-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Μην αγχώνεσαι, όταν ψηφιστεί ο νόμος που με τη 2η φορά που σε πιάνουν να μην κόβεις απόδειξη σου αφαιρούν την άδεια θα υπάρξουν κάποιοι 'άτυχοι' που θα τους κοπεί ο βήχας...
Θα είμαι από τους πρώτους πάντως που θα δώσω στεγνά όποιον δεν κόβει απόδειξη... κάτι που έχω ξανακάνει στο παρελθόν!Το θεμα δεν ειναι, δυστυχως, στην ψηφιση. Οι μηχανισμοι κινουνται ;
-
αμα δεν υπαρξει αναπτυξη ,να δουλεψουν οι επαγγελματιες και τα μαγαζια,τι νοημα εχει αυτος ο νομος;
να κανει τα μαγαζια που ηδη κλεινουν περισσοτερα;
ειναι αυτο λυση;
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Μην αγχώνεσαι, όταν ψηφιστεί ο νόμος που με τη 2η φορά που σε πιάνουν να μην κόβεις απόδειξη σου αφαιρούν την άδεια θα υπάρξουν κάποιοι 'άτυχοι' που θα τους κοπεί ο βήχας...
Θα είμαι από τους πρώτους πάντως που θα δώσω στεγνά όποιον δεν κόβει απόδειξη... κάτι που έχω ξανακάνει στο παρελθόν!Το θεμα δεν ειναι, δυστυχως, στην ψηφιση. Οι μηχανισμοι κινουνται ;
Ελπίζω να κινηθούν... ακόμα και αν δε μιλάμε για αναμόρφωση του κράτους απ΄ τη μία μέρα στην άλλη, η ύπαρξη case studies, πραγματικών παραδειγμάτων καταστημάτων και επαγγελματιών που τους αφαιρέθηκε η άδεια, ακόμα και αν δεν είναι πολλές αυτές οι περιπτώσεις, θα είναι αρκετές για να κάνει κάποιους να το σκεφτούν 2η φορά...
αμα δεν υπαρξει αναπτυξη ,να δουλεψουν οι επαγγελματιες και τα μαγαζια,τι νοημα εχει αυτος ο νομος;
να κανει τα μαγαζια που ηδη κλεινουν περισσοτερα;
ειναι αυτο λυση;
Αν δε μπορούν να επιβιώσουν πληρώνοντας το υποχρεωτικό ΦΠΑ ας κλείσουν... η ζωή είναι σκληρή και δεν είναι όλοι πλασμένοι για μαγαζάτορες.
Δηλαδή βλάκες είναι οι μισθωτοί που περικόπτεται ο μισθός τους, αυξάνεται ο φόρος τους, απολύονται, κτλ; Μόνο αυτοί πρέπει να σηκώσουν το βάρος;
Καλώς ή κακώς η καταβολή ΦΠΑ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και ΔΕΝ αποτελεί εισόδημα του μαγαζάτορα. Το ΦΠΑ το εισπράττει για το κράτος και όχι για την τσέπη του, η μη απόδοσή του λοιπόν αποτελεί αδίκημα. Από κει και πέρα φόρο βέβαια θα πληρώσει μόνο η κερδοφόρα επιχείρηση...Ναι λοιπόν όποιος δεν κόβει αποδείξεις να τιμωρείται!!! Αντίστοιχα βέβαια πρέπει να τιμωρούνται και οι μισθωτοί που κλέβουν με χίλιους δύο άλλους τρόπους...
-
εγραψες αυτο
Δηλαδή βλάκες είναι οι μισθωτοί που περικόπτεται ο μισθός τουςοχι δεν ειναι βλακες αλλα εκατσες ποτε να σκεφτεις οτι και οι μαγαζατορες εχουν αναγκαστει να ριξουν τις τιμες στα προιοντα τους;
οτι πολλοι δεν τα βγαζουν περα και εχουν και προσωπικο να πληρωσουν και οτι αμα κλεισουν που κλεινουν πολλες θα υπαρξει κιαλλη ανεργια;οι Ε.Ε ειναι αυτοι που κινουν την αγορα και δεν πρεπει να τους κυνηγαμε λες και ειναι τιποτα κακοποιοι.
