-
Επειδη καποτε ο Θεος κατα τα χριστιανικα βιβλια μπερδεψε τις γλωσσες των ανθρωπων διοτι αυτοι ηθελαν να χτισουν εναν πυργο μεχρι τον ουρανο(βαβελ) και απο τοτε οι ανθρωποι αρχισαν να αναπτυσσουν τη δικη τους κουλτουρα, βρισκω τελειως λαθος να συγκρινουμε χωρες μεταξυ τους χωρις να λεμε τι ακριβως εχουν κοινο.
Ο πολιτισμος, τα ηθη και εθιμα, η θρησκεια και πολλα ακομη ειναι καποιοι βασικοι παραγοντες που διαφοροποιουν καθε χωρα.Ας μην συγκρινουμε λοιπον Σκανδιναβους με Μεσογειακους για παραδειγμα και δεν ξερω και γω τι αλλο.
Η ιδιομορφια καθε αγορας ειναι ξεχωριστη για καθε χωρα και χρειαζεται αναλυτικη μελετη πριν γινει οποιαδηποτε προταση..dimitrios2004 επειδη δεν εχω καταλαβει τι εννοεις οταν λες οτι η Ελλαδα μπορει να παρει στοιχεια απο Ελβετια,Χονγκ Κονγκ και Παναμα ετσι ωστε να βελτιωσει την οικονομια της, μηπως σου ειναι ευκολο να μου το εξηγησεις ? Ισως μου διαφευγουν καποια πραγματα.
-
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Γαβρηιλ αστο αγορι μου μην το παλευεις αλλο...
Παμε 4-4-2 τωρα.η Ισπανια ? Αστο παμε 3-5-1
αληθεια ποσο αμερικανικη ειναι η εταιρεια τηλεπικοινωνιων που τοσο καλα γνωριζεις ?Εγω παντως δεν ειμαι αντιαμερικανος,το αντιθετο μαλιστα.
Ειναι οφθαλμοφανες οτι εσυ το παλευεις Τα επιχειρηματα για μενα ειναι effortless διοτι ειμαι πιο κοντα στην πραγματικοτητα απο εσενα (σχολειο vs real corporate world for 12 years).
Οσο για την Ισπανια, δεν εχω ιδεα γιατι δεν σ'αρεσει το παραδειγμα. Διοτι δεν ειναι βολικο για τα επιχειρηματα σου? (or lack thereof that is)
Γιατι το κουραζεις το θεμα ρε αγορι μου ? Και να στο γραψω εσυ θα το παρακαμψεις οπως ολα τα αλλα. Λοιπον ακου να μαθαινεις:
οι Ισπανοι ηταν μια απο τις colonial υπερδυναμεις της αναγεννησης. Εκαναν αποικιες παντου.Τα Ισπανικα μιλουνται σε τεραστιο μερος του κοσμου. Η Ισπανια αγορι μου ηταν πλουσια χρονια τωρα,ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ. Φροντισε να συμμαχησει με Χιτλερ και να μην καταστραφει.
Οταν ο Κολομβος ζητουσε χρηματα απο την Ισπανιδα βασιλισσα για να ταξιδεψει, στην πατριδα σου ζουσαν σε καλυβες. Εν μερη στον πλουτο της Ισπανιας οφειλετε πολλα για την αναπτυξη εκει στην Αμερικη.Σιγουρα εχεις μεγαλυτερη εργασιακη εμειρια απο εμενα. Αλλα ολοι εχουν βγαλει τα συμπερασματα τους απο αλλα πραγματα και οχι απο το ποσα χρονια δουλευεις.
If that's what you think the truth is about Spain, then you need to do some more research. That's all I'll say.
-
Γαβρηιλ θα σε βαλω να κουβεντιαζεις με την κορη μου που ειναι 11 μηνων.
Ευχαριστω για το κομπλιμαν
Στο πανεπιστημιο δεν σε εμαθαν να επιχειρηματολογεις ?
Ευχαριστω για το 2ο κομπλιμαν
Τελος παντων εχεις δωσει τις εξετασεις σου σε οτι ερωτηση εχω κανει και σε τελικη αναλυση φαινεται ξεκαθαρα απο ολες σου τις δημοσιευσεις οτι δεν εχεις ΑΠΟΨΗ απλα χρησιμοποιεις μερικες εκφρασεις σαν παπαγαλος(λαθος τροπος σκεψης) κ.λ.π. Χωρις να τις εξηγεις επ ουδενι.
