-
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
... Φανταστειτε οταν θα κυκλοφορει με κανενα φεραριδιο...Ολόκληρη συλλογή μπορεί να έχει. 1,5 δις δρχ το χρόνο κέρδη, λέμε.
... η ολη επιχειρηση ειναι τελειως 'βρωμικη'
ΔΓΔΑ. Και ούτε ενδιαφέρομαι. Επιχείρηση συγκρινόμενη με τις ΗΠΑμερικάνικες ζητήθηκε, εκείνες είναι καθαρές, δλδ;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
... Φανταστειτε οταν θα κυκλοφορει με κανενα φεραριδιο...
Ολόκληρη συλλογή μπορεί να έχει. 1,5 δις δρχ το χρόνο κέρδη, λέμε.
... η ολη επιχειρηση ειναι τελειως 'βρωμικη'
ΔΓΔΑ. Και ούτε ενδιαφέρομαι. Επιχείρηση συγκρινόμενη με τις ΗΠΑμερικάνικες ζητήθηκε, εκείνες είναι καθαρές, δλδ;
Δηλαδη νομιζεις οτι ενας καθηγητης πανεπιστημιου με μισθο 1500 ευρω το μηνα μπορει να παει στην τραπεζα και να παρει δανειο δισεκατομμυριων για να αγορασει εξοπλισμο για την κατασκευη φαρμακων ? Τι δεν γνωριζεις και δεν απαντας? Τα αυτονοητα ?
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
**
Φιλε μου εαν εισαι ευχαριστημενος εκει που ζεις, τοτε τιποτε αλλο δεν μετραει. Το προβλημα ειναι οτι εαν καποια στιγμη ξυπνησεις ενα πρωι και καταλαβεις το αντιθετο. Εαν ομως θα ειναι παντα ετσι, τοτε εισαι ΟΚ.**Ελπίζω να διαβάζεις τι γράφεις.
-
Τι δεν γνωριζεις και δεν απαντας? Τα αυτονοητα ?Φίλε Δημήτρη, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ. Τα λες εσύ, ίσως και να έχεις δίκαιο. Κρατάω την πληροφορία, ίσως κάποτε μου χρειαστεί ή μπορέσω να την επαληθεύσω, ίσως όχι. Για την ώρα δεν με αγγίζει, δεν είναι και το θέμα μας εδώ.
Ελπίζω να είναι ξεκάθαρο τι λέω. -
Καταλαβα τι ηθελες να πεις και απλα σου λεω οτι αυτη ειναι μια επιχειρηση παραγκα που αντι για εργοστασιο εχει μια βιλα με πισινα και ποτε δεν εχω δει φορτηγο να φορτωνει η να ξεφορτωνει κατι εκει...(εχω περασει εκατονταδες φορες απο εξω οδηγωντας στα γυρω εργοστασια)
Τα κερδη απο που τα γνωριζεις ? Η εταιρεια αυτη μπαινει και στο χρηματηστηριο οπου να ναι... Τι παει να πει οτι πατενταρησαν την φορμουλα? κοκα κολα ειναι η κοτοπουλο ? Για υποτιθεμενη κατασκευη φαρμακων μιλαμε και εκει ειναι πολλα τα λεφτα....
Λοιπον φιλε Γαβρηιλ αφου θελεις τοσο πολυ μια σοβαρη εταιρεια παρε την 3Ε του Δαυιδ, βαλτην στο Google και απολαυσε... -
Τις διάβασα όλες!
Ζητάω συγνώμη απ' όλους για τις πολλές δημοσιεύσεις, αλλά δε μπορούσα να το κάνω διαφορετικά.Σκέπτομαι ότι σ' ένα θέμα που ανοίξαμε μόνοι μας για να συζητήσουμε για τα χάλια της Ελληνικής οικονομίας, ένας πολύξερος Ελληνοαμερικάνος μας λέει ότι η Ελληνική οικονομία έχει τα χάλια της.
Γαβριήλ, παρά τα χάλια μας περνάμε καλύτερα από τα 5/6 των κατοίκων αυτού του πλανήτη, ακόμα και με απόλυτα νούμερα. Μπορούμε καλύτερα; Αν μπορείς, απαντάς. Αν γράφεις για να επιπλήξεις εμάς επειδή η ΗΠΑμερική είναι πλουσιότερη από την Ελλάδα, μη ζορίζεσαι, το γνωρίζουμε. Τον λόγο ψάχνουμε να βρούμε.
-
...αυτη ειναι μια επιχειρηση παραγκα...Φίλε, ΔΕΝ είναι παράγκα επειδή εσύ δεν είδες φορτηγά να πηγαινοέρχονται.
ΔΕΝ κατασκευάζει φάρμακα, αλλά βάσεις. Οι ποσότητες φαίνονται αστείες, τα κέρδη όμως ...