συμφωνω με αυτο το μετρο περι αφαιρεσης αδειας αλλα δωσε πρωτα δουλεια να δουλευουν τα μαγαζια,να υπαρχει τζιρος και αν δεις οτι καποιοι πανε να το παιξουν εξυπνοι δλδ να κονομησουν πιο πολλα αποσα θα επρεπε παρτου την αδεια.
υποψην οτι στα μεγαλα σουπερ μαρκετ δεν τους πιανουν γιατι εκει κοβουν ολες τις αποδειξεις.
ειναι μαλακια παντως το μεγαλο κεφαλαιο να φαινεται νομιμο και το φτωχομαγαζο να φαινεται οτι φοροδιαφευγει.ολος ο κοσμος προσπαθει να την βγαλει οσο πιο φθηνα γινεται
αλλοι ψωνιζουν απο μεγαλα ξενα καταστηματα αλυσιδες κτλ αλλη μεσω ιντερνετ απο το εξωτερικο.
ειμαστε μια καταναλωτικη χωρα με πολιτες χωρις καταναλωτικη συνηδειση που δεν παραγει τιποτα.ανοιξε ενα τεραστιο εμπορικο κεντρο στο μαρουσι το γνωστο ΜΩΛ και εκατονταδες μαγαζια κλεινουν στην γυρω περιοχη.
τα μικρα μαγαζακια υπολειτουργουν. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
στην εξωτερικη πολιτικη πετυχε και θα πετυχει και εδω μεσα.
αυτο που το ειδες...;
το σχεδιο αν καταλαβα καλα ειναι σε εσχατη περιπτωση και μονο αν εχουμε σταση πληρωμων.
παλι απο τους ᾽᾽κατατρομαγμενους᾽᾽ κερδοσκοπους θα δανειστουμε και θα δουμε.
ασε που πρεπει ΟΛΟΙ οι κλεφτες να πανε μεσα και μην μου πεις πως αυτοι ειναι μονο ΝΔ και οχι Πασοκ γιατι τοτε υποτιμας τον εαυτο σου εξυπνο παιδι εισαι...ταυτοχρονα οι Τουρκοι εχουν φτασει να κανουν βολτες Σαντορινη και σε λιγο Σουνιο...
αρα μην λεμε ο,τι θελουμε...
ηρεμια αλλα οχι και παραπληροφορηση....
ΥΓ. καλως (ξανα) ηρθες....
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
ταυτοχρονα οι Τουρκοι εχουν φτασει να κανουν βολτες Σαντορινη και σε λιγο Σουνιο...
εφόσον βρίσκονται σε διεθνή ύδατα δεν τους το απαγορεύει κανείς.
το αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη.μην βλέπετε πολύ τηλεόραση.
-
pik
μα δεν προκειται να παρουν ζητησουν λεφτα απο την ευρωπη.απλως ο παπανδρεου ηθελε να υπαρχει μια βοηθεια απο την ευρωπη για να μπορει να πει στους κερδοσκοπους αλλωστε ειπε και ο ιδιος .
αυτο ειναι πετυχημενη εξωτερικη πολιτικη και θα ειναι πιο πετυχημενη αν καταφερει και πεσουν τα επιτοκια δανεισμου και μαλλον θα πεσουν .
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=10&artid=34555υ.γ καλως σε βρηκα
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ταυτοχρονα οι Τουρκοι εχουν φτασει να κανουν βολτες Σαντορινη και σε λιγο Σουνιο...
οποτε θελουμε τους διωχνουμε
-
οποτε θελουμε τους διωχνουμε
Αυτό πες το στους πιλότους των μαχητικών που αναχαιτίζουν καθημερινά.
