-
Για ανανεωση διπλωματος για ατομο ανω των 65 ετων τι δικαιολογητικα χρειαζονται?
-
Αν αποφασίσω να αλλάξω το παλαιού τύπου δίπλωμα οδήγησης με νέου (τύπου κάρτας), φαντάζομαι ότι μέχρι να εκδοθεί το νέο (κάποιους μήνες αν κατάλαβα σωστά) κρατάω και χρησιμοποιώ κανονικά το παλαιό. Ισχύει αυτό;
-
ναι...
-
Τσου
φωτοτυπια απο το παλιο κρατας...το εχω κανει εγω.
-
Και γω το έκανα και παρέδωσα το παλιό όταν πήγα να πάρω το καινούριο. Φωτοτυπία του πλαιού είχα δω΄σει μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα.
-
Ήθελα να ρωτήσω αν αλλάξει κάποιος το παλαιό δίπλωμα οδήγησης (έτος έκδοσης 1993) με νέο (τύπου κάρτας) θα αναγράφεται η παλαιά ημερομηνία εκδόσεως ή η καινούργια? Το ρωτάω αυτό γιατί πρόκειται να ενοικιάσω αυτοκίνητο στο εξωτερικό που απαιτείται να έχω στην κατοχή μου δίπλωμα πλαιότερο του ενός έτους.
-
Ο χρήστης pkalaits έγραψε:
Ήθελα να ρωτήσω αν αλλάξει κάποιος το παλαιό δίπλωμα οδήγησης (έτος έκδοσης 1993) με νέο (τύπου κάρτας) θα αναγράφεται η παλαιά ημερομηνία εκδόσεως ή η καινούργια? Το ρωτάω αυτό γιατί πρόκειται να ενοικιάσω αυτοκίνητο στο εξωτερικό που απαιτείται να έχω στην κατοχή μου δίπλωμα πλαιότερο του ενός έτους.Aναγράφεται η αρχική ημερομήνια έκδοσης και η ημερομηνία λήξης. Στη περίπτωση σου, θα λέει το 1993
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Και γω το έκανα και παρέδωσα το παλιό όταν πήγα να πάρω το καινούριο. Φωτοτυπία του πλαιού είχα δω΄σει μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα.Εγώ το ανάποδο
-
Ο χρήστης pkalaits έγραψε:
Ήθελα να ρωτήσω αν αλλάξει κάποιος το παλαιό δίπλωμα οδήγησης (έτος έκδοσης 1993) με νέο (τύπου κάρτας) θα αναγράφεται η παλαιά ημερομηνία εκδόσεως ή η καινούργια? Το ρωτάω αυτό γιατί πρόκειται να ενοικιάσω αυτοκίνητο στο εξωτερικό που απαιτείται να έχω στην κατοχή μου δίπλωμα πλαιότερο του ενός έτους.Δυστυχώς στα νέα διπλώματα, τύπου κάρτας, ΔΕΝ αναγράφεται η πρώτη ημερομηνία απόκτησης, αλλά μόνο η ημερομηνία έκδοσης της κάρτας.
Εάν δεν το χρειάζεσται πραγματικά μην το αλλάξετε το δίπλωμά σας. -
Ο χρήστης ΙΩΣΗΦ έγραψε:
Ήθελα να ρωτήσω αν αλλάξει κάποιος το παλαιό δίπλωμα οδήγησης (έτος έκδοσης 1993) με νέο (τύπου κάρτας) θα αναγράφεται η παλαιά ημερομηνία εκδόσεως ή η καινούργια? Το ρωτάω αυτό γιατί πρόκειται να ενοικιάσω αυτοκίνητο στο εξωτερικό που απαιτείται να έχω στην κατοχή μου δίπλωμα πλαιότερο του ενός έτους.
Δυστυχώς στα νέα διπλώματα, τύπου κάρτας, ΔΕΝ αναγράφεται η πρώτη ημερομηνία απόκτησης, αλλά μόνο η ημερομηνία έκδοσης της κάρτας.
Εάν δεν το χρειάζεσται πραγματικά μην το αλλάξετε το δίπλωμά σας.Η αρχική ημερομηνία εκδόσεως αναγράφετε και όχι η ημερομηνία εκδόσεως της κάρτας. Τουλάχιστον στο δικό μου έτσι είναι.