Τα τελευταία χρόνια έχει δώσει αρκετά δις δρχ φόρους.
Αν πάει για Σοφοκλέους, πριν αγοράσουν οι ενδιαφερόμενοι, ας σκεφτούν.
Η 3ε ΔΕΝ μπορεί να συγκριθεί με απόλυτα νούμερα με τους ΗΠΑμερικάνικους κολοσσούς. Ίδιο να ποτίζεις 50 εκ ζώα, ίδιο 500; -
...αυτη ειναι μια επιχειρηση παραγκα...
Φίλε, ΔΕΝ είναι παράγκα επειδή εσύ δεν είδες φορτηγά να πηγαινοέρχονται.
ΔΕΝ κατασκευάζει φάρμακα, αλλά βάσεις. Οι ποσότητες φαίνονται αστείες, τα κέρδη όμως ...
Τα τελευταία χρόνια έχει δώσει αρκετά δις δρχ φόρους.
Αν πάει για Σοφοκλέους, πριν αγοράσουν οι ενδιαφερόμενοι, ας σκεφτούν.
Η 3ε ΔΕΝ μπορεί να συγκριθεί με απόλυτα νούμερα με τους ΗΠΑμερικάνικους κολοσσούς. Ίδιο να ποτίζεις 50 εκ ζώα, ίδιο 500;Ξερω πολυ καλα τι κανουν! σου λεω απλα οτι ειναι μια επιχειρηση διαφορετικη απο τις αλλες(λογιστηρια,αποθηκες, και πολλα αλλα που πρεπει να εχει μια παραγωγικη μοναδα της Ε.Ε που ειναι?) και πολυ καλα καμουφλαρισμενη. Οτι παραγουν, πως το στελνουν στην Ελβετια π.χ. ουτε φυλακα δεν εχουν ρε συ.... Προσωπικη αποψη μου ειναι οτι κατι βρωμαει εκει μεσα... Αποψη με το ματι και οχι επειτα απο αναλυση αριθμων. Αλλωστε κατι η ανοδος του χρηματηστηριου κατι η παλια προιστορια της Σοφοκλειους μου φαινεται η ιδανικη φουσκα... ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ
Σωστος περι ποτισματος.. παντως η 3Ε ειναι μια σοβαροτατη Ευρωπαικη εταιρεια και δεν εχει μονο την κοκα κολα αλλα και αλλες εταιρειες στον ομιλο της..
-
... Οτι παραγουν, πως το στελνουν στην Ελβετια π.χ. ουτε φυλακα δεν εχουν ρε συ.... Προσωπικη αποψη μου ειναι οτι κατι βρωμαει εκει μεσα... Αποψη με το ματι και οχι επειτα απο αναλυση αριθμων...Ξέρεις, το μάτι μας έχει συνηθίσει διαφορετικά. Αν αυτά που ακούμε είναι αλήθεια, αυτοί έκλεισαν πολλές Ευρωπαϊκές και Αμερικάνικες εταιρίες. Δύσκολο να φορτώνουν φορτηγά χύμα, εκτός των άλλων και λόγω του κόστους του φορτίου. Ένα φορτηγό καρπούζι αξίζει 5.000 €, ένα φορτηγό αποξηραμένα φρούτα 30.000 €, ένα φορτηγό λακόστ 80.000 €, ένα φορτηγό βάσεις για χάπια για πλάκα 800.000 €. Αν ήταν δικό μου, θα το έκρυβα όσο καλύτερα μπορούσα.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Πάρτε ένα ωραίο παράδειγμα για τα βαρίδια της ελληνικής οικονομίας: ΔΕΚΟ
Eίναι η μοναδική επιχείρηση στην Ελλάδα που χαίρομαι στη σκέψη ότι θα τη δω μια μέρα να καταρρέει.
Υπό το βάρος του [ακόμα βρεφικού] ανταγωνισμού.
Αρκετά με το μονοπώλιο τόσων χρόνων και τον παραλογισμό των αυξήσεων.Φυσικα δεν το εννοεις. Οτι πρεπει να συμμαζευτει και να γινει πιο συναγωνιστικος ναι. Το να καταρευσει θα δημιουργησει πολυ πιο μεγαλα προβληματα και θα εχει τεραστιες επιπτωσεις στην ελληνικη οικονομια. Χιλιαδες ανεργοι. Χασμα στις τηλεπικοινωνιες. Η θα τον ξελασπωσει το κρατος. Ολα αυτα φυσικα θα πληρωνωνται απο τον μεσο Ελληνα σαν και εσενα. Οποτε να γινει πιο συναγωνιστικος ειναι η σωστη λυση. Λιγωτερο εξοδα, λιγωτερο 'ξελασπωμα' καλυτερες τιμες και συναγωνισμος. Win win κατασταση που λεμε τοπικα για τους καταναλωτες και την εταιρεια
Νικος
-
Τις διάβασα όλες!
