-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Λάβε υπόψη και το χαμηλό κόστος ζωής στις ΗΠΑ σε σχέση με Ευρώπη...
**1,5 $ ο καφές **και 15 $ γέφυρες + στάθμευση Αστόρια - Μανχάτταν!
**3,5 $ ένα κοτόπουλο + 5 κιλά πατάτες! **Ναι, ξέρω τι εννοείς, αφού βρήκα ακόμα κι εγώ δουλειά για μια μέρα.
...Το κόστος ζωής στις ΗΠΑ είναι πολύ χαμηλότερο απο την Ευρώπη....
Το γνωρίζω. Ένας από τους λόγους που θαυμάζω τους ΗΠΑμερικάνους είναι **ότι είναι συνειδητοποιημένοι καταναλωτές. **
Συμφωνώ μαζί σου και εδώ είναι κατι που πιστεύω οτι είναι εφικτό να γίνει και στην Ελλάδα. Έστω και στοιχεωδώς υπάρχουν κάποιοι νόμοι προστασίας καταναλωτή. Δεν λέω οτι θα βρείτε το δίκιο σας πάντα, αλλά δεν στοιχίζει τίποτα να δοκιμάσει κάποιος να κάνει οτι μπορεί για να κερδίσει το δίκιο του.
Πχ πόσοι συμπληρώνουν δελτίο προβλημάτων σε εστιατόριο που δεν έμειναν ικανοποιημένοι;
Πόσοι κάνουν dispute τα χρήματα στο credit card τους γιατι κάποιος τους κοροίδεψε ;
Πόσοι ζητούνε τον manager σε ένα μέρος να του εκθέσουν τα προβλήματά τους , αντί να φωνάζουν στον υπάλληλο; (ο οποίος τι θα κάνει; θα απολύσει τον εαυτό του ; )
Δεν γνωρίζω τι άλλα μπορεί να κάνει κάποιος εκεί, αλλα ο καταναλωτής θα γίνει ισχυρός , όταν θα κυνηγήσει το δίκιο του και θα αφήσει στην άκρη τη νοοτροπία του να μην τον νοιάζει.Φιλικά,
Δημήτρης -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Το γνωρίζω. Ένας από τους λόγους που θαυμάζω τους ΗΠΑμερικάνους είναι ότι είναι συνειδητοποιημένοι καταναλωτές.
σε κάποια πράγματα είναι πιο συνειδητοποιημένοι και πιο απαιτητικοί, αποτελεσματικοί και γενικά σωστοί. Σε κάτι άλλα είναι.. κλάφτα Haralampus!
Nα υπενθυμίσω σ'αυτό το σημείο πως οι ΗΠΑ είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο σε παχυσαρκία.. δε μου φαίνεται και τόσο συνειδητοποιημένο αυτό. είναι full καταναλωτες, όπως όλοι άλλωστε στον 'πολιτισμένο κόσμο'.
όχι ότι η Ελλάδα πάει πίσω στην παχυσαρκία ( 2η στην Ευρώπη σε παιδική παχυσαρκία..), αλλά λέμε..
Έχουμε απλά μπερδέψει μάλλον την έννοια συνειδητοποιημένος καταναλωτής.... -
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Εσεις πως βλεπετε την ελληνικη οικονομια υστερα απο τοση συζητηση ? Αναπτυσσεται καθολου ? Θα παει καλα στο μελλον?
Ιδιαίτερα καλή ερώτηση και είναι κρίμα που αγνοήθηκε..
Προσωπική μου άποψη Δημήτρη είναι οτι άν συνεχίσει η Ελλάδα με αυτούς τους ρυθμούς δεν θα καταφέρει να είναι ανταγωνιστική.
