-
Λοιπόν ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά διότι γράφονται διάφορα κ χάνετε η μπάλα .
Όταν γραφτείς σε μια Σχόλη οδηγών πληρώνεις τα όποια παράβολα του κράτους που αφορούν γιατρούς, εφορία, παράβολο χαρτοσήμου, και παράβολο έκδοσης διπλώματος,μόνον στην αρχή!
Αυτά και δεν πληρώνεις τίποτα άλλο στο κράτος όσες φορές και να κοπεις σε πρακτικό κ θεωριτικό επίπεδο για τα επόμενα 3 χρόνια ισχύος τις καρτέλας που έχει εκδοθεί.
Λανθασμένα πολλοί εκπαιδευτές ερμηνεύουν την λεγόμενη ''παράσταση εξετάσεων'' ως παράβολο.
Στη πραγματικότητα είναι ένα ποσό που έχει καθορίσει η ομοσπονδία μας ως αντίτιμο σε κάθε πρακτική επανεξέταση του υποψηφίου. Η τιμή του ''παράβολου'' αυτού δεν είναι προκαθορισμένη και ποικίλει από νομό σε νομό.
Ενδεικτικά κυμαίνεται από 100-200 ευρω -
αυτη η παρασταση εξετασεων γιατι ακριβως δινεται?
-
Ο χρήστης askos92 έγραψε:
αυτη η παρασταση εξετασεων γιατι ακριβως δινεται?Tα χρήματα εννοείς φαντάζομαι
Είναι απλά το αντίτιμο και την ημέρα των εξετάσεων. Αυτό το ποσό το παίρνει ο δάσκαλος όπου είναι υποχρεωμένος να κόψει απόδειξη (συνήθως κόβεται μικρή) για οποία αποδειξη αποδιδει ΦΠΑ και τον ανάλογο φόρο -
ουσιαστικα ειναι εξτρα λεφτα για τον δασκαλο χωρις κανενα απολυτος νομιμο δικαιωμα να τα παρει!
-
ουσιαστικα ειναι εξτρα λεφτα για τον δασκαλο χωρις κανενα απολυτος νομιμο δικαιωμα να τα παρει!Δεν τιθεται θέμα νομιμότητος,είναι απόλυτα νόμιμο αφου φορολογούμαστε για αυτό! απλά είναι η αξία μιας επιπλέον παροχής υπηρεσιών όταν δίνεις για δευτερη οι περισσοτερες φορές εξετάσεις.
Είναι αναφέρετο δικαίωμα του κάθε δασκάλου να το χρεώνει αρκεί να το κόβει και την ανάλογη απόδειξη.
Αν θες τώρα να το πας με το γράμμα του νόμου θα πρέπει να σου κόψει όλο το ποσο που σου ζητά, με άλλα λόγια μην ψάχνεις διεξόδους να αποφύγεις την πληρωμή.
Μπορεις να του γκρινιάξεις αν είναι ακριβός αλλα μέχρι εκεί. -
δεν βλεπω καμια επιπλεον παροχη υπηρεσιων παρα μονο την μια ωρα εξετασης. αν τωρα κοστιζει η μια ωρα 150 ευρω ζητω που καηκαμε. ευχαριστω φιλε μου για την ενημερωση. νομιζω πως η ερωτηση μου απαντηθηκε και τωρα μενει να το λυσω με το δασκαλο
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Στη πραγματικότητα είναι ένα ποσό που έχει καθορίσει η ομοσπονδία μας ως αντίτιμο σε κάθε πρακτική επανεξέταση του υποψηφίου. Η τιμή του ''παράβολου'' αυτού δεν είναι προκαθορισμένη και ποικίλει από νομό σε νομό.
Ενδεικτικά κυμαίνεται από 100-200 ευρωΝα καθορίσει και η δική μου ομοσπονδία ένα παράβολο για τον αέρα που αναπνέετε; Θα κόβω απόδειξη κανονικά, το υπόσχομαι!
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Ενδεικτικά κυμαίνεται από 100-200 ευρωΝα καθορίσει και η δική μου ομοσπονδία ένα παράβολο για τον αέρα που αναπνέετε; Θα κόβω απόδειξη κανονικά, το υπόσχομαι!
