-
Ειχα την τυχη να συνοδηγησω το Rs στη Παρνηθα,οπου και καναμε μια φωτογραφηση για το περιοδικο EVO.
Περισσοτερα σε λιγο... -
περασε το λιγο...
-
Άντε και περιμένουμε
-
Σορρυ παιδες,εφυγα απο το σπιτι για κατι εξωτερικες δουλειες κ μολις πριν λιγο επεστρεψα.
Λοιιιιπον:
Καναμε μια φωτογραφηση για το Evo πριν 2 βδομαδες περιπου. 1 williams,2 182 cup,1 172 ph1 και το 197.Προσεχως @ Evo Δεκεμβριου...
Δεν εχασα την ευκαιρια να συνοδηγησω για λιγο το 197.
Ας ξεκινησω με τα αρνητικα του:
Το τιμονι του δεν ειναι καλο,ή μαλλον δεν σε πληροφορει οπως πρεπει.Αυτο φυσικα δεν το διαπιστωσα εγω,αλλα μου το ειπε ο δοκιμαστης κ δεν εχω λογο να μην τον πιστεψω.Σπυρο(Krus) κατι τετοιο δεν μου ειχες πει κ εσυ ?
To κιβωτιο ειναι πολυ κοντο.Τωρα θα μου πειτε γουστα ειναι αυτα κ αυτο κατ'αλλους ειναι προτερημα.Ομως οταν σε εθνικη εισαι με 4000 και 120 με 6η παρακαλω ισως αλλαξεις γνωμη... Στο στροφιλικι παντως εκανε διαφορά* (βλεπε παρακατω στα θετικα σημεια)....
Ο ηχος που παραγει το αυτοκινητο δεν μου αρεσε καθολου.Δεν ειναι ηχος αμαξιου με 200 αλογα(203 οπως μετρηθηκε το εν λογω).Προσωπικα τον ηθελα πιο αγριο,πιο μπασο.Ψηλα καπως το σωνουν,αλλα η ουσια ειναι οτι εμενα δεν μου αρεσε.
Τελευταιο αρνητικο,το βαρος.1250 kg μου φαινεται ζυγιζει κενό.Οταν το 182 μου το μετρησα 1160 με εμενα μεσα(90 κιλα ειμαι-θελω διαιτα-ασχετο )
Ας περασουμε ομως στα θετικα,που ειναι αρκετα.
ΦΡΕΝΑΡΕΣ.Με κεφαλαια γιατι ετσι τους αξιζει.Κ α τ α π λ η κ τ ι κ α φρενα,ηταν το πρωτο πραγμα που μου εκανε τεραστια εντυπωση.Δεν δειχνουν να κουραζονται,μπορεις να τα εκμεταλευτεις στο επακρο ξεροντας οτι θα σταματησουν 1350 κιλα του(ενηλικας + αποσκευες) σε χρονο DT.
Στησιμο:Ηταν το 2ο πραγμα που μου εκανε μεγαλη εντυπωση.Οι Γαλλοι για ακομα μια φορα εδωσαν τα διαπιστευτηρια τους.Το clio μαζευει πολλα χλμ στις στροφες.Πριν,πανω κ μετα απο αυτες.Σαφως καλυτερο απο το 182 σε αυτο.Δυστυχως δεν το οδηγησα για να μπορεσω να πω περισσοτερα,αλλα κ ο δοκιμαστης ηταν κατενθουσιασμενος.
Kιβωτιο: Σαν αισθηση εχει φτιαξει αρκετα..Εχει γινει πιο ακριβες απο του 182 κ με λιγοτερο αισθηση κουταλας απο τα αλλα renault(oi κατοχοι θα με καταλαβουν )Σε κλειστες στροφοδιαδρομες ειναι ολα τα λεφτα.
Καθισματα: Καλη πλευρικη στηριξη.Καλυτερα απο τα μπακετ του 182.
Look:Ο διαχυτης ολα τα λεφτα.Οι αεραγωγοι στο πλαϊ επισης.Φαρδια φτερα μπρος-πισω.Ειναι macho χωρις να προκαλει ομως.
Επιδοσεις: εδω ειναι λιγο μπερδεμενη η κατασταση.Ο συνεχης μεταβλητος κ το κοντο κιβωτιο σου δινουν την αισθηση οτι ανεβαζει σαν μηχανακι.Σκαλοπατακι στις 5 εχει αλλα καμμια σχεση με την κλωτσια των 172 κ 182.Δεν το πολυκαταλαβαινεις εν ολιγοις.