Επείγεται αλλαγή επαγγελματικής νοοτροπίας των ανθρώπων (κάτι που πιστεύω οτι είναι στο σωστό δρόμο η Ελλάδα) , αλλάγη φορολογικού καθεστώτος άμεσα (σιγά σιγά και με πιέσεις απο EU θα γίνει .. ευελπιστώ) , επενδύσεις σε R&D (εδώ δυστηχώς η κατάσταση είναι απλά άθλια και μέλλον δεν βλέπω), αλλάγη εκπαιδευτικού συστήματος (δεν ξέρω αν θα γίνει, αλλά άν κάποιος το πάρει απόφαση δεν είναι ανέφικτο)Αυτά μου έρχονται τώρα στο μυαλό
Με εκτίμηση,
ΔημήτρηςΠολυ ωραια , πολυ ωραια γιατι,
Ηρθε λοιπον η ωρα να θεσουμε το εξης ερωτημα:Ανταγωνιστικη Ελλαδα σε συγκριση με ποιους ?
Ποιες χωρες που ανταγωνιζονται την Ελλαδα σε καποιους τομεις πρεπει να
χτυπηθουν απο την Ελλαδα ?Κατα την ταπεινη μου αποψη,
η Ελλαδα δεν μπορει να χτυπησει πετρελαικες χωρες, και γενικα δεν μπορει να χτυπησει χωρες με ορυκτο πλουτο. (πετρελαιο το ειπαμε,φυσικο αεριο, μεταλλευματα, καλλιεργισιμες εκτασεις, αλλιεια(το εγραψα σωστα?) -
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Εσεις πως βλεπετε την ελληνικη οικονομια υστερα απο τοση συζητηση ? Αναπτυσσεται καθολου ? Θα παει καλα στο μελλον?
Ιδιαίτερα καλή ερώτηση και είναι κρίμα που αγνοήθηκε..
Προσωπική μου άποψη Δημήτρη είναι οτι άν συνεχίσει η Ελλάδα με αυτούς τους ρυθμούς δεν θα καταφέρει να είναι ανταγωνιστική.
Επείγεται αλλαγή επαγγελματικής νοοτροπίας των ανθρώπων (κάτι που πιστεύω οτι είναι στο σωστό δρόμο η Ελλάδα) , αλλάγη φορολογικού καθεστώτος άμεσα (σιγά σιγά και με πιέσεις απο EU θα γίνει .. ευελπιστώ) , επενδύσεις σε R&D (εδώ δυστηχώς η κατάσταση είναι απλά άθλια και μέλλον δεν βλέπω), αλλάγη εκπαιδευτικού συστήματος (δεν ξέρω αν θα γίνει, αλλά άν κάποιος το πάρει απόφαση δεν είναι ανέφικτο)Αυτά μου έρχονται τώρα στο μυαλό
Με εκτίμηση,
ΔημήτρηςΠολυ ωραια , πολυ ωραια γιατι,
Ηρθε λοιπον η ωρα να θεσουμε το εξης ερωτημα:Ανταγωνιστικη Ελλαδα σε συγκριση με ποιους ?
Ποιες χωρες που ανταγωνιζονται την Ελλαδα σε καποιους τομεις πρεπει να
χτυπηθουν απο την Ελλαδα ?Κατα την ταπεινη μου αποψη,
η Ελλαδα δεν μπορει να χτυπησει πετρελαικες χωρες, και γενικα δεν μπορει να χτυπησει χωρες με ορυκτο πλουτο. (πετρελαιο το ειπαμε,φυσικο αεριο, μεταλλευματα, καλλιεργισιμες εκτασεις, αλλιεια(το εγραψα σωστα?)Aνταγωνιστική πρώτα απο όλα σημαίνει ισχυρή οικονομία για τους ίδιους τους πολίτες της.
Απο εκει και πέρα γιατί να πρέπει να χτυπήσει απαραίτητα πετρελαικές χώρες; Υπάρχουν τόσοι τομείς. Ακόμα και απλά πράγματα όπως το να δούμε μία εταιρία παραγωγής software απο Ελλάδα θα ήταν ένα καλό βήμα. Συνολική επένδυση στο engineering κομμάτι της χώρας.
Έρευνα απο τα ακαδημαικά ιδρύματα , ώστε να τραβάνε σπόνσορες απο όλον τον κόσμο. Ισχυρή υποδομή ώστε να διοργανώνονται διεθνή συνέδρεια στην Ελλάδα (κτίρια υπάρχουν απο τους Ολυμπιακούς.. συνέδρια δεν έιδα να γίνονται ) ...
