-
Μα Ηλία μου τι λες τώρα !;
Εδώ μιλάμε για τα δικαιώματα του εργαζόμενου... να κάθεται! -
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
....Γιατι τωρα πχ στην ΔΕΗ δουλευουν κατι χιλιαδες ανθρωποι,**αμα δειτε εργοστασια στην ΕΕ οπου το απογευμα ειναι ενας ανθρωπος υπευθυνος και αυτος ειναι σπιτι του με κατι σαν beeper,**θα καταλαβετε τι εννοω...
Εσυ εχεις δει ενα τετοιο εργοστασιο??
Που βρισκεται??Σορρυ για το οφ τοπικ αλλα καποια πραγματα για να τα λεμε πρεπει να εχουν βαση
Δανία, μην σκεφτεσαι εργοστασιο με λιγνίτη και διάφορους να φτυαρίζουν ως μαύροι,μιλάμε για CHP,τηλεθέρμανση και πολλους αυτοματισμούς.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ξυπνάω κάθε μέρα στις 6:00 - 6:20, γιατί κανένας δεν αναλαμβάνει να ανοίξει το πρωί.
Με ένα διάλλειμα 1,5 ώρας το μεσημέρι για συνάντηση με την οικογένεια και φαγητό, κλείνω μεταξύ 20:00 και 22:00, ανάλογα με την εποχή και τη δουλειά, γιατί κανένας δεν δέχεται να έλθει και απόγευμα, ή να έχει ωράριο (πχ) 12:00 - 20:00.
Το μόνιμο προσωπικό μου είναι ανειδίκευτο, 5 Αγγλικά της πλάκας και λίγο πισι, ότι ξέρουν παραπάνω το έμαθαν εδώ. Πληρώνονται από την πρώτη στιγμή με βάση την εγσσε (παίρνουν και επίδομα χρήσης η/υ) και δουλεύουν 5ήμερο 8άωρο. Το καφεδάκι τους, την ησυχία τους, το κολατσιό τους τα έχουν, το γεγονός ότι έχω αναγκαστεί να διώξω 4 άτομα τα τελευταία 16 χρόνια ενώ κανένας δεν έχει φύγει (ακόμα) μόνος του είναι, για μένα, ενδεικτικό.
Υπάρχει κανένας που να πιστεύει ότι είμαι τόσο μαλ@κας που να προτιμώ να πληρώνω 5 υπαλλήλους Χ 17.000 € το χρόνο για να κάνουν την δουλειά που 2 άτομα Χ 23.000 - 25.000 € με αληθινές γνώσεις η/υ, λογιστικής και Αγγλικών θα έκαναν παίζοντας - και θα μάθαινα κι εγώ κάτι παραπάνω; Για να μην υπολογίσουμε και τους 6 - 8 μήνες που τους παίρνει για να πάρουν μπρος. Υπάρχει κανένας που να πιστεύει ότι σήμερα φεύγει ένας υπάλληλος από το γραφείο και τρώει δυο ώρες για να καταθέσει 350 € σε λογαριασμό στην τράπεζα, επειδή δεν μπορεί να μάθει να χρησιμοποιεί το internet banking; Έχει δικαίωμα αυτός ο υπάλληλος να παραπονιέται για την ουρά;
Και από την άλλη, στην Αθήνα όχι μόνο δουλεύουν, όχι μόνο μπορείς να βρεις ανθρώπους εξειδικευμένους, αλλά και υπερ- εξειδικευμένους και με λιγότερες απαιτήσεις απ' ότι θα περίμενε κανείς. Για να δώσω ένα παράδειγμα και να μην παρεξηγηθώ, στο περίπτερο που είχε σε μια έκθεση ένας φίλος με έδρα την Αθήνα, ΟΛΟ το προσωπικό του ήταν εκεί το πσκ, βοηθώντας στην προώθηση των προϊόντων του. Στο δικό μου περίπτερο, σε δυο εκθέσεις, ένας μόνον ήλθε για βοήθεια. Οι άλλοι, βέβαια, το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν θα ήταν να απασχολούν τους ενδιαφερόμενους μέχρι να μπορέσω να τους μιλήσω εγώ, αλλά έστω και για ψυχολογική υποστήριξη, βρε αδελφέ........Ηλια τονισα ορισμενα σημεια που μου οδηγησαν σε αυτα που θα σου απαντησω. Κατ'αρχην οι δεικτες και οι μελετες δεν υπαρχουν για να μας αναλυουν ξεχωριστες περιπτωσεις, αλλα για να μας δειχνουν το μεσο ορο.