Και αυτο ειναι το προβλημα. Οτι δεν βλεπεις ουσια στις απαντησεις. Αλλωστε προειδοποιησα ολους οτι ειναι δυσκολο για καποιον να καταλαβει τι σημενει 'ο τροπος σκεψης φτεει' ειδικα οταν ειναι πολυξερος και περηφανος σαν εσενα.
Σορρυ που σου ακουγομαι ως παπαγαλος
Ειναι κριμα που και αλλοι Ελληνες δεν εχουν αποψη επι του θεματος και μιλαμε 5-5 =10 ατομα σε αυτο το τοπικ.(να σου εξηγησω και αυτο)
Αντε παλι με το σκορ Ελλαδα εν. ΗΠΑ.
Εχω αποφασισει να μην ασχοληθω προσωπικα μαζι σου αλλο παρα μονο να απανταω στις προκλησεις σου οχι για να μπω στο ματι σου αλλα για να αποκαθιστω την αληθεια διοτι φιλε κανεις προπαγανδα εδω μεσα και δε λεει.
Alrighty then.
Προσεξε μην χασεις κανα επισοδει μονο
-
Δεν χρειαζεται ο Γαλλος να γινει Αγγλος. Χρειαζεται ομως οι περισσοτεροι να εχουν a common belief for something. Such a thing is absent in Europe.
Πληροφοριακα το λεω για να μαθαινουν οσοι δεν το γνωριζουν. Ευρωπαιοι κατα κορον πλουσιοι δεν ειναι οι προγονονοι των σημερινων αμερικανων ?
Παιδια οι πλουσιοι Ευρωπαιοι μεγαλουργησαν στην Αμερικη και την εκαναν οτι ειναι σημερα. Αγγλοι κυριως, μετα Ισπανοι,Πορτογαλλοι κ.λ.π κ.λ.π.
Γιατι μιλουν Αγγλικα και Ισπανικα στην αμερικανικη ηπειρο ? Λογοι πολιτισμου οδηγησαν να χρειαστει νεα πατριδα για την τεραστια οικονομικη καταστασηΚαταλαβαινει κανενας εμεις γιατι μειναμε τοσο πισω ?
Πλουσιοι?
Again, you really need to read some history about the USA. Soccially and financially. It will take about 5 years, but you will learn something in the end.
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
- Ποια δεδομενα ειναι αυτα ακριβως?
- Ποιες ειναι οι αξιολογες εταιριες και τι σημενει αξιολογες για σενα?
- Δεν αρνουμε τιποτε. Δειξε μου μια Ελληνικη ναυτιλιακη εταιρια που ειναι απο τις 3 τοπ μεγαλυτερες στον κοσμο. Εγω νουμερα εφερα ηδη για αυτο πιο πριν, εσυ εχεις νουμερα?
1.Τα οικονομικά (δημογραφικά, ιστορικά) δεδομένα (μεγέθη) της χώρας. Τι θες τώρα; - να σου απαριθμήσω ένα - ένα; ΝΟμίζω ότι γίνομαι κατανοητός...
2. Είναι καμμιά δεκαριά ας πούμε που είναι (και) στο χρηματιστήριο ή και άλλες που δεν είναι. Βέβαια , δεν είναι σαν την Μαικροσοφτ....
3. Τι θες να σου φέρω δηλ.; Μόνο αν μέσα στις 3 μεγαλύτερες στον κόσμο είναι άξια λόγου; Πλληηηζζζ!- Οταν λεω 'σοβαρη σε παγκοσμιο επιπεδο' τι μπορει να εννοω δηλαδη?
Τοτε ας παρουμε και την εταιρια μου που διμηουργησα στο γκαραζ μου χτες με ενα υπαλληλο ως σοβαρη.
-
- Ποια δεδομενα ειναι αυτα ακριβως?
- Ποιες ειναι οι αξιολογες εταιριες και τι σημενει αξιολογες για σενα?
- Δεν αρνουμε τιποτε. Δειξε μου μια Ελληνικη ναυτιλιακη εταιρια που ειναι απο τις 3 τοπ μεγαλυτερες στον κοσμο. Εγω νουμερα εφερα ηδη για αυτο πιο πριν, εσυ εχεις νουμερα?
