-
-
Eίμαι σίγουρος ότι έχει αναφερθεί αλλά δεν έχω χρόνο να διαβάσω το τοπικό από την αρχή.
Γνωρίζει κάποιος να μου πεί πόσο θα κοστίσουν τα παράβολα για την αλλαγή του παλαιού διπλώματος με το καινούργιο;;;Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Eίμαι σίγουρος ότι έχει αναφερθεί αλλά δεν έχω χρόνο να διαβάσω το τοπικό από την αρχή.
Γνωρίζει κάποιος να μου πεί πόσο θα κοστίσουν τα παράβολα για την αλλαγή του παλαιού διπλώματος με το καινούργιο;;;Ευχαριστώ.
30 euros
http://www.yme.gr/?aid=1723&tid=838
αίτηση
2 φωτογραφίες
φωτοτυπία της ταυτότητας
φωτοτυπία το παλιό δίπλωμα
ένα ΠΑΡΑΒΟΛΟ των 30 ΕΥΡΩΑυτά για αντικατάσταση παλαιού διπλώματος με κανούριου. Περιμένεις 10 εργάσιμες μέρες και πας με ένα χαρτί που θα σου δώσουν και το παλιό δίπλωμα και παραλαμβάνεις το καινούριο.
Αν έχει χαθεί ή κλαπεί το παλιό δίπλωμα, θέλει κι άλλα παράβολα (νομίζω των 70 ευρώ, ΔΕΝ είμαι σίγουρος) συν την δήλωση (με μάρτυρα) στην αστυνομία ότι χάθηκε ή κλάπηκε το δίπλωμα.
-
thanks...
-
Χάθηκε το δίπλωμα και η ταυτότητα. Πρέπει να κάνω καταγγελία στην αστυνομία για να βγάλω καινούρια και μετά πάω για να βγάλω δίπλωμα σωστά? Το μηχανολογικό όμως έχει κλείσει για διακοπές, οπότε μέχρι τότε δεν μπορώ να βγάλω δίπλωμα και έτσι δεν κυκλοφορώ. Δεν δίνουν κάποιο χαρτί προσωρινό, κάνω λάθος?
-
Κράτος
Ρώτα στην αστυνομία, να είσαι καλυμμένος.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Χάθηκε το δίπλωμα και η ταυτότητα. Πρέπει να κάνω καταγγελία στην αστυνομία για να βγάλω καινούρια και μετά πάω για να βγάλω δίπλωμα σωστά? Το μηχανολογικό όμως έχει κλείσει για διακοπές, οπότε μέχρι τότε δεν μπορώ να βγάλω δίπλωμα και έτσι δεν κυκλοφορώ. Δεν δίνουν κάποιο χαρτί προσωρινό, κάνω λάθος?Οχι ρε Δήμο! Τι να πω!
Λύση δεν ξέρω αλλα αν υπάρχει μια φωτοτυπία και το χαρτί της απώλειας απο την αστυνομία ίσως βοηθήσει απλώς στην ... οδήγηση και με πολλές προυποθέσεις.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Χάθηκε το δίπλωμα και η ταυτότητα. Πρέπει να κάνω καταγγελία στην αστυνομία για να βγάλω καινούρια και μετά πάω για να βγάλω δίπλωμα σωστά? Το μηχανολογικό όμως έχει κλείσει για διακοπές, οπότε μέχρι τότε δεν μπορώ να βγάλω δίπλωμα και έτσι δεν κυκλοφορώ. Δεν δίνουν κάποιο χαρτί προσωρινό, κάνω λάθος?Ποιο μηχανολογικό έκλεισε για διακοπές πάμε καλά? Απλά δεν γίνονται εξετάσεις οδήγησής από 28/07 εως 18/08
-
Καλά πάμε. Συνάδελφός σου αυτό μου είπε. Δεν το έβγαλα από το μυαλό μου
-
Δε παίζει να έχει κλείσει κρατική υπηρεσια.ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ,ζήτα του να γίνει λίγο ποιο διευκρινιστικός.
-
Κάτι άκουσα για κατάληψη από τους ταρίφες στο μηχανολογικό Θεσσαλονίκης, Μήπως εννοεί αυτό (δεν ξέρω από που είναι ο συνφορουμίτης);
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Δε παίζει να έχει κλείσει κρατική υπηρεσια.ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ,ζήτα του να γίνει λίγο ποιο διευκρινιστικός.Επίσημα σίγουρα δεν γίνονται,ανεπίσημα όμως....πολλάκις!
-
Παίδες, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και σχετικά με το μηχανολογικό ειλικρινά δεν ξέρω τι γίνεται. Θα ενημερώσω. Στην Θεσσαλονίκη σήμερα κανανε κατάληψη, εγώ Βέροια ειμαι ομως οποτε δεν με αγγιζουν αυτα !
-
Γρήγορη ερώτηση.
Πόσες φώτο θέλει για το νέο δίπλωμα?
Έχω το παλιό και θέλω να το κάνω νέου τύπου.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Case study: Aντικατάσταση 3πτυχου (παλιού) εν ισχύ με νέου τύπου.-> Φωτογραφία τύπου διαβατηρίου.