μπραβο ρε φιλε! σωστα τα λες! αν ειναι δυνατον δηλαδη!!!
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Προσωπικά θεωρώ υπερβολή τα 150 ευρώ όχι ότι τα 100 (που είναι το σηνηθες) φαντάζουν λίγα αλλά αν υπολογίσεις ότι μέσα σε αυτά πληρώνεις ΦΠΑ και φορό ειναι νορμάλ.
Το ειρωνικό του ποσταρίσματος το προσπερναώ δεν υπάρχει λόγος
Oσο για το αν πρέπει να πληρωνόμαστε και το ποσο για μια εξέταση αυτο είναι κατί που χρήζει μεγάλης συζήτησης και δεν υπάρχει λόγος να γίνει γιατί θέλει πολλα ''σεντόνια''. -
Στη πραγματικότητα είναι ένα ποσό που έχει **καθορίσει η ομοσπονδία μας **ως αντίτιμο σε κάθε πρακτική επανεξέταση του υποψηφίου. Η τιμή του ''παράβολου'' αυτού δεν είναι προκαθορισμένη και ποικίλει από νομό σε νομό.
Ενδεικτικά κυμαίνεται από 100-200 ευρωSorry, αλλά εσύ ειρωνεύτηκες πρώτος - εκτός αν δεν θεωρείς ειρωνία το 'αποφασίσαμε να σας χαρατσώνουμε γιατί έτσι γουστάρουμε και μπορούμε'. Ειρωνεία είναι επίσης ο fix αριθμός μαθημάτων θεωρίας και πρακτικών, με το αντίστοιχο τίμημα βέβαια, ανεξάρτητα από τις γνώσεις και το επίπεδο του υποψήφιου αλλά με άλλοθι την οδική ασφάλεια. Δε νομίζω ότι νοιάζεστε για την ασφάλεια αλλά μόνο για την τσέπη σας. Με ποιο τρόπο ακριβώς βελτίωσε το επίπεδο των οδηγών ο υποχρεωτικός ελάχιστος αριθμός μαθημάτων; Δεν λειτουργούσε το παλιό σύστημα; Εγώ δεν έκανα καθόλου θεωρητικά μαθήματα και το πήρα με την πρώτη, χωρίς να λαδώσω (εν έτει 1990). Απλά πήγα να εξεταστώ όταν ένιωσα ότι είμαι έτοιμος - ούτε πριν ούτε μετά.
Αλήθεια, εδώ δεν έχουμε άλλο ένα 'κλειστό' επάγγελμα (με την έννοια της κατώτατης αμοιβής) που πρέπει ν' ανοίξει; Γιατί οπωσδήποτε 700 ευρώ για ένα δίπλωμα; Τόσο κοστολογείτε την υψηλή επιστημονική σας κατάρτιση; Έναν ολόκληρο μισθό;
Γιατί δεν μπορώ να πάω να εξεταστώ μόνος μου με το δικό μου αυτοκίνητο; Γιατί θα πρέπει να πληρώνει ο υποψήφιος την 'παράσταση'; Ποια ακριβώς υπηρεσία προσφέρετε εκείνη την ημέρα; Δεν προστατεύετε καν τον υποψήφιο από την αυθαιρεσία των εξεταστών. Δεν έχω ακούσει ποτέ δάσκαλο οδήγησης να αντιπαρατεθεί με τα λαμόγια του υπουργείου όταν κόβουν άδικα τους μαθητές του - γιατί να το κάνει άλλωστε, αφού ήδη έχασε το μερίδιο στη μίζα (που δεν έδωσε ο μαθητής), μπορεί να χαλάσει τις σχέσεις του για μετά, άσε που θα εισπάξει και νέα 'παράσταση'.
Φάτε τα κοκκαλάκια σας αφού το καταφέρατε, αλλά μη μας ειρωνεύεστε κι από πάνω
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Στη πραγματικότητα είναι ένα ποσό που έχει **καθορίσει η ομοσπονδία μας **ως αντίτιμο σε κάθε πρακτική επανεξέταση του υποψηφίου. Η τιμή του ''παράβολου'' αυτού δεν είναι προκαθορισμένη και ποικίλει από νομό σε νομό.