Αυτά είναι απλά πραγματάκια που θα έδιναν χρήματα και μία καλή κινητήρια δύναμη για αρχήΜε ειλικρινή εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Και εδω ειναι παλι το ιδιο προβλημα. Φυσικα και εχεις αδικο με το παραπανω φιλε. Διοτι νομιζεις οτι ειναι καλυτερα να πας το Χαρβαρντ για να μαθεις οργανωση παρα να παρεις μερος στην διοργανωση μιας Ολυμπιαδας. Η Δασκαλακη και εγω ειμαστε σωστοι, εσυ εισαι λαθος. Και το προβλημα ειναι οτι εσυ εισαι μερος της πλειοψηφιας στην Ελλαδα.
Ξανα, σταματηστε να νομιζετε οτι τα σχολεια ειναι uber alles! Να το πως σε τριτη γλωσσα μπας και κανει ηχω!
Κι εγώ σπουδάσει σε αμερικάνικο κολλέγιο, αλλά ποτέ δεν είπα ότι τώρα είμαι έτοιμος και βγαίνω έξω να........!
Τοτε συμφωνουμε σε αυτο.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Και εδω ειναι παλι το ιδιο προβλημα. Φυσικα και εχεις αδικο με το παραπανω φιλε. Διοτι νομιζεις οτι ειναι καλυτερα να πας το Χαρβαρντ για να μαθεις οργανωση παρα να παρεις μερος στην διοργανωση μιας Ολυμπιαδας. Η Δασκαλακη και εγω ειμαστε σωστοι, εσυ εισαι λαθος. Και το προβλημα ειναι οτι εσυ εισαι μερος της πλειοψηφιας στην Ελλαδα.
Ξανα, σταματηστε να νομιζετε οτι τα σχολεια ειναι uber alles! Να το πως σε τριτη γλωσσα μπας και κανει ηχω!
Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι καλύτερο. Φθηνώτερο είπα ότι θα ήταν !
Συμφωνώ μαζί σου όσον αφορά την *εργασιακή *εμπειρία που είναι πρωταρχικής σημασίας, πέραν των γνώσεων που παίρνεις από σχολείο/πανεπιστήμιο, και δεν το χρησιμοποιώ ως μοναδικό 'εργαλείο' βελτίωσης. Φυσικά και πρώτα πρέπει να αλλάξουν τα μυαλά!
Κι εγώ σπουδάσει σε αμερικάνικο κολλέγιο, αλλά ποτέ δεν είπα ότι τώρα είμαι έτοιμος και βγαίνω έξω να........!Ακριβως γιαυτο πολλοι αρχιζουν την δουλεια και μετα σκεφτονται τα μεταπτυχιακα. Τουλαχιστον εγω ετσι το εκανα. Δεν ειναι 100% αλλα το βλεπω συχνα.
Νικος
Μακαρι να εκανα ετσι και εγω. Μακαρι να εκανα το μεταπτυχιακο μετα απο 5 χρονια εργασιας σε μια σοβαρη εταιρια.
-
Συμφωνω, αυτο ειναι το μυστικο, αν βγαινει κανεις εξω και επειδη πηγε στο Harvard οτι και καλα ειναι ο καλυτερος. Πιστεψε με το ρασσο δεν κανει τον Παπα. Καλυτερα να εχει κανεις ενα διπλωμα απο ενα λιγωτερο γνωστο σχολειο και να ξεσκιζεται και καθε μερα να αποδυκνειεις οτι αξιζει. Πιστεψτε με δεν θα τον φαει κανενας το αντιθετο μαλιστα θα τον προσεξουν. Το πως δουλευει το ποσο προσπαθει, το ποσο ειναι team player ειναι το μυστικο. Αμα μπει κανεις μεσα με υφος και καλα εγω πηγα στην Αγγλια και στην Αμερικη κτλ και ολοι βαρατε προσοχες δεν θα παει πουθενα. Πρεπει σε καθε δουλεια να χτισει κανεις το reputation απο το μηδεν. Κανενας δεν σου χρωσταει τιποτα. Αν περιμενει κανεις να την βγαλει με κακτημενα και δικαιωματα απο εκει αρχιζει το προβλημα.
