-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Όποιος έχει πάει στην Κίνα, γνωρίζει το γιατί....Δεν μπορούμε να ζήσουμε ούτε μια ώρα οι 'ευρωπαίοι' με τις εκεί συνθήκες...
Φυσικά και υπάρχει χοντρό λάθος στο σύστημα.
Είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσεις. ΟΛΗ η Ευρώπη κάθεται πάνω σε κινέζικα προϊόντα, φοράει κινέζικα ρούχα, παπούτσια, ρολόγια, κλπ. κλπ.
Είναι δυνατόν να κάθεται ο Ευρωπαίος και να εισπράττει γερό μισθό χωρίς να δουλεύει, ενώ ο Κινέζος ξεσκίζεται στη δουλειά;
Δεν το περίμενε κανένας αυτό;Ακριβώς. Ο πλούτος που παράγεται είναι συγκεκριμένος παγκόσμια. Κάποιοι εκμεταλευόμενοι τον τρόπο παραγωγής του και καταμέτρησής του, ζούνε πλουσιοπάροχα χωρίς να δουλεύουνε.
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι το παραγωγικό κάνει ένας τραπεζίτης;;
Το μόνο που κάνει είναι να αγοράζει και να πουλάει χρέη αλλονών.
Ε, αυτό σε παγκόσμιο επίπεδο έγινε εις βάρος των αναπτυσόμενων χωρών. Τους πετάξαμε και μερικούς εμφύλιους για να πουλάμε και τα όπλα μας, και μια χαρά. Ο κάτοικος της Ουγκάντας δεν έχει ιδέα από οικονομική κρίση. Και αυτό γιατί από τη μέρα που γεννιέται μέχρι τη μέρα που θα πεθάνει ζει σε συνθήκες χειρότερες από ότι μπορούμε να σκεφτούμε.
Οι αναπτυγμένες χώρες εδώ και αιώνες εκμεταλεύονται την εργασία άλλων προς ώφελος των δικών της κατοίκων.O τραπεζιτης ειναι φορεας αναπτυξης.Αν σημερα καποιοι -εκτος απο τον Βαρδινογιαννη- εχουν επιχειρησεις,σπιτια,αυτοκινητα,εχει συμβαλλει σε αυτο ο τραπεζιτης,αλλο τωρα αν δεν μας αρεσει οταν μας φερνει τον λογαριασμο!
Ο κατοικος της Ουγκαντα και της καθε Ουγκαντα, βιωνει την κριση πιο βιαια απο εσενα και απο ολους,για παρα πολλους λογους,εκτος εαν ζει στο βαθος καμιας ζουγκλας.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
O τραπεζιτης ειναι φορεας αναπτυξης.Αν σημερα καποιοι -εκτος απο τον Βαρδινογιαννη- εχουν επιχειρησεις,σπιτια,αυτοκινητα,εχει συμβαλλει σε αυτο ο τραπεζιτης,αλλο τωρα αν δεν μας αρεσει οταν μας φερνει τον λογαριασμο!Ο κατοικος της Ουγκαντα και της καθε Ουγκαντα, βιωνει την κριση πιο βιαια απο εσενα και απο ολους,για παρα πολλους λογους,εκτος εαν ζει στο βαθος καμιας ζουγκλας.
Ο Τραπεζίτης ΔΕΝ παράγει τίποτα. Ούτε αγαθό, ούτε παροχή υπηρεσίας. Υπάρχει γιατί κάποιοι θέλησαν να κερδίζουν από την υπερεργασία όλων των παραγωγικών τάξεων.
Εμπορεύεται χρεώγραφα και αντίτιμα αυτών με μη σταθερή αξία. Και ειδικά στην Αμερική, τα παράγει κιόλας. Χρήμα που δεν έχει αντίκρισμα σε χρυσό όπως παλαιώτερα.
Και οι παγκόσμιοι τραπεζίτες είναι υπέυθυνοι για τα χάλια αυτά.
Αυτά ήταν γνωστά και πριν δει όλος ο κόσμος το zeitgeist -
O τραπεζιτης εδινε δανεια σε ουρακοταγκους.Ξερεις ποιοι ειναι αυτοι;Εγω και εσυ.
