-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Clarkson on the RS197:
http://driving.timesonline.co.uk/articl ... _1,00.htmlΠανέξυπνο κείμενο και αφορμή για μπόλικη κουβέντα.
Απίστευτος ο Clarkson! Πολύ γέλιο. Ειδικά αυτά που λέει περί 'διαχύτη'....
Actually Ι'm not so sure. You see, I'm willing to bet all of Richard Hammond's pay packet that if you removed both the gills and the diffuser from the Clio it wouldn't make the slightest bit of difference. Oh, I'm sure computers in a wind tunnel could spot a percentage-point shift, but from behind the wheel, in your brogues, not a chance.
In fact, by trying to give this 134mph car a Formula One feel, they might just have made it worse, because the twin exhausts leave no room under the boot floor for a spare wheel.
I suppose at this point I should explain that, as a car, the hot Clio isn't bad. It rides well, clings on nicely in the bends, looks great and has a delightfully torquey engine.
But fitting a 2 litre hatchback with all this pseudo-F1 stuff is like fitting your washing machine with a front wing. It makes you look a bit of a plonker.
-
nidosan
Εγω δεν θα το εκανα....Καποιος αλλος ισως να επαιρνε την αποφαση ομως...
Θα εβαζα ομως το 6αρι στο δικο μου κ θα μακραινα την 6η για ταξιδια...Στην Αγγλια κατι πανε να κανουνε επ'αυτου....
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τι στο διαολο το εβγαλαν τοσο κοντο το 6αρι??θα μπορουσε να ειναι γενικα κοντο με την 6η (ή και την 5η) καπως πιο μακρια για ξεκουραστο ταξιδι
Δεν πειράζει.. το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε για στροφιλίκια και ως συνεχιστής του williams πρέπει να σταθεί στο υψος των περιστάσεων οπότε τουλάχιστο το μειονέκτημα του θορυβου δεν θα υπάρχει για τον αποφασισμένο και γνώστη.
-
Ο χρήστης Nick έγραψε:
τι στο διαολο το εβγαλαν τοσο κοντο το 6αρι??
θα μπορουσε να ειναι γενικα κοντο με την 6η (ή και την 5η) καπως πιο μακρια για ξεκουραστο ταξιδι
Δεν πειράζει.. το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε για στροφιλίκια και ως συνεχιστής του williams πρέπει να σταθεί στο υψος των περιστάσεων οπότε τουλάχιστο το μειονέκτημα του θορυβου δεν θα υπάρχει για τον αποφασισμένο και γνώστη.
τουλαχιστον ομως 5η και 6η (οπως λεει και ο spiros)θα επρεπε να ειναι μακριες γιατι το κοντο θα κουρασει με την παροδο του χρονου.
-
Ο χρήστης Nick έγραψε:
τι στο διαολο το εβγαλαν τοσο κοντο το 6αρι??
θα μπορουσε να ειναι γενικα κοντο με την 6η (ή και την 5η) καπως πιο μακρια για ξεκουραστο ταξιδι
Το σε τι είδους στροφιλίκια θα θες ν' αλλάζεις από 5η σε 6η λίγο πριν τον κόφτη (στα 194 km/h) χωρίς να πέσεις κάτω από τις 6300 σ.α.λ. βέβαια είναι άλλη υπόθεση.....
-
Με 6η 120χλμ/ώρα και 4000σαλ? Ακόμα και σε σπορ αυτοκίνητο είναι υπερβολή. Το S2000 έχει τόσο κοντό κιβώτιο αλλά εκεί βαράς 9άρες!
Αν ήταν τουλάχιστον 3500 θα ήταν μια χαρά. -
και εμένα στην αρχή μου φάνηκε λίγο παράξενο αλλα δεν ξέρω, ειναι δυνατό να το κάνουν ετσι (κοντό) χωρίς αιτία?
-
Επρεπε η 6η να ειναι πιο μακρια.
Ρε παιδια αυτο βαραει κοφτη 6ης στα 215 !!!!! -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Με 6η 120χλμ/ώρα και 4000σαλ? Ακόμα και σε σπορ αυτοκίνητο είναι υπερβολή. Το S2000 έχει τόσο κοντό κιβώτιο αλλά εκεί βαράς 9άρες!
Αν ήταν τουλάχιστον 3500 θα ήταν μια χαρά.Καταρχήν Χρόνια Πολλά (νομίζω!...)
