπολοιπο ετος, κανοντας πολλες πολυ μικρες αποστασεις συνεχως με κρυο αυτοκινητο και σταματα-ξεκινα σε κινηση.
Στις διακοπες ειχε ανηφοροκατηφορο αλλα βρηκαμε και πιο ανοιχτους δρομους καποιες φορες, απο εκει και περα στην Αθηνα κινουμαι σε πιο ανοιχτους δρομους και η καταναλωση απο το 7.5 των διακοπων (καμια 350-400αρα χλμ, δεν θυμαμαι) παει προς το 6.5 σε πολυ λιγα χλμ (ακομα 150-200 απο τοτε δηλαδη). -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Με Citroen C4 1.4
Ειναι φανερη η διαφορα σε σχεση με τα 8αρια και τα 9αρια που βαραγα ολο το υπολοιπο ετος, κανοντας πολλες πολυ μικρες αποστασεις συνεχως με κρυο αυτοκινητο και σταματα-ξεκινα σε κινηση.
Στις διακοπες ειχε ανηφοροκατηφορο αλλα βρηκαμε και πιο ανοιχτους δρομους καποιες φορες, απο εκει και περα στην Αθηνα κινουμαι σε πιο ανοιχτους δρομους και η καταναλωση απο το 7.5 των διακοπων (καμια 350-400αρα χλμ, δεν θυμαμαι) παει προς το 6.5 σε πολυ λιγα χλμ (ακομα 150-200 απο τοτε δηλαδη). -
Ωραίος Μπιλλ. Θυμάμαι και στο 206 το μοτέρ αυτό ήταν πολύ ισορροπημένο ανάμεσα σε απόδοση και οικονομία.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Ωραίος Μπιλλ. Θυμάμαι και στο 206 το μοτέρ αυτό ήταν πολύ ισορροπημένο ανάμεσα σε απόδοση και οικονομία.Toυλαχιστον του Bill εχει οικονομια παρ'ολο το αυξημενο βαρος που του χει στοιχισει την αποδοση.
-
Δεν ξέρω τι ακριβώς ισχυρίζεται η Ford για τον 150άρη Ecoboost της, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να 'πέσω' κάτω από τα 7 λίτρα, για ταξίδι σε ανοιχτό δρόμο (αυτοκινητόδρομος και επαρχιακό δίκτυο), με αξιοπρεπείς ταχύτητες ...
Πρέπει να προσέχω ιδιαιτέρως το γκάζι και να μην ξεπερνώ συχνά τα 120, για να δω κάτω από 6 λίτρα ΜΕΣΗ σε ταξίδι (μια φορά συνέβη, όταν το έστρωνα...).
Εν τω μεταξύ παρατηρώ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη μέση που δίνει το t.c. σε σχέση μ' αυτό που βλέπω (παραπάνω) στην αντλία... Μιλάμε για σχεδόν 0,7-0,8 λίτρα διαφορά ΚΑΘΕ φορά...Τα παραπάνω δεν τα λέω με παράπονο, κάπως έτσι τα περίμενα, απλά παρατηρώ κι αναφέρω...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Δεν ξέρω τι ακριβώς ισχυρίζεται η Ford για τον 150άρη Ecoboost της, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να 'πέσω' κάτω από τα 7 λίτρα, για ταξίδι σε ανοιχτό δρόμο (αυτοκινητόδρομος και επαρχιακό δίκτυο), με αξιοπρεπείς ταχύτητες ...
Πρέπει να προσέχω ιδιαιτέρως το γκάζι και να μην ξεπερνώ συχνά τα 120, για να δω κάτω από 6 λίτρα ΜΕΣΗ σε ταξίδι (μια φορά συνέβη, όταν το έστρωνα...).
Εν τω μεταξύ παρατηρώ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη μέση που δίνει το t.c. σε σχέση μ' αυτό που βλέπω (παραπάνω) στην αντλία... Μιλάμε για σχεδόν 0,7-0,8 λίτρα διαφορά ΚΑΘΕ φορά...Τα παραπάνω δεν τα λέω με παράπονο, κάπως έτσι τα περίμενα, απλά παρατηρώ κι αναφέρω...
Στο Volvo S60 που φοράει το ιδιο μοτέρ, σε ταξίδι κάτω από 7,3 δεν έχω πέσει. Μια φορα έκανα 5,9 Αθηνα - Χαλκίδα μην ξεπερνώντας τα 110 χλμ/ωρα και με cc και με πηρε ο υπνος
Στην πόλη δε, κάτω απο 10 λιτρα δεν πέφτω με τίποτα.
-
Πολλά δεν είναι ρε παιδιά; Εδώ το Bravo, που ο T-jet δε φημίζεται και για την οικονομία του, στην πόλη βγάζει μέση κάτω από 9.
-
Μέση στην πόλη κάτω από 9 λίτρα δεν έβλεπα ούτε με το Clio ...
Αν και δεν χρησιμοποιώ αυτοκίνητο στην πόλη, εκτός αν κριθεί απολύτως απαραίτητο (βλ. να πάω κάπου με τα παιδιά), θα περιμένω να ...χειμωνιάσει και θα σου πω τιμές κατανάλωσης τότε .