Σε ευθεια ενα 182 νομιζω οτι ειναι πιο γρηγορο.Σε στροφιλικι το 197 εχει προβαδισμα μικρο μεν,αλλα υπαρκτο.Για να τελειωσω,μου αρεσε αρκετα το 197.Το φημολογουμενο Cup που ερχεται σε κανενα χρονο θα ειναι ακομα καλυτερο .
-
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση
-
τι στο διαολο το εβγαλαν τοσο κοντο το 6αρι??
θα μπορουσε να ειναι γενικα κοντο με την 6η (ή και την 5η) καπως πιο μακρια για ξεκουραστο ταξιδι
-
Εμένα μαρέσει που είναι κοντό αλλά γούστα είναι αυτά
-
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Εμένα μαρέσει που είναι κοντό αλλά γούστα είναι αυτάεπειδη το δικο μου ειναι αρκετα κοντο, σου λεω οτι ναι μεν ειναι πρακτικο σε στροφιλικια, αλλα σε ταξιδι σε κουραζει, ενω αυξανει θορυβο και καταναλωση. Ειπα, κοντο μεν, αλλα η 6η θα μπορουσε να ειναι πιο μακρια.
-
Το δικό μου με 120 και 5η έχει 4000+
-
ποιο εχεις?
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Σορρυ παιδες,εφυγα απο το σπιτι για κατι εξωτερικες δουλειες κ μολις πριν λιγο επεστρεψα.Λοιιιιπον:
Καναμε μια φωτογραφηση για το Evo πριν 2 βδομαδες περιπου. 1 williams,2 182 cup,1 172 ph1 και το 197.Προσεχως @ Evo Δεκεμβριου...
Δεν εχασα την ευκαιρια να συνοδηγησω για λιγο το 197.
Ας ξεκινησω με τα αρνητικα του:
Το τιμονι του δεν ειναι καλο,ή μαλλον δεν σε πληροφορει οπως πρεπει.Αυτο φυσικα δεν το διαπιστωσα εγω,αλλα μου το ειπε ο δοκιμαστης κ δεν εχω λογο να μην τον πιστεψω.Σπυρο(Krus) κατι τετοιο δεν μου ειχες πει κ εσυ ?
To κιβωτιο ειναι πολυ κοντο.Τωρα θα μου πειτε γουστα ειναι αυτα κ αυτο κατ'αλλους ειναι προτερημα.Ομως οταν σε εθνικη εισαι με 4000 και 120 με 6η παρακαλω ισως αλλαξεις γνωμη... Στο στροφιλικι παντως εκανε διαφορά* (βλεπε παρακατω στα θετικα σημεια)....
Ο ηχος που παραγει το αυτοκινητο δεν μου αρεσε καθολου.Δεν ειναι ηχος αμαξιου με 200 αλογα(203 οπως μετρηθηκε το εν λογω).Προσωπικα τον ηθελα πιο αγριο,πιο μπασο.Ψηλα καπως το σωνουν,αλλα η ουσια ειναι οτι εμενα δεν μου αρεσε.
Τελευταιο αρνητικο,το βαρος.1250 kg μου φαινεται ζυγιζει κενό.Οταν το 182 μου το μετρησα 1160 με εμενα μεσα(90 κιλα ειμαι-θελω διαιτα-ασχετο )
Ας περασουμε ομως στα θετικα,που ειναι αρκετα.
ΦΡΕΝΑΡΕΣ.Με κεφαλαια γιατι ετσι τους αξιζει.Κ α τ α π λ η κ τ ι κ α φρενα,ηταν το πρωτο πραγμα που μου εκανε τεραστια εντυπωση.Δεν δειχνουν να κουραζονται,μπορεις να τα εκμεταλευτεις στο επακρο ξεροντας οτι θα σταματησουν 1350 κιλα του(ενηλικας + αποσκευες) σε χρονο DT.
Στησιμο:Ηταν το 2ο πραγμα που μου εκανε μεγαλη εντυπωση.Οι Γαλλοι για ακομα μια φορα εδωσαν τα διαπιστευτηρια τους.Το clio μαζευει πολλα χλμ στις στροφες.Πριν,πανω κ μετα απο αυτες.Σαφως καλυτερο απο το 182 σε αυτο.Δυστυχως δεν το οδηγησα για να μπορεσω να πω περισσοτερα,αλλα κ ο δοκιμαστης ηταν κατενθουσιασμενος.
