-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...
Οι ΗΠΑ είναι η χώρα των μικρομεσαίων υπαλληλίσκων, που τους γεμίζουν τις τσέπες με κάτι χαρτιά που τους λένε ότι είναι χρήματα και τα οποία σπανίως τους φτάνουν για να κάνουν αυτά που τους λένε ότι πρέπει να θέλουν να κάνουν. Όλοι ελπίζουν, απλά, ότι θα βγούν πλούσιοι στη σύνταξη, αυτό μας το έχει πει και ο Γαβριήλ μερικές φορές.
...$39,452.74 per capita στις ΗΠΑ.
http://www.nationmaster.com/graph-T/eco_gdp_percap
Κατέχει τη Νο6 θέση στη λίστα. Ρίχνοντας μια ματια στις χωρες που είναι απο πάνω εύκολα μπορεί κάποιος να βρεί στις στατιστικές οτι έχουν ΠΟΛΥ υψηλότερο cost of living απο τις ΗΠΑ. Eidika Νοrway , το Oslo φέτος θεωρήθηκε η ακριβότερη πόλη στο κόσμο.
Επομένως επέτρεψέ μου να θεωρώ οτι και τα χρήματα φτάνουν στις ΗΠΑ, και ατό που είπε ο Γαβριήλ είναι απόλυτα εφικτόΜε ειλικρινή εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μπορεις να τα παρεις ή να στειλεις ενα e-mail με πολλους παραλήπτες και να ζητήσεις βοήθεια για να τα βγάλεις απο την χώραΝαι πολύ αστείο. Έχεις εμπειρία και αμφισβητείς αυτό που λέω;
Απο εξυπνάδες εδώ άλλο τίποτα. -
Δεν αμφισβήτησα τα λεγόμενα σου.
Οι εξυπναδες δεν λειπουν,ας λειψουν οι παρεξηγήσεις. -
Nα σας πω κατι εμπιστευτικα;
ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ
Ειστε οι καλυτεροι, ειστε οι πρωτοι, ολοι σας ζηλευουν, μακαρι μια μερα να γινουμε σαν κι εσας.
Επειδη ομως το θεμα ειναι αλλο (εγω το ανοιξα και μαλλον ξερω), σας παρακαλω σταματηστε να μας τα ζαλιζετε με τη χωρα σας. Δεν ειναι συγκρισιμα μεγεθη και δε μας αφορα. -
Εργοδηγός, ε; 'Ευκαιρία' ήταν κι αυτό
Κι όμως, φίλε, εγώ τον θαύμασα κι αυτόν και το σύστημα που του επέτρεπε να έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο σπουδών και να μην κωλώνει να ανεβαίνει στον 30μετρο πυλώνα και να συνδέει συστήματα. Προσπάθεια σύγκρισης με αντίστοιχων προσόντων Έλληνα της Ελλάδας, φέρνει μελαγχολία...
Αν αυτός ο τύπος είναι καθηγητής Πανεπιστημίου σήμερα, στις ΗΠΑ ή στην Ελλάδα, πολύ θα ήθελα να είμαι μαθητής του...Στον άνθρωπο ειναι, Ηλία μου, οχι στο συστημα. Ασε που το 'συστημα' ερχεται σιγα-σιγα και κατα δω. Μη σου πω οτι ηρθε ηδη, αλλά ο Ελληνας στη νιρβανα του και στις... περιουσιες των γονιων του, δεν το πήρε ακόμα πρέφα.
Μη νομιζεις οτι θ' αργησουμε να μοιασουμε στις ΗΠΑ των 'ευκαιριών'. Το προβλημα ειναι οτι λόγω μεγεθους θα ειμαστε πάντα κακεκτυπο. -
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Δεν νομίζω οτι η ΗΠΑ είναι χώρα υπαλλήλων και πιστεύω οτι ειναι πού ευκολότερο να δημιουργήσει κάποιος μια εταιρία εδώ παρα οπουδήποτε αλλού....Συμφωνώ στο δεύτερο, για το πρώτο πρέπει να αποφασίσουμε: Ή έχει πολύ μεγάλες εταιρίες και άρα πολλούς υπαλλήλους ή πολλές μικρές επιχειρήσεις και λίγους υπαλλήλους.
