-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Σορρυ αλλα αυτο ειναι δικαιολογια καπως? Εσεις, οι πολιτες Ελληνες, δεν ψηφισατε αυτους που διοικουν? Ή δεν υπαρχουν δημοκρατικες εκλογες στην Ελλαδα και εχω μπερδευτει?Αυτό δεν είπα κι εγώ;
-
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Απλα στην χωρα μας κυριως μεσω των ΜΜΕ εχει περαστει η ιδεα οτι οι Ελληνες ειναι τεμπεληδες και οτι οι Ελληνες ειναι αγραμματοι και αλλα τετοια ωραια.
Κανεις δεν ειπε οτι οι Ελληνες ειναι τεμπεληδες ή αγραμματοι. Ουτε αλλα 'τετοια ωραια'.
Αποτελεσμα: αρκετοι εδω στο φορουμ να το πιστευουν και να το αναπαραγαγουν σαν παπαγαλοι διχως να διαθετουν δικη τους κριση.
Δεν ειδα κανενα να το αναπαραγαγοι, αλλα ουτε και να το παραγει καν.
Πως ειναι δυνατον συμφωνα με μια προσφατη ερευνα οι ΕΛληνες να δουλευουν τις περισσοτερες ωρες της Ε.Ε. μαζι με τους Αγγλους και να θεωρουνται τεμπεληδες ?
- Που ειναι αυτη η ερευνα? Λινκ πλιζ και σορς πλιζ.
- Μην ξεχνας το ποσες ωρες δουλευεις δεν μεταφραζεται ως παραγωγικοτητα παντα. Η παραγωγικοτητα ειναι το κλειδι.
Πως ειναι δυνατον επειδη ενας ρεπορτερ ρωτησε εναν μαθητη τι γιορταζουμε στις 25 Μαρτιου και αυτος δεν ηξερε να βγαινει το συμπερασμα οτι οτι οι Ελληνες ειναι αγραμματοι ?
Για τον ιδιο λογο που βγαινει το συμπερασμα οτι οι ΗΠΑμερικανοι και αλλοι ειναι αγραμματοι διοτι δεν ξερουν που ειναι το Καταρ.
Συμφωνω μαζι σου ομως.
Πως ειναι δυνατον νεα παιδια να πιστευουν οτι τιποτα δεν παει καλα και οτι τιποτα δεν προκειται να παει καλα στο μελλον ?
Διοτι ειναι μερος του λαθους τροπου σκεψης του εθνους γενικα. Γιαυτο.
Με ενοχλει αφορητα το παραπανω και ειλικρινα θα κανω μεγαλη προσπαθεια να το αλλαξω σε οσο περισσοτερους μπορω.
Δεν ειναι δυνατον να μην πιστευουμε στον εαυτο μας πλεον.Το να πιστευεις στον εαυτο σου ειναι θετικο. Το να πιστευεις για τον εαυτο σου κατι που δεν ειναι αληθεια ειναι το λαθος. Στην δικη σου περιπτωση βλεπω οτι εχεις τον κλασσικο τροπο σκεψης καποιου που μολις εβγαλε το παν/μιο. Οπως και εγω. Νομιζα οτι τα ηξερα ολα και νομιζα οτι θα αλλαξω τον κοσμο τοτε.
Δεν ειναι δυνατον ο να προσφερεται στον Ελληνα μια διαστρεβλωμενη πραγματικοτητα η οποια να του κοβει τα φτερα και να τον βυθιζει στη μιζερια.
Δεν ειναι θεμα φτερων. Ειναι θεμα οριμης σκεψης και σωστου τροπου σκεψης.
ΕΛΕΟΣ!!! Προσπαθω με αποδειξεις να δωσω το τι εχει φταιξει και οτι δεν υπαρχει μια αορατη δυναμη που δεν μας επιτρεπει να προκοψουμε.