Και γραφεις παρουσιαζοντας σε μας τον εαυτο σου ως καλο αφεντικο οτι τηρεις την εγσσε το ωραριο κλπ. Στην ουσια ΔΙΚΑΙΩΝΕΙΣ αυτα στα οποια νομιζεις οτι αντιτιθεσαι! Η στοιχειωδης τηρηση των νομιμων δεσμευσεων και υποχρεωσεων που εχει ενας εργοδοτης απεναντι στους υπαλληλους του, παρουσιαζεται (και ειναι για τη χωρα μας) αξιεπαινη!Το οτι στην Αθηνα επικρατουν αλλες συνθηκες ομως ισως πρεπει να το δεις σφαιρικοτερα. Λιγο δυσκολα οι υπαλληλοι τραβηχτηκαν στην εκθεση ΠΣΚ για ψυχολογικη υποστηριξη. Το πιθανοτερο θα ειναι ειτε να πληρωθηκαν ειτε να εκβιαστηκαν (εμμεσως πλην σαφως) για να το κανουν.
Τελος μια αλλη παρατηρηση. Θα ηθελες λες την δουλεια των 5 να την κανουν 2. Κανοντας απλο πολλαπλασιασμο βλεπω οτι οι 2 θα παιρνουν 85.000 το χρονο ενω οι δυο 52.000 μεικτα Ισως αν κρατουσες σταθερο το μπατζετ να εβρισκες ατομο; Βαλε μια αγγελια σε εφημεριδα οτι δινεις 2.000 στο χερι και να δεις αν θα σου ερθουνε και απο Αθηνα ή Θεσσαλονικη. Σε καποια τιμη θα τους δελεασεις δε γινεται
-
Έλεος με τον φίλο της/του angel rabbit , αν ακουσω αλλο ένα υποθετικό σχόλιο θα παω να του κλείσω το μαγαζί να ησυχάσουμε:lol:
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
. Λιγο δυσκολα οι υπαλληλοι τραβηχτηκαν στην εκθεση ΠΣΚ για ψυχολογικη υποστηριξη. Το πιθανοτερο θα ειναι ειτε να πληρωθηκαν ειτε να εκβιαστηκαν (εμμεσως πλην σαφως) για να το κανουν.Συνηθως δεν συμβαινει τιποτα απο τα δυο.Απλως οι υπαλληλοι πηγαινουν γιατι ξερουν οτι ενδεχόμενη αρνηση τους θα εκληφθεί ως αδιαφορία για το μελλον της επιχείρησης.Αλλωστε η παρουσια τους σε εκθέσεις σχετικες με τον χώρο,ειναι κατι που θα επρεπε να το θελουν και οι ιδιοι.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
. Λιγο δυσκολα οι υπαλληλοι τραβηχτηκαν στην εκθεση ΠΣΚ για ψυχολογικη υποστηριξη. Το πιθανοτερο θα ειναι ειτε να πληρωθηκαν ειτε να εκβιαστηκαν (εμμεσως πλην σαφως) για να το κανουν.
**Συνηθως δεν συμβαινει τιποτα απο τα δυο.Απλως οι υπαλληλοι πηγαινουν γιατι ξερουν οτι ενδεχόμενη αρνηση τους θα εκληφθεί ως αδιαφορία για το μελλον της επιχείρησης.**Αλλωστε η παρουσια τους σε εκθέσεις σχετικες με τον χώρο,ειναι κατι που θα επρεπε να το θελουν και οι ιδιοι.
Αυτο εννοω εμμεσο εκβιασμο
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
....Βάζω τελείτσες για να μην επαναλάβω ολόκληρη τη δημοσίευση, άλλωστε λίγο πιό πάνω είναι.
Να εξηγηθώ καλύτερα:- Το ότι τηρώ τις υποχρεώσεις μου, ΔΕΝ με κάνει καλό «αφεντικό».
- Δεν το κάνω παρά για το δικό μου συμφέρον, αφού αν δεν ικανοποιήσεις τον εργαζόμενο είναι βέβαιο ότι δεν θα αποδώσει, για να μην πω θα σου την φέρει όπως κι' όποτε μπορέσει.
- Για την έκθεση, πίστεψέ με, σίγουρα το κάτι τι τους πάρα πάνω θα το πάρουν όλοι, οι εργοδότες ΔΕΝ είναι γαϊδούρια, τουλάχιστον στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Και τους δικούς μου που δεν φάνηκαν, δεν τους τιμώρησα ούτε καν με μαστίγωμα.
