-
Όταν έχεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας πας σε κάποιον γιατρό,περνάς από κάποια επιτροπή για σύνταξη/επίδομα.Γιατί να μην υποχρεούται αυτός ο γιατρός/επιτροπή να ενημερώνει το υπουργείο ότι ο τάδε έχει το Χ πρόβλημα και θα πρέπει να περάσει επιτροπή για το αν έχει την ικανότητα να οδηγεί;Είναι δυνατόν άνθρωποι που λαμβάνουν επιδόματα ως τυφλοί να έχουν δίπλωμα οδήγησης;
-
Ολα αυτα λυνοντουσαν με μηχανογραφηση... 'Το ταδε ΑΦΜ ειναι τυφλος' και τελος... αλλα στο μπουρδελο που ζουμε...
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ολα αυτα λυνοντουσαν με μηχανογραφηση... 'Το ταδε ΑΦΜ ειναι τυφλος' και τελος... αλλα στο μπουρδελο που ζουμε...Οι γύφτοι έχουν ΑΦΜ; Φίλε δεν έχουν όλοι ΑΦΜ. Αλλά σίγουρα υπάρχουν πάντα τρόποι αν το κράτος θέλει και είναι σοβαρό.
-
Υπάρχει σχετικός Νόμος-μου διαφεύγει αυτή την στιγμή-που προβλεπει ότι όσοι πάσχουν από ορισμένες ασθενειες όπως ψυχιατρικές,νευρολογικές,καρδιολογικές,οφθαλμολογικές και άλλες οι αρμόδιες αρχές,νοσοκομεία θα πρέπει να ενημερώσουν το ΥΜΕ και το διπλωμά τους να ανακληθεί και να περάσουν από δευτεροβάθμια επιτροπή υγείας...
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
Υπάρχει σχετικός Νόμος-μου διαφεύγει αυτή την στιγμή-που προβλεπει ότι όσοι πάσχουν από ορισμένες ασθενειες όπως ψυχιατρικές,νευρολογικές,καρδιολογικές,οφθαλμολογικές και άλλες οι αρμόδιες αρχές,νοσοκομεία θα πρέπει να ενημερώσουν το ΥΜΕ και το διπλωμά τους να ανακληθεί και να περάσουν από δευτεροβάθμια επιτροπή υγείας...Να φανταστώ ότι ίσχυε και στην Ζάκυνθο με τους 'τυφλούς'???
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
Υπάρχει σχετικός Νόμος-μου διαφεύγει αυτή την στιγμή-που προβλεπει ότι όσοι πάσχουν από ορισμένες ασθενειες όπως ψυχιατρικές,νευρολογικές,καρδιολογικές,οφθαλμολογικές και άλλες οι αρμόδιες αρχές,νοσοκομεία θα πρέπει να ενημερώσουν το ΥΜΕ και το διπλωμά τους να ανακληθεί και να περάσουν από δευτεροβάθμια επιτροπή υγείας...H Ελλάδα είναι η χώρα με τους περισσότερους νόμους που προβλέπουν το κάθε τι. Επίσης είναι η χώρα που εφαρμόζει στην πράξη όποιον νόμο θυμηθεί κατά καιρούς και κατά περίσταση....
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Ολα αυτα λυνοντουσαν με μηχανογραφηση... 'Το ταδε ΑΦΜ ειναι τυφλος' και τελος... αλλα στο μπουρδελο που ζουμε...
Οι γύφτοι έχουν ΑΦΜ; Φίλε δεν έχουν όλοι ΑΦΜ. Αλλά σίγουρα υπάρχουν πάντα τρόποι αν το κράτος θέλει και είναι σοβαρό.
o αναγραφωμενος στην αδεια ως ιδιοκτηλης λογικά εχει...
ο κατεχων εστω 10μ Χ 10μ γης που εχει κανει αιτηση νομιμοποιησης αυθερετου λογικά εχει...και ουτοκαθεξης....
οπως προειπαν....
