-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Έλληνες ζωγράφους (στα hobbies μου είναι η συλλογή έργχων τέχνης) θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.Με ειλικρινή εκτίμηση,
ΔημήτρηςΦίλε πουλαω πίνακα του Σοφιανού,
τίτλος- Σαντορίνη-ΟΙΑ1.2*0.6μ
Τίμή 5000 ευρώ.
Αν ενδιαφέρεσαι στείλε πμ
-
Δεν χρειαζεται ο Γαλλος να γινει Αγγλος. Χρειαζεται ομως οι περισσοτεροι να εχουν a common belief for something. Such a thing is absent in Europe.
Πληροφοριακα το λεω για να μαθαινουν οσοι δεν το γνωριζουν. Ευρωπαιοι κατα κορον πλουσιοι δεν ειναι οι προγονονοι των σημερινων αμερικανων ? ....
Το παιδί μιας πλούσιας οικογένεις στην Ευρώπη είναι πιθανό να είναι πλούσιο επίσης. Δεν είναι κανόνας όμως αυτό.
Πάντως αυτό είναι που διαχωρίζει ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ την Ευρώπη με τις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη γεννημένος παιδί πλούσιας οικογένειας θα έχει πάντα τη στάμπα του ποιος είσαι. Θα είσαι δακτυλοδεικτούμενος. Αρέσουν οι τίτλοι στην Ευρώπη γενικα. Υπάρχει η αριστοκρατία , βασιλεία σε κάποια μέρη, τίτλοι οπως Sir στη UK. etc.. Εν αντιθέση στις ΗΠΑ είσαι αυτός που αξίζεις να είσαι στατιστικά. Άν είσαι ο γίος μίας μέσης οικογένειας, άν αξίζεις θα δημιουργήσεις. Αυτό ακριβώς είναι που κάνει το αμερικάνικο σύστημα , ένα σύστημα ευκαιριών για όλους.Φιλικά,
ΔημήτρηςΚόψε κάτι...
Πρόσθεσε εσύ κάτι στο διάλογο για να κόψω εγώ.
Δηλαδή τώρα τι είπες με την πρόταση σου αυτή ;
Δεν νομίζεις οτι με τέτοια αγένεια δεν γίνεται διάλογος;
Δεν κάνεις το κόπο να σχολιάσεις τα υπόλοιπα που έγραψα; Γιατι το κείμενό μου δεν ήταν μία πρόταση την οποία μπορείς να την αλλοιώσεις όπως σε βολεύει. Θέλω να πιστεύω οτι είναι κατανοητό το τι εννοώ.
Ανέκαθεν οι ΗΠΑ ήταν χώρα περισσότερων ευκαιριών απο οποιαδήποτε άλλη χώρα στο κόσμο. Άν το αρνείσαι θα ήθελα με χαρά να ακούσω τη θέση σου.Δημήτρης
Είναι γνωστές οι θέσεις σας από άλλα θέματα και δεν επιθυμώ να ανοίξω κανένα διάλογο μαζί σας.
Και αυτοί που καλοπροαίρετα άνοιξαν , εκ των υστερων το μετάνιωσαν.Το ξέρω ότι είμαι αγενής αλλά μόνο τέτοια 'γλώσσα' καταλαβαίνετε εσείς. Επειτα δε μπορεί να είναι όλοι ευγενείς.
Πρέπει και να υπάρχουν ορισμένοι αγενείς για τα τηρείται μια κάποια ισορροπία.Θα γράφω αυτό που νομίζω εγώ.
Αν χαλιέσαι μην τα διαβάζεις
Τα σέβη μου.-ΥΓ 'Αsimov' όπως κατάλαβες όποιος δουλευει σκληρά στην Αμερική κολυμπάει στο δολλάριο. (Blue Black booooys)
Πάμε;;; Θα βλέπουμε και Καρμέλο Αντονυ!!! -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ανέκαθεν οι ΗΠΑ ήταν χώρα περισσότερων ευκαιριών απο οποιαδήποτε άλλη χώρα στο κόσμο.