Και ξερεις γιατι μπορουσε να τα δωσει;Γιατι εφτιαχνε χρημα απο το πουθενα και ετσι εδινε δανεια σε εσενα και εμενα.Για αυτο υπηρχαν και δουλειες,και αναπτυξη κτλ.
Δεν ξερω τι σοϊ μ@λακια ειναι το zeitgeist,σε οποιον δεν αρεσει ο καπιταλισμος υπαρχουν οι ζουγκλες και οι σπηλιες,παλαιοτερα ειχαμε και το σιδηρουν παραπέτασμα, αυτο δυστυχως (ή ευτυχως) το χασαμε.
Βαρεθηκα πια με τους κακους τραπεζιτες και τους καλοκαγαθους εργαζομενους που 'δεν φταινε για την κριση'.ΟΛΟΙ απολαυσαμε,παρτε το χαμπαρι,απλα το παρτυ τελειωσε. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Βαρεθηκα πια με τους κακους τραπεζιτες και τους καλοκαγαθους εργαζομενους που 'δεν φταινε για την κριση'.ΟΛΟΙ απολαυσαμε,παρτε το χαμπαρι,απλα το παρτυ τελειωσε.
Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ δεν έβαλα κάτι εκατομυριάκια στην άκρη απ' όλη αυτή την υπόθεση. Αν δεν το κανες ούτε και συ και θεωρείς ότι ΑΠΟΛΑΥΣΕΣ και τώρα πρέπει να ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ, ε τι να πω...
3 ζήτω
-
Φοροδιαφυγή;
Επειδή κάποιοι δε θέλουν να κάνουν κάτι για τη φοροδιαφυγή πρέπει να πληρώσω εγώ τα σπασμένα. ΟΚ, για να δούμε όμως πόσο θα αντέχω.Τώρα για τις τράπεζες. 2/3 συναδέλφους που ρώτησα έχουν βγάλει τα λεφτά από τις τράπεζες και τα κρατάνε στο σπίτι. Ο 3ος που δεν τα έβγαλε έχει παραγγείλει καινούργιο αυτοκίνητο που θα το πληρώσει cash, θα του μείνουν κάτι ψιλά οπότε δεν τον καίει ιδιαίτερα το ζήτημα.
Μήπως να βάζαμε μια ψηφοφορία ; Τα αφήσατε μέσα ή τα βγάλατε; -
Πού είπες οτι μένουν αυτοί που τα κρατάνε σπίτι...;;
-
Αλεξ/πολη
-
Ο Τραπεζίτης ΔΕΝ παράγει τίποτα
Ήθελα να ξερα ποιά επαγγέλματα εν τέλει πιστεύεις ότι προσφέρουν κάτι. Σοβαρά τώρα...
Από τότε που οι άνθρωποι άρχισαν να συναλάσσονται με χρήματα το επάγγελμα του τραπεζίτη είναι τόσο απαραίτητο όσο και αυτό της πόρνης. Και τους δυο κακολογούμε αλλά στη δύσκολη στιγμή αυτούς θα αναζητήσουμε...
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Αλεξ/ποληΟχι, οχι....Ακριβώς διευθυνσεις και ονόματα..!
-
Ε νταξ τώρα, δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε επί μακρόν για να καταδείξουμε ότι το να βγάλεις τα λεφτά σου από την τράπεζα και να τα κρατάς στο σπίτι σημαίνει ότι είσαι ελαφρώς βραδύνους (για να μην πω τίποτα άλλο)...Και μέχρι πότε θα τα κρατήσουν αλήθεια ; Μέχρι να τους πει ο Πρετεντέρης ότι η κρίση πέρασε ή αφού ξεκοκκαλίσουν οι ίδιοι τους ισολογισμούς των τραπεζών και τους βρουν πλέον καθαρούς ;
Όταν είσαι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΔΕΟΣ δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι, τις περισσότερες φόρες η αδράνεια είναι πολύ καλύτερη, όπως και στην κινούμενη άμμο : όσο κοπανιέσαι δεξιά κι αριστερά τόσο πιο γρήγορα θα βουλιάξεις. -
Κι όμως , είναι έξυπνα παιδιά, τους ξέρω χρόνια και έχουμε μια οικειότητα. Όταν τους ρώτησα τι θα γίνει αν κάνουν όλοι το ίδιο μου απάντησαν οτι δεν έχουν εμπιστοσύνη σε κανέναν και έτσι όπως έγιναν τα πράγματά είναι ο σώζων εαυτόν σωθήτω.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ήθελα να ξερα ποιά επαγγέλματα εν τέλει πιστεύεις ότι προσφέρουν κάτι. Σοβαρά τώρα...Για την ακρίβεια, οι τραπεζίτες αποτελούν παθητικό για την κοινωνία...