Νικος
Πολυ σωστα και εν μερη, στην αρχη τουλαχιστον, ειμουν ενοχος του παραπανω μεχρι ενος σημειου και για μερικους μηνες. Μετα καταλαβα οτι ειμουν 100% λαθος.
-
Συμφωνώ μαζί σου όσον αφορά την *εργασιακή *εμπειρία που είναι πρωταρχικής σημασίας, πέραν των γνώσεων που παίρνεις από σχολείο/πανεπιστήμιο, και δεν το χρησιμοποιώ ως μοναδικό 'εργαλείο' βελτίωσης. Φυσικά και πρώτα πρέπει να αλλάξουν τα μυαλά!
Κι εγώ σπουδάσει σε αμερικάνικο κολλέγιο, αλλά ποτέ δεν είπα ότι τώρα είμαι έτοιμος και βγαίνω έξω να........!Ακριβως γιαυτο πολλοι αρχιζουν την δουλεια και μετα σκεφτονται τα μεταπτυχιακα. Τουλαχιστον εγω ετσι το εκανα. Δεν ειναι 100% αλλα το βλεπω συχνα.
Συμφωνω, αυτο ειναι το μυστικο, αν βγαινει κανεις εξω και επειδη πηγε στο Harvard οτι και καλα ειναι ο καλυτερος. Πιστεψε με το ρασσο δεν κανει τον Παπα. Καλυτερα να εχει κανεις ενα διπλωμα απο ενα λιγωτερο γνωστο σχολειο και να ξεσκιζεται και καθε μερα να αποδυκνειεις οτι αξιζει. Πιστεψτε με δεν θα τον φαει κανενας το αντιθετο μαλιστα θα τον προσεξουν. Το πως δουλευει το ποσο προσπαθει, το ποσο ειναι team player ειναι το μυστικο. Αμα μπει κανεις μεσα με υφος και καλα εγω πηγα στην Αγγλια και στην Αμερικη κτλ και ολοι βαρατε προσοχες δεν θα παει πουθενα. Πρεπει σε καθε δουλεια να χτισει κανεις το reputation απο το μηδεν. Κανενας δεν σου χρωσταει τιποτα. Αν περιμενει κανεις να την βγαλει με κακτημενα και δικαιωματα απο εκει αρχιζει το προβλημα.
Νικος
Δηλαδη ειναι τυχαιο το οτι οι κολοσσοι των αμερικανικων εταιρειων παρακολουθουν τους αποφοιτους των 10 καλυτερων πανεπιστημιων του κοσμου και τους βουτανε κατ ευθειαν και τους πληρωνουν και πολυ καλα ?
Περιπου (29.000 pounds)50.000 ευρω πρωτος μισθος για αποφοιτο του καλυτερου αγγλικου πανεπιστημιου.(βαριεμαι να βαζω links). Δεν ειναι καλα ?.
Αυτο το 'βουτανε' ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που εγω και ο Νικος υπογραμισαμε ως βασικο λαθος Ελληνικης κουλτουρας. Δεν υπαρχει βουτηγμα. Ειδικα στον τομεα business.
Εαν στο interview εχεις υφος, ή δεν αρεσες στον hiring manager δεν παν να εχεις πτυχιο απο τον Αρη, δεν θα προσληφθεις.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Νικος
Μακαρι να εκανα ετσι και εγω. Μακαρι να εκανα το μεταπτυχιακο μετα απο 5 χρονια εργασιας σε μια σοβαρη εταιρια.
Ειδικά τα τελευταία χρόνια το κάνουν όλο και περισσότεροι. Οι στατιστικές δείχνουν οτι αυξάνεται ο αριθμός ατόμων που κάνουν phd και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τους γυρνάει στο σχολείο μετά απο κάποια χρόνια εργασίας.
Κατα τη γνώμη μου πολύ καλό αυτό, γιατι ενσωματώνουν στο PhD γνωση πυ αποκόμοισαν απο το industry.Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Hey Kouk, τουλαχιστον πρεπει να παραδεχθεις οτι απανταω ειρωνικα σε ειρωνια ή εξυπναδες. You've got to give me at least that sir, no?
Οχι. Πλέον το κάνεις συνέχεια.