1.Τα οικονομικά (δημογραφικά, ιστορικά) δεδομένα (μεγέθη) της χώρας. Τι θες τώρα; - να σου απαριθμήσω ένα - ένα; ΝΟμίζω ότι γίνομαι κατανοητός...
2. Είναι καμμιά δεκαριά ας πούμε που είναι (και) στο χρηματιστήριο ή και άλλες που δεν είναι. Βέβαια , δεν είναι σαν την Μαικροσοφτ....
3. Τι θες να σου φέρω δηλ.; Μόνο αν μέσα στις 3 μεγαλύτερες στον κόσμο είναι άξια λόγου; Πλληηηζζζ!By the way, εχεις ιδεα ποσο μεγαλυερη ειναι η Microsοft απο την μεγαλυτερη Ελληνικη εταιρια στο ΧΑΑ?
People, get your numbers straight before assuming... It's good to know who is who on this planet.
-
Επισης καποιοι μιλανε για κριση στην οικονομια των ΗΠΑ...η οποια εχει τον μεγαλυτερο αριθμο τεραστιων κολλωσων στον πλανητη. Αρα....
Το ότι έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κολοσσών εταιρειών στον πλανήτη, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να περνάει κρίση!...
That was my point exactly sir. Δεν καταλαβες αρα...
Τι δεν κατάλαβα; Οτι επειδή η Ελλάδα δεν πάει καλά, θα μπορούσε παρ'όλα αυτά να έχει πολυεθνικές εταιρείες;;;
OK sergeant να στο πω πιο απλα τοτε.
Αυτο που δεν καταλαβες ειναι οτι, οταν ενα κρατος εχει μεγαλους κολλωσους εταιριες στην 'τσεπη του' τοτε εχει αποδειξει οτι ειναι ικανο να οργανωσει ενα μεγαλο προτζεκτ σε παγκοσμιο επιπεδο και να το κρατησει οργανωμενο (το πιο σημαντικο απο ολα).
Θα μπορουσε αυτο το κρατος να μπει σε κριση οικονομικα? Φυσικα και ναι. Ανα πασα στιγμη μαλιστα. And the stakes are high. Ομως οταν εχει την γνωση και ικανοτητα να οργανωσει το παραπανω τοτε ειναι πολυ πιο ευκολο και πιθανο να βγει απο την κριση γρηγορα και να συνεχισει την αναπτυξη.
Μια αδυνατη οικονομια εχει κακες πιθανοτητες να βγει απο μια παγκοσμια ή οχι οικονομικη κριση.
The best get better and the worse get weaker. Why cant you guys see that?
-
Μακαρι να δουμε αποτελεσματα ολοι μας γρηγορα. Μεχρι τωρα ομως, μονο λογια ακουω προσωπικα.
Και μην ξεχνάς κάτι! Οτι η Ελλάδα αυτό που παράγει είναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ! (και βέβαια δεν εννοώ την Κακομοίρα!)
Πολιτισμος? Πως ακριβως? Μιλας για την σημερινη Ελλαδα?
Που ειναι ο πολιτισμος και που πωλητε και που ειναι τα χρηματα που εισπρατει με τα τσουβαλια? Διαφωτησε με please sir.Αν και ο πολιτισμός δεν πωλείται - θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η Ελλάς θα έπρεπε να 'πουλάει' τον πολιτισμό της και την ιστορία της και να ζει μόνο από αυτό !
Φυσικά μιλάω ΚΑΙ για την σημερινή Ελλάδα. Το τι παράγει ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ μην περιμένεις να το δεις στην τηλεόραση, να το διαβάσεις στην εφημερίδα, ή να το ακούσεις στο ραδιόφωνο...
Το σίγουρο είναι ότι παράγει! Μπορείς να έρθεις κάθε Τετάρτη στην χορωδία της πόλης μου να δεις ένα *μικρό δείγμα *από αυτό που σου λεω !Δεν εχω ιδεα πως το παραπανω ειναι σχετικο με οτιδηποτε εχει να κανει με την Ελληνικα οικονομικη κατασταση.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Γαβρηιλ αστο αγορι μου μην το παλευεις αλλο...
Παμε 4-4-2 τωρα.η Ισπανια ? Αστο παμε 3-5-1
αληθεια ποσο αμερικανικη ειναι η εταιρεια τηλεπικοινωνιων που τοσο καλα γνωριζεις ?Εγω παντως δεν ειμαι αντιαμερικανος,το αντιθετο μαλιστα.