Αστειεύομαι, οκ;
Για τη μεταφορά χρημάτων, θα επανέλθω. -
θεωρει κανενας οτι ενας απο τους σημαντικοτερους λογους της καταστασης της οικονομιας ειναι οτι εχουμε κατα 80-90% συγκεντρωση κεφαλαιου στην Αθηνα οπως επισης και οτι τα παραγωγικα ατομα (ηλικιες 16-65) ειναι κατα ΠΟΛΥ λιγοτερα (αναλογικα) απο τα μη παραγωγικα? (ηλικιες 0-16 , 65 +)
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
θεωρει κανενας οτι ενας απο τους σημαντικοτερους λογους της καταστασης της οικονομιας ειναι οτι εχουμε κατα 80-90% συγκεντρωση κεφαλαιου στην Αθηνα οπως επισης και οτι τα παραγωγικα ατομα (ηλικιες 16-65) ειναι κατα ΠΟΛΥ λιγοτερα (αναλογικα) απο τα μη παραγωγικα? (ηλικιες 0-16 , 65 +)...και ότι ένας εργαζόμενος δουλεύει για περίπου 2 συνταξιούχους!
-
Η συγκεντρωση στην Αθηνα σιγουρα ειναι αρνητικο,αλλα αυτο με τις ηλικιες ειναι επιεικως καταστροφικο.Ομως δεν το εχουμε μονο εμεις αυτο το προβλημα,ειναι το λιγότερο πανευρωπαϊκο...
-
η αναλογια η γενικη ειναι 1.82 εργαζομενοι δουλευουν για 1 συνταξιουχο.
σε ορισμενα ταμεια που θυμαμαι η αναλογια ειναι
ΝΑΤ 1 εργαζομενοι : 4 συνταξιουχους
ΙΚΑ : 2,25 εργαζομενοι : 1 συνταξιουχο
Δημοσιο : 1,08 εργαζομενοι : 1 συνταξιουχο -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η συγκεντρωση στην Αθηνα σιγουρα ειναι αρνητικο,αλλα αυτο με τις ηλικιες ειναι επιεικως καταστροφικο.Ομως δεν το εχουμε μονο εμεις αυτο το προβλημα,ειναι το λιγότερο πανευρωπαϊκο...η ευρωπη ομως εφτασε σε αυτην την κατασταση μετα απο 200χρονια συνεχους σταθερης και μικρης μειωσης της αναλογιας. Η ελλαδα εφτασε μεσα σε 50 χρονια στο ιδιο σημειο! (!)
-
Δεν νομίζω οτι η ΗΠΑ είναι χώρα υπαλλήλων και πιστεύω οτι ειναι πού ευκολότερο να δημιουργήσει κάποιος μια εταιρία εδώ παρα οπουδήποτε αλλού....
Συμφωνώ στο δεύτερο, για το πρώτο πρέπει να αποφασίσουμε: Ή έχει πολύ μεγάλες εταιρίες και άρα πολλούς υπαλλήλους ή πολλές μικρές επιχειρήσεις και λίγους υπαλλήλους.
Αστειεύομαι, οκ;
Για τη μεταφορά χρημάτων, θα επανέλθω.Aγαπητέ ililias,
γενικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την ανεργία η Ευρώπη συνολικά δεν υφίσταται εδώ. Υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας με αρκετα υψηλούς μισθούς. Λάβε υπόψη και το χαμηλό κόστος ζωής στις ΗΠΑ σε σχέση με Ευρώπη.
Για τη μεταφορά χρημάτων γίνεται πολύ εύκολα. Απλά πρέπει να γνωρίζει κάποιος οτι οι ΗΠΑ φορολογούν τα κέρδη απο τους τόκους που έχεις στα χρήματα σου σε τράπεζες του εξωτερικού. Γενικά οποιοδήποτε κέρδος έχεις εκτός χώρας , πρέπει να το δηλώνεις.