Αυτη η αορατη δυναμη ειναι το ιδιο το Εθνος. Μονο εσυ μπορεις να σταματησεις τον εαυτο σου απο το να πας εμπρος. Οι αλλοι απλως ανταγωνιζωνται κανονικα.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Προσωπικά δούλευα όλα τα καλοκαίρια μέχρι και την δευτέρα λυκείου από την πρώτη γυμνασίου και ξέρω φίλους μου που έκαναν κάτι αντίστοιχο. Επίσης πολλοί φοιτητές στα Γιάννενα δουλεύουνε..Good for you.
-
Επισης καποιοι μιλανε για κριση στην οικονομια των ΗΠΑ...η οποια εχει τον μεγαλυτερο αριθμο τεραστιων κολλωσων στον πλανητη. Αρα....
Το ότι έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κολοσσών εταιρειών στον πλανήτη, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να περνάει κρίση!...
That was my point exactly sir. Δεν καταλαβες αρα...
Τι δεν κατάλαβα; Οτι επειδή η Ελλάδα δεν πάει καλά, θα μπορούσε παρ'όλα αυτά να έχει πολυεθνικές εταιρείες;;;
-
ase min xinete pliges
-
Μακαρι να δουμε αποτελεσματα ολοι μας γρηγορα. Μεχρι τωρα ομως, μονο λογια ακουω προσωπικα.
Και μην ξεχνάς κάτι! Οτι η Ελλάδα αυτό που παράγει είναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ! (και βέβαια δεν εννοώ την Κακομοίρα!)
Πολιτισμος? Πως ακριβως? Μιλας για την σημερινη Ελλαδα?
Που ειναι ο πολιτισμος και που πωλητε και που ειναι τα χρηματα που εισπρατει με τα τσουβαλια? Διαφωτησε με please sir.Αν και ο πολιτισμός δεν πωλείται - θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η Ελλάς θα έπρεπε να 'πουλάει' τον πολιτισμό της και την ιστορία της και να ζει μόνο από αυτό !
Φυσικά μιλάω ΚΑΙ για την σημερινή Ελλάδα. Το τι παράγει ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ μην περιμένεις να το δεις στην τηλεόραση, να το διαβάσεις στην εφημερίδα, ή να το ακούσεις στο ραδιόφωνο...
Το σίγουρο είναι ότι παράγει! Μπορείς να έρθεις κάθε Τετάρτη στην χορωδία της πόλης μου να δεις ένα *μικρό δείγμα *από αυτό που σου λεω ! -
Οριστε? Γιατι οι ΗΠΑ ειναι γεματο ΗΠΑμερικανων ετσι? Οχι διαφορων φυλων δηλαδη? Πρεπει να καταλαβεις την γεωπολιτικη κατασταση των ΗΠΑ καλυτερα μαλλον.Τελος τι σχεση εχει αυτο με οτιδηποτε ακριβως?
Διαφόρων φυλών που ΕΝΩΘΗΚΑΝ υπό την σκιά μιας νέας πατρίδας, ενός νέου έθνους με νέες αξίες και φυσικά κυνηγώντας το Αμερικαν ντρημ ! Και οι περισσότεροι ξέχασαν ότι ήταν Αγγλοι, Ισπανοί, Γάλλοι κτλ κτλ
(δεν τα λέω εγώ, η ιστορία!...)Εχει σχέση με αυτά που ανέφερες ΕΣΥ περί Ευρώπης...
Δεν χρειαζεται ο Γαλλος να γινει Αγγλος. Χρειαζεται ομως οι περισσοτεροι να εχουν a common belief for something. Such a thing is absent in Europe.
Ιντηντ, ιτ ις !
[/quote] -
Και εδω ειναι παλι το ιδιο προβλημα. Φυσικα και εχεις αδικο με το παραπανω φιλε. Διοτι νομιζεις οτι ειναι καλυτερα να πας το Χαρβαρντ για να μαθεις οργανωση παρα να παρεις μερος στην διοργανωση μιας Ολυμπιαδας. Η Δασκαλακη και εγω ειμαστε σωστοι, εσυ εισαι λαθος. Και το προβλημα ειναι οτι εσυ εισαι μερος της πλειοψηφιας στην Ελλαδα.