Σε γενικές γραμμές πάντως πιστεύω, πως στο ελλάντα η τιμή που δίνει ο κατασκευαστής για κατανάλωση πόλης, είναι και η (σχεδόν) πραγματική μέση κάποιου αυτοκινήτου, για όποιον ζει τουλάχιστον στην Αθήνα.apopol, και 'γω στο Αθήνα-Χαλκίδα πέτυχα το 5,9 !
-
Ποσα χλμ εχετε παιδια στα αυτοκινητα σας?
Μεχρι τα 10.000 χλμ μη περιμενετε να δειτε καλες καταναλωσεις...Του Govus ξερω οτι ειναι ολοκαινουργιο.
Επισης οταν χειμωνιασει με το turbακι επισης μην περιμενεις να δεις τις καλυτερες καταναλωσεις...
Τουλαχιστον στο δικο μου τις πετυχαινω με θερμοκρασιες 20-25 βαθμους. -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Επισης οταν χειμωνιασει με το turbακι επισης μην περιμενεις να δεις τις καλυτερες καταναλωσεις...
Τουλαχιστον στο δικο μου τις πετυχαινω με θερμοκρασιες 20-25 βαθμους.Για αυτό το είπα, περιμένω να δω πού είναι το 'ταβάνι' με κρύο μοτέρ, μποτιλιαρισμένη πόλη κλπ. ...
(βέβαια και τώρα που το πήρα Μάιο δουλεύει σχεδόν πάντα το a/c...)
-
Ναι είναι λιγα τα χιλιόμετρα. Εμένα ειναι μολις 13.000 και έχει βελτιωθεί σε σχεση με όταν ειχα 8.000 - 9.000. Τότε η κατανάλωση ηταν 11+ στην πόλη και περίπου 8 - 8.5 εκτός.
-
Το 206 το εχουμε πει, ηταν 150-200 κιλα λιγοτερο οποτε μια χαρα ηταν και σε 1.4
Παντως οσο συνεχιζει αυτες τις μερες σε ανοιχτο δρομο κι οχι 500μ και σβησιμο και αναμα 2 ωρες μετα, μια χαρα τα παει -
All time lowest consumption!!! Στον υπολογιστή ταξιδίου πριν λίγο στο Megane έγραψε 6,8 λίτρα!!!
-
costaslio έγραψε:Εχω κανει από το τελευταιο γεμισμα 812 χιλιόμετρα, μου λέει υπόλοιπο 95 , και η βελόνα δε εχει αγγίξει το τελευταίο κόκκινο !!!!!! ΜΩΤ 32 χιλ/ωρα !!!!!!!!!! Συνήθως 3 άτομα !!!!!!!!!! Το τριπ λέει σταθερά 6,2 !!!!!! Πραγματικη υπολογίζω 6,7 , θα δούμε όταν βάλω βενζίνη !!!!!!!!!!!!!!!!!
Λοιπόν έβαλα 56 λίτρα με 98 ευρώ , 1,75 τιμη λίτρου και έκανα 830 χιλιόμετρα άρα :6,75 λ/100 χιλ !!!!
Ελαφρώς αυξημενη ( ειχα 6,4 ) με τα ελαστικά γιοκοχαμα γκεολαντερ που έβαλα !!!! -
Ταξίδι Αθήνα-Καβάλα 639 km
Μέση Ωριαία Ταχύτητα: 132km/h
Κατανάλωση:11,1 l/100 km μετρημένα στην αντλία.Το trip έλεγε 10,6 l/100km
Άτομα:2 μαζί με αποσκευές.Α/c διαρκώς αναμμένο
Αυτοκίνητο: Ford Kuga 2.5TNot bad για τον γερασμένο Duratec με μόνιμη τετρακίνηση.
-
Ο χρήστης Kostas24 έγραψε:
Αυτοκίνητο: Ford Kuga 2.5TNot bad για τον γερασμένο Duratec με μόνιμη τετρακίνηση.
Αν σκεφτω τα νουμερα που βλεπω στο s80 2.5T..... μαλλον πολυ καλα σε πηγε!!!!
Στάλθηκε απο Galaxy Tab II
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Αν σκεφτω τα νουμερα που βλεπω στο s80 2.5T..... μαλλον πολυ καλα σε πηγε!!!!
Στάλθηκε απο Galaxy Tab II
Μέσα στην πόλη δείχνει τις αρετές του το μοτόρι. Τα 15(+)αρια/100km φεύγουν για πλάκα.
Εσύ λες για ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο?
-
Για την διαδρομη που λες... και με την μεση ταχυτητα που αναφερεις!!!
...δεν εχω ανεβει ποτε σε αυτο καβαλα... αλλα εχω παρει γευση σε αλλα ταξιδια που με χαλαρες ταχυτητες (120) με το ζορι καθετε κατω απο τα 10.
...για την πολη ασε... αν ειναι κατω απο την μεση το ρεζερβουαρ με πιανει πανικος....!!! Νομιζω δεν θα με φτασει!
-
Ο χρήστης Kostas24 έγραψε:
Κόψε κάτι από τη μέση ωριαία.
-
Γατακια... τ δικο μ trip εχει κολλησει στο 4,5
Έρευνα Κατανάλωσης