Ειδικά για ποσά της τάξης των $13 εκ που αναφέρθηκαν πάρα πολλοί προτιμούν τις τράπεζες Ελβετίας. Άν γνωρίζεις οτι υπάρχουν bank accounts αμερικάνων πολιτών σε χώρες εκτός ΗΠΑ, τότε αυτόματα απαντιέται και η ερώτηση του άν μπορεί κάποιος να μεταφέρει χρήματα εκτός χώρας (και αυτό στο λέω έχοντας τραπεζικούς λογαριασμούς σε αρκετές χώρες)
Μπορεί κάποιος να μεταφέρει και χρήματα σε άλλη χώρα χωρίς να φορολογηθεί , αλλά αυτό γίνεται αρκετά περίπλοκο και χρειάζεται εναν καλό δικηγόρο για να μήν κάνει κάποιο λάθοςΜε ειλικρινή εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Εργοδηγός, ε; 'Ευκαιρία' ήταν κι αυτό
Κι όμως, φίλε, εγώ τον θαύμασα κι αυτόν και το σύστημα που του επέτρεπε να έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο σπουδών και να μην κωλώνει να ανεβαίνει στον 30μετρο πυλώνα και να συνδέει συστήματα. Προσπάθεια σύγκρισης με αντίστοιχων προσόντων Έλληνα της Ελλάδας, φέρνει μελαγχολία...
Αν αυτός ο τύπος είναι καθηγητής Πανεπιστημίου σήμερα, στις ΗΠΑ ή στην Ελλάδα, πολύ θα ήθελα να είμαι μαθητής του...Στον άνθρωπο ειναι, Ηλία μου, οχι στο συστημα. Ασε που το 'συστημα' ερχεται σιγα-σιγα και κατα δω. Μη σου πω οτι ηρθε ηδη, αλλά ο Ελληνας στη νιρβανα του και στις... περιουσιες των γονιων του, δεν το πήρε ακόμα πρέφα.
Μη νομιζεις οτι θ' αργησουμε να μοιασουμε στις ΗΠΑ των 'ευκαιριών'. Το προβλημα ειναι οτι λόγω μεγεθους θα ειμαστε πάντα κακεκτυπο.Asimov me βρίσκεις σύμφωνο οτι είναι στον άνθρωπο. Παρ'ολα αυτα πιστεύω οτι ο ίδιος άνθρωπος άν εκτεθεί σε ένα περιβάλλον με ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και αποκομίσει ιδέες και εικονες που δεν θα τις βίωνε αλλού, θα γίνει πολύ πιο αποδοτικός. Εδώ είναι που παίζει ρόλο λοιπόν το που ζεί κάποιος.
Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν αμφισβήτησα τα λεγόμενα σου.
Οι εξυπναδες δεν λειπουν,ας λειψουν οι παρεξηγήσεις.Τιger , με χαρά να κάνουμε ένα διαλόγο. Τουλάχιστον απο πλευράς μου δεν υπαρχει καμία παρεξήγηση.
-
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
...
Ας μην συγκρινουμε λοιπον Σκανδιναβους με Μεσογειακους για παραδειγμα και δεν ξερω και γω τι αλλο.
Η ιδιομορφια καθε αγορας ειναι ξεχωριστη για καθε χωρα και** χρειαζεται αναλυτικη μελετη πριν γινει οποιαδηποτε προταση.**.
...Eν μέρη Δημήτρη αυτό που λές αναλυτική μελέτη είναι αυτό που κρατάει πίσω την Ελλάδα. Υπάρχει πολλή θεωρία και όχι άμεσα εφαρμόσιμη πράξη.
Προσωπικά πιστεύω στο να ξεκινούμε άμεσα να υλοποιούμε κάτι και να το βελτιώνουμε στη πορεία όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με προβλήματα πραγματικών συνθηκών.
Η θεωρητική **υπερ-**αναλυτική μελέτη , ποτέ δεν μπορεί να προβλέψει όλους τους συντελεστές βαρύτητας με τους οποίους θα έρθεις αντιμέτωπος.
Άν υπάρχει μία καλή ιδέα, απλα εφαρμόστε την. Μήν το σκέφτεσαι πολύ. Απλά κάντο( Δεν λέω να μήν γίνει μελέτη για οποιαδήποτε απόφαση απο ειδικούς..απλά ώς ένα σημείο )
Με ειλικρινή εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Εσεις πως βλεπετε την ελληνικη οικονομια υστερα απο τοση συζητηση ? Αναπτυσσεται καθολου ? Θα παει καλα στο μελλον?
Ιδιαίτερα καλή ερώτηση και είναι κρίμα που αγνοήθηκε..
Προσωπική μου άποψη Δημήτρη είναι οτι άν συνεχίσει η Ελλάδα με αυτούς τους ρυθμούς δεν θα καταφέρει να είναι ανταγωνιστική.