- (Ναι, για μεικτά μιλάω). Δεν φεύγουν εύκολα οι νέοι, φίλε. Θέλουν Αθήνα. Ελπίζω τώρα σε μια κοπελιά γύρω στα 35, παντρεμένη με δυο παιδιά, από Αυστραλία. Σκέπτεται να επαναπατριστεί. Αν μου κάτσει,…
- Δεν μιλάω μόνο προσωπικά. Η έλλειψη εξειδικευμένου και ευσυνείδητου – συνειδητοποιημένου προσωπικού είναι στην Ελλάδα, δυστυχώς, ο κανόνας. Και ο «Αθηναίος» υπάλληλος που η μικρή επαρχιακή επιχείρηση βλέπει και … ξερογλείφεται, για την Αθηναϊκή επιχείρηση στην οποία δουλεύει μπορεί να είναι ανεπαρκής…
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δείτε πχ μια λαμπρή εξαίρεση, τους Κρητικούς. Εκτός του ότι χρησιμοποίησαν τα λεφτά της ΕΕ που πήγαν εκεί κάτω κυρίως επί Παπανδρέου, έχτισαν βαρβάτες ξενοδοχειακές μονάδες, έστησαν υπερσύγχρονες κτηνοτροφικές μονάδες (Creta Farm)...
Τα πιο πολλα Creta Farm προερχονται απο την Πελλοπόνησο.
Κανενας επιχειρηματίας δεν θα θελε να πληρωνει κερατιατικα μεταφορικα και να ειναι στο ελεος του καθε Αγούδημου.Τα πιο πολλά ή τα πιο λίγα δεν έχει σημασία που παράγονται, είναι λογικό ότι επιχειρηματίες με στόχους θα επεκτείνονταν με διαρκείς επενδύσεις και εκτός της βάσης τους. Η εταιρεία δεν στηρίχθηκε στους Αγούδημους αλλά στις δύο από τις τρεις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες μεταφοράς εμπορευμάτων και προσώπων στην Ελλάδα: τη Minoan και την ΑΝΕΚ.
Αν ο κάθε Αγούδημος τους έκανε κόλπα, θα τον είχαν βουλιάξει και θα ξεμπέρδευαν. Διαφορά νοοτροπίας: οι άλλοι κάθονται και κοιτάζουν τους απατεώνες να τους στερούν την ανάπτυξή τους, οι Κρητικοί δεν περίμεναν από το κράτος να τους βρει καράβια. Έφτιαξαν 3 εταιρείες λαϊκής βάσης (μαζί με τη ΛΑΝΕ) και ησύχασαν. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αυτο εννοω εμμεσο εκβιασμοΚαι κάτι ακόμα, φίλε, όσον αφορά τις εκθέσεις:
Αν ήμουν στο λογιστήριο - ή κι αυτός που απαντάει στα τηλέφωνα, θα ήθελα να δω κάποτε τους ανθρώπους με τους οποίους μιλάω κάθε εβδομάδα. Μια έκθεση δεν είναι καταναγκαστικά έργα, έχει και την πλάκα της, γνωρίζεις κόσμο, κάνεις και καμια βόλτα και βλέπεις και τι κινείται στην αγορά, γύρω από το αντικείμενο της επιχείρησης στην οποία απασχολείσαι.
Αλλά είπαμε, όλα είναι θέμα νοοτροπίας: Στα τέτοια μου. Δική του δουλειά είναι, ας πάει αυτός.
Ρε συ, τι λέμε τώρα; Εδώ έχω ακούσει το αμίμητο 'αν θέλει να μάθω η/υ, να μου αγοράσει ένα για το σπίτι και να μου πληρώνει δάσκαλο ΚΑΙ υπερωρία τις ώρες που θα κάνω μάθημα'. Κι όταν της είπα ότι κανονικά πρέπει να την διώξει αμέσως, μόνο ξύλο που δεν έφαγα.Edit: Μόλις είδα ότι αυτό ακριβώς περί των εκθέσεων περιγράφει πιό πάνω ο Tiger, στη δεύτερη πρόταση της δημοσίευσής του, που **δεν **τόνισες.
-
Εγώ παιδιά ένα πράγμα γνωρίζω σίγουρα: πως οι καφετέριες τα πρωϊνά και τα μπαράκια/κλαπμπάκια τα βράδια είναι πήχτρα από άνεργους νέους που... 'δεν βρίσκουν δουλειά'
Σε πολλά συμφωνώ με τον Ηλία!