Kιβωτιο: Σαν αισθηση εχει φτιαξει αρκετα..Εχει γινει πιο ακριβες απο του 182 κ με λιγοτερο αισθηση κουταλας απο τα αλλα renault(oi κατοχοι θα με καταλαβουν )Σε κλειστες στροφοδιαδρομες ειναι ολα τα λεφτα.
Καθισματα: Καλη πλευρικη στηριξη.Καλυτερα απο τα μπακετ του 182.
Look:Ο διαχυτης ολα τα λεφτα.Οι αεραγωγοι στο πλαϊ επισης.Φαρδια φτερα μπρος-πισω.Ειναι macho χωρις να προκαλει ομως.
Επιδοσεις: εδω ειναι λιγο μπερδεμενη η κατασταση.Ο συνεχης μεταβλητος κ το κοντο κιβωτιο σου δινουν την αισθηση οτι ανεβαζει σαν μηχανακι.Σκαλοπατακι στις 5 εχει αλλα καμμια σχεση με την κλωτσια των 172 κ 182.Δεν το πολυκαταλαβαινεις εν ολιγοις.
Σε ευθεια ενα 182 νομιζω οτι ειναι πιο γρηγορο.Σε στροφιλικι το 197 εχει προβαδισμα μικρο μεν,αλλα υπαρκτο.Για να τελειωσω,μου αρεσε αρκετα το 197.Το φημολογουμενο Cup που ερχεται σε κανενα χρονο θα ειναι ακομα καλυτερο .
Δηλαδη δεν ηταν αναλογο με αυτα που περιμενες???
-
Clarkson on the RS197:
http://driving.timesonline.co.uk/articl ... _1,00.htmlΠανέξυπνο κείμενο και αφορμή για μπόλικη κουβέντα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ποιο εχεις?Ένα SportKa
Σίγουρα τα ταξίδια δν είναι το φόρτε του βέβαια -
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
ποιο εχεις?
Ένα SportKa
Σίγουρα τα ταξίδια δν είναι το φόρτε του βέβαιαναι, αλλα το δικο σου ειναι ενα μικρο 1300, εδω μιλαμε για 2λιτρο με 200 αλογα, που το ανετο ταξιδι θα πρεπει να ειναι μεσα στις δυνατοτητες του.
-
arkon
Δεν μπορω να πω οτι απογοητευτηκα,γιατι θα ελεγα ψεμματα..
Απλα ισως να περιμενα καλυτερες επιδοσεις,αλλα το βαρος μας την εκανε..
Το αμαξι στριβει καταπληκτικα κ μαλλον οπως θελεις εσυ,φρεναρει απιστευτα,εχει καλες επιδοσεις(αλλα οχι ιδιαιτερες).Καλη ποιοτητα σαν ολα τα Rs(μην ξεχναμε οτι βγαινει απο αλλη γραμμη παραγωγης )Η τιμη του εδω μπορουσε να ειναι και καλυτερη(απο τη στιγμη που στη Γερμανια πχ πωλειται 22000 )
Παντως δεν θα αλλαζα το 182 μου για αυτο.
-
spiros
1600cc ειναι ρε το SportKa
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
spiros1600cc ειναι ρε το SportKa
δεν αλλαζει κατι επι της ουσιας
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ναι, αλλα το δικο σου ειναι ενα μικρο 1300, εδω μιλαμε για 2λιτρο με 200 αλογα, που το ανετο ταξιδι θα πρεπει να ειναι μεσα στις δυνατοτητες του.
Δε διαφωνώ.Απλά προσωπικά δε θα με πείραζε-αλλά σίγουρα είναι μείον.
Το μόνο που δε μ'αρέσει στο clio είναι το τιμόνι του
Τι με νοιάζει βέβαια..λες κ έχω λεφτά να το αγοράσω..αλλά λέμε τώρα -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
spiros
1600cc ειναι ρε το SportKa
δεν αλλαζει κατι επι της ουσιας
Έχετε και οι δύο δίκιο. 1300άρι υπερκυβισμένο είναι
Στο θέμα μας τώρα
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Παντως δεν θα αλλαζα το 182 μου για αυτο.
Ήθελα να σε ρωτήσω πολύ πριν γράψεις το 'mini-review', αν και ήμουν σχεδόν σίγουρος για την απάντηση, Βαγγέλη...
Renault Clio RS 197