Να οι σχέσεις του 197:
Gearbox TL4*003
Speed per 1000 rpm:
1st gear: 8.35 km/h
2nd gear: 13.64 km/h
3rd gear: 17.92 km/h
4th gear: 22.04 km/h
5th gear: 25.89 km/h
6th gear: 30.47 km/hSpeed at 7500 rpm (rev limiter):
1st gear: 62.63 km/h
2nd gear: 102.33 km/h
3rd gear: 134.4 km/h
4th gear: 165.32 km/h
5th gear: 194.17 km/h
6th gear: 228.55 km/h (theoretical)Σύμφωνα με τη Renault η ροπή αγγίζει τη μέγιστη τιμή της στις 5550 rpm. Το '120 με 6η και 3500 rpm' σημαίνει 34.28 km/h @ 1000 rpm. Με αυτό ως δεδομένο, αλλάζοντας από 5η σε 6η στον κόφτη θα βρισκόσουν στις 5650 rpm, δηλαδή και πάλι 'μετά' τη μέγιστη ροπή. Αν θες ν'αλλάξεις λίγο νωρίτερα, βέβαια, το κάνεις. Πόσο έξω από την περιοχή όπου το μοτέρ αποδίδει τα μέγιστα θα βρεθείς, πια?...
Όπως είναι, την τελική του (215) την πιάνει στις ~7050 rpm. Η ροπή, ξέρουμε που έχει πέσει σε αυτές τις στροφές?
-
Η περίπτωση μου θυμίζει κάποια (ιαπωνικών) προδιαγραφών Lancer Evo RS (VI και VII), που στα 'χαρτιά' έβγαζαν 280 ίππους, στην πράξη πάνω από 300, είχαν 32άρες (στην καλύτερη...) 5ες (/1000 στροφές) και ...κόφτη στα 180 (το VI). Θα μου πείτε τώρα τί σχέση έχουν τα Evo με το Clio; Μπορεί καμμία, απλά το παραθέτω σαν άχρηστη πληροφορία (που μπορεί παρ' όλ' αυτά να 'χει σχέση με τις σχέσεις μετάδοσης των αντίστοιχων μοντέλων που θα 'τρέξουν' στην ομάδα Ν, αν υπάρχει ακόμη κάτι τέτοιο, δεν το γνωρίζω για να ΄μαι ειλικρινής...).
-
αν ηθελε η ρενω δε θα βγαζε κιβωτιο με μακρια 6η?
-
Γιατι δεν εβγαλε ομως ????
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
To κιβωτιο ειναι πολυ κοντο. -
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
To κιβωτιο ειναι πολυ κοντο.
Μωρε μαζι σου,αλλα οχι και η 6η
Ας εκαναν την 6η σαν την 5η του 182.Μια χαρα θα ηταν για ταξιδια κ οικονομια... -
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
To κιβωτιο ειναι πολυ κοντο.
Μωρε μαζι σου,αλλα οχι και η 6η
Ας εκαναν την 6η σαν την 5η του 182.Μια χαρα θα ηταν για ταξιδια κ οικονομια...Ακριβώς. Κι ας την είχαν, στη χειρότερη, ως optional την τόσο κοντή 6η.
Να δω πόσοι θα την προτιμούσαν!!...
-
Περί βάρους....
1012 kg το Williams (6.74 κιλά/ίππο)
1097 kg το RS 182 (6.02 κιλά/ίππο)
1260 kg το RS 197 (6.30 κιλά/ίππο)(από τη ζυγαριά των 4Τ)
-
Από τα 3 τελευταία clio φαίνετια ότι είναι πιο δυνατό το 182....αν δούμε μια δυναμομέτρηση με καμπύλες κλπ......ποιο είναι πιο δυνατό?
-
Λογικα ακομα μεγαλυτερη διαφορα υπερ του 182, λογω κοφτη αρκετα πιο πανω απο τις σ.α.λ. οπου βγαζει μεγιστη ισχυ, σε σχεση με το 197.
-
nidosan
To δικο μου το ζυγισα πριν λιγο καιρο με βενζινη ~1/3ο κ χωρις εμενα μεσα 1070 κιλα.ratanplan
Αν δουμε δυναμομετρηση με καμπυλες,τοτε το 197 θα ειναι πιο δυνατο...Αλλα εχει να καλυψει 200 κιλα βαρους επιπλεον μην το ξεχνατε αυτο..
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Περί βάρους....1012 kg το Williams (6.74 κιλά/ίππο)
1097 kg το RS 182 (6.02 κιλά/ίππο)
1260 kg το RS 197 (6.30 κιλά/ίππο)(από τη ζυγαριά των 4Τ)
Για την ιστορία,
5 GT Turbo,
830 kg, (6.92 κιλά/ίππο)
Renault Clio RS 197