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Εγώ παιδιά ένα πράγμα γνωρίζω σίγουρα: πως οι καφετέριες τα πρωϊνά και τα μπαράκια/κλαπμπάκια τα βράδια είναι πήχτρα από άνεργους νέους που... 'δεν βρίσκουν δουλειά'Σωστοτατος
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Εγώ παιδιά ένα πράγμα γνωρίζω σίγουρα: πως οι καφετέριες τα πρωϊνά και τα μπαράκια/κλαπμπάκια τα βράδια είναι πήχτρα από άνεργους νέους που... 'δεν βρίσκουν δουλειά'Σε πολλά συμφωνώ με τον Ηλία!
ΠΡΑΓΜΑΤΙ, πολλή αναδουλειά έχει πέσει βρε αδερφέ και όλοι το έχουν ρίξει στις φραπεδιές... Τα παιδιά κουράζονται πάρα πολύ...
-
.............** Ελπίζω τώρα σε μια κοπελιά γύρω στα 35, **παντρεμένη με δυο παιδιά, από Αυστραλία. Σκέπτεται να επαναπατριστεί. Αν μου κάτσει…Ρε συ Ηλία ντροπή....... παντρεμενος ανθρωπος με 5 παιδιά. .....
-
Οι καφέδες δεν συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία;;
-
Αυτο εννοω εμμεσο εκβιασμο
Και κάτι ακόμα, φίλε, όσον αφορά τις εκθέσεις:
Αν ήμουν στο λογιστήριο - ή κι αυτός που απαντάει στα τηλέφωνα, θα ήθελα να δω κάποτε τους ανθρώπους με τους οποίους μιλάω κάθε εβδομάδα. Μια έκθεση δεν είναι καταναγκαστικά έργα, έχει και την πλάκα της, γνωρίζεις κόσμο, κάνεις και καμια βόλτα και βλέπεις και τι κινείται στην αγορά, γύρω από το αντικείμενο της επιχείρησης στην οποία απασχολείσαι.
Αλλά είπαμε, όλα είναι θέμα νοοτροπίας: Στα τέτοια μου. Δική του δουλειά είναι, ας πάει αυτός.
Ρε συ, τι λέμε τώρα; Εδώ έχω ακούσει το αμίμητο 'αν θέλει να μάθω η/υ, να μου αγοράσει ένα για το σπίτι και να μου πληρώνει δάσκαλο ΚΑΙ υπερωρία τις ώρες που θα κάνω μάθημα'. Κι όταν της είπα ότι κανονικά πρέπει να την διώξει αμέσως, μόνο ξύλο που δεν έφαγα.Edit: Μόλις είδα ότι αυτό ακριβώς περί των εκθέσεων περιγράφει πιό πάνω ο Tiger, στη δεύτερη πρόταση της δημοσίευσής του, που **δεν **τόνισες.
Aυτο ομως ειναι αμεση εξαρτηση της φιλοδοξιας που εχει ή που πιστευει πως θα εκπληρωσει ενας υπαλληλος μεσω της απασχολησης του σε καποια επιχειρηση. Και σε μεγαλο βαθμο αυτο ειναι ευθυνη του εργοδοτη. Αν ο υπαλληλος δει οτι οτι και να κανει παλι στην τραπεζα θα στηνεται, παλι τηλεφωνα θα σηκωνει και παλι τη νομιμη αυξηση θα παρει, γιατι να τρεχει σε εκθεσεις κλπ;
Ειδικα αν δουλευει σε μια επιχειρηση που βλεπει οτι αν κανει τα προβλεπομενα δεν κινδυνευει η θεση του οσο η επιχειρηση συνεχιζει.Απο την αλλη πολυ σπουδαιο ρολο παιζει και ο τροπος ζωης του εκαστοτε εργοδοτη: Αν ο υπαλληλος παιρνει 700 στο χερι max και ο αφεντικος ζει σαν πασας και κλαιγεται ταυτοχρονα (οπως ειναι ο κανονας στη χωρα αν ζουμε στην ιδια) τοτε γιατι να ανοιξει το μαγαζι; γιατι να το κλεισει; γιατι να πονεσει τη δουλεια; γιατι να συμπαθησει τον εργοδοτη; Δε λεω οτι κανει καλα ή αυτη η σταση τον οφελει μακροπροθεσμα, αλλα ετσι ειναι το λογικο! Ποιος θελει να σκιζεται για να αγορασει Μπεμπα ενας ανεπροκοπος 18 χρονος γιος;
Τελος, υπαρχει ενας φαυλος κυκλος. Οι νεοι που περνανε στο πανεπιστημιο δεν ξαναγυρνανε στον τοπο καταγωγης τους γιατι δεν υπαρχουν δουλειες για εξειδικευμενους, οι οποιες οταν δημιουργηθουν δε μπορουν να στελεχωθουν επειδη δεν υπαρχουν εξειδικευμενοι νεοι. Αυτο απο καπου δεν πρεπει να σπασει; Απο που νομιζετε; Απο τους ιδιους τους νεους; Ή απο το (μονιμως ενοχο) κρατος;
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
.............** Ελπίζω τώρα σε μια κοπελιά γύρω στα 35, **παντρεμένη με δυο παιδιά, από Αυστραλία. Σκέπτεται να επαναπατριστεί. Αν μου κάτσει…
Ρε συ Ηλία ντροπή....... παντρεμενος ανθρωπος με 5 παιδιά. .....