Ξανα, σταματηστε να νομιζετε οτι τα σχολεια ειναι uber alles! Να το πως σε τριτη γλωσσα μπας και κανει ηχω!
Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι καλύτερο. Φθηνώτερο είπα ότι θα ήταν !
Συμφωνώ μαζί σου όσον αφορά την *εργασιακή *εμπειρία που είναι πρωταρχικής σημασίας, πέραν των γνώσεων που παίρνεις από σχολείο/πανεπιστήμιο, και δεν το χρησιμοποιώ ως μοναδικό 'εργαλείο' βελτίωσης. Φυσικά και πρώτα πρέπει να αλλάξουν τα μυαλά!
Κι εγώ σπουδάσει σε αμερικάνικο κολλέγιο, αλλά ποτέ δεν είπα ότι τώρα είμαι έτοιμος και βγαίνω έξω να........! -
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Και εδω ειναι παλι το ιδιο προβλημα. Φυσικα και εχεις αδικο με το παραπανω φιλε. Διοτι νομιζεις οτι ειναι καλυτερα να πας το Χαρβαρντ για να μαθεις οργανωση παρα να παρεις μερος στην διοργανωση μιας Ολυμπιαδας. Η Δασκαλακη και εγω ειμαστε σωστοι, εσυ εισαι λαθος. Και το προβλημα ειναι οτι εσυ εισαι μερος της πλειοψηφιας στην Ελλαδα.
Ξανα, σταματηστε να νομιζετε οτι τα σχολεια ειναι uber alles! Να το πως σε τριτη γλωσσα μπας και κανει ηχω!
Συμφωνώ μαζί σου όσον αφορά την *εργασιακή *εμπειρία που είναι πρωταρχικής σημασίας, πέραν των γνώσεων που παίρνεις από σχολείο/πανεπιστήμιο, και δεν το χρησιμοποιώ ως μοναδικό 'εργαλείο' βελτίωσης. Φυσικά και πρώτα πρέπει να αλλάξουν τα μυαλά!
Κι εγώ σπουδάσει σε αμερικάνικο κολλέγιο, αλλά ποτέ δεν είπα ότι τώρα είμαι έτοιμος και βγαίνω έξω να........!Ακριβως γιαυτο πολλοι αρχιζουν την δουλεια και μετα σκεφτονται τα μεταπτυχιακα. Τουλαχιστον εγω ετσι το εκανα. Δεν ειναι 100% αλλα το βλεπω συχνα.
Συμφωνω, αυτο ειναι το μυστικο, αν βγαινει κανεις εξω και επειδη πηγε στο Harvard οτι και καλα ειναι ο καλυτερος. Πιστεψε με το ρασσο δεν κανει τον Παπα. Καλυτερα να εχει κανεις ενα διπλωμα απο ενα λιγωτερο γνωστο σχολειο και να ξεσκιζεται και καθε μερα να αποδυκνειεις οτι αξιζει. Πιστεψτε με δεν θα τον φαει κανενας το αντιθετο μαλιστα θα τον προσεξουν. Το πως δουλευει το ποσο προσπαθει, το ποσο ειναι team player ειναι το μυστικο. Αμα μπει κανεις μεσα με υφος και καλα εγω πηγα στην Αγγλια και στην Αμερικη κτλ και ολοι βαρατε προσοχες δεν θα παει πουθενα. Πρεπει σε καθε δουλεια να χτισει κανεις το reputation απο το μηδεν. Κανενας δεν σου χρωσταει τιποτα. Αν περιμενει κανεις να την βγαλει με κακτημενα και δικαιωματα απο εκει αρχιζει το προβλημα.
Νικος
-
Κι εγώ σπουδάσει σε αμερικάνικο κολλέγιο, αλλά ποτέ δεν είπα ότι τώρα είμαι έτοιμος και βγαίνω έξω να........!Παιδακια δεν ξερω τι πιστευετε αλλα ΝΑΙ ειναι καλυτερα να πας στο Χαρβαρντ απο το να κανεις οτιδηποτε αλλο.
