-
H Xsara τι 5η έχει όμως; Πέρα από την καλύτερη αεροδυναμική φυσικά...
-
Εχμ, στις 3.500 δε θυμάμαι πόσα χλμ έχει, αλλά στις 4.000 νομίζω πως είναι περίπου 150-155. Σαφώς πιο μακρυά από του Clio.
-
That's why...πολύ θα γούσταρα μια 6η τύπου GP για το Clio μας...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
That's why...πολύ θα γούσταρα μια 6η τύπου GP για το Clio μας...τετοια να λες να τα ακουσει η ρενω και να μη μπορω να ανεβω μια ανηφορα...
το αστειο ειναι οτι προτιμας να πας με 150 παρα με 120....πανω κατω τα ιδια ειναι...
-
Μέχρι την 5η να είναι όπως τώρα, απλά να είχε και μια 6η για ξεκούραση. Μη μου πεις ότι με 6η (120-->3000σ.α.λ.) δεν θα μπορείς να ανεβάσεις σε ανηφόρα αυτοκινητόδρομου...
-
-
volvo s40 1,6 (2006, 205/55/16, 1245κιλα) με ψιλοκαφρικη οδηγηση (και κοφτες και γεμισματα απο χαμηλα μεχρι τον κοφτη και γρηγορες εκκινησεις) μεσα στην πολη οχι πανω απο 8,5λ/100χλμ!
-
saxo 1,4 vts (185/55/14, σκουπα, τελικο) στην πολη με επιθετικη οδηγηση βγαζει περιπου 520 χλμ με 45 λιτρα.
στα Μεγαρα εβγαλε 300 χλμ με 30 λιτρα.
ρεκορ οικονομιας αθηνα-γιαννενα με
-
-
double post
-
triple post
-
τα trip computer των αυτοκινήτων πόσο αξιόπιστα είναι?
-
elteo
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ο υπολογιστής ταξιδίου έδειχνε χαμηλότερα 0,4 λίτρα στα 5 από τα 6 γεμίσματα, ενώ σε 1 έδειχνε 1 λίτρο λιγότερο. Αυτό το γέμισμα πρέπει να ήταν που το αυτοκίνητο έφαγε τα περισσότερα και μεγαλύτερα μποτιλιαρίσματα...Η διαφορά μπορεί να αυξάνει ή να μειώνεται κατά βούληση, από ό,τι έχω καταλάβει. Εσύ δεν έχεις και trip computer για να το συγκρίνεις με την πραγματική;
-
έχω και το συγκρίνω με το site της υπογραφής μου....
το trip δείχνει 9-9,2 και το site 8,6.... -
Και εσύ λοιπόν στο 0,5 λίτρο περίπου...μάλλον τόσο περίπου θα είναι η ταρίφα. Αλλά, αν δεν κάνω λάθος, γενικά δεν το χρησιμοποιείς στην πόλη, έτσι δεν είναι;
-
funky
διαδρομή Ραφήνα - Λ. Μαραθώνος - Λ. Μεσογείων με αρκετή κίνηση στην τελευταία και αρκετό ζόρι με ταχύτητες 100χλμ και ψηλά οι αλλαγές στην Μαραθώνος. Εχε χάρη που στρώνω την μηχανή...
-
Ακόμα?
-
Στρώνεις τη μηχανή;;; Την Kawasaki εννοείς, έτσι δεν είναι;
-
ναι ρε ... ( σχετικό ποστ)
σήμερα έκανα μία μέτρηση με το trip computer:
Ραφήνα - Χολαργός (μέσα) - Ραφήνα
απόσταση 45km
μέση ωριαία τχύτητα 35km/h
κατανάλωση στα 100km 9lit ακριβώςδηλ έκαψα 4,05lit = με 0,87 το λίτρο ...
-
Συγνώμη για την παράθεση, αλλά νομίζω ότι είναι η πιο κοντή θεματική ενότητα.
Πως σας φάνηκαν οι μετρήσεις της ADAC για top 10 οικονομικών αυτοκινήτων?
http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=211&page_id=4623.
Είχε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία.