Ειναι οφθαλμοφανες οτι εσυ το παλευεις Τα επιχειρηματα για μενα ειναι effortless διοτι ειμαι πιο κοντα στην πραγματικοτητα απο εσενα (σχολειο vs real corporate world for 12 years).
Οσο για την Ισπανια, δεν εχω ιδεα γιατι δεν σ'αρεσει το παραδειγμα. Διοτι δεν ειναι βολικο για τα επιχειρηματα σου? (or lack thereof that is)
Γιατι το κουραζεις το θεμα ρε αγορι μου ? Και να στο γραψω εσυ θα το παρακαμψεις οπως ολα τα αλλα. Λοιπον ακου να μαθαινεις:
οι Ισπανοι ηταν μια απο τις colonial υπερδυναμεις της αναγεννησης. Εκαναν αποικιες παντου.Τα Ισπανικα μιλουνται σε τεραστιο μερος του κοσμου. Η Ισπανια αγορι μου ηταν πλουσια χρονια τωρα,ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ. Φροντισε να συμμαχησει με Χιτλερ και να μην καταστραφει.
Οταν ο Κολομβος ζητουσε χρηματα απο την Ισπανιδα βασιλισσα για να ταξιδεψει, στην πατριδα σου ζουσαν σε καλυβες. Εν μερη στον πλουτο της Ισπανιας οφειλετε πολλα για την αναπτυξη εκει στην Αμερικη.Σιγουρα εχεις μεγαλυτερη εργασιακη εμειρια απο εμενα. Αλλα ολοι εχουν βγαλει τα συμπερασματα τους απο αλλα πραγματα και οχι απο το ποσα χρονια δουλευεις.
If that's what you think the truth is about Spain, then you need to do some more research. That's all I'll say.
Επειδη εισαι επικινδυνος και παραπληροφορεις τον κοσμο, και επειδη ασκεις προπαγανδα υπερ της αμερικης και κατα της ελλαδας με τον τροπο σου ο οποιος εχει γινει αντιληπτος,παραθετω μερικα στοιχεια που μου πηρε ελαχιστα λεπτα για να βρω, και τα οποια θα διαφωτισουν και τους υπολοιπους εαν τα οσα λεω ειναι ελιππη !
Οσον αφορα την σχεση Ισπανιας-Αμερικης(μαμα με παιδι)[νομιζετε οτι τυχαια η Ισπανια συμμαχησε με την Αμερικη στον πολεμο του Ιρακ?]
http://www.yale.edu/lawweb/avalon/colum.htm
Οσον αφορα την Ισπανια γενικοτερα,
http://www.sispain.org/english/history/
Οσον αφορα την Ισπανια και την σχεση της με τον Β παγκοσμιο,
http://www.sispain.org/english/history/dictator.html
Πραγματικα παρακαλω ολους τους χρηστες που διαβαζουν αυτο το τοπικ να μην πτοουνται απο διαφορες ισοπεδωτικες και απαξιωτικες δηλωσεις εναντιον του λαου μας,
καθως επισης και απο συγκρισεις της χωρας μας, που μονο σκοπο εχουν να δημιουργησουν εντυπωσεις.
Η ελληνικη οικονομια ειναι πολυ πισω σε σχεση με αλλες οικονομιες και αυτο ολοι μας το ξερουμε.
Ας ασχοληθουμε ομως με το πως θα την βελτιωσουμε και οχι με το πως θα την κατηγορουμε και θα την συγκρινουμε με τις ξενες...Εσεις πως βλεπετε την ελληνικη οικονομια υστερα απο τοση συζητηση ? Αναπτυσσεται καθολου ? Θα παει καλα στο μελλον?
-
Μπάχαλο το θέμα! Ρε τύποι παράξενοι, όταν είμαστε άσχετοι με τα οικονομικά, δε μιλάμε σαν σοφοί για ... οικονομικά θέματα.
Μέτρησα και καμια 100ή παραβιάσεις του κανονισμού λειτουργίας του 4τφ. Οι μοντς σφυρίζουν αδιάφορα, θα έχουν τους λόγους τους...
Λυπάμαι, Νίκο titsataki. Είχα άλλη άποψη σχηματίσει. Δεν την αλλάζω, μάλλον σε πήρε η φόρα.