Στο Χαρβαρντ βλεπεις το μελλον του κοσμου και δεν ειναι καθολου τυχαιο οτι ειναι στην Αμερικη...
Για να παει καποιος στις καλες πολιτικες η οικονομικες σχολες του Χαρβαρντ εφοσον δεν ειναι καποια εξαιρετικη περιπτωση ιδιοφυιας θα πρεπει να κανει καποια δωρεα καποιων εκατομμυριων η να ειναι καποιο σημαντικο πολιτικο η επειχειρηματικο προσωπο.
Αυτα μου τα εχει πει ερευνητης Ογκολογος του Χαρβαρντ που τυγχανει να ειναι Ελληνας ξαδερφος της μητερας μου. -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Κι εγώ σπουδάσει σε αμερικάνικο κολλέγιο, αλλά ποτέ δεν είπα ότι τώρα είμαι έτοιμος και βγαίνω έξω να........!Ακριβως γιαυτο πολλοι αρχιζουν την δουλεια και μετα σκεφτονται τα μεταπτυχιακα. Τουλαχιστον εγω ετσι το εκανα. Δεν ειναι 100% αλλα το βλεπω συχνα.
Συμφωνω, αυτο ειναι το μυστικο, αν βγαινει κανεις εξω και επειδη πηγε στο Harvard οτι και καλα ειναι ο καλυτερος. Πιστεψε με το ρασσο δεν κανει τον Παπα. Καλυτερα να εχει κανεις ενα διπλωμα απο ενα λιγωτερο γνωστο σχολειο και να ξεσκιζεται και καθε μερα να αποδυκνειεις οτι αξιζει. Πιστεψτε με δεν θα τον φαει κανενας το αντιθετο μαλιστα θα τον προσεξουν. Το πως δουλευει το ποσο προσπαθει, το ποσο ειναι team player ειναι το μυστικο. Αμα μπει κανεις μεσα με υφος και καλα εγω πηγα στην Αγγλια και στην Αμερικη κτλ και ολοι βαρατε προσοχες δεν θα παει πουθενα. Πρεπει σε καθε δουλεια να χτισει κανεις το reputation απο το μηδεν. Κανενας δεν σου χρωσταει τιποτα. Αν περιμενει κανεις να την βγαλει με κακτημενα και δικαιωματα απο εκει αρχιζει το προβλημα.
Νικος
Δηλαδη ειναι τυχαιο το οτι οι κολοσσοι των αμερικανικων εταιρειων παρακολουθουν τους αποφοιτους των 10 καλυτερων πανεπιστημιων του κοσμου και τους βουτανε κατ ευθειαν και τους πληρωνουν και πολυ καλα ?
Περιπου (29.000 pounds)50.000 ευρω πρωτος μισθος για αποφοιτο του καλυτερου αγγλικου πανεπιστημιου.(βαριεμαι να βαζω links). Δεν ειναι καλα ?Σχετικα με τα υπολοιπα εχεις απολυτο δικιο συμφωνω απολυτα.
Παντως τα πραγματα αλλαξαν τα τελευταια χρονια και χρειαζεται περισσοτερο προυπηρεσια.. Εκανες πολυ σωστα που δουλεψες και μετα εκανες το μαστερ.(και σιγουρα το βρηκες πιο ευκολο).
-
Hey Kouk, τουλαχιστον πρεπει να παραδεχθεις οτι απανταω ειρωνικα σε ειρωνια ή εξυπναδες. You've got to give me at least that sir, no?
Οχι. Πλέον το κάνεις συνέχεια.
Ισως οι πολλές ειρωνείες που άκουγες στην αρχή να σε έχουν κάνει ετσι. Αλλά πλέον δεν απαντάς.
Το χειρότερο είναι οτι έχεις βάλει σε ένα τσουβάλι όλους όσους συμμετέχουν σε συζητήσεις. Και απαντάς ειρωνικά σε όλους. Οταν απαντάς γιατι συνήθως απαντάς με νέα ερώτηση, που είναι ακόμα πιο εκνευριστικό!Τελος, δεξιος δεν ειμαι, τουλαχιστον με την ΗΠΑμερικανικη εννοια (και μπορω να το αποδειξω). Ανεξαρτητος ειμαι και κεντροος.