Επείγεται αλλαγή επαγγελματικής νοοτροπίας των ανθρώπων (κάτι που πιστεύω οτι είναι στο σωστό δρόμο η Ελλάδα) , αλλάγη φορολογικού καθεστώτος άμεσα (σιγά σιγά και με πιέσεις απο EU θα γίνει .. ευελπιστώ) , επενδύσεις σε R&D (εδώ δυστηχώς η κατάσταση είναι απλά άθλια και μέλλον δεν βλέπω), αλλάγη εκπαιδευτικού συστήματος (δεν ξέρω αν θα γίνει, αλλά άν κάποιος το πάρει απόφαση δεν είναι ανέφικτο)Αυτά μου έρχονται τώρα στο μυαλό
Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
...
Ας μην συγκρινουμε λοιπον Σκανδιναβους με Μεσογειακους για παραδειγμα και δεν ξερω και γω τι αλλο.
Η ιδιομορφια καθε αγορας ειναι ξεχωριστη για καθε χωρα και** χρειαζεται αναλυτικη μελετη πριν γινει οποιαδηποτε προταση.**.
...Eν μέρη Δημήτρη αυτό που λές αναλυτική μελέτη είναι αυτό που κρατάει πίσω την Ελλάδα. Υπάρχει πολλή θεωρία και όχι άμεσα εφαρμόσιμη πράξη.
Προσωπικά πιστεύω στο να ξεκινούμε άμεσα να υλοποιούμε κάτι και να το βελτιώνουμε στη πορεία όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με προβλήματα πραγματικών συνθηκών.
Η θεωρητική **υπερ-**αναλυτική μελέτη , ποτέ δεν μπορεί να προβλέψει όλους τους συντελεστές βαρύτητας με τους οποίους θα έρθεις αντιμέτωπος.
Άν υπάρχει μία καλή ιδέα, απλα εφαρμόστε την. Μήν το σκέφτεσαι πολύ. Απλά κάντο( Δεν λέω να μήν γίνει μελέτη για οποιαδήποτε απόφαση απο ειδικούς..απλά ώς ένα σημείο )
Με ειλικρινή εκτίμηση,
ΔημήτρηςΤο ιδιο λεμε απλα το οριο του μετρου ,εννοειται για μενα και κακως δεν το εγραψα (παν μετρον αριστο).
Αλλωστε το ποσο αναλυση θα γινει πριν απο καποιο βημα εξαρταται και απο την ποσοτητα του ρισκου που περικλειει καθε βημα.
Εννοω οτι π.χ. για παραδειγμα αν η BMW αγορασε τη Rover και εχασε πολλα χρηματα και εφτασε στο σημειο να την πουλησει για 1 λιρα δεν θα παθει ΤΗΝ ΙΔΙΑ ζημια που θα παθαινε μια εταιρεια ελληνικων δεδομενων με πολυ μικροτερα κεφαλαια για επενδυσεις.Σε βρισκω πολυ σωστο παντως και πρεπει να προσθεσω οτι πρεπει να αποβληθει αυτη η ανασφαλεια του οτι και να κανουμε μπορει να παει στραβα και η οποια ανασφαλεια καλλιεργειται ακομα και τωρα στον ελληνικο λαο.
-
...Λάβε υπόψη και το χαμηλό κόστος ζωής στις ΗΠΑ σε σχέση με Ευρώπη...1,5 $ ο καφές και 15 $ γέφυρες + στάθμευση Αστόρια - Μανχάτταν!
3,5 $ ένα κοτόπουλο + 5 κιλά πατάτες!
Ναι, ξέρω τι εννοείς, αφού βρήκα ακόμα κι εγώ δουλειά για μια μέρα.Λοιπόν (για να μη φάμε ξύλο), αν και ο αγαπητός Γαβριήλ διαφωνεί εγώ επαναλαμβάνω ότι κατά τη γνώμη μου το πρόβλημά μας έχει τη ρίζα του στην ελλειπή εκπαίδευση και τις συνεπακόλουθες ελλειπείς γνώσεις μας. Πχ, ποιός μπορεί να μου απαντήσει πως και γιατί πήγαν τα τετράδια από τις 100 δρχ στο 1,5 € το ένα; Υποτίθεται ότι μας ευχαριστεί που κλείσαμε τους κλέφτες μικροβιβλιοπώλες και έχουμε τώρα πολυκαταστήματα, αυτά πιέζουν αφάνταστα τη βιομηχανία η οποία από την πλευρά της έκανε επενδύσεις που έριξαν κατά πολύ το κόστος παραγωγής. Οι μικροβιομήχανοι έκλεισαν κι έμειναν μόνο τα θηρία, που δουλεύουν 24 ώρες την ημέρα, με λιγότερους εργάτες απ' όσους είχαν πριν, που δούλευαν 8ωρο.
