-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Ξέρεις πόσοι γύφτοι έχουν διπλώματα χωρίς ΑΦΜ;
Απειροι,τι διπλώματα όμως ειναι αυτα?
Πήγαινε καμιά βόλτα στην Ευελπίδων και μπες σε μια αίθουσα που δικάζουν υποθέσεις με αυτοκίνητα να το διαπιστώσεις και μόνος σου. Ούτε το 20% από αυτούς δεν έχουν ΑΦΜ αλλά έχουν διπλώματα. Εξάλλου και εγώ όταν έβγαλα δίπλωμα το 87 δεν μου ζήτησε κανείς ΑΦΜ ούτε είχα. Ήμουν προστατευόμενο μέλος οικογένειας, φοιτητής τότε....
Δεν χρειαζεται να πάω στην ευελπίδων (διοτι μου πεφτει κ κομματι μακρια) για να διαπιστώσω ότι Ναι τα διπλώματα κάποτε δεν φέραν υποχρεωτικά το ΑΦΜ, έτσι ειναι σαφες και το 87 που το εβγαλες και εσυ δε στο ζητησαν.
Αν απο τοτε εχεις ερασιτεχνικο διπλώμα και δεν εχεις προβει σε καμια ειδους ανανέωση ειναι φυσικο κ επόμενο να μην εχει το διπλωμα σου ΑΦΜΟσο για το παλικαρι για τις κατηγοριες (c1-c-c+e)να ενημερωσω οτι ο εναρμονισμος με τα υπόλοιπα ευρωπαικά θα ειναι πανομοιότυπος για ολα τα κρατη μέλη
Αυτο που ποσταρε ο Βill ειναι κατατοπιστικότατο -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Ξέρεις πόσοι γύφτοι έχουν διπλώματα χωρίς ΑΦΜ;
Απειροι,τι διπλώματα όμως ειναι αυτα?
Πήγαινε καμιά βόλτα στην Ευελπίδων και μπες σε μια αίθουσα που δικάζουν υποθέσεις με αυτοκίνητα να το διαπιστώσεις και μόνος σου. Ούτε το 20% από αυτούς δεν έχουν ΑΦΜ αλλά έχουν διπλώματα. Εξάλλου και εγώ όταν έβγαλα δίπλωμα το 87 δεν μου ζήτησε κανείς ΑΦΜ ούτε είχα. Ήμουν προστατευόμενο μέλος οικογένειας, φοιτητής τότε....
Δεν χρειαζεται να πάω στην ευελπίδων (διοτι μου πεφτει κ κομματι μακρια) για να διαπιστώσω ότι Ναι τα διπλώματα κάποτε δεν φέραν υποχρεωτικά το ΑΦΜ, έτσι ειναι σαφες και το 87 που το εβγαλες και εσυ δε στο ζητησαν.
Αν απο τοτε εχεις ερασιτεχνικο διπλώμα και δεν εχεις προβει σε καμια ειδους ανανέωση ειναι φυσικο κ επόμενο να μην εχει το διπλωμα σου ΑΦΜΟσο για το παλικαρι για τις κατηγοριες (c1-c-c+e)να ενημερωσω οτι ο εναρμονισμος με τα υπόλοιπα ευρωπαικά θα ειναι πανομοιότυπος για ολα τα κρατη μέλη
Αυτο που ποσταρε ο Βill ειναι κατατοπιστικότατοΑυτό που πόσταρε ο Bill θα εφαρμοστεί σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2033. Αυτό είναι το προσχέδιο. Μέχρι το 2033 θα έχουν αλλαξει και άλλα πράγματα στο ενιαίο δίπλωμα της Ευρώπης. Το φίλο από την Σκωτία δεν τον βοηθάει το ποστ το Bill γιατί ούτε στην Σκωτία ούτε στην Ελλάδα ισχύει το συγκεκριμένο ενιαίο δίπλωμα της Ευρώπης ακόμα. Μέχρι το 2033 έχουμε καιρό. Σε ότι αφορά του γύφτους που λέγαμε παραπάνω, ακόμα και σήμερα βγάζουν δίπλωμα χωρίς ΑΦΜ και μόνο με το ΑΦΜ του πατέρα τους ως προστατευόμενα μέλη. Πριν από ένα μήνα πήγε η κυβέρνηση να θεσπίσει υποχρεωτικά το ΑΦΜ σε όλους και στα προστατευόμενα τέκνα οικογενειών αλλά τελικά δεν το πέρασαν αυτό. Συνεχίζει κανονικά το ίδιο καθεστώς όπως το 87 που έβγαλα εγώ δίπλωμα. Απλά τώρα προσθέτουν το ΑΦΜ του πατρός ή της μητρός.