Σύμφωνα με αυτό το ρεπορτάζ του BBC, μια έρευνα του New Economics Foundation υπολόγισε την αποτίμηση στη παραγωγικότητα (ως προς το ώφελος προς την κοινωνία) διαφόρων επαγγελμάτων. Το προσωπικό καθαριότητας στα νοσοκομεία παράγει 10 λίρες για κάθε λίρα που παίρνει, ενώ αντίστοιχα ωφέλιμοι είναι οι παιδαγωγοί-babysitter.
Αντίθετα, τα ανώτερα τραπεζικά στελέχη καταστρέφουν £7 για κάθε £1 εισοδήματος τους, οι διαφημιστές £11 και οι λογιστές £47.. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
O τραπεζιτης εδινε δανεια σε ουρακοταγκους.Ξερεις ποιοι ειναι αυτοι;Εγω και εσυ.
Και ξερεις γιατι μπορουσε να τα δωσει;Γιατι εφτιαχνε χρημα απο το πουθενα και ετσι εδινε δανεια σε εσενα και εμενα.Για αυτο υπηρχαν και δουλειες,και αναπτυξη κτλ.
Δεν ξερω τι σοϊ μ@λακια ειναι το zeitgeist,σε οποιον δεν αρεσει ο καπιταλισμος υπαρχουν οι ζουγκλες και οι σπηλιες,παλαιοτερα ειχαμε και το σιδηρουν παραπέτασμα, αυτο δυστυχως (ή ευτυχως) το χασαμε.
Βαρεθηκα πια με τους κακους τραπεζιτες και τους καλοκαγαθους εργαζομενους που 'δεν φταινε για την κριση'.ΟΛΟΙ απολαυσαμε,παρτε το χαμπαρι,απλα το παρτυ τελειωσε.Εγώ λέω ότι οι τραπεζίτες(όχι οι υπάλληλοι των τραπεζών), χωρίς να παράγουν τίποτα, απολαμβάνουν αγαθά, για τα οποία δεν έχουν προσφέρει τίποτα. Ο ουρακοτάγκος, για να πάρει το δάνειο υποθήκευσε κάποιο αγαθό που αντιστοιχούσε σε χιλιάδες ώρες εργασίας. Και για να το πάρει στην κατοχή του, θα πρέπει να επιστρέψει το αντίτιμο και τον τόκο του. Και μην μου πεις ότι ο εργαζόμενος και σε ένα εργοστάσιο παράγει περισσότερο από όσο αμοίβεται. 1ον το εργοστάσιο παράγει κάτι και 2ον σίγουρα ο τραπεζίτης εισπράτει και απο τον εργοστασιάρχη το αντίτιμο συν τον τόκο για κάποια αγορά του.
Η λειτουργία και η βιωσιμότητα των τραπεζών στηρίζεται στην υπερκατανάλωση πέρα των δυνατοτήτων μας. Ώστε με μαθηματική ακρίβεια, να 'κλέψει' από τον μην έχοντα να καταβάλει το τίμημα, το αγαθό που υποθήκευσε.
Και το χειρότερο είναι ότι η σημερινη δομή της κοινωνίας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τις τράπεζες. Για αυτό και όταν ήρθε η ώρα να κατερέυσουν, οι ίδιες οι κυβερνήσεις τους δάνεισαν χρήματα. Χρήματα που πήραν δημιουργόντας χρέος από κάποια υπερτράπεζα. Το παιχνίδι παίζεται με σημαδεμένη τράπουλα...>>Ο Τραπεζίτης ΔΕΝ παράγει τίποταΉθελα να ξερα ποιά επαγγέλματα εν τέλει πιστεύεις ότι προσφέρουν κάτι. Σοβαρά τώρα...