Για το θέμα, βαρέθηκα να διαβάζω κουταμάρες. Ζητάει ο αδαής ΜΙΑ Ελληνική εταιρία μεγαλύτερη από τις άλλες στο χώρο της. Του φέρνουμε δυο, το προσπερνάει. Δεν μας λέει τι θέλει να αποδείξει με το συγκεκριμένο στοιχείο, μήπως μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε, αλλά τελικά ζητάει μια εταιρία με έδρα την Ελλάδα που να έχει μεγαλύτερο κύκλο εργασιών από τη μεγαλύτερη εταιρία των ΗΠΑ με το ίδιο αντικείμενο! Αυτό από μόνο του λέει είτε ότι ο άνθρωπος είναι κουτός (στο συγκεκριμένο θέμα, έ; ), είτε ότι το κάνει επίτηδες.
Μετά, πιάσαμε τις χώρες επαγγελματικών ευκαιριών. Ε, όχι και ΗΠΑ, ρε παιδιά. Οι ΗΠΑ είναι η χώρα των μικρομεσαίων υπαλληλίσκων, που τους γεμίζουν τις τσέπες με κάτι χαρτιά που τους λένε ότι είναι χρήματα και τα οποία σπανίως τους φτάνουν για να κάνουν αυτά που τους λένε ότι πρέπει να θέλουν να κάνουν. Όλοι ελπίζουν, απλά, ότι θα βγούν πλούσιοι στη σύνταξη, αυτό μας το έχει πει και ο Γαβριήλ μερικές φορές. Ποσοστιαία, οι ΗΠΑμερικάνοι που ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ στις επιχειρήσεις τους είναι λιγότεροι κι από τους Έλληνες. Σαφώς είναι και πλουσιότεροι σε απόλυτα νούμερα, αφού απευθύνονται σε 50 φορές μεγαλύτερη αγορά. Για να ξεκινήσεις επιχείρηση στις ΗΠΑ, πρέπει να είσαι εξυπνότερος και καλύτερα εκπαιδευμένος από 299.000.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Εύκολο; Γι' αυτό και έχει ακόμα μετανάστες, το κακό είναι ότι πολλοί απ' αυτούς παίρνουν κάποια στιγμή τα λεφτά τους και φεύγουν. Αλήθεια, να ρωτήσω κάτι: Έστω ότι δούλεψα 20 χρόνια στις ΗΠΑ κι έχω μαζέψει 13 εκ $. Μπορώ να τα πάρω στη χώρα μου, όλα μαζί;
Η ΗΠΑμερικάνικη οικονομία έχει προβλήματα. Θα τα ξεπεράσουν, λένε. Μακάρι. Αν ξαναδούμε χρηματιστές να πηδάνε από παράθυρα, όλος ο κόσμος, πιά, θα ακολουθήσει. Δεν γίνονται αυτά; Για να το ξανασκεφτούμε. Όλοι.ΥΓ. Αδαής: Ο αμαθής, ο άπειρος (ο δίχως πείρα, δλδ, όχι ο τεράστιος, έ; )
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Εγω δεν ειπα οτι ειναι αδυνατο να εχεις μια γνωμη. Το να εχεις μια γνωμη και να θεωρεις οτι αυτη η γνωμη ειναι η μονη σωστη ειναι το προβλημα. Και φυσικα με μια βολτα στην Αμερικη και με τρια βιβλια το μονο που θα εχεις ειμαι μια ουτε με σφαιρες ολοκληρωμενη γνωμη. Ξερεις τι λενε η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας κτλ κτλ...Ξανα. Όποιος εχει άλλα στοιχεια, μπορει χαλαρά να τα καταθεσει στο τραπέζι του διαλόγου. Εγω, στην ημιμάθειά μου, εγραψα 2 (οχι παραπάνω) πραγματα που τα αποκομισα στη μικρή εμπειρία μου στην Αμερικη, στις κουβεντες μου με οσους φιλους μενουν εκει και, κυρίως, στα.... 3 (σύνολο ) βιβλία που ανοιξα στη ζωή μου. Αμα δε στεκουν, ζητώ χιλια συγγνωμη απο τους συμπατριώτες εξ Αμερικης, με τη μεγαλύτερη εμπειρία και την αντικειμενικοτερη πληροφορηση, για την... προσβολή. Ας με διαφωτισουν κι εμενα τον αδαή, λοιπόν. Τα λοιπά είναι εκ του περισσού.