-
Το ροζ δίπλωμα κάτω απο την κατηγορία Γ γράφει και C .Μπορεις να οδηγήσεις τα της κατηγορίας Β (επιβατικά μέχρι 8 θέσεις και φορτηγα εως 3,5 τόνους με δυνατότητα έλξης ελαφρού ρυμουλκούμενου) και στην Γ προστίθενται τα πάνω των 3,5 τόνων με δυνατότητα έλξης ελαφρού ρυμουλκούμενου .
Οπότε η αντιστοιχία είναι κατηγορία C1? -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το ροζ δίπλωμα κάτω απο την κατηγορία Γ γράφει και C .Μπορεις να οδηγήσεις τα της κατηγορίας Β (επιβατικά μέχρι 8 θέσεις και φορτηγα εως 3,5 τόνους με δυνατότητα έλξης ελαφρού ρυμουλκούμενου) και στην Γ προστίθενται τα πάνω των 3,5 τόνων με δυνατότητα έλξης ελαφρού ρυμουλκούμενου .
Οπότε η αντιστοιχία είναι κατηγορία C1?Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.Το Γ οπως πολυ σωστα αναφερεις ειναι απο 3,5 τονους και πανω οποτε σε αντιστοιχια ειναι το c γιατι απ οτι ειδα και διαβασα το c1 ειναι απο 3,5 τονους μεχρι 7,5 τονους.Οποτε λογικα ειμαι στην κατηγορια c Θα δειξει,την εβδομαδα που μας ερχεται λογικα θα ερθει το διπλωμα,οποτε θα δειξει η νεκροψια..
-
Σημερα το πρωι ηρθε το διπλωμα τελικα μπορω να οδηγησω c,c1
-
Ο χρήστης georgelam έγραψε:
Σημερα το πρωι ηρθε το διπλωμα τελικα μπορω να οδηγησω c,c1 -
Ξέρει κανείς κάτι επίσημο σχετικά με την τελευταία παράγραφο σε αυτό που αναφέρεται το link????
http://filiatranews.blogspot.gr/2013/05 ... _8799.html
Τέλος, για τα επαγγελματικά διπλώματα μέχρι τώρα γινόταν θεώρηση κάθε 5 χρόνια. Αν κάποιος δε χρησιμοποιεί το δίπλωμα ως επαγγελματικό, δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να το θεωρήσει και μπορεί να συνεχίσει να το χρησιμοποιεί για την οδήγηση προηγούμενων κατηγοριών (αυτοκίνητο –μηχανή).
-
http://www.komvos-sxoliodigon.gr/content/ti-einai-pei-kai-poioi-ofeiloyn-na-exoyn
Οταν θα ανανεωσεις απο εδω κ περα ενα επαγγελματικο διπλωμα ''περνεις' '5ετια για τις επαγγελματικες σου κατηγοριες και
15ετια για το ερασιτεχνικό σου.
Μεχρι τον Ιανουαριο που μας περασε ισχυε οτι η ληξη του επαγγελματικου συμπαρέσυρε και την ληξη του ερασιτεχνικου -
http://www.komvos-sxoliodigon.gr/content/ti-einai-pei-kai-poioi-ofeiloyn-na-exoynΟταν θα ανανεωσεις απο εδω κ περα ενα επαγγελματικο διπλωμα ''περνεις' '5ετια για τις επαγγελματικες σου κατηγοριες και
15ετια για το ερασιτεχνικό σου.
Μεχρι τον Ιανουαριο που μας περασε ισχυε οτι η ληξη του επαγγελματικου συμπαρέσυρε και την ληξη του ερασιτεχνικουΤο link όμως δεν λέει κάτι σχετικό με το ερώτημα μου....
-
To Π.Ε.Ι. υποχρεούνται να το εχουν οι οδηγοι λεοφωρειων απο τον σεπτεμβριο που μας ερχεται, και οι οδηγοι των φορτηγων τον σεπταμβριο του 2014
Αν εχεις καποιος επαγελματικο διπλωμα και δεν ασκει το επαγγελμα δεν υποχρεουται.
Οσοι εβγαλαν επαγγελματικο διπλωμα πριν το 2008 παιρνουν αυτη την πιστοποιηση με ενα σεμιναριο 35 ωρων (χωρις εξετασεις) σε κεντρα θεωριας σχολων οδηγων.