-
Εγώ πάντως αυτές τις μέρες που ήμουνα σε παραθαλάσσιο μέρος πλησίον της πρωτεύουσας ζητούσα απόδειξη απ' όπου πλήρωνα. Με ξενέρωσε απίστευτα η ψαροταβέρνα που όταν ζήτησα τον λογαριασμό μου έφερε το τεφτέρι λες και είμαι 15 χρονών...
Πάντως είχε ΘΕΙΚΟ σαγανάκι γαρίδες οπότε του το συγχωρώ...
Αλλά γενικά βλέπω μια τάση να 'ξεχνιέται' ο κόσμος σε ότι αφορά τις αποδείξεις. -
Αυτή η αφηρημάδα των καταστηματαρχών είναι εκπληκτική.
Εγώ: - Ένα καφέ παρακαλώ, για έξω.
Καφετζής: - Αμέσως. (αρχίζει να τον φτιάχνει)- Δώστε μου και απόδειξη.
- Ναι, φυσικά....
...φτιάχνει....
Εγώ χαζεύω την ΤιΒι που έδειχνε κάτι κουλά. - Καφετζής: πώς τα κάνουν αυτά, χαχαχα
- χοχοχο
....δίνει τον καφέ, χωρίς απόδειξη
Φεύγω, αλλά την επόμενη φορά ζητάω απόδειξη ξανά, την οποία μου δίνει κάπως σκυθρωπός.
Αν την επόμενη φορά δεν μου δώσει ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗ ΖΗΤΗΣΩ, ο μεροκαματιάρης κλπ, θα πάω λίγο παραδίπλα που υπάρχει μεγαλύτερο κατάστημα (τριπλάσιο), με 3 γκαρσόνια και 3 καφετζήδες υπαλλήλους, με ίδια τιμή καφέ και πάντα αποδείξεις χωρίς 'υπενθυμίσεις'. -
έχω εμπορικά μικρά μαγαζιά και συστήνω τους πελάτες μου να ζητούν αποδείξεις από παντού μήπως και επιβιώσω από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.
δεν μπορώ να φτάσω στο σημείο να καταγγέλλω γείτονες αλλά πολλές φορές νοιώθω απαίσια όταν με κουρδίζουν για το πολλαπλάσιο ΦΠΑ που καταβάλλω σε σχέση με τους γύρω μου για αντίστοιχους τζίρους. -
Απροπό... Πρόσφατα έμαθα έργα και ημέρες του 'πολύπαθου' Αττικού Μετρό.
Για να βγουν οι βάρδειες 'αναγκάζονται' να δίνουν σε εργαζόμενους υποχρεωτική άδεια (ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ) γιατί είναι τόσοι πολλοί και περισσεύουν. Σα το στρατό ένα πράγμα με τις επιστασίες που είχαν off.
Οι φίλοι του ΠΑΜΕ καλό θα ήταν να το ψάξουν ούτως ώστε να ξέρουν που πάει εκείνη η μείωση στις αποδοχές για τις οποίες διαμαρτύρονται. -
pik
μα δεν προκειται να παρουν ζητησουν λεφτα απο την ευρωπη.απλως ο παπανδρεου ηθελε να υπαρχει μια βοηθεια απο την ευρωπη για να μπορει να πει στους κερδοσκοπους αλλωστε ειπε και ο ιδιος .
αυτο ειναι πετυχημενη εξωτερικη πολιτικη και θα ειναι πιο πετυχημενη αν καταφερει και πεσουν τα επιτοκια δανεισμου και μαλλον θα πεσουν .
ωραιο αβαταρ...
μου υπενθυμιζεις ποσο πισω ειμαστε ακομα σαν λαος...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτή η αφηρημάδα των καταστηματαρχών είναι εκπληκτική.........δίνει τον καφέ, χωρίς απόδειξη
.....