ΥΓ Παντως επί του θεματος απάντηση δεν πηρα ακόμα
ΥΓ2 Κι εσυ βρε Ηλία, ποσα ένσημα κόλλησες στις ΗΠΑ και τα ξερεις ολ' αυτά; Αλλα, ξέρω, ζηλεύεις την 'επιτυχία' και τις 'ευκαιρίες' των άλλων και σε πιανουν οι κομπλεξισμοί σου. Κι εγω το ίδιο πρόβλημα εχω.... -
Τα δάνεια των νοικοκυριών σαν απόλυτο νούμερο/υπόλοιπο αυξήθηκαν κατά 31% σε σχέση με το 2004 αν υποθέσουμε και μια αύξηση των επιτοκίων κατά 1.5% την προσεχή τριετία θα χυθεί πολύ δάκρυ!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
...Κι εσυ βρε Ηλία, ποσα ένσημα κόλλησες στις ΗΠΑ και τα ξερεις ολ' αυτά; ...Κι όμως, κόλλησα.
Ένα, δουλεύοντας μια μέρα (από περιέργεια) σε συνεργείο που έστηνε ... κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Εργοδηγός επί κεφαλής ήταν ένας Γιαννιώτης, καλό παιδί κι ακούραστος. Το βράδυ, μεταξύ μπύρας και μεζέ, έμαθα ότι ο τύπος είχε μάστερ στη Χημεία και ετοίμαζε εκείνη την εποχή (1997) διδακτορικό. Κι έμεινα μαλάκας...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Κι όμως, κόλλησα.Μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας
Εργοδηγός, ε; 'Ευκαιρία' ήταν κι αυτό
-
People, get your numbers straight before assuming... It's good to know who is who on this planet.
Κατ'αρχάς, τι έννοείς με το 'who is who on this planet?'
Κατά δεύτερον: Είπα εγώ ότι Ελληνικές εταιρείες είναι μεγαλύτερες από τη Microsoft!
Κατά τρίτον: Γιατί επιμένεις, όπως λέει και ο Ηλίας, να σου πούμε μια Ελληνική εταιρεία που να είναι στο ΤΟΡ 10 παγκοσμίως; Τι θες να πεις;
Οτι τώρα δεν πάμε καλά, γιατί δεν έχουμε σωστά τα μυαλά μας και αν αλλάξουμε νοοτροπία, θα γίνουμε ΑΜΕΡΙΚΗ;; -
Αυτο που δεν καταλαβες ειναι οτι, οταν ενα κρατος εχει μεγαλους κολλωσους εταιριες στην 'τσεπη του' τοτε εχει αποδειξει οτι ειναι ικανο να οργανωσει ενα μεγαλο προτζεκτ σε παγκοσμιο επιπεδο και να το κρατησει οργανωμενο (το πιο σημαντικο απο ολα).
Θα μπορουσε αυτο το κρατος να μπει σε κριση οικονομικα? Φυσικα και ναι. Ανα πασα στιγμη μαλιστα. And the stakes are high. Ομως οταν εχει την γνωση και ικανοτητα να οργανωσει το παραπανω τοτε ειναι πολυ πιο ευκολο και πιθανο να βγει απο την κριση γρηγορα και να συνεχισει την αναπτυξη.
Μια αδυνατη οικονομια εχει κακες πιθανοτητες να βγει απο μια παγκοσμια ή οχι οικονομικη κριση.
The best get better and the worse get weaker. Why cant you guys see that?
Είπε ποτέ κανείς το αντίθετο; Τουλάχιστον εγώ, όχι ! Αλλά εσύ, δεν μας λες μόνο αυτό, μας λες ότι η Ελλάδα δεν είναι σαν την Αμερική !!! Σώωωπα !
ΜΕ αυτό δεν ασχολούμαστε σε αυτό το θέμα; Πως θα βελτιωθεί η Ελληνική οικονομία; -
Δεν εχω ιδεα πως το παραπανω ειναι σχετικο με οτιδηποτε εχει να κανει με την Ελληνικα οικονομικη κατασταση.Εχει να κάνει με αυτό που σου λέει ο Ηλίας και τα υπόλοιπα παιδιά !
- Οτι παρ'ολο που τα πράγματα δεν είναι καλά, οι Ελληνες ξέρουν να **ζουν **και με τα λίγα
- Οτι το να ζεις για δουλεύεις δεν έχει νόημα
και ότι, η ΒΙΟΗΧΑΝΙΑ της Ελλάδας ήταν, είναι και θα είναι ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
Ασχετα , αν οι ταγοί μας δεν το εκμεταλλεύονται για να ΛΥΣΟΥΝ το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας !Με αυτά έχει σχέση.