Ισως τις πρωτες μερες του αποικισμού. Εν ετει 2006 και με 40-50 εκατομμυρια αποκλεισμενους (χωρίς καν διακαίωμα ψηφου) κι ενα κοινωνικο κρατος αν οχι ανύπαρκτο, τουλαχιστον μονιμως συρρικνούμενο, η λέξη 'ευκαιρία' μονο με τη λέξη 'επιβίωση' κολλάει...
Και ποσο καιρο εχεις ζησει στις ΗΠΑ που τα ανακαλυψες ολα αυτα;
-
Δεν εχω ζησει στις ΗΠΑ. Μονο βολτα πηγα κι ανοιξα (να ξεστραβωθω) και 5 βιβλία (ΗΠΑμερικανών mainly). Εχεις άλλα στοιχεια εσυ; Ελεύθερα.
Αλήθεια, εσυ ποσα χρονια εζησες εκτος ΗΠΑ, σ' ενα 'κοινωνικο κρατος' που δεν δίνει 'ευκαιρίες', και κανεις συγκρισεις, για να 'χουμε καλό ρώτημα;
@TRAV Μωρε καταλαβα. Εξ' ου και το 'Καλώς ήρθε το δολλαριο'
-
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Ειναι κριμα που και αλλοι Ελληνες δεν εχουν αποψη επι του θεματος και μιλαμε 5-5 =10 ατομα σε αυτο το τοπικ.(να σου εξηγησω και αυτο)
Aαααχ καυμένε ΔΗΜΗΤΡΗ....Να 'ξερες ποσοι έχουν βρεθεί στη θέση σου στο παρελθόν!?!?!?!? Είσαι νέος στο φορουμ κι οπως σου είπε και ο kouk έχεις χάσει πολλάααα επεισόδια κι 'επεισόδια'.Οχι οτι εγω είμαι παλαίουρας, αλλα κατι έχω προλάβει....Βλ. KRIEZA, skullone, TRAVELLER, Bruce και πολλοί αλλοι έχουν προσπαθήσει, αλλα άκρη με τον Γαβριήλ μάλλον δε βγαίνει....(ματαιότις, ματαιοτήτων κλπ ....you know???). Γενικά, έχει τον τρόπο του ο π.............αίχτης!!!
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
[
Είναι γνωστές οι θέσεις σας από άλλα θέματα και δεν επιθυμώ να ανοίξω κανένα διάλογο μαζί σας.
Και αυτοί που καλοπροαίρετα άνοιξαν , εκ των υστερων το μετάνιωσαν.Το ξέρω ότι είμαι αγενής αλλά μόνο τέτοια 'γλώσσα' καταλαβαίνετε εσείς. Επειτα δε μπορεί να είναι όλοι ευγενείς.
Πρέπει και να υπάρχουν ορισμένοι αγενείς για τα τηρείται μια κάποια ισορροπία.Θα γράφω αυτό που νομίζω εγώ.
Αν χαλιέσαι μην τα διαβάζεις
Τα σέβη μου.-ΥΓ 'Αsimov' όπως κατάλαβες όποιος δουλευει σκληρά στην Αμερική κολυμπάει στο δολλάριο. (Blue Black booooys)
Πάμε;;; Θα βλέπουμε και Καρμέλο Αντονυ!!!Aν δεν επιθυμείς κουβέντα μην απαντάς καθόλου.
Για αυτόν ακριβώς το λόγο αποχώρησα για κάποιο διάστημα και εγώ απο το forum.
Ναι είσαι αγενής, αλλά δεν θυμάμαι να σου έδωσα ποτέ το δικαίωμα αυτό.
-
Άρα μπορώ να ελπίζω ακόμα!
-
Παίδες, μην το γυρίσουμε πάλι στα προσωπικά!