νομους εχουμε... εφαρμογη και ελεγχο δεν εχουμε.....ετσι λοιπον και με τα διπλώματα.
ο 'εξαναγκασμός' μπορει να ειναι ταλαιπορια και κοστος ( δε διαφωνω ) αλλα απο την αλλη ειναι ενας τροπος ΚΑΠΟΙΟΥ ελεγχου.
Δειτε πχ τι εγινε με τις συνταξεις κατ αναλλογια... μολις εκαναν απογραφη ( Χ3) ποσα λαυρακια βγηκαν... -
H ύπαρξη ΑΦΜ είναι υποχρεωτικη για την εκδοση διπλώματος.
Το να εκδόσεις ΑΦΜ ειναι μια πολυ απλουστευμενη διαδικασια, ταυτοτητά και στην εφορια. -
Να ρωτήσω κι'εγώ κάτι (αν δεν είναι στη σωστή ενότητα σόρρυ, η αναζήτηση μακακίζεται)
Μου ήρθε ένα ραβασάκι με τους πόντους που έχω στο δίπλωμα. Αφού κάνει μια χρονολογική κατάταξη των παραβάσεων λέει στο τέλος, αφού μας παρακαλέσει να οδηγάμε συνετά:
'Η παραγραφή των πόντων γίνεται μετά το πέρας της τριετίας από την παράβαση, ή διετίας για επαγγελματίες οδηγούς'.
Ιδού η απορία. Εγώ είμαι επαγγελματίας οδηγός (Γ+Ε) αλλά όλοι οι πόντοι γράφτηκαν ενώ οδηγούσα επιβατικό (Β), και η υπηρεσία το ξέρει γιατί γράφει και πινακίδα οχήματος. Για πόσο παραμένουν σε ισχύ οι πόντοι;
-
Ο χρήστης Lemon3 έγραψε:
Να ρωτήσω κι'εγώ κάτι (αν δεν είναι στη σωστή ενότητα σόρρυ, η αναζήτηση μακακίζεται)Μου ήρθε ένα ραβασάκι με τους πόντους που έχω στο δίπλωμα. Αφού κάνει μια χρονολογική κατάταξη των παραβάσεων λέει στο τέλος, αφού μας παρακαλέσει να οδηγάμε συνετά:
'Η παραγραφή των πόντων γίνεται μετά το πέρας της τριετίας από την παράβαση, ή διετίας για επαγγελματίες οδηγούς'.
Ιδού η απορία. Εγώ είμαι επαγγελματίας οδηγός (Γ+Ε) αλλά όλοι οι πόντοι γράφτηκαν ενώ οδηγούσα επιβατικό (Β), και η υπηρεσία το ξέρει γιατί γράφει και πινακίδα οχήματος. Για πόσο παραμένουν σε ισχύ οι πόντοι;
http://www.komvos-sxoliodigon.gr/content/point-system-systima-elegxoy-symperiforas-ton-odigon-seso
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
http://www.komvos-sxoliodigon.gr/content/point-system-systima-elegxoy-symperiforas-ton-odigon-seso
Σύμφωνοι, εδώ λέει για 4 χρόνια για ερασιτέχνες, το χαρτί μου λέει για 3. Η ερώτηση όμως
TIA
-
Με τη λογική οτι ο επαγγελματιας ειναι επαγγελματιας και πρεπει να εχει 'πιο' υπευθυνη συμπεριφορά.
( και βεβαιως και οταν οδηγει ΙΧ δεν 'αλλαζει μυαλα')Δε ΞΕΡΩ, απλά μια υποθεση κανω που μου φαινεται λογική εξηγηση
-
Δεν παιζει κανενα απολυτως ρολο με τι οχημα γραφτηκαν οι ποντοι,το ζητημα ειναι οτι οι ποντοι δεν μπαινουν ανα κατηγορια αλλα σε ολο το διπλωμα.
Καταλογίζεσει ως επαγγελματίας.