Αγαπητέ Δημήτριε (dimitris2004), θα συγκεντρώσω στοιχεία και θα στα στείλω, ευχαρίστως !
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Εργοδηγός, ε; 'Ευκαιρία' ήταν κι αυτόΚι όμως, φίλε, εγώ τον θαύμασα κι αυτόν και το σύστημα που του επέτρεπε να έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο σπουδών και να μην κωλώνει να ανεβαίνει στον 30μετρο πυλώνα και να συνδέει συστήματα. Προσπάθεια σύγκρισης με αντίστοιχων προσόντων Έλληνα της Ελλάδας, φέρνει μελαγχολία...
Αν αυτός ο τύπος είναι καθηγητής Πανεπιστημίου σήμερα, στις ΗΠΑ ή στην Ελλάδα, πολύ θα ήθελα να είμαι μαθητής του... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
......
Μετά, πιάσαμε τις χώρες επαγγελματικών ευκαιριών. Ε, όχι και ΗΠΑ, ρε παιδιά. Οι ΗΠΑ είναι η χώρα των μικρομεσαίων υπαλληλίσκων, που τους γεμίζουν τις τσέπες με κάτι χαρτιά που τους λένε ότι είναι χρήματα και τα οποία σπανίως τους φτάνουν για να κάνουν αυτά που τους λένε ότι πρέπει να θέλουν να κάνουν. Όλοι ελπίζουν, απλά, ότι θα βγούν πλούσιοι στη σύνταξη, αυτό μας το έχει πει και ο Γαβριήλ μερικές φορές. Ποσοστιαία, οι ΗΠΑμερικάνοι που ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ στις επιχειρήσεις τους είναι λιγότεροι κι από τους Έλληνες. Σαφώς είναι και πλουσιότεροι σε απόλυτα νούμερα, αφού απευθύνονται σε 50 φορές μεγαλύτερη αγορά. Για να ξεκινήσεις επιχείρηση στις ΗΠΑ, πρέπει να είσαι εξυπνότερος και καλύτερα εκπαιδευμένος από 299.000.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Εύκολο; Γι' αυτό και έχει ακόμα μετανάστες, το κακό είναι ότι πολλοί απ' αυτούς παίρνουν κάποια στιγμή τα λεφτά τους και φεύγουν.** Αλήθεια, να ρωτήσω κάτι: Έστω ότι δούλεψα 20 χρόνια στις ΗΠΑ κι έχω μαζέψει 13 εκ $. Μπορώ να τα πάρω στη χώρα μου, όλα μαζί; **
Η ΗΠΑμερικάνικη οικονομία έχει προβλήματα. Θα τα ξεπεράσουν, λένε. Μακάρι. Αν ξαναδούμε χρηματιστές να πηδάνε από παράθυρα, όλος ο κόσμος, πιά, θα ακολουθήσει. Δεν γίνονται αυτά; Για να το ξανασκεφτούμε. Όλοι.ΥΓ. Αδαής: Ο αμαθής, ο άπειρος (ο δίχως πείρα, δλδ, όχι ο τεράστιος, έ; )
Αγαπητέ μου ililias,
προσωπικά φέρω διαφορετική άποψη . Δεν νομίζω οτι η ΗΠΑ είναι χώρα υπαλλήλων και πιστεύω οτι ειναι πού ευκολότερο να δημιουργήσει κάποιος μια εταιρία εδώ παρα οπουδήποτε αλλού. Είναι σημαντικό για δημιουργία μιας εταιριας να μην έχεις επεμβάσεις απο το κράτος, γραφειοκρατια, παράλογη φορολογία (εδώ δεν είναι ιδανική η ΗΠΑ μιας και φορολογεί τους πολίτες της και για εισοδήματα που απέκτησαν εκτός της χώρας)
Όσον αφορά για τα $13 εκ που ρωτάς, **εννοείται και μπορείς να τα πάρεις. ** Δεν είναι Κίνα εδώΜε ειλικρινή εκτίμηση,
Δημήτρης -
Μπορεις να τα παρεις ή να στειλεις ενα e-mail με πολλους παραλήπτες και να ζητήσεις βοήθεια για να τα βγάλεις απο την χώρα
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;