Αν έχει κανείς να πει κάτι ουσίας, ας το πει! Αλλοιώς δεν βγαίνει άκρη!!
@TRAVELLER
Δεν μπορείς να είσαι αγενής όταν αναφέρεσαι σε κάποιον. Αφου του απαντάς πρέπει να είσαι ευγενής. Αλλοιώς μην απαντήσεις! -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Δεν εχω ζησει στις ΗΠΑ. Μονο βολτα πηγα κι ανοιξα (να ξεστραβωθω) και 5 βιβλία (ΗΠΑμερικανών mainly). Εχεις άλλα στοιχεια εσυ; Ελεύθερα.Αλήθεια, εσυ ποσα χρονια εζησες εκτος ΗΠΑ, σ' ενα 'κοινωνικο κρατος' που δεν δίνει 'ευκαιρίες', και κανεις συγκρισεις, για να 'χουμε καλό ρώτημα;
Αsimov σε ποιο κράτος μπορεί κάποιος να έχει όσες επαγγελματικές ευκαιρίες έχει στις ΗΠΑ?
Φιλικα,
Δημήτρης -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Ανέκαθεν οι ΗΠΑ ήταν χώρα περισσότερων ευκαιριών απο οποιαδήποτε άλλη χώρα στο κόσμο.
Ισως τις πρωτες μερες του αποικισμού. Εν ετει 2006 και με 40-50 εκατομμυρια αποκλεισμενους (χωρίς καν διακαίωμα ψηφου) κι ενα κοινωνικο κρατος αν οχι ανύπαρκτο, τουλαχιστον μονιμως συρρικνούμενο, η λέξη 'ευκαιρία' μονο με τη λέξη 'επιβίωση' κολλάει...
Και ποσο καιρο εχεις ζησει στις ΗΠΑ που τα ανακαλυψες ολα αυτα;
Σε ποιους αναφέρεσαι χωρίς δικαίωμα ψήφου;
-
Δεν εχω ζησει στις ΗΠΑ. Μονο βολτα πηγα κι ανοιξα (να ξεστραβωθω) και 5 βιβλία (ΗΠΑμερικανών mainly). Εχεις άλλα στοιχεια εσυ; Ελεύθερα.
Αλήθεια, εσυ ποσα χρονια εζησες εκτος ΗΠΑ, σ' ενα 'κοινωνικο κρατος' που δεν δίνει 'ευκαιρίες', και κανεις συγκρισεις, για να 'χουμε καλό ρώτημα;
Αsimov σε ποιο κράτος μπορεί κάποιος να έχει όσες επαγγελματικές ευκαιρίες έχει στις ΗΠΑ?
Φιλικα,
ΔημήτρηςΑυτή την στιγμή, στην Κίνα.
Οι ΗΠΑ σαν πιο αναπτυγμένη οικονομία διαθέτουν καλύτερη ποιότητα στις επαγγελματικές ευκαιρίες αλλά -για τον ίδιο λόγο- οι ανάλογες θέσεις είναι πια περισσότερο περιορισμένες.Είναι η λογική εξέλιξη μιας οικονομίας. Ανάπτυξη-Κορεσμός...
-
Αsimov σε ποιο κράτος μπορεί κάποιος να έχει όσες επαγγελματικές ευκαιρίες έχει στις ΗΠΑ?Σχεδον σε ολα τα Σκανδιναβικα, με μια πρωτη θεωρηση, και, μαλιστα, χωρις αυτες οι 'ευκαιρίες' να συνοδευονται από τη σκληροτητα της 'αποτυχιας' και του κοινωνικου αποκλεισμου που συνεπαγεται αυτη στις ΗΠΑ.
Στο αλλο που ρωτας αναφερομαι σε οσους εχουν αφαιρεθει (λογω καταδικης κλπ.) τα πολιτικα δικαιωματα.