Παρόμοιο περιστατικό με εμένα παλαιότερα, έχω βρει τη λύση όμως:
Παραγγέλνεις καφέ σε καφετέρια, στον φέρνουν - 99% - χωρίς απόδειξη....όλα καλά......
Έρχεται η ώρα να φύγεις, φωνάζεις την-τον σερβιτόρο και αφού τον-την ευχαριστήσεις για το κέρασμα του καφέ, σηκώνεσαι να φύγεις....
Αποσβολωμένος ο-η σερβιτόρος, ρωτάει: 'ποιο κέρασμα';
Απάντηση από εμένα: 'Μα αφού δεν μου φέρατε απόδειξη, υπέθεσα πως μου τον κερνάτε'.....Σε 10'' είχε πάει μέσα και είχε φέρει απόδειξη......με μάθανε πλέον και δεν τολμάνε να μου το ξανακάνουν....κρίμα, έχασα το υπέροχο θέαμα της έκφρασης του προσώπου τους....
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
pik
ωραιο αβαταρ...
μου υπενθυμιζεις ποσο πισω ειμαστε ακομα σαν λαος...
συμφωνω μαζι σου ,ειμαστε οι βλαχοι της ευρωπης .
το μονο που μας ενδιαφερει ειναι να αγοραζουμε ακριβα αμαξια. -
σωστος.
ετσι γιναμε....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Αυτή η αφηρημάδα των καταστηματαρχών είναι εκπληκτική.....
....δίνει τον καφέ, χωρίς απόδειξη
.....
Παρόμοιο περιστατικό με εμένα παλαιότερα, έχω βρει τη λύση όμως:
Παραγγέλνεις καφέ σε καφετέρια, στον φέρνουν - 99% - χωρίς απόδειξη....όλα καλά......
Έρχεται η ώρα να φύγεις, φωνάζεις την-τον σερβιτόρο και αφού τον-την ευχαριστήσεις για το κέρασμα του καφέ, σηκώνεσαι να φύγεις....
Αποσβολωμένος ο-η σερβιτόρος, ρωτάει: 'ποιο κέρασμα';
Απάντηση από εμένα: 'Μα αφού δεν μου φέρατε απόδειξη, υπέθεσα πως μου τον κερνάτε'.....Σε 10'' είχε πάει μέσα και είχε φέρει απόδειξη......με μάθανε πλέον και δεν τολμάνε να μου το ξανακάνουν....κρίμα, έχασα το υπέροχο θέαμα της έκφρασης του προσώπου τους....
οι 30.000 ομογενεις που εβαλε ο Α. Παπανδρεου στο ΝΑΤ κι αρχισαν να παιρνουν συνταξεις με μηδεν ενσημα αποδειξεις ζηταγανε?Ασχετο αλλα τα πηρα τωρα που το θυμηθηκα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Φεύγω, αλλά την επόμενη φορά ζητάω απόδειξη ξανά, την οποία μου δίνει κάπως σκυθρωπός.
Αν την επόμενη φορά δεν μου δώσει ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗ ΖΗΤΗΣΩ, ο μεροκαματιάρης κλπ, θα πάω λίγο παραδίπλα που υπάρχει μεγαλύτερο κατάστημα (τριπλάσιο), με 3 γκαρσόνια και 3 καφετζήδες υπαλλήλους, με ίδια τιμή καφέ και πάντα αποδείξεις χωρίς 'υπενθυμίσεις'.Aυτη ειναι η σωστη σταση συνελληνες. ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αλλά γενικά βλέπω μια τάση να 'ξεχνιέται' ο κόσμος σε ότι αφορά τις αποδείξεις.
Εγω βλεπω μια, μερικη, εγνοια για την περισυλλογη τους. Για καφε μιλωντας (και οχι τοσο μικρα ποσα).
Τα περιστατικα που συνεχιζουν οπως παλια ειναι βεβαια η πλειονοτητα.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;