Αν τυχον χάσεις το διπλώμα σου λογο Σ.Ε.Σ.Ο. ξαναδεινεις ξανα εξετασεις την μεγαλητερη κατηγορια που υπηρχε στο διπλωμα σου, που εν προκειμένης στην περιπτωση σου ειναι η Γ+Ε -
Καλησπερα και απο εμενα.Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση μηπως τελικα καταφερω να βγαλω μια ακρη.Εχω διπλωμα κατηγοριας Γ (το εβγαλα πριν 2 χρονια περιπου).Εχω μετακομιση στην σκωτια και μου ειπαν απο μια δουλεια να αλλαξω το διπλωμα μου και να το κανω αγγλικο.Στην φορμα που συμπληρωσα ειχε τις εξης κατηγοριες:c1 , c , c+e .Δεν ηξερα οτι εχουν αλλαξει τα διπλωματα και στην ελλαδα και συπληρωσα οτι εχω (εφοσον εχω Γ κατηγοριας) διπλωμα c.Γνωριζει κανεις να μου πει αν ειναι σωστο η αν επρεπε να δηλωσω c1?Σας ευχαριστω εκ των προτερων και ελπιζω να μου δωσετε τα φωτα σας!!
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Οι γύφτοι έχουν ΑΦΜ; Φίλε δεν έχουν όλοι ΑΦΜ. Αλλά σίγουρα υπάρχουν πάντα τρόποι αν το κράτος θέλει και είναι σοβαρό.
Όποιος έχει δίπλωμα, έχει οπωσδήποτε κ ΑΦΜ. Είναι προϋπόθεση .
Έντιτ: με πρόλαβε ο tractioner.
Sent from space using Tapatalk
-
Ο χρήστης georgelam έγραψε:
Καλησπερα και απο εμενα.Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση μηπως τελικα καταφερω να βγαλω μια ακρη.Εχω διπλωμα κατηγοριας Γ (το εβγαλα πριν 2 χρονια περιπου).Εχω μετακομιση στην σκωτια και μου ειπαν απο μια δουλεια να αλλαξω το διπλωμα μου και να το κανω αγγλικο.Στην φορμα που συμπληρωσα ειχε τις εξης κατηγοριες:c1 , c , c+e .Δεν ηξερα οτι εχουν αλλαξει τα διπλωματα και στην ελλαδα και συπληρωσα οτι εχω (εφοσον εχω Γ κατηγοριας) διπλωμα c.Γνωριζει κανεις να μου πει αν ειναι σωστο η αν επρεπε να δηλωσω c1?Σας ευχαριστω εκ των προτερων και ελπιζω να μου δωσετε τα φωτα σας!!Αυτά πρέπει να τους τα αναφέρεις εσύ ο ίδιος στην Σκωτία και εκείνοι θα ψάξουν να βρουν και να διαπιστώσουν τις αντιστοιχίες. Έχουν αυτοί σχετικές καταστάσεις που λαμβάνουν από τις Πρεσβείες των χωρών. Τα διπλώματα δεν είναι ακριβώς ίδια σε όλες τις χώρες της Ευρώπης ούτε οι κατηγορίες.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Όποιος έχει δίπλωμα, έχει οπωσδήποτε κ ΑΦΜ. Είναι προϋπόθεση .
Έντιτ: με πρόλαβε ο tractioner.
Sent from space using Tapatalk
Ξέρεις πόσοι γύφτοι έχουν διπλώματα χωρίς ΑΦΜ; Πήγαινε καμιά βόλτα στην Ευελπίδων και μπες σε μια αίθουσα που δικάζουν υποθέσεις με αυτοκίνητα να το διαπιστώσεις και μόνος σου. Ούτε το 20% από αυτούς δεν έχουν ΑΦΜ αλλά έχουν διπλώματα. Εξάλλου και εγώ όταν έβγαλα δίπλωμα το 87 δεν μου ζήτησε κανείς ΑΦΜ ούτε είχα. Ήμουν προστατευόμενο μέλος οικογένειας, φοιτητής τότε....