Ισως οι πολλές ειρωνείες που άκουγες στην αρχή να σε έχουν κάνει ετσι. Αλλά πλέον δεν απαντάς.
Το χειρότερο είναι οτι έχεις βάλει σε ένα τσουβάλι όλους όσους συμμετέχουν σε συζητήσεις. Και απαντάς ειρωνικά σε όλους. Οταν απαντάς γιατι συνήθως απαντάς με νέα ερώτηση, που είναι ακόμα πιο εκνευριστικό!Απανταω ειρωνικα σε ολους? Απαντησα ειρωνικα στον Νικο (tsitsataki), στοΔημητρη2004, απαντησα ειρωνικα στον ΙΚΕ, ακομη και στον Aerindir, και αλλους.
Απορω πως μπορεις και γραφεις τετοια πραγματα δημοσια.
I dont wonna make this about me, but I have to defend myself on the above. I'll stop here.
-
Νικος
Δηλαδη ειναι τυχαιο το οτι οι κολοσσοι των αμερικανικων εταιρειων παρακολουθουν τους αποφοιτους των 10 καλυτερων πανεπιστημιων του κοσμου και τους βουτανε κατ ευθειαν και τους πληρωνουν και πολυ καλα ?
Περιπου (29.000 pounds)50.000 ευρω πρωτος μισθος για αποφοιτο του καλυτερου αγγλικου πανεπιστημιου.(βαριεμαι να βαζω links). Δεν ειναι καλα ?.
Αυτο το 'βουτανε' ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που εγω και ο Νικος υπογραμισαμε ως βασικο λαθος Ελληνικης κουλτουρας. Δεν υπαρχει βουτηγμα. Ειδικα στον τομεα business.
Εαν στο interview εχεις υφος, ή δεν αρεσες στον hiring manager δεν παν να εχεις πτυχιο απο τον Αρη, δεν θα προσληφθεις.
To θέμα με τον Φυσικό Νανόπουλο το θυμάστε;
Υποψήφιος για nobel που δεν του δώθηκε θέση στο πανεπιστήμιο Αθηνών γιατι δεν πληρούσαι προσόντα (δεν ξέρω λεπτομέρειες, οτι διάβασα απο τα news)
Ένα απο τα τραγικά παραδείγματα που δείχνουν λάθη της Ελλάδος -
Κι εγώ σπουδάσει σε αμερικάνικο κολλέγιο, αλλά ποτέ δεν είπα ότι τώρα είμαι έτοιμος και βγαίνω έξω να........!Παιδακια δεν ξερω τι πιστευετε αλλα ΝΑΙ ειναι καλυτερα να πας στο Χαρβαρντ απο το να κανεις οτιδηποτε αλλο.
Στο Χαρβαρντ βλεπεις το μελλον του κοσμου και δεν ειναι καθολου τυχαιο οτι ειναι στην Αμερικη...
Για να παει καποιος στις καλες πολιτικες η οικονομικες σχολες του Χαρβαρντ εφοσον δεν ειναι καποια εξαιρετικη περιπτωση ιδιοφυιας θα πρεπει να κανει καποια δωρεα καποιων εκατομμυριων η να ειναι καποιο σημαντικο πολιτικο η επειχειρηματικο προσωπο.
Αυτα μου τα εχει πει ερευνητης Ογκολογος του Χαρβαρντ που τυγχανει να ειναι Ελληνας ξαδερφος της μητερας μου.Εαν ειναι ετσι τοτε ο ξαδερφος της μητερας σου κανει λαθος. Δεν χρειαζεται να κανεις δωρεες για να μπεις στο Χαρβαρντ, κατι τετοιο θα ηταν παρανομο και μαλιστα morally αδικο.
Δεν μπορω να καταλαβω πως εχεις παρεξηγησει τοσα πολλα βασικα θεματα ειδικα οταν μιλας για ΗΠΑ.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Hey Kouk, τουλαχιστον πρεπει να παραδεχθεις οτι απανταω ειρωνικα σε ειρωνια ή εξυπναδες. You've got to give me at least that sir, no?
Οχι. Πλέον το κάνεις συνέχεια.
Ισως οι πολλές ειρωνείες που άκουγες στην αρχή να σε έχουν κάνει ετσι. Αλλά πλέον δεν απαντάς.