Οσοι ειναι πιο καινουριοι το ''παιρνουν'' με επιπλέον διδακταια υλη (περαν τις υπαρχουσας) και δινουν εξετασεις το βιβλιο αρχικης μηχανολογικης επιμορφωσης αλλα και στο βιβλιο του Π.Ε.Ι.
Επισης το πρακτικο μερος περιλαμβάνει 90λεπτη εξεταση.
Ελπιζω να βοηθησα -
Έχω επαγγελματικό δίπλωμά απο το 1993...κάθε 5 χρόνια το ανανεώνω τα τελευταία 10 χρόνια δεν μπορω να πω ότι μου είναι απαραίτητο....πρέπει να ανανεωθεί ξανά τον 01/2014....τι πρέπει να κάνω για να έχω σε ισχύ τις ερασιτεχνικές κατηγορίες???
-
Για σενα που εισαι παλιος οδηγος στην ανανεωση που θα κανεις το 2014 θα παρεις και παλι ληξη στο 65ο ετος τις ηλικιας σου για το ερασιτεχνικο και 5ετια για το επαγγελματικο.
ΔΕΝ θα ληξει το ερασιτεχνικο σου πλεον στην επομενη ανανεωση σου (2019) συνεπως αν δεν εισαι αυτοκινητιστης και δεν το χρειαζεται το αφηνεις να ληξει, και οταν το χρειαστεις το ανανεωνεις.
Οι νεοι οδηγοι απο φετος τον ιανουαριο παιρνουν αυτοματα 15 ετια για το ερασιτεχνικο και 5 ετια για το επαγγελματικο. -
Για σενα που εισαι παλιος οδηγος στην ανανεωση που θα κανεις το 2014 θα παρεις και παλι ληξη στο 65ο ετος τις ηλικιας σου για το ερασιτεχνικο και 5ετια για το επαγγελματικο.
ΔΕΝ θα ληξει το ερασιτεχνικο σου πλεον στην επομενη ανανεωση σου (2019) συνεπως αν δεν εισαι αυτοκινητιστης και δεν το χρειαζεται το αφηνεις να ληξει, και οταν το χρειαστεις το ανανεωνεις.
Οι νεοι οδηγοι απο φετος τον ιανουαριο παιρνουν αυτοματα 15 ετια για το ερασιτεχνικο και 5 ετια για το επαγγελματικο.Ευχαριστω πολυ...
Το επαγγελματικο δεν χανετε πιστευω αν δεν το ανανεωσω....??? -
Σαφώς και οχι το ανανεωνεις ότοτε το χρειαστεις.
-
Για αντικατάσταση διπλώματος με νέου τύπου σε ΚΕΠ χρειάζεται και παράβολο 3ευρώ από την Αγροτική τράπεζα?
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
Για αντικατάσταση διπλώματος με νέου τύπου σε ΚΕΠ χρειάζεται και παράβολο 3ευρώ από την Αγροτική τράπεζα?Εθνικη τραπεζα 30 ευρω
-
ξέρει ρε παιδιά κανείς αν κάποιος μπορεί να δώσει την θεωρητική εξέταση αυτοκινήτου μόνο με την ταυτότητα του και χωρίς την καρτέλα υποψηφίου (ενώ εννοείται η σχολή οδηγών έχει τοποθετήσει το όνομα του στη λίστα που θα δώσει την συγκεκριμενη μέρα) ?
ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
H απαντηση ειναι οχι.
Αν δεν εκδοθεί καρτελα υποψήφιου δεν μπορουν καν να γραφτούν οι ωρες θεωρητικής εκπαιδευσης ποσο μαλλον να δωσεις εξετάσεις. -
Εχω κανει αιτηση αναθεωρησης επαγγελματικου διπλωματος και μεχρι σημερα δεν εχει ερθει το νεο . Ξερει κανεις γιατι αργει τοσο? Εχω βγαλει θεωρημενο φωτοαντιγραφο της αιτησης για να εχω αλλοθι στα μπλοκα. Με γραφουν η οχι? Εχει ληξει το διπλωμα και τι να κανω !
-
Οταν λες ''μεχρι τωρα'' για ποσο καιρο μιλαμε?
Θεωρητικά και πρακτικα να ξερεις οτι δεν εισαι ''καλυμένος'' νομικα,γιατι επρεπε απλα να καταθεσεις πριν την ληξη του οπου στην περιπτωση αυτη θα ειχες ακομη στα χερια σου το παλιο και θα το κατεθετες με την αφιξη του καινουριου.
ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