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Καλησπερα και απο εμενα.Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση μηπως τελικα καταφερω να βγαλω μια ακρη.Εχω διπλωμα κατηγοριας Γ (το εβγαλα πριν 2 χρονια περιπου).Εχω μετακομιση στην σκωτια και μου ειπαν απο μια δουλεια να αλλαξω το διπλωμα μου και να το κανω αγγλικο.Στην φορμα που συμπληρωσα ειχε τις εξης κατηγοριες:c1 , c , c+e .Δεν ηξερα οτι εχουν αλλαξει τα διπλωματα και στην ελλαδα και συπληρωσα οτι εχω (εφοσον εχω Γ κατηγοριας) διπλωμα c.Γνωριζει κανεις να μου πει αν ειναι σωστο η αν επρεπε να δηλωσω c1?Σας ευχαριστω εκ των προτερων και ελπιζω να μου δωσετε τα φωτα σας!!
Αυτά πρέπει να τους τα αναφέρεις εσύ ο ίδιος στην Σκωτία και εκείνοι θα ψάξουν να βρουν και να διαπιστώσουν τις αντιστοιχίες. Έχουν αυτοί σχετικές καταστάσεις που λαμβάνουν από τις Πρεσβείες των χωρών. Τα διπλώματα δεν είναι ακριβώς ίδια σε όλες τις χώρες της Ευρώπης ούτε οι κατηγορίες.
Πηγα στο υπουργιο μεταφορων (στο τοπικο στην γλασκωβη γιατι το κεντρικο ειναι στην αγγλια) και μου εδωσαν ενα χαρτι που εξηγουσε τι ειναι το καθε διπλωμα.Το c (γ δικο μας) ειναι απο 3.500kg και πανω το c1 (γ1 δικο μας) ειναι απο 3.500-7.500 kg.Απ οτι διαβασα σε ενα ελληνικο site ελεγε οτι αμα το εχεις βγαλει απο 21 ετων και πανω ειναι απο 3.500 kg και επανω (οπως το εβγαλα κι εγω λογικα).Στο υπουργειο μετοφορων στην σκωτια δεν ηξεραν ακριβως ποια ειναι το αντιστοιχο στην αγγλια.
-
Αυτά πρέπει να τους τα αναφέρεις εσύ ο ίδιος στην Σκωτία και εκείνοι θα ψάξουν να βρουν και να διαπιστώσουν τις αντιστοιχίες. Έχουν αυτοί σχετικές καταστάσεις που λαμβάνουν από τις Πρεσβείες των χωρών. Τα διπλώματα δεν είναι ακριβώς ίδια σε όλες τις χώρες της Ευρώπης ούτε οι κατηγορίες.
Πηγα στο υπουργιο μεταφορων (στο τοπικο στην γλασκωβη γιατι το κεντρικο ειναι στην αγγλια) και μου εδωσαν ενα χαρτι που εξηγουσε τι ειναι το καθε διπλωμα.Το c (γ δικο μας) ειναι απο 3.500kg και πανω το c1 (γ1 δικο μας) ειναι απο 3.500-7.500 kg.Απ οτι διαβασα σε ενα ελληνικο site ελεγε οτι αμα το εχεις βγαλει απο 21 ετων και πανω ειναι απο 3.500 kg και επανω (οπως το εβγαλα κι εγω λογικα).Στο υπουργειο μετοφορων στην σκωτια δεν ηξεραν ακριβως ποια ειναι το αντιστοιχο στην αγγλια.
Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει αντιστοίχηση των διπλωμάτων. Έπεσες και στη περίπτωση επειδή τα Ελληνικά διπλώματα και οι κατηγορίες τους μόλις άλλαξαν και προφανώς δεν θα έχουν ενημερωθεί σωστά. Αν μπορείς πάρε ένα τηλέφωνο στην Ελληνική Πρεσβεία ή κάποιο Ελληνικό προξενείο να διευθετήσουν το θέμα από εκεί.
-
http://el.wikipedia.org/wiki/Ε�% ... E%B7%CF%82 αν βοηθάει...
ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