Το χειρότερο είναι οτι έχεις βάλει σε ένα τσουβάλι όλους όσους συμμετέχουν σε συζητήσεις. Και απαντάς ειρωνικά σε όλους. Οταν απαντάς γιατι συνήθως απαντάς με νέα ερώτηση, που είναι ακόμα πιο εκνευριστικό!Τελος, δεξιος δεν ειμαι, τουλαχιστον με την ΗΠΑμερικανικη εννοια (και μπορω να το αποδειξω). Ανεξαρτητος ειμαι και κεντροος.
Δεν είναι θέμα δεξιού/αριστερού αλλά αντίληψης.
Είσαι 'συντηρητικός'. Και το χειρότερο ειναι ότι είσαι και πολύ απόλυτος στην καταδίκη οτιδήποτε δεν συμφωνεί με αυτά που εσυ νομίζεις ότι είναι σωστά!Τελος, βαλε με στο σταυρο που εχω αποψη διαφορετικη απο την δικη σου για το τι σημενει τρομοκρατης, τι κακο εχει ο φιλελευθερισμος και γιατι, κτλ, κτλ.
Εχω πει επανειλημμένα ότι ο καθένας δικαιούται να έχει και να εκφραζει την άποψή του. Απλά εσυ θεωρείς όλες τις άλλες απόψεις λάθος.
Οταν δεν έχεις απάντηση, πας σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια ή αναζήτηση τεχνικών και οικονομικών στοιχείων τέτοια που δεν έχει νόημα.
Γιατι να πρέπει να σου βρει κάποιος δηλαδή τους ισολογισμούς μιας εταιρείας και να αναλύσει τους λογαριασμούς της για να πει ότι είναι μεγάλη?Τα γελακια τα εχετε για να τα χρισημοποιουν οι χρηστες ετσι?
Φυσικά. Αλλά όπως λέμε οι Ελληνες 'παν μέτρον άριστον'. Η κατάχρηση είναι κακό πράγμα και αλλάζει το νόημα!
Hey Kouk, if you dont like me then ban me.
-
Συμφωνώ με αυτό που είπε ο Γαβριήλ οτι πρέπει να βλέπουμε τι κάνει ο Νο1 , αλλά θα προσθέσω οτι υπάρχει και το γεγονός που πολλές φορές το νομικό πλαίσιο μιας χώρας δεν μας το επιτρέπει άμεσα (ειδικα σε θεματα φορολογίας). Εκεί η χώρα πρέπει να είναι ευέλικτη και να προσαρμόζεται εύκολα παίρνοντας στοιχεία απο χώρες με παρόμοιες συνθήκες. Οι ΗΠΑ κατα την άποψή μου δείχνουν το πώς πρέπει να βαδίζει μια χώρα. Ο Γαβριήλ είπε οτι οι εταιρίες στην Ελλάδα λειτουργούν με τα Αμερικάνικα πρότυπα εταιριών εδώ το 60. Εγώ θα το κάνω το 70.. Οι τράπεζες όμως που πραγματικά λειτουργούν με τη λογική Αμερικάνικων τραπεζών του 60 , τι γίνεται; Πόσο καθορίζουν αυτές το μέλλον της οικονομίας;
Με ειλικρινή εκτίμηση,
ΔημήτρηςThank you!
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ανέκαθεν οι ΗΠΑ ήταν χώρα περισσότερων ευκαιριών απο οποιαδήποτε άλλη χώρα στο κόσμο.
Ισως τις πρωτες μερες του αποικισμού. Εν ετει 2006 και με 40-50 εκατομμυρια αποκλεισμενους (χωρίς καν διακαίωμα ψηφου) κι ενα κοινωνικο κρατος αν οχι ανύπαρκτο, τουλαχιστον μονιμως συρρικνούμενο, η λέξη 'ευκαιρία' μονο με τη λέξη 'επιβίωση' κολλάει...
Sorry, αλλα, δεν ξερω πως να απαντησω στο παραπανω απο απλα να πω οτι κανεις 100% λαθος και δεν αξιζει καν να προσπαθησω να στο αποδειξω. Διοτι εαν δεν ειναι οφθαλμοφανες τοτε δεν υπαρχει ελπιδα να το καταλαβεις.