Από τότε που οι άνθρωποι άρχισαν να συναλάσσονται με χρήματα το επάγγελμα του τραπεζίτη είναι τόσο απαραίτητο όσο και αυτό της πόρνης. Και τους δυο κακολογούμε αλλά στη δύσκολη στιγμή αυτούς θα αναζητήσουμε...
Προφανώς όλα τα παραγωγικά επαγγέλματα. Όπως και τα περισσότερα εμπορικά. Ακόμα και αυτό του δικηγόρου παράγει. Την άισθηση ότι και αυτός που δεν είναι ικανός στο χειρισμό του λόγου, μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ο μηχανικός φέρνει την εξέλιξη. Ο γιατρός σε κρατάει στη ζωή. Ο αστυνομικός τηρεί κάποιους στοιχειώδεις κανόνες συμβίωσης. Ο αρτοποιός σου φτιάχνει το ψωμί. Ο ξενοδόχος, σου δίνει ένα μέρος να κοιμηθείς όταν δεν είσαι σπίτι σου. Ε, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που σου προσφέρει ο τραπεζίτης, για το οποίο κόπιασε να αποκτήσει ή να φτιάξει.
-
Ο τραπεζίτης είναι αυτός που θα πάρει τα πεντοδίφραγκα των πολιτών, θα τα δανείσει στον χ μηχανικό, ψ έμπορο, ω αρτοποιό για να προχωρήσουν/αναπτύξουν την δραστηριότητα τους και εν συνεχεία θα δώσει κάποιο τόκο στους πολίτες και θα κρατήσει και για την πάρτη του ένα καλό μερτικό. Αν ο μηχανικός, ο έμπορος και ο αρτοποιός είναι τρόμπες και φαληρίσουν ΔΕΝ φταίει ο τραπεζίτης.
Από την άλλη βέβαια επειδή οι τράπεζες γενικότερα (και ειδικότερα εδώ στην Ελλάδα) μπήκαν σε κόλπα τύπου 'εορτοδάνειο', 'διακοποδάνειο', 'γαμησοδάνειο', 'βαφτισοδάνειο' κλπ και έσπρωξαν τον κοσμάκη να υπερχρεωθεί για να ζήσει μια ψεύτικη ζωή αυτό δεν σημαίνει ότι καταργείται ο ρόλος της τράπεζας στο οικονομικό κύκλωμα. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Βαρεθηκα πια με τους κακους τραπεζιτες και τους καλοκαγαθους εργαζομενους που 'δεν φταινε για την κριση'.ΟΛΟΙ απολαυσαμε,παρτε το χαμπαρι,απλα το παρτυ τελειωσε.
Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ δεν έβαλα κάτι εκατομυριάκια στην άκρη απ' όλη αυτή την υπόθεση. Αν δεν το κανες ούτε και συ και θεωρείς ότι ΑΠΟΛΑΥΣΕΣ και τώρα πρέπει να ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ, ε τι να πω...
3 ζήτω
+1
-
..................
Αν ο μηχανικός, ο έμπορος και ο αρτοποιός **είναι τρόμπες και φαληρίσουν **ΔΕΝ φταίει ο τραπεζίτης................... -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Κι όμως , είναι έξυπνα παιδιά, τους ξέρω χρόνια και έχουμε μια οικειότητα. Όταν τους ρώτησα τι θα γίνει αν κάνουν όλοι το ίδιο μου απάντησαν οτι δεν έχουν εμπιστοσύνη σε κανέναν και έτσι όπως έγιναν τα πράγματά είναι ο σώζων εαυτόν σωθήτω.πες μου οτι ειναι απο αυτους που εχουν 2-3-5εκ € και αγχωνονται για το μελλον τους...
-
Ο τραπεζίτης είναι αυτός που θα πάρει τα πεντοδίφραγκα των πολιτών, θα τα δανείσει στον χ μηχανικό, ψ έμπορο, ω αρτοποιό για να προχωρήσουν/αναπτύξουν την δραστηριότητα τους και εν συνεχεία θα δώσει κάποιο τόκο στους πολίτες και θα κρατήσει και για την πάρτη του ένα καλό μερτικό. Αν ο μηχανικός, ο έμπορος και ο αρτοποιός είναι τρόμπες και φαληρίσουν ΔΕΝ φταίει ο τραπεζίτης.