-
Ο χρήστης ΙΩΣΗΦ έγραψε:
Δυστυχώς στα νέα διπλώματα, τύπου κάρτας, ΔΕΝ αναγράφεται η πρώτη ημερομηνία απόκτησης, αλλά μόνο η ημερομηνία έκδοσης της κάρτας.
Εάν δεν το χρειάζεσται πραγματικά μην το αλλάξετε το δίπλωμά σας.Mη γράφετε ανακρίβειες και ψεύδη. Το έχω μπροστά μου το -νέου τύπου κάρτας- δίπλωμα και γράφει:
ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ
- επιθετο στα ελληνικα
επιθετο με λατινικους χαρακτηρες - ονομα στα ελληνικα
ονομα με λατινικους χαρακτηρες
3.ημερομηνια γεννησης και τοπος γεννησης
**4α. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ** 4γ. εκδουσα αρχη
4β. ημερομηνια ληξης 4δ. ΑΦΜ - αριθμος αδειας οδηγησης
- υπογραφη
- κατηγορια διπλωματος
στο 4α. σε μένα γράφει 15.10.1996 μήπως από τότε μου δώσανε το καινούριο δίπλωμα;
Και εδώ:
http://www.mykosmos.gr/loc_mk/adeia-odigisis.asp#q1
- Τι ενδείξεις φέρει η νέα άδεια οδήγησης ;
Στην εμπρόσθια όψη της άδειας οδήγησης εκτυπώνονται :
- Το επώνυμο και όνομα με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες
- Ημερομηνία γέννησης ανάγλυφη (γίνεται αισθητή με την αφή)
- Υπηρεσία χορήγησης της αρχικής άδειας οδήγησης
- Ημερομηνία ισχύος της άδειας
- ΑΦΜ
- Αριθμός της άδειας
- Κατηγορίες της άδειας Α, Β, Γ, Δ, Β+Ε, Γ+Ε, Δ+Ε
- Φωτογραφία
- Υπογραφή
- επιθετο στα ελληνικα
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Εάν δεν το χρειάζεσται πραγματικά μην το αλλάξετε το δίπλωμά σας.Mη γράφετε ανακρίβειες και ψεύδη. Το έχω μπροστά μου το -νέου τύπου κάρτας- δίπλωμα και γράφει:
ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ
- επιθετο στα ελληνικα
επιθετο με λατινικους χαρακτηρες - ονομα στα ελληνικα
ονομα με λατινικους χαρακτηρες
3.ημερομηνια γεννησης και τοπος γεννησης
**4α. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ** 4γ. εκδουσα αρχη
4β. ημερομηνια ληξης 4δ. ΑΦΜ - αριθμος αδειας οδηγησης
- υπογραφη
- κατηγορια διπλωματος
στο 4α. σε μένα γράφει 15.10.1996 μήπως από τότε μου δώσανε το καινούριο δίπλωμα;
Και εδώ:
http://www.mykosmos.gr/loc_mk/adeia-odigisis.asp#q1
- Τι ενδείξεις φέρει η νέα άδεια οδήγησης ;
Στην εμπρόσθια όψη της άδειας οδήγησης εκτυπώνονται :
- Το επώνυμο και όνομα με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες
- Ημερομηνία γέννησης ανάγλυφη (γίνεται αισθητή με την αφή)
- Υπηρεσία χορήγησης της αρχικής άδειας οδήγησης
- Ημερομηνία ισχύος της άδειας
- ΑΦΜ
- Αριθμός της άδειας
- Κατηγορίες της άδειας Α, Β, Γ, Δ, Β+Ε, Γ+Ε, Δ+Ε
- Φωτογραφία
- Υπογραφή
Φαντάζομαι ότι κανείς από τους δυο σας δεν λέει ψέματα κ ανακρίβειες κ ο λόγος είναι ο εξης.
Στο υπόδειγμα είναι σαφές ότι πρέπει να έχει αναγράφεται απαραίτητα η πρώτη ημερομηνία εκδόσεως πέρα τις ημερομηνίας ανανέωσης τις αδείας για οποιαδήποτε λόγο.