-
Νικος
To θέμα με τον Φυσικό Νανόπουλο το θυμάστε;
Υποψήφιος για nobel που δεν του δώθηκε θέση στο πανεπιστήμιο Αθηνών γιατι δεν πληρούσαι προσόντα (δεν ξέρω λεπτομέρειες, οτι διάβασα απο τα news)
Ένα απο τα τραγικά παραδείγματα που δείχνουν λάθη της ΕλλάδοςΟχι, δεν το ειδα. Ομως I can imagine...
-
.............τελικά, με βάση τις τελευταιες σελίδες, μπορει καποιος να συμπερανει, οτι το προβλημα της ελληνικής οικονομιας ειναι οτι δεν εχει σαν προτυπο την ΗΠΑμερικανικη. Μάστα
-
Ανέκαθεν οι ΗΠΑ ήταν χώρα περισσότερων ευκαιριών απο οποιαδήποτε άλλη χώρα στο κόσμο.
Ισως τις πρωτες μερες του αποικισμού. Εν ετει 2006 και με 40-50 εκατομμυρια αποκλεισμενους (χωρίς καν διακαίωμα ψηφου) κι ενα κοινωνικο κρατος αν οχι ανύπαρκτο, τουλαχιστον μονιμως συρρικνούμενο, η λέξη 'ευκαιρία' μονο με τη λέξη 'επιβίωση' κολλάει...
Και ποσο καιρο εχεις ζησει στις ΗΠΑ που τα ανακαλυψες ολα αυτα;
Stop sounding like Gavriil the bad boy please!
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
:roll: .............τελικά, με βάση τις τελευταιες σελίδες, μπορει καποιος να συμπερανει, οτι το προβλημα της ελληνικής οικονομιας ειναι οτι δεν εχει σαν προτυπο την ΗΠΑμερικανικη. ΜάσταΚιαλλος που το κανει το θεμα Ελλαδα εν. ΗΠΑ.
Δεν ειναι ετσι, απλως χρισημοποιουμε τις ΗΠΑ ως παραδειγμα, εγω, ο Νικος, ο Δημητρης, διοτι ζουμε εδω και επειδη τυχαινει να ειναι η μεγαλυτερη οικονομια και μια απο τις πιο υγιεις στον κοσμο. Με ποια χωρα θες να συγκρινουμε?
-
Κι εγώ σπουδάσει σε αμερικάνικο κολλέγιο, αλλά ποτέ δεν είπα ότι τώρα είμαι έτοιμος και βγαίνω έξω να........!Παιδακια δεν ξερω τι πιστευετε αλλα ΝΑΙ ειναι καλυτερα να πας στο Χαρβαρντ απο το να κανεις οτιδηποτε αλλο.
Στο Χαρβαρντ βλεπεις το μελλον του κοσμου και δεν ειναι καθολου τυχαιο οτι ειναι στην Αμερικη...
Για να παει καποιος στις καλες πολιτικες η οικονομικες σχολες του Χαρβαρντ εφοσον δεν ειναι καποια εξαιρετικη περιπτωση ιδιοφυιας θα πρεπει να κανει καποια δωρεα καποιων εκατομμυριων η να ειναι καποιο σημαντικο πολιτικο η επειχειρηματικο προσωπο.
Αυτα μου τα εχει πει ερευνητης Ογκολογος του Χαρβαρντ που τυγχανει να ειναι Ελληνας ξαδερφος της μητερας μου.Εαν ειναι ετσι τοτε ο ξαδερφος της μητερας σου κανει λαθος. Δεν χρειαζεται να κανεις δωρεες για να μπεις στο Χαρβαρντ, κατι τετοιο θα ηταν παρανομο και μαλιστα morally αδικο.
Δεν μπορω να καταλαβω πως εχεις παρεξηγησει τοσα πολλα βασικα θεματα ειδικα οταν μιλας για ΗΠΑ.
Isos kai na hmoun ligo uperbolikos alla mou to exoun pei diaforoi sobaroi anthropoi kai den nomizo na mou elegan psemata.
Tespa kalutera na piteuo oti blepo para oti akouo
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;