Από την άλλη βέβαια επειδή οι τράπεζες γενικότερα (και ειδικότερα εδώ στην Ελλάδα) μπήκαν σε κόλπα τύπου 'εορτοδάνειο', 'διακοποδάνειο', 'γαμησοδάνειο', 'βαφτισοδάνειο' κλπ και έσπρωξαν τον κοσμάκη να υπερχρεωθεί για να ζήσει μια ψεύτικη ζωή αυτό δεν σημαίνει ότι καταργείται ο ρόλος της τράπεζας στο οικονομικό κύκλωμα.Εγώ δεν αναφέρομαι σε μικρές τράπεζες που κυρίως διαχειρίζονται μικροκεφάλαια. Αλλά σε υπερτράπεζες που έχουν κύκλο εργασίας μεγαλύτερο από ΑΕΠ πολλών χωρών. Που κόβουν χρήμα από το τίποτα κλπ κλπ.
Τεσπα, δε θα συμφωνήσουμε, γιατί κυρίως δεν έχω εναλλακτική πρόταση της αποτίμισης της εργασίας, και πως αυτή μπορεί να συναλλάσετε για να έχουμε πληθώρα αγαθών.
Προφανώς και δεν έχω πρόβλημα όταν η τράπεζα λειτουργεί ΜΟΝΟ ως συναλλακτήριο καταθέσεων. Εδώ έχουμε αμοιβέα και χίλια δυο 'τραπεζικά προϊόντα' που δεν έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα στην εργασία. Απλά δημιουργήθηκαν από 'αέρα' για να αυξήσουν τα τραπεζικά κέρδη -
Εγώ αναφέρομαι στο ρόλο της τράπεζας στο παγκόσμιο σύστημα οικονομίας. Ξεφύλισε ένα βιβλίο Αρχών Οικονομικής Θεωρίας της Γ' Λυκείου να δεις τι ακριβώς εννοώ.
Εσύ αναφέρεσαι στο ρόλο που διαδραματίζει σήμερα η τράπεζα στην ελληνική κοινωνία (και όχι οικονομία). Αυτοί όντως πούλαγαν ωραιότατα και ελκυστικότατα δολώματα (εορτοδάνειο... μεγαλειώδης λέξη). Για μένα όμως φταίνε τα ψάρια που πιάστηκαν και μπήκαν στην τσέπη των τραπεζών και όχι οι ίδιες οι τράπεζες.
Για αυτά φταίει η έλλειψη παιδείας και όχι η εμπορική πολιτικής μιας ιδιωτικής εταιρίας. -
Εγώ αναφέρομαι στο ρόλο της τράπεζας στο παγκόσμιο σύστημα οικονομίας. Ξεφύλισε ένα βιβλίο Αρχών Οικονομικής Θεωρίας της Γ' Λυκείου να δεις τι ακριβώς εννοώ.
Εσύ αναφέρεσαι στο ρόλο που διαδραματίζει σήμερα η τράπεζα στην ελληνική κοινωνία (και όχι οικονομία). Αυτοί όντως πούλαγαν ωραιότατα και ελκυστικότατα δολώματα (εορτοδάνειο... μεγαλειώδης λέξη). Για μένα όμως φταίνε τα ψάρια που πιάστηκαν και μπήκαν στην τσέπη των τραπεζών και όχι οι ίδιες οι τράπεζες.
Για αυτά φταίει η έλλειψη παιδείας και όχι η εμπορική πολιτικής μιας ιδιωτικής εταιρίας.δεν ειναι και αγιες βεβαια οι τραπεζες.
μη ξεχναμε τους 10αδες παρανομους και καταχρηστικους ορους στα συμβολαια τους, για τους οποιους μαλιστα εχουν καταδικαστει.επισης, οταν εν γνωση σου πουλας δανεια σε ηλιθιους, οταν χρεωκοπησεις, δε ζητας λεφτα απο τους ηλιθιους για να σε σωσουν. Ε?
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;