Ενδεικτικά κυμαίνεται από 100-200 ευρωSorry, αλλά εσύ ειρωνεύτηκες πρώτος - εκτός αν δεν θεωρείς ειρωνία το 'αποφασίσαμε να σας χαρατσώνουμε γιατί έτσι γουστάρουμε και μπορούμε'. Ειρωνεία είναι επίσης ο fix αριθμός μαθημάτων θεωρίας και πρακτικών, με το αντίστοιχο τίμημα βέβαια, ανεξάρτητα από τις γνώσεις και το επίπεδο του υποψήφιου αλλά με άλλοθι την οδική ασφάλεια. Δε νομίζω ότι νοιάζεστε για την ασφάλεια αλλά μόνο για την τσέπη σας. Με ποιο τρόπο ακριβώς βελτίωσε το επίπεδο των οδηγών ο υποχρεωτικός ελάχιστος αριθμός μαθημάτων; Δεν λειτουργούσε το παλιό σύστημα; Εγώ δεν έκανα καθόλου θεωρητικά μαθήματα και το πήρα με την πρώτη, χωρίς να λαδώσω (εν έτει 1990). Απλά πήγα να εξεταστώ όταν ένιωσα ότι είμαι έτοιμος - ούτε πριν ούτε μετά.
Αλήθεια, εδώ δεν έχουμε άλλο ένα 'κλειστό' επάγγελμα (με την έννοια της κατώτατης αμοιβής) που πρέπει ν' ανοίξει; Γιατί οπωσδήποτε 700 ευρώ για ένα δίπλωμα; Τόσο κοστολογείτε την υψηλή επιστημονική σας κατάρτιση; Έναν ολόκληρο μισθό;
Γιατί δεν μπορώ να πάω να εξεταστώ μόνος μου με το δικό μου αυτοκίνητο; Γιατί θα πρέπει να πληρώνει ο υποψήφιος την 'παράσταση'; Ποια ακριβώς υπηρεσία προσφέρετε εκείνη την ημέρα; Δεν προστατεύετε καν τον υποψήφιο από την αυθαιρεσία των εξεταστών. Δεν έχω ακούσει ποτέ δάσκαλο οδήγησης να αντιπαρατεθεί με τα λαμόγια του υπουργείου όταν κόβουν άδικα τους μαθητές του - γιατί να το κάνει άλλωστε, αφού ήδη έχασε το μερίδιο στη μίζα (που δεν έδωσε ο μαθητής), μπορεί να χαλάσει τις σχέσεις του για μετά, άσε που θα εισπάξει και νέα 'παράσταση'.
Φάτε τα κοκκαλάκια σας αφού το καταφέρατε, αλλά μη μας ειρωνεύεστε κι από πάνω
Το περίμενα το σεντόνι πίστεψε με.
Κατ αρχήν βλέπω ότι αρέσκεσαι να τα χώνεις στους άλλους κρίνοντας καταδικάζοντας και τσουβαλονοντας όλους και τα πάντα πιάνοντας ένα οποιαδήποτε ελληνιστί θέμα που χωλαίνει και ίδη το θέμα τις εκπαίδευσης στην οδήγηση στην χωρά μας που ''μπαζει'' από παντού!
Το έχω σιχαθεί κυριολεκτικά σε αυτή τη χώρα να δακτυλοδείχνουμε τους υπολοίπους ενώ δεν έχουμε δείξει το καθρέφτη μας ποτέ.
Αλήθεια συμφωνώ με όσα γράφεις (εκτος τα περί κλειστού επαγγέλματος καμια σχέση διότι στην αγορα θα βρεις δίπλωμα απο 450-1200 ευρώ) άλλα δε μου λες και το δικό σου επάγγελμα να δεις που στο τέλος θα έχουμε πολλα κοινά. Για πές! -
3,5 μήνες και ακόμα να έρθει το νέο δίπλωμα του πατέρα.
Σκεφτόμουν να καταθέσω και το δικό μου για έκδοση νέου αλλά μεγάλη αναμονή.