Επισης θα ηθελα να ρωτησω τον αλλο φιλο αν θεωρει το Γκουαντανομο ενα ειδος 'ευκαιρίας'. Αν ναι, παω πάσο.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Φιλικα,
ΔημήτρηςΑυτή την στιγμή, στην Κίνα.
Οι ΗΠΑ σαν πιο αναπτυγμένη οικονομία διαθέτουν καλύτερη ποιότητα στις επαγγελματικές ευκαιρίες αλλά -για τον ίδιο λόγο- οι ανάλογες θέσεις είναι πια περισσότερο περιορισμένες.Είναι η λογική εξέλιξη μιας οικονομίας. Ανάπτυξη-Κορεσμός...
Κίνα η Hong Kong?
Στη Κίνα ένας κινέζος πολίτης είναι πολύ δύσκολο να επενδύσει σήμερα λόγο καθεστοτός. Είναι δύσκολο να μετακινήσει τα χρήματα του offshore. Επίσης η Κίνα δεν δίνει τις ίδιες δυνατότητες κίνησης χρημάτων σε ξένους επενδυτές. Για αυτό έχουν το SAR.
Επίσης τα ποσοστά διαφθοράς στη Κίνα είνα ιδιαίτερα υψηλά, κάτι που δημιουργεί πολλά προβλήματα. Μπορεί να είναι ανερχόμενη οικονομία, με τίποτα όμως χώρα ευκαιριών κατα τη προσωπική μου άποψη.Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Δεν εχω ζησει στις ΗΠΑ. Μονο βολτα πηγα κι ανοιξα (να ξεστραβωθω) και 5 βιβλία (ΗΠΑμερικανών mainly). Εχεις άλλα στοιχεια εσυ; Ελεύθερα.Αλήθεια, εσυ ποσα χρονια εζησες εκτος ΗΠΑ, σ' ενα 'κοινωνικο κρατος' που δεν δίνει 'ευκαιρίες', και κανεις συγκρισεις, για να 'χουμε καλό ρώτημα;
για πες μου ενα 'κοινωνικο κρατος' που δεν δίνει 'ευκαιρίες', και κανεις συγκρισεις, για να 'χουμε καλό ρώτημα;
Εγω εχω ζησει αρκετες δεκαετιες και Ελλαδα και ΗΠΑ για να εχω μια εμπεριστατωμενη γνωμη. Πιστευεις οτι με μια 'βολτα' (ποσο καιρο ηταν η βολτα) και διαβαζοντας βιβλια εχεις μια γνωμη επαιοντα;
-
Αυτή η καραμέλα 'αφού δεν έζησες εδώ δεν έχεις γνώμη' δεν πειθει κανέναν. Στην εποχή της πληροφορίας ζούμε και όποιος αναζητάει πληροφορίες τις βρίσκει
Ενας ενημερωμένος Ευρωπαίος έχει σίγουρα καλύτερη εικόνα της πραγματικής Αμερικής από έναν παραπληροφορημένο αμερικάνοΚαι αντίστοιχα (για να μη προβάλετε την αλλη καραμέλα του αντιαμερικανισμού) ένας ψαγμένος Αμερικάνος μπορεί να γνωρίζει πολύ περισσότερα για την Ευρώπη από την θείτσα που αγοράζει Ciao και παρακολουθεί Τατιάνα ή από τον Νεοελληναρά που η μόνη του ασχολία είναι το Στοίχημα και η ταβέρνα
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
για πες μου ενα 'κοινωνικο κρατος' που δεν δίνει 'ευκαιρίες', και κανεις συγκρισεις, για να 'χουμε καλό ρώτημα;Λιγο πιο πανω αναφερω μερικα απ' αυτα τα κρατη.