Δεν είναι θέμα δεξιού/αριστερού αλλά αντίληψης.
Είσαι 'συντηρητικός'. Και το χειρότερο ειναι ότι είσαι και πολύ απόλυτος στην καταδίκη οτιδήποτε δεν συμφωνεί με αυτά που εσυ νομίζεις ότι είναι σωστά!Τελος, βαλε με στο σταυρο που εχω αποψη διαφορετικη απο την δικη σου για το τι σημενει τρομοκρατης, τι κακο εχει ο φιλελευθερισμος και γιατι, κτλ, κτλ.
Εχω πει επανειλημμένα ότι ο καθένας δικαιούται να έχει και να εκφραζει την άποψή του. Απλά εσυ θεωρείς όλες τις άλλες απόψεις λάθος.
Οταν δεν έχεις απάντηση, πας σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια ή αναζήτηση τεχνικών και οικονομικών στοιχείων τέτοια που δεν έχει νόημα.
Γιατι να πρέπει να σου βρει κάποιος δηλαδή τους ισολογισμούς μιας εταιρείας και να αναλύσει τους λογαριασμούς της για να πει ότι είναι μεγάλη?Τα γελακια τα εχετε για να τα χρισημοποιουν οι χρηστες ετσι?
Φυσικά. Αλλά όπως λέμε οι Ελληνες 'παν μέτρον άριστον'. Η κατάχρηση είναι κακό πράγμα και αλλάζει το νόημα!
-
Κι εγώ σπουδάσει σε αμερικάνικο κολλέγιο, αλλά ποτέ δεν είπα ότι τώρα είμαι έτοιμος και βγαίνω έξω να........!Παιδακια δεν ξερω τι πιστευετε αλλα ΝΑΙ ειναι καλυτερα να πας στο Χαρβαρντ απο το να κανεις οτιδηποτε αλλο.
Στο Χαρβαρντ βλεπεις το μελλον του κοσμου και δεν ειναι καθολου τυχαιο οτι ειναι στην Αμερικη...
Για να παει καποιος στις καλες πολιτικες η οικονομικες σχολες του Χαρβαρντ εφοσον δεν ειναι καποια εξαιρετικη περιπτωση ιδιοφυιας θα πρεπει να κανει καποια δωρεα καποιων εκατομμυριων η να ειναι καποιο σημαντικο πολιτικο η επειχειρηματικο προσωπο.
Αυτα μου τα εχει πει ερευνητης Ογκολογος του Χαρβαρντ που τυγχανει να ειναι Ελληνας ξαδερφος της μητερας μου.Δημήτρη επέτρεψε μου να συμωνήσω με αυτό που είπε ο Νίκος και ο Γαβριήλ. Είναι καλό να είσαι απόφοιτος απο ένα μεγάλο πανεπιστήμιο γιατι θα σε προσέξουν πιο εύκολα, αλλά ώς εκεί. Πρέπει να αποδείξεις τι αξίζεις.
Και δεν χρειάζεται να κάνεις δωρεά απαραίτητα για να μπείς στο Harvard. (δεν λέω οτι αν δεν κάνεις δεν θα σε έχουν σε γραμμή προτεραιότητας) Μάλλον έχεις παρεξηγήσει αρκετές έννοιες. Kαι αυτό στο λέω έχοντας περάσει απο μεγάλα πανεπιστήμια εδώ στις ΗΠΑ.Γράφεις σε αυτό το post σου οτι η πληροφορία που μεταφέρεις είναι απο ένα γνωστό σου που στο είπε, έγραψες κάποιες σελίδες πριν οτι για το Panama γνωρίζεις επειδή είδες κάτι στη TV.