Τσ,Τσ,Τσ....o tempora, o mores!
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Εγώ παιδιά ένα πράγμα γνωρίζω σίγουρα: πως οι καφετέριες τα πρωϊνά και τα μπαράκια/κλαπμπάκια τα βράδια είναι πήχτρα από άνεργους νέους που... 'δεν βρίσκουν δουλειά'Σε πολλά συμφωνώ με τον Ηλία!
Aυτή την απορία την εχω και εγω. Προσωπικά είμαι 23, τελειωσα τη σχολη στα 21 (μπήκα 17αρης) και απο τοτε δεν υπαρχει περιοδος που να μην εχω δουλεια.. Και δεν μιλάμε για 'μεροκάματο' αλλά δουλεια που μου επιτρέπει να κινούμε όπως θέλω και να ικανοποιώ τις λογικές επιθυμίες μου.
Απλά τελικά πιστεύω, ότι ο 'καλομαθημένος' δεν θα πιασει δίσκο σε ενα καφε και θα αρκείται στη ζήτα από γονείς / συγγενείς.. Και σε αυτό φταίνε κατά βάση οι γονείς που δεν θέλουν το βλαστάρι τους να γίνει σερβιτόρος (καμια απαξίωση προς το επαγγελμα, ο πατερας μου ειναι χρονια σερβιτόρος και εγω την έχω κανει πολλές φορες τη δουλεια).. Άλλωστε τι θα πει η γειτονιά;;;
-
ΡΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ;;;;;;;;;;;;;
Θα μας πειτε σιγα-σιγα οτι για το προβλημα της ανεργιας φταινε οι ανεργοι;;;;;;;;;;
Συνελθετε ρεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
ΡΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ;;;;;;;;;;;;;Θα μας πειτε σιγα-σιγα οτι για το προβλημα της ανεργιας φταινε οι ανεργοι;;;;;;;;;;
Συνελθετε ρεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν νομιζω να ειπε κανεις κατι τετοιο. Απλά πιστεύω έχουμε μπερδέψει τους άνεργους με τους άεργους.
Θέλετε και άλλο παράδειγμα;; Γνωστή μου , απόφοιτος ΑΕΙ, χωρίς αγγλικά και χωρίς γνώση υπολογιστών, που έψαχνε για δουλεια από το Σεπτεμβρη, βρήκε μια θέση σε μια τράπεζα τηλεφωνήτρια, με μισθό 680 ευρώ.. Μιλάγαμα χθες και μου λεει οτι θα παραιτηθεί γιατί η τράπεζα είναι μια ώρα από το σπίτι της και ταλαιπωρτείται η καημένη...
Ε συγνώμη κιόλας, δεν έχεις δυνατό βιογραφικό και αντί να σκάσεις και να κάτσεις εκεί μπας και αποκτήσεις γνώσεις και κύκλο, σηκώνεσαι και φεύγεις.. ε τι εισαι;;
Το παραπάνω τον τελευταίο καιρό το ακούω σε διάφορες εκδόσεις...
-
Η αληθεια ειναι καπου στην μεση....
Ειναι γεγονος οτι κατα κυριο λογο εχουμε διαρθρωτικη ανεργια..πολλοι ειναι ανεργοι διοτι δεν βρισκουν την δουλεια που θα θελαν να κανουν.
Ειναι και αυτο αποτελεσμα των 100,000 πτυχιουχων που βγαζουμε καθε χρονο... οι οποιοι ειναι απολυτα εξειδικευμενοι και δεν μπορουν να κανουν οποιαδηποτε δουλεια...
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;