Γιατί, λοιπόν, έγιναν τα 30 λεπτά 150, μέσα σε τρία - τέσσερα χρόνια;
Γιατί εμείς το ανεχόμαστε και γιατί τρέχουμε να αγοράσουμε - ακριβοπληρώσουμε την κάθε σαβούρα που μας κουβαλάει το λιντλ απ' όλο τον κόσμο; Γιατί χάσαμε την αγάπη μας στην ποιότητα, υπέρ της αγάπης μας στη φθήνεια;
Μ' αυτά και μ' αυτά, κλείσαμε μόνοι μας όσες μικροεπιχειρήσεις είχαμε και τώρα κάνουμε εισαγωγή τσολιαδάκια και σημαίες από την Κίνα. Αγοράσατε σημαία, τελευταία; Σχεδόν μιας χρήσης... Έχει κανένας παλιός, κανένα τσολιαδάκι από αυτά που πουλιόντουσαν στους τουρίστες στην Πλάκα 20 χρόνια πριν; Αν ναι, συγκρίνετέ τα με τα σημερινά, αυτά που λένε 'μέιντ ιν Τσάινα'...Asimov me βρίσκεις σύμφωνο οτι είναι στον άνθρωπο. Παρ'ολα αυτα πιστεύω οτι ο ίδιος άνθρωπος άν εκτεθεί σε ένα περιβάλλον με ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και αποκομίσει ιδέες και εικονες που δεν θα τις βίωνε αλλού, θα γίνει πολύ πιο αποδοτικός. Εδώ είναι που παίζει ρόλο λοιπόν το που ζεί κάποιος.
+1
-
...Λάβε υπόψη και το χαμηλό κόστος ζωής στις ΗΠΑ σε σχέση με Ευρώπη...
1,5 $ ο καφές και 15 $ γέφυρες + στάθμευση Αστόρια - Μανχάτταν!
3,5 $ ένα κοτόπουλο + 5 κιλά πατάτες!
Ναι, ξέρω τι εννοείς, αφού βρήκα ακόμα κι εγώ δουλειά για μια μέρα.
...Το Manhattan δεν είναι τυπικο παράδειγμα. Είναι το ακριβότερο μέρος ίσως στις ΗΠΑ για να ζεί κάποιος
Το κόστος ζωής στις ΗΠΑ είναι πολύ χαμηλότερο απο την Ευρώπη.
Σου παραθέτω ένα τυχαίο link apo ένα γρήγορο google search
http://www.finfacts.com/costofliving.htm
Δυστηχώς με την αναλογία euro-$ πολλές ευρωπαικές πόλεις εκτινάχτηκαν στα ύψη ακρίβειας στis λίστες Φέτος το Oslo επικράτησε ώς η ακριβότερη πόλη στο κόσμο, τίτλου που εδώ και πολλά χρόνια είχε το Tokyo, Osaka.Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
...Λάβε υπόψη και το χαμηλό κόστος ζωής στις ΗΠΑ σε σχέση με Ευρώπη...
**1,5 $ ο καφές **και 15 $ γέφυρες + στάθμευση Αστόρια - Μανχάτταν!
**3,5 $ ένα κοτόπουλο + 5 κιλά πατάτες! **Ναι, ξέρω τι εννοείς, αφού βρήκα ακόμα κι εγώ δουλειά για μια μέρα.
...Το κόστος ζωής στις ΗΠΑ είναι πολύ χαμηλότερο απο την Ευρώπη....
Το γνωρίζω. Ένας από τους λόγους που θαυμάζω τους ΗΠΑμερικάνους είναι ότι είναι συνειδητοποιημένοι καταναλωτές.
Edit. Μόλις θυμήθηκα ότι για το κοτόπουλο και τις πατάτες είχα πληρώσει 2,6 και όχι 3,5 $.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;