Η πραγματικότητα διαφέρει κάποιες φορές.Κάποιες σελίδες πριν έγραψες να αφήσουμε το τι γίνεται σε χώρες όπως Panama, Hong Kong, etc. Πες μου ποιία χώρα θέλεις να συγκρίνουμε με την Ελλάδα. Όποτε γίνεται αναφορά για μία χώρα που πέρασε απο παρόμοιες συνθήκες (ειδικά νομικό πλαίσιο) δεν είναι κατα τη ταπινή μου γνώμη σωστό αντί να λές , ναι έτσι είναι, να ψάχνεις λόγους να δικαιολογήσεις την πρόοδο αυτών και τη θέση της Ελλάδος σήμερα.
Σε διαβεβαιώνω οταν ανέφερα προσωπικά τον Panama , hK , Switzerland , τα ανέφερα σαν παραδείγματα που ΈΧΟΥΝ στοιχεία να παρθούν απο την Ελλάδα.
Συμφωνώ με αυτό που είπε ο Γαβριήλ οτι πρέπει να βλέπουμε τι κάνει ο Νο1 , αλλά θα προσθέσω οτι υπάρχει και το γεγονός που πολλές φορές το νομικό πλαίσιο μιας χώρας δεν μας το επιτρέπει άμεσα (ειδικα σε θεματα φορολογίας). Εκεί η χώρα πρέπει να είναι ευέλικτη και να προσαρμόζεται εύκολα παίρνοντας στοιχεία απο χώρες με παρόμοιες συνθήκες. Οι ΗΠΑ κατα την άποψή μου δείχνουν το πώς πρέπει να βαδίζει μια χώρα. Ο Γαβριήλ είπε οτι οι εταιρίες στην Ελλάδα λειτουργούν με τα Αμερικάνικα πρότυπα εταιριών εδώ το 60. Εγώ θα το κάνω το 70.. Οι τράπεζες όμως που πραγματικά λειτουργούν με τη λογική Αμερικάνικων τραπεζών του 60 , τι γίνεται; Πόσο καθορίζουν αυτές το μέλλον της οικονομίας;
Με ειλικρινή εκτίμηση,
Δημήτρης -
Μακαρι να δουμε αποτελεσματα ολοι μας γρηγορα. Μεχρι τωρα ομως, μονο λογια ακουω προσωπικα.
Και μην ξεχνάς κάτι! Οτι η Ελλάδα αυτό που παράγει είναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ! (και βέβαια δεν εννοώ την Κακομοίρα!)
Πολιτισμος? Πως ακριβως? Μιλας για την σημερινη Ελλαδα?
Που ειναι ο πολιτισμος και που πωλητε και που ειναι τα χρηματα που εισπρατει με τα τσουβαλια? Διαφωτησε με please sir.Αν και ο πολιτισμός δεν πωλείται - θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η Ελλάς θα έπρεπε να 'πουλάει' τον πολιτισμό της και την ιστορία της και να ζει μόνο από αυτό !
Φυσικά μιλάω ΚΑΙ για την σημερινή Ελλάδα. Το τι παράγει ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ μην περιμένεις να το δεις στην τηλεόραση, να το διαβάσεις στην εφημερίδα, ή να το ακούσεις στο ραδιόφωνο...
Το σίγουρο είναι ότι παράγει! Μπορείς να έρθεις κάθε Τετάρτη στην χορωδία της πόλης μου να δεις ένα *μικρό δείγμα *από αυτό που σου λεω !Αγαπητέ μου Sergeant,
προσωπικά δεν έχω ζήσει Ελλάδα και θα με ενδιέφερε με κάθε ειλικρίνια άν μπορείς να με ενημερώσεις για πολιτιστικές εκδηλώσεις που δείχνουν το πολιτισμό της σύγχρονης Ελλάδος.
Γνωρίζω και έχω δειδαχτεί αρκετά για την ιστορία , αλλά η προσωπική μου εμπειρια έδειξε οτι η σημερινή Ελλάδα 'δυστηχως' δεν έχει πολλά να δειξει.