Ζητάω συγνώμη απ' όλους για τις πολλές δημοσιεύσεις, αλλά δε μπορούσα να το κάνω διαφορετικά.Σκέπτομαι ότι σ' ένα θέμα που ανοίξαμε μόνοι μας για να συζητήσουμε για τα χάλια της Ελληνικής οικονομίας, ένας πολύξερος Ελληνοαμερικάνος μας λέει ότι η Ελληνική οικονομία έχει τα χάλια της.
Γαβριήλ, παρά τα χάλια μας περνάμε καλύτερα από τα 5/6 των κατοίκων αυτού του πλανήτη, ακόμα και με απόλυτα νούμερα. Μπορούμε καλύτερα; Αν μπορείς, απαντάς. Αν γράφεις για να επιπλήξεις εμάς επειδή η ΗΠΑμερική είναι πλουσιότερη από την Ελλάδα, μη ζορίζεσαι, το γνωρίζουμε. Τον λόγο ψάχνουμε να βρούμε.
Μισο λεπτο τωρα ρε Ηλια. Δηλαδη μεχρι να μπει ο Γαβριηλ στο θεμα η οικνομια ειχε τα χαλια της (εσεις τα λεγατε και παραπονιεστε)και μετα οταν μπηκε και συμφωνησε και εφερε παραδειγματα ξαφνικα δεν σας αρεσει και η Ελληνικη οικονομια εγινε μπομπα; Και γιατι ξαφνικα ολοι αρχισαν να την συγκρινουν με την οικονομια των ΗΠΑ; Πιστεευετε οτι η Ελληινικη οικονομια μπορει να συγκριθει με την οικονομια των ΗΠΑ; Οι διαφορες ειναι φανταστικες. Το μεγεθος, οι χρηματοοικονομικη κατασταση ειναι τελειως διαφορετικη. Γιατι καθε φορα που μπαινει μεσα και λεει κατι πρεπει ολοι να γινουν κακοι και να λενε γιατι ρε συ στις ΗΠΑ τι γινεται; Στο κατω κατω υπαρχουν θεματα για τις ΗΠΑ. Και επεισης απαγορευεται να πουμε την γνωμη μας για την οικονομια της Ελλαδας; Εσεις εχετε το κολαει και λετε οτι θελετε για την οικονομια των ΗΠΑ και ξαφνικα οταν καποιος πει κατι για την Ελλ. οικονομια προσβαλεστε και δεν σας αρεσει. Δεν ξερω αλλα εμενα μου φαινεται οτι σε αλλα μερη πρεπει να σειχνουμε την εθνικη υπερηφανεια και οχι να εθελοτυφλουμε. Πιστεψε με δεν ζω στην Ελλαδα αλλα καθε φορα που ερχομαι και ερχομαι συχνα δεν χρειαζεται να κατσω μηνες για να προσεχω κατι και να δω μια διαφορα. Και φυσικα μην ξεχνατε οτι εζησα δυο δεκαετιες απο την ζωη μου εκει. Συγνωμη αλλα το να λετε οτι δεν ζουμε εκει και δεν ξερουμε τι μας γινεται το θεωρω λιγακι αστειο. Ισα ισα θεωρω το οτι ζω καπου αλλου με βοηθαει να δω/προσεξω τις διαφορες και τις ομοιοτητες ισως και περισσοτερο απο καποιον που ζει μεσα στην οικονομια, ειτε αυτο ειναι οι ΗΠΑ ειτε ειναι η Ελλαδα.
Νικος
-
6 σελίδες μονοκόμματες!Τα ονοματα τους τα κρατας κρυφα για καποιον λογο που δεν μπορω να φανταστω or am I missing something? Just wondering...
Τα θέλεις; Δεν είναι μυστικά. Μπορείς για πλάκα να τα βρεις κι εσύ, όμως είμαι βέβαιος ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός σου.
(Με ποσο ετων ανθρωπους συζητω, δεν εχω ιδεα σε αυτο το σημειο)
Τι σχέση έχει αυτό, τώρα;
Να αναφέρω και κάτι άλλο που βρίσκω ενδιαφέρον, φίλος από Πάτρα **γύρισε **πέρυσι από ΝΥ, φέρνοντας μαζί του τεράστια περιουσία από μετοχές εταιριών με έδρα τις ΗΠΑ, το 80% εταιρίας μεταφορών με έδρα τις Βρυξέλλες, το 90% εταιρίας υπηρεσιών λογιστικής με έδρα την Κύπρο, μια καγιέν, μια μλ500 * και κάτι λίγα μετρητά. Έλλειψε περί τα 20 χρόνια κι έχει και μια πολυκατοικιούλα στο Μανχάταν. Η εταιρία του στη ΝΥ ονομαζόταν Οδύσσεια. ( ) Τα γράφω γιατί τον θεωρώ Ελληνικό Κεφάλαιο επενδυμένο στη γουόλ στρήτ.