-
Το περίμενα το σεντόνι πίστεψε με.
Κατ αρχήν βλέπω ότι αρέσκεσαι να τα χώνεις στους άλλους κρίνοντας καταδικάζοντας και τσουβαλονοντας όλους και τα πάντα πιάνοντας ένα οποιαδήποτε ελληνιστί θέμα που χωλαίνει και ίδη το θέμα τις εκπαίδευσης στην οδήγηση στην χωρά μας που ''μπαζει'' από παντού!
Το έχω σιχαθεί κυριολεκτικά σε αυτή τη χώρα να δακτυλοδείχνουμε τους υπολοίπους ενώ δεν έχουμε δείξει το καθρέφτη μας ποτέ.
Αλήθεια συμφωνώ με όσα γράφεις (εκτος τα περί κλειστού επαγγέλματος καμια σχέση διότι στην αγορα θα βρεις δίπλωμα απο 450-1200 ευρώ) άλλα δε μου λες και το δικό σου επάγγελμα να δεις που στο τέλος θα έχουμε πολλα κοινά. Για πές!Δεν τσουβάλιασα κανέναν. Δεν κρίνω το επάγγελμά σου, αλλά αυτά που γράφεις: έγραψες ότι έτσι γουστάρετε και χρεώνετε την 'παράσταση', η οποία δεν προσφέρει καμία απολύτως υπηρεσία στον υποψήφιο. Ίσα-ίσα αποτελεί κίνητρο για σας να κάνετε ό,τι μπορείτε για να κοπεί. Ε, αυτό είναι ειρωνία για μένα.
Σχετικά με το κόστος, για βρες μου στην Αθήνα σχολή οδηγών που να κοστολογεί το δίπλωμα κάτω από 700 ευρώ. Α, για δες κι εδώ τι γράφει ο συνάδελφός σου και σας εκθέτει, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει το υψηλό κόστος http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_5547.html
Και μη μου πεις ότι βγάζετε τον οδηγό έτοιμο να οδηγήσει. Τα μαθήματα γίνονται μέρα, με 40-50 χαω και του μαθαίνετε παρκάρισμα (με σημεία στο αυτοκίνητο, έτσι που να μην μπορεί να παρκάρει άλλο) και οπισθογωνίες (που ...απαγορεύονται από τον ΚΟΚ). Οδήγηση νύχτα, με βροχή-χιόνι-πάγο, σε ε.ο. με υψηλές ταχύτητες, κίνηση σε συνθήκες υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου κλπ είναι ψιλά γράμματα που τα μαθαίνει μόνος του ο χάρος όταν πιάσει νόμιμα το τιμόνι. Ναι, λέτε 'έλα να κάνουμε επιπρόσθετα μαθήματα να στα μάθω'. Πότε, αφού έχει πάρει πια το δίπλωμα; Και έχοντας ήδη σκάσει ένα μισθουλάκο, να δώσει κι άλλα; Ή θα σκεφτεί 'Σήμερα βρέχει, δε με καλύπτουν αυτά που έμαθα. Θα πάω στη δουλειά με το λεωφορείο';
Συνοπτικά, ναι το σύστημα εκπαίδευσης στην οδήγηση χωλαίνει (είδες που συμφωνούμε;) σε ποιότητα, κόστος και αξιοπιστία. Βέβαια, δεν σας άκουσα ποτέ να διαμαρτύρεστε ως κλάδος για να το βελτιώσετε - αλλά δεν συμφέρει ούτε εσάς ούτε τις επίορκες κυράτσες του υπουργείου που το παίζουν εξετάστριες χωρίς καν να έχουν δίπλωμα οδήγησης. Περάσατε τις καθαρά συντεχνιακές ρυθμίσεις για τα διπλώματα και όλα οκ. Το χρήμα να πέφτει κι όλα καλά.
Υ.Γ. Το επάγγελμά μου μπορείς να το βρεις εύκολα, αν διαβάσεις τις αναρτήσεις μου - δεν είναι και πολλές. Δεν το διαφημίζω για προσελκύσω πελάτες. Έδώ, όμως, το θέμα μας είναι άλλο.