Χωρίς κανένα ίχνος να αμφισβητήσω αυτό που λες (ούτος η άλλος δεν έχω ζήσει κάν εκει για να κρίνω) , άν μπορούσες να μου δώσεις κάποια Links ή να μου προτίνεις κάποια μουσικά cd's , Movies , οpera, μουσεία καινούργια, galleries me τέχνη,κάποιο μοντέρνο καλλιτεχνικό υλικό, ίσως κάποιους ιδιαίτερους καινούργιους Έλληνες ζωγράφους (στα hobbies μου είναι η συλλογή έργχων τέχνης) θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.Με ειλικρινή εκτίμηση,
Δημήτρης -
Προσωπικά δούλευα όλα τα καλοκαίρια μέχρι και την δευτέρα λυκείου από την πρώτη γυμνασίου και ξέρω φίλους μου που έκαναν κάτι αντίστοιχο. Επίσης πολλοί φοιτητές στα Γιάννενα δουλεύουνε..
Good for you.
Μακάρι Κid να ήταν όλοι έτσι!. Αυτό θα άλλαζε πολλά πιστεύω στην Ελλάδα. Δεν έχω κανένα λόγο να σε αμφησβητήσω για τους γνωστούς σου και σε τιμάει να κάνεις παρέα με τέτοια άτομα.
Η εμπειρία μου δυστήχως πάντως δείχνει οτι γίνεται το αντίθετο. Εδώ κρίνω και απο συγγενείς μου στην Ελλάδα που λυπάμαι που θα το πώ , αλλα έχουν κακομαθημένη νοοτροπία. Ο γοννιός να αγοράσει το αυτοκίνητο στο 18 ετών παιδί του , να κάνει graduate στα 25+ του, να ζεί σπίτι μέχρι τα 30 (παρακάτω δεν ξέρω τι θα κάνει )..
Και ίσως να είναι μεμονομένη περίπτωση. Αλλά μιλώντας με πολλούς Έλληνες που ξέρω αυτό που μου έχει αποτυπωθεί στο μυαλό, είναι οτι αυτός είναι κανόνας.Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Δεν χρειαζεται ο Γαλλος να γινει Αγγλος. Χρειαζεται ομως οι περισσοτεροι να εχουν a common belief for something. Such a thing is absent in Europe.
Πληροφοριακα το λεω για να μαθαινουν οσοι δεν το γνωριζουν. Ευρωπαιοι κατα κορον πλουσιοι δεν ειναι οι προγονονοι των σημερινων αμερικανων ? ....
Το παιδί μιας πλούσιας οικογένεις στην Ευρώπη είναι πιθανό να είναι πλούσιο επίσης. Δεν είναι κανόνας όμως αυτό.
Πάντως αυτό είναι που διαχωρίζει ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ την Ευρώπη με τις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη γεννημένος παιδί πλούσιας οικογένειας θα έχει πάντα τη στάμπα του ποιος είσαι. Θα είσαι δακτυλοδεικτούμενος. Αρέσουν οι τίτλοι στην Ευρώπη γενικα. Υπάρχει η αριστοκρατία , βασιλεία σε κάποια μέρη, τίτλοι οπως Sir στη UK. etc.. Εν αντιθέση στις ΗΠΑ είσαι αυτός που αξίζεις να είσαι στατιστικά. Άν είσαι ο γίος μίας μέσης οικογένειας, άν αξίζεις θα δημιουργήσεις. Αυτό ακριβώς είναι που κάνει το αμερικάνικο σύστημα , ένα σύστημα ευκαιριών για όλους.Φιλικά,
Δημήτρης -
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Πληροφοριακα το λεω για να μαθαινουν οσοι δεν το γνωριζουν. Ευρωπαιοι κατα κορον πλουσιοι δεν ειναι οι προγονονοι των σημερινων αμερικανων ? ....
Το παιδί μιας πλούσιας οικογένεις στην Ευρώπη είναι πιθανό να είναι πλούσιο επίσης. Δεν είναι κανόνας όμως αυτό.