Το παραπανω τι σχεση εχει τωρα με το θεμα?
Κατάλαβες;
Λες δηλαδη οτι καποιος Ελληνας, οπως εγω,....
Όταν με το καλό γυρίσεις, πετυχημένος, για μόνιμη εγκατάσταση, θα σε θεωρώ κι εσένα Ελληνικό Κεφάλαιο επενδυμένο στη γουόλ στρήτ.
Το 'οπως εγω' πηγε στο οτι εχεις καποιον που γεννηθηκε Ελλαδα και μεταναστευσε στις ΗΠΑ για καποιο λογο. Οχι στο οτι εγινα πλουσιος.
Jesus Christ, what's the matter with you people?
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Τις διάβασα όλες!
quote]Μισο λεπτο τωρα ρε Ηλια. Δηλαδη μεχρι να μπει ο Γαβριηλ στο θεμα η οικνομια ειχε τα χαλια της (εσυς τα λεγατε και παραπονιεστε)και μετα οταν μπηκε και συμφωνησε και εφερε παραδειγματα ξαφνικα δεν σας αρεσει και η Ελληνικη οικονομια εγινε μπομπα; Και γιατι ξαφνικα ολοι αρχισαν να την συγκρινουν με την οικονομια των ΗΠΑ; Πιστεευετε οτι η Ελληινικη οικονομια μπορει να συγκριθει με την οικονομια των ΗΠΑ; Οι διαφορες ειναι φανταστικες. Το μεγεθος, οι χρηματοοικονομικη κατασταση ειναι τελειως διαφορετικη. Γιατι καθε φορα που μπαινει μεσα και λεει κατι πρεπει ολοι να γινουν κακοι και να λενε γιατι ρε συ στις ΗΠΑ τι γινεται; Στο κατω κατω υπαρχουν θεματα για τις ΗΠΑ. Και επεισης απαγορευεται να πουμε την γνωμη μας για την οικονομια της Ελλαδας; Εσεις εχετε το κολαει και λετε οτι θελετε για την οικονομια των ΗΠΑ και ξαφνικα οταν καποιος πει κατι για την Ελλ. οικονομια προσβαλεστε και δεν σας αρεσει. Δεν ξερω αλλα εμενα μου φαινεται οτι σε αλλα μερη πρεπει να σειχνουμε την εθνικη υπερηφανεια και οχι να εθελοτυφλουμε. Πιστεψε με δεν ζω στην Ελλαδα αλλα καθε φορα που ερχομαι και ερχομαι συχνα δεν χρειαζεται να κατσω μηνες για να προσεχω κατι και να δω μια διαφορα. Και φυσικα μην ξεχνατε οτι εζησα δυο δεκαετιες απο την ζωη μου εκει. Συγνωμη αλλα το να λετε οτι δεν ζουμε εκει και δεν ξερουμε τι μας γινεται το θεωρω λιγακι αστειο. Ισα ισα θεωρω το οτι ζω καπου αλλου με βοηθαει να δω/προσεξω τις διαφορες και τις ομοιοτητες ισως και περισσοτερο απο καποιον που ζει μεσα στην οικονομια, ειτε αυτο ειναι οι ΗΠΑ ειτε ειναι η Ελλαδα.
Νικος
Διαβασε και εσυ τι λεει ο συμπατριωτης σου και περιμενω ενα διαφορετικο σχολιο. Εσυ εχεις την ιδια αποψη με τον Γαβρηιλ ?
-
Κανείς δε νομίζω ότι θέλει να στερήσει από κάποιον άλλο το δικαίωμα να πει τη γνώμη του. Το ύφος νομίζω είναι αυτό που ενοχλεί, και το έχω πει και παραπάνω.
-
Δεν εχω ιδεα τι πας να πεις με το παραπανω. Ιδεα δεν εχω.
Μπορεις να εξηγησεις για ποια εμπορια μιλας και για τι ακριβως μιλας οταν συγκρινεις ΗΠΑ με Ελληνες και πως καπως τα καταφερνουν τοσο καλυτερα οι Ελληνες μπλα, μπλα, μπλα?
Το παραπανω μου ακουγεται σαν ενα ακομη επισοδιο του Καραγκιοζη που παντα καπως απο πανω εβγεναι και παντα κερδιζε τους κακους που παντα ειχαν την υπεροχη.
Η πλακα ειναι οτι μιλαμε