Οπως ειπα, βεβαια, αν εχεις αλλα στοιχεια, ελευθερα.Εγω εχω ζησει αρκετες δεκαετιες και Ελλαδα και ΗΠΑ για να εχω μια εμπεριστατωμενη γνωμη. Πιστευεις οτι με μια 'βολτα' (ποσο καιρο ηταν η βολτα) και διαβαζοντας βιβλια εχεις μια γνωμη επαιοντα;
Και ποσο εισαι ρε γιγαντα και προλαβες να ζησεις αρκετες δεκαετιες; Κι απο πότε εχεις να ζησεις Ελλάδα; Η μηπως ερχεσαι μονο βολτα κι εσυ;
Και ποσο μελέτησες το αντικειμενο; Οχι το FOX, κανα βιβλιο εννοώ.Δεν κανω τον επαϊοντα. Δυο σειρες εγραψα και δεν ειδα καμια σοβαρη απάντηση. Υφακι μονο. Αυτα.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Σχεδον σε ολα τα Σκανδιναβικα, με μια πρωτη θεωρηση, και, μαλιστα, χωρις αυτες οι 'ευκαιρίες' να συνοδευονται από τη σκληροτητα της 'αποτυχιας' και του κοινωνικου αποκλεισμου που συνεπαγεται αυτη στις ΗΠΑ.
Στο αλλο που ρωτας αναφερομαι σε οσους εχουν αφαιρεθει (λογω καταδικης κλπ.) τα πολιτικα δικαιωματα.
Επισης θα ηθελα να ρωτησω τον αλλο φιλο αν θεωρει το Γκουαντανομο ενα ειδος 'ευκαιρίας'. Αν ναι, παω πάσο.
Τα σκανδιναβικά κράτη έχουν υψηλή ποιότητα ζωης και δεν το αμφισβητει κανεις αυτό .
Αλλά για επαγγελματικές ευκαιριες θα διαφωνήσω.
Και αν το προχωρήσουμε λίγο και δούμε και το νομικό τους πλαίσιο πόσο ευνοεί μία καινούργια εταιρία, τότε θα καταλάβεις γιατι οι εταιρίες τους μεταναστεύουν αλλού....Παρ'όλα αυτά να σχολιάσω για τα σκανδιναβικά κράτη το οτι ενώ είναι τόσο μικρά σε πλυθησμό έχουν να δείξουν καταπληκτικά αποτελέσματα R&D κάτι το οποίο θα έπρεπε να βλέπει και να ακολουθεί και η Ελλάδα
Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
για πες μου ενα 'κοινωνικο κρατος' που δεν δίνει 'ευκαιρίες', και κανεις συγκρισεις, για να 'χουμε καλό ρώτημα;
Λιγο πιο πανω αναφερω μερικα απ' αυτα τα κρατη.
Οπως ειπα, βεβαια, αν εχεις αλλα στοιχεια, ελευθερα.Εγω εχω ζησει αρκετες δεκαετιες και Ελλαδα και ΗΠΑ για να εχω μια εμπεριστατωμενη γνωμη. Πιστευεις οτι με μια 'βολτα' (ποσο καιρο ηταν η βολτα) και διαβαζοντας βιβλια εχεις μια γνωμη επαιοντα;
Και ποσο εισαι ρε γιγαντα και προλαβες να ζησεις αρκετες δεκαετιες; Κι απο πότε εχεις να ζησεις Ελλάδα; Η μηπως ερχεσαι μονο βολτα κι εσυ;
Και ποσο μελέτησες το αντικειμενο; Οχι το FOX, κανα βιβλιο εννοώ.Δεν κανω τον επαϊοντα. Δυο σειρες εγραψα και δεν ειδα καμια σοβαρη απάντηση. Υφακι μονο. Αυτα.