Πάντως αυτό είναι που διαχωρίζει ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ την Ευρώπη με τις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη γεννημένος παιδί πλούσιας οικογένειας θα έχει πάντα τη στάμπα του ποιος είσαι. Θα είσαι δακτυλοδεικτούμενος. Αρέσουν οι τίτλοι στην Ευρώπη γενικα. Υπάρχει η αριστοκρατία , βασιλεία σε κάποια μέρη, τίτλοι οπως Sir στη UK. etc.. Εν αντιθέση στις ΗΠΑ είσαι αυτός που αξίζεις να είσαι στατιστικά. Άν είσαι ο γίος μίας μέσης οικογένειας, άν αξίζεις θα δημιουργήσεις. Αυτό ακριβώς είναι που κάνει το αμερικάνικο σύστημα , ένα σύστημα ευκαιριών για όλους.Φιλικά,
ΔημήτρηςΚόψε κάτι...
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
ΔημήτρηςΚόψε κάτι...
Πρόσθεσε εσύ κάτι στο διάλογο για να κόψω εγώ.
Δηλαδή τώρα τι είπες με την πρόταση σου αυτή ;
Δεν νομίζεις οτι με τέτοια αγένεια δεν γίνεται διάλογος;
Δεν κάνεις το κόπο να σχολιάσεις τα υπόλοιπα που έγραψα; Γιατι το κείμενό μου δεν ήταν μία πρόταση την οποία μπορείς να την αλλοιώσεις όπως σε βολεύει. Θέλω να πιστεύω οτι είναι κατανοητό το τι εννοώ.
Ανέκαθεν οι ΗΠΑ ήταν χώρα περισσότερων ευκαιριών απο οποιαδήποτε άλλη χώρα στο κόσμο. Άν το αρνείσαι θα ήθελα με χαρά να ακούσω τη θέση σου.Δημήτρης
-
Ανέκαθεν οι ΗΠΑ ήταν χώρα περισσότερων ευκαιριών απο οποιαδήποτε άλλη χώρα στο κόσμο.Ισως τις πρωτες μερες του αποικισμού. Εν ετει 2006 και με 40-50 εκατομμυρια αποκλεισμενους (χωρίς καν διακαίωμα ψηφου) κι ενα κοινωνικο κρατος αν οχι ανύπαρκτο, τουλαχιστον μονιμως συρρικνούμενο, η λέξη 'ευκαιρία' μονο με τη λέξη 'επιβίωση' κολλάει...
-
ΔημήτρηςΚόψε κάτι...
Πρόσθεσε εσύ κάτι στο διάλογο για να κόψω εγώ.
Δηλαδή τώρα τι είπες με την πρόταση σου αυτή ;
Δεν νομίζεις οτι με τέτοια αγένεια δεν γίνεται διάλογος;
Δεν κάνεις το κόπο να σχολιάσεις τα υπόλοιπα που έγραψα; Γιατι το κείμενό μου δεν ήταν μία πρόταση την οποία μπορείς να την αλλοιώσεις όπως σε βολεύει. Θέλω να πιστεύω οτι είναι κατανοητό το τι εννοώ.
Ανέκαθεν οι ΗΠΑ ήταν χώρα περισσότερων ευκαιριών απο οποιαδήποτε άλλη χώρα στο κόσμο. Άν το αρνείσαι θα ήθελα με χαρά να ακούσω τη θέση σου.Δημήτρης
Oi ΗΠΑ ηταν η χωρα των μεγαλυτερων ευκαιριων, ειναι η χωρα των μεγαλυτερων ευκαιριων και θα ειναι η χωρα των μεγαλυτερων ευκαιριων.
Αλλα πρεπει να καταλαβουν ολοι οτι οι μεγαλη ευκαιρια δεν ειναι τζαμπα. Κανενας δεν γινεται πλουσιος στις ΗΠΑ χωρις να δουλεψει σκληρα. Αν καποιος πιστευει οτι η μεγαλη ευκαιρια ειναι να πετυχεις ενω αραζεις στο καφενειο τοτε ναι οι ΗΠΑ δεν ειναι αυτο που νομιζουν. Αλλα αμα καποιος ειναι ετοιμος να αποδειξει καθε μερα το τι αξιζει τοτε ισχυει οτι οι ΗΠΑ ειναι η χωρα της ευκαιριας.Νικος
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;