Συγνώμη πάλι για την παράθεση
-
Συγνώμη για την παράθεση, αλλά νομίζω ότι είναι η πιο κοντή θεματική ενότητα.
Πως σας φάνηκαν οι μετρήσεις της ADAC για top 10 οικονομικών αυτοκινήτων?
http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=211&page_id=4623.
Είχε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία.
Συγνώμη πάλι για την παράθεση
-
Στοιχεία από το DRIVE αυτού του μήνα...
Honda Civic 1.8
7,5 ελάχιστη
12,3 μέγιστη
9 μέση
Λάστιχα: 225/45/17
Βάρος: 1205 (κατασκευαστή)VW Golf TSi 140
9,3 ελάχιστη
15,6 μέγιστη
10,8 μέση
Λάστιχα: 205/55/16
Βάρος: 1360 (λογικά μετρημένο από το περιοδικό)Σε συγκριτική διαδρομή, το Civic έκαψε 9,9 λίτρα/100km, ενώ το Golf έκαψε 12,4 lt/100km.
Τι έχουμε εδώ; Τα νούμερα σε απόλυτη φάση δεν πιστεύω ότι έχουν σημασία (π.χ. τα 15,6 λίτρα δεν ξέρω με πόσα κιλά δεξί πόδι έγιναν), όσο η διαφορά και μάλιστα αυτή που αφορά συγκριτική διαδρομή...2,5 λίτρα διαφορά σε συγκριτική είναι πολλά, αν μιλάμε για ίδια ιπποδύναμη.
Αν η σύγκριση έγινε με σωστές βάσεις (εναλλαγή οδηγών, παρόμοια οδήγηση κλπ.), τότε έχουμε θέμα...και μιλάμε για το TSi, ούτε καν για το GT. Επίσης, να σημειωθεί ότι οι 6ες ταχύτητες είναι σχεδόν ίδιες, και ότι υπάρχει διαφορά στις διαστάσεις ελαστικών εις βάρος του Civic.
Επίσης, άλλα στοιχεία που νομίζω ότι θα ενδιαφέρουν κόσμο, πάλι βλέποντάς τα συγκριτικά:
Opel Corsa 1.4 3d Sport
Πόλη: 9,3 lt/100km
Αυτοκινητόδρομος (140 km/h): 8,7 lt/100km
Λάστιχα: 215/45/17
Βάρος: 1170 kgPeugeot 207 1.4 16V 3d
Πόλη: 7,9 lt/100km
Αυτοκινητόδρομος (140 km/h): 8,14 lt/100km
Λάστιχα: 185/65/15
Βάρος: 1215 kgToyota Yaris 1.3 3d
Πόλη: 7,3 lt/100km
Αυτοκινητόδρομος (140 km/h): 8,4 lt/100km
Λάστιχα: 185/60/15
Βάρος: 1060 kgΟι μετρήσεις ήταν σε συγκριτικές διαδρομές όπου τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις (εναλλαγή οδήγών, ίδια σημεία αλλαγής ταχυτήτων κλπ.).
Το Corsa δεν φοράει twinport, ο οποίος στην προηγούμενη γενιά είχε αποσπάσει πολύ κολακευτικά σχόλια; Ο πρώτος ecotec θυμάμαι ότι ήταν γενικά βενζινοβόρος, αλλά ο twinport ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη. Τώρα ξανά χάλια; Άραγε φταίνε τα ελαστικά; Γιατί για κοντές σχέσεις, από όσο θυμάμαι, έχει και το 207.
Το Yaris επίσης, αναφέρει ότι ζορίζεται περισσότερο από τα υπόλοιπα στον έξω δρόμο και για αυτό ανεβαίνει και η κατανάλωση αρκετά σε σχέση με την πόλη.
Άραγε, η απλή έκδοση του Corsa, χωρίς 25αρες ζάντες μειώνει καθόλου τα νούμερα; Γιατί η Opel δεν δίνει και κάνα κανονικό Corsa για συγκριτικά; Τα νούμερα στην αντίστοιχη συγκριτική των 4Τ που συμμετείχε και το Clio και το Punto τα έχει κάποιος;
-
13,5 / 100 σήμερα.
Έρευνα Κατανάλωσης