Εσυ εχεις το υφος οτι ταχατε το ξερεις και φυσικα κανενας αλλος δεν το ξερει. Και μετα αμφιβαλεις χωρις να με ξερεις. Εχω ζησει σχεδον 20 χρονια στην Ελλαδα και πανω απο 20 χρονια στις ΗΠΑ. Ερχομαι στην Ελλαδα 2-3 φορες το χρονο μιλαω με Ελληνες 2-3 φορες την βδομαδα εχω παρε δωσε με εφορειες, κοινωνικους οργανισμους, κονωνικη περιθαλψη, τραπεζες και βεβαια ποτε δεν ειπα οτι ειμαι επαιων για την Ελλαδα ουτε για την Αμερικη. Και εσυ με μια βολτα στις ΗΠΑ και 3 βιβλια εμαθες και απεκτησες μια γνωμη που θεωρεις σωστη και θεωρεις καθε τι αλλο που δεν συμβαδιζει λαθος. Πραγματικα δεν νομιζω οτι εχεις ιδεα τι λες. Η γνωμη σου ειναι ειναι το λιγωτερο παραπληροφορημενη.
Αυτα και απο εμενα.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Αυτή η καραμέλα 'αφού δεν έζησες εδώ δεν έχεις γνώμη' δεν πειθει κανέναν. Στην εποχή της πληροφορίας ζούμε και όποιος αναζητάει πληροφορίες τις βρίσκει
Ενας ενημερωμένος Ευρωπαίος έχει σίγουρα καλύτερη εικόνα της πραγματικής Αμερικής από έναν παραπληροφορημένο αμερικάνοΚαι αντίστοιχα (για να μη προβάλετε την αλλη καραμέλα του αντιαμερικανισμού) ένας ψαγμένος Αμερικάνος μπορεί να γνωρίζει πολύ περισσότερα για την Ευρώπη από την θείτσα που αγοράζει Ciao και παρακολουθεί Τατιάνα ή από τον Νεοελληναρά που η μόνη του ασχολία είναι το Στοίχημα και η ταβέρνα
Εγω δεν ειπα οτι ειναι αδυνατο να εχεις μια γνωμη. Το να εχεις μια γνωμη και να θεωρεις οτι αυτη η γνωμη ειναι η μονη σωστη ειναι το προβλημα. Και φυσικα με μια βολτα στην Αμερικη και με τρια βιβλια το μονο που θα εχεις ειμαι μια ουτε με σφαιρες ολοκληρωμενη γνωμη. Ξερεις τι λενε η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας κτλ κτλ...
Νικος
-
Συγνώμη για το σχετικά εκτός κλίματος ποστ, αλλά είδα ότι ο Γαβριήλ επιμένει να πούμε έστω μια 'σοβαρή' ναυτιλιακή εταιρεία. Και ρωτάω εγώ ο αφελής: Τι στιγμή που το ίδιο το άρθρο που ποστάρισε αναφέρει ότι σε Ελληνικές εταιρείες ανήκει σχεδόν το 20% του τοννάζ παγκοσμίως, και που το ίδιο άρθρο αντιμετωπίζει τους Έλληνες ως παγκόσμιους 'παίκτες', τι άλλο χρειάζεται;
Μπορεί απ' όσο φαίνεται να μην υπάρχει Ελληνική εταιρεία στις 10 μεγαλύτερες παγκοσμίως, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές, μικρότερες μπορεί να σημαίνει ότι μεμονωμένα καμμιά τους δεν είναι υπερδύναμη, αλλά ότι όλες μαζί συνιστούν μια υπολογίσιμη δύναμη. Συνακόλουθα, είναι ένας δείκτης ότι η οικονομία μας πηγαίνει σωστά, στο συγκεκριμένο κλάδο τουλάχιστον.
Αναμένω τις διορθώσεις στα όσα έγραψα, καθ' ότι δεν τυγχάνω γνώστης. Εκ των προτέρων όμως λέω ότι περιμένω ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ αντίλογο. Το να διαβάσω ένα 'βλέπεις, αυτός είναι λάθος τρόπος σκέψης' δε μου λέει τίποτα. Ελπίζω να κάνουμε διάλογο.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;