-> Υπεύθυνη δήλωση για την αλλαγή, την εκτυπώνουμε, την συμπληρώνουμε.
-> Αίτηση εκτύπωσης του νέου διπλώματος, το ίδιο με το παραπάνω.
-> Φωτοαντίγραφο Α/Τ μπρος πίσω, φωτοαντίγραφο του παλιού διπλώματος.
-> Παράβολο €30 από Εθνική τράπεζα, ένα χαρτόσημο των 3 ευρώ το οποίο μπορεί να το προμηθευτεί κανείς από εφορία (ορισμένες σχολές οδηγών λένε μόνο από εφορία ) ή από την Διεύθυνση Συγκοινωνιών εφόσον αυτή έχει ταμείο μέσα. Αν το τρίπτυχο δεν είναι σε ισχύ χρειάζεται και ένα παράβολο των €18.
-> Αποδεικτικό ΑΦΜ (αυτό ΔΕΝ αναφέρεται στα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο site του ΥΜΕ).
-> Ανοσία στην προσπάθεια από σχολές οδηγών και ΚΕΠ να σε ωθήσουν στο να κάνεις την διαδικασία μέσω των πρώτων.
Τραγελαφικές ιστορίες με 2 υπαλλήλους στην Διεύθυνση να μην ξέρουν τι χρειάζεται ακριβώς από χαρτόσημα (3 φορές μου τα είπαν λάθος) ενώ οι υπάλληλοι στην κατάθεση των δικαιολογητικών είναι μια χαρά εξυπηρετικοί. Μελανό σημείο η παρουσία των σχολών οδηγών που νομίζουν ότι μπορούν να κόβουν σειρά με το έτσι θέλω.
Συνολικά περίμενα ένα 20λεπτο να πάρω το παράβολο από την Εθνική (Παρασκευή, βλακεία μου), και ένα εικοσάλεπτο στα γκισέ για χαρτόσημο+κατάθεση+πρωτόκολλο.
Sent from my MB860 using smoke signals.
-
Άρα μια φωτο ε;
Γιατί στο ΚΕΠ μου είπαν 2.
-
Το υπ. μετ. θέλει μια. Αν στα κεπ θέλουν 2 για το αρχείο τους δεν ξέρω.
http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=372&id=&tid=372Sent from my MB860 using smoke signals.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Χάθηκε το δίπλωμα και η ταυτότητα. Πρέπει να κάνω καταγγελία στην αστυνομία για να βγάλω καινούρια και μετά πάω για να βγάλω δίπλωμα σωστά? Το μηχανολογικό όμως έχει κλείσει για διακοπές, οπότε μέχρι τότε δεν μπορώ να βγάλω δίπλωμα και έτσι δεν κυκλοφορώ. Δεν δίνουν κάποιο χαρτί προσωρινό, κάνω λάθος?Πας στην αστυνομία και σου βγάζουν επιτόπου προσωρινά έντυπα (διπλώματος και ταυτότητας) με τα οποία κινήσε κανονικά έως ότου βγάλεις τα νέα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το υπ. μετ. θέλει μια. Αν στα κεπ θέλουν 2 για το αρχείο τους δεν ξέρω.
http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=372&id=&tid=372Sent from my MB860 using smoke signals.
Και μένα η σχολή οδηγών δύο μου ζήτησε.
-
Γενικώς στα ΚΕΠ (απο πρόσφατη εμπειρία***) δεν ξερουν τι τους γίνεται.
Οι σχολές (εφόσον εμπίπτουν) είναι λογικό να ζητάνε 2 φωτό.Η μια ειναι για την καρτέλα εξεταζόμενου,και η αλλη ειναι για την εκδοση του διπλώματος.***Πριν κανα μηνα αγορασα ενα μετχ δικυκλο.Ανήκε σε Ανωνυμη Εταιρεία (ΑΕ).
Πηγα μαζι με τον Διευθυνοντα Συμβουλο και νόμιμο εκπρόσωπο της ΑΕ στο πλησιεστερο ΚΕΠ (με ΦΕΚ εκπροσωπησης αυτού)και τις σχετικες υπευθυνες δηλώσεις, περι αγορας-πώλησης μεταξύ μας,το παράβολο μεταβίβασης,καθώς και το τιμολόγιο πώλησης του δικυκλου.Εκει μας πληροφόρησε η 'υπεύθυνη' οτι χρειαζόμαστε επιπλέον απόφαση-πρακτικό ΔΣ περι πώλησης του δικύκλου,καθώς και να αναφέρουμε γραπτώς για ποιό λόγο δεν έχει ΦΠΑ το τιμολόγιο.
Εννοείται την άλλη μέρα πήγα στην αρμοδια υπηρεσία του υπουργείου και έκανα τη μεταβίβαση χωρίς τα παραπάνω πρόσθετα που μου ζήτησαν στο ΚΕΠ και τα οποία δεν αναφέρονται καν στο site του ΥΜΕ που αναφέρει τα Απαιτούμενα δικαιολογητικά.....
ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