Δυστυχώς στο Ελλαδιστάν που ζούμε ο κάθε υπάλληλος τις υπηρεσίας έκδοσης έβαζε όποια ημερομηνία του καθότανε καλύτερα με αποτέλεσμα αλλα διπλώματα να έχουν την πρώτη ημερομηνία έκδοσης κ άλλα η ημερομήνια ανανέωσης.
Έγινε επ'ισης μεγάλο θέμα με πολλές ασφαλιστικές εταιρίες που θέλουν οπωσδήποτε να να γνωρίζουν την ημερομηνία πρώτης αδείας μιας κ από αυτό προκύπτει η τιμή του ασφαλιστηρίου ανάλογα με τα χρόνια κατοχής του.
Σε εμάς τουλάχιστον έχει έρθει μια μερίδα κόσμου που το άλλαξε για να μπορέσει να ασφαλιστεί σωστά.
Όσοι λοιπόν έχετε ανανεώσει το δίπλωμα σας και έχετε παραλάβει το νέο τύπου κάρτας και δεν αναγράφεται η ημερομηνία πρώτης αδείας επιστέψτε το για αντικατάσταση χωρίς κανένα κόστος προσκομίζοντας μόνο μια φωτογραφία. - επιθετο στα ελληνικα
-
Αν είναι έτι, ανακαλώ τη κουβέντα περί ανακριβειών.
-
να κανω εγω μια ερωτηση. εχει 2 μηνες και που εδωσα για διπλωμα. περασα με επιτυχια και οταν ζητησα απο τον δασκαλο αυτη τη βεβαιωση μεχρι να ρθει το διπλωμα μου και μου ειπε πως η τροχαια της απαγορευσαι. ομως πριν 2 μερες εμαθα απο ενα παιδι που μολις εδωσε πως πηρε αυτη τη βεβαιωση. τελικα τι ισχυει? ειναι νομιμες η οχι αυτες οι βεβαιωσεις?
-
Τις δινουν αυτες τις βεβαιωσεις, αλλα χρησιμευουν μονο για να παραλαβεις το διπλωμα απο το υπουργειο. ΔΕΝ αντικαθιστουν το διπλωμα!! Αν σε σταματησουν βεβαια το πιθανοτερο να μη σου κανουν τιποτα αφου ουσιαστικα το εχεις παρει, με την ασφαλεια ομως τι γινεται?? αν χτυπα ξυλο γινει κατι το πιθανοτερο να εχετε μπελαδες οικογενειακως...
Παντως 2 μηνες ειναι πολυς καιρος, για παρε ενα τηλεφωνο μηπως εχει εκδοθει
-
τον πηρα ποσες φορες και μου λεει οτι ακομη τιποτα! να περασω απο το μηχανολογικο να ρωτησω ο ιδιος μηπως?
-
Ο χρήστης askos92 έγραψε:
να περασω απο το μηχανολογικο να ρωτησω ο ιδιος μηπως?αμε οταν το πηρα εγω παντως δεν ασχοληθηκε η σχολη μετα τις εξετασεις, μου εδωσαν το χαρτι κ μου ειπαν πηγαινε σ'ενα μηνα στο υπουργειο να το παρεις
-
kai me ti xartia pires kai to pires file mou efthymi? dld xreiastikes kapoia xartia mazi sou?
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Τις δινουν αυτες τις βεβαιωσεις, αλλα χρησιμευουν μονο για να παραλαβεις το διπλωμα απο το υπουργειο. ΔΕΝ αντικαθιστουν το διπλωμα!! Αν σε σταματησουν βεβαια το πιθανοτερο να μη σου κανουν τιποτα αφου ουσιαστικα το εχεις παρει, με την ασφαλεια ομως τι γινεται?? αν χτυπα ξυλο γινει κατι το πιθανοτερο να εχετε μπελαδες οικογενειακως...Παντως 2 μηνες ειναι πολυς καιρος, για παρε ενα τηλεφωνο μηπως εχει εκδοθει
+1
Kαι απαντω στο τελευταίο ποστ.
Αν έχεις την ταυτότητα σου μαζι το παραλαμβάνεις κανονοκά. -
οποτε εμενα ψεματα μου ειπε πως τις απαγορευσαν αυτες τις βεβαιωσεις ε? θα περασω αυριο το πρωι να δω μηπως ηρθε.
ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