-
να σας πω εγω την ιστορια μου? ξεκιναω μαθηματα τα οποια με τραβαει για να κανω 20 τα ελαχιστα δηλαδη 3 μηνες. ερχεται η μερα εξετασης με κοβουν και δεν τον πειραξε καθολου γιατι υπαρχει το ''παραβολο'' των 150 ευρω! ειμαι σιγουρος πως θα χαιροταν αν κοβομουν και παλι αφου ουσιαστικα μου εβγαλε ενα διπλωμα απο 700 που ειχε συμφωνηθει στα 950!!! εγω τι πρεπει να κανω σε αυτη τη περιπτωση? να πληρωσω μια ''παρασταση''? οχι παιδια εγω θα του δωσω το αρχικο ποσο και αλλα 45 ευρω για μαθηματα. ολα τα υπολοιπα ας τα βρει απο τα φιλαρακια του τους εξεταστες
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
3,5 μήνες και ακόμα να έρθει το νέο δίπλωμα του πατέρα.Σκεφτόμουν να καταθέσω και το δικό μου για έκδοση νέου αλλά μεγάλη αναμονή.
Χθες μου λεγε ένας γνωστός μου, 7 μήνες το περιμένει . Δεν του έχουν δώσει καν προσωρινό .
-
να σας πω εγω την ιστορια μου? ξεκιναω μαθηματα τα οποια με τραβαει για να κανω 20 τα ελαχιστα δηλαδη 3 μηνες. ερχεται η μερα εξετασης με κοβουν και δεν τον πειραξε καθολου γιατι υπαρχει το ''παραβολο'' των 150 ευρω! ειμαι σιγουρος πως θα χαιροταν αν κοβομουν και παλι αφου ουσιαστικα μου εβγαλε ενα διπλωμα απο 700 που ειχε συμφωνηθει στα 950!!! εγω τι πρεπει να κανω σε αυτη τη περιπτωση? να πληρωσω μια ''παρασταση''? οχι παιδια εγω θα του δωσω το αρχικο ποσο και αλλα 45 ευρω για μαθηματα. ολα τα υπολοιπα ας τα βρει απο τα φιλαρακια του τους εξεταστεςΔηλαδη σε εκοψαν επιτηδες;
-
τους ακουσα να μιλανε μεταξυ τους αλλα δεν ακουσα ακριβως. μολις μπηκε τη πρωτη φορα μεσα αφορμη εψαχνε!
-
τους ακουσα να μιλανε μεταξυ τους αλλα δεν ακουσα ακριβως. μολις μπηκε τη πρωτη φορα μεσα αφορμη εψαχνε!Εχω δωσει τρεις φορες για διπλωμα (παπακι,αυτοκινητο και ΠΑ για αποκτηση στρατιωτικου διπλωματος) και καθε φορα ακουγα τα ιδια και τα ιδια.Εγω και τα τρια τα εβγαλα με την πρωτη.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
τους ακουσα να μιλανε μεταξυ τους αλλα δεν ακουσα ακριβως. μολις μπηκε τη πρωτη φορα μεσα αφορμη εψαχνε!
Εχω δωσει τρεις φορες για διπλωμα (παπακι,αυτοκινητο και ΠΑ για αποκτηση στρατιωτικου διπλωματος) και καθε φορα ακουγα τα ιδια και τα ιδια.Εγω και τα τρια τα εβγαλα με την πρωτη.
τελικα η διαφθορα δινει και παιρνει στην ελλαδα! εγω την απαντηση που ηθελα την πηρα και μου φτανει ωστε τη δευτερα να παω και να συζητησω
-
Εχω δωσει τρεις φορες για διπλωμα (παπακι,αυτοκινητο και ΠΑ για αποκτηση στρατιωτικου διπλωματος) και καθε φορα ακουγα τα ιδια και τα ιδια.Εγω και τα τρια τα εβγαλα με την πρωτη.
τελικα η διαφθορα δινει και παιρνει στην ελλαδα! εγω την απαντηση που ηθελα την πηρα και μου φτανει ωστε τη δευτερα να παω και να συζητησω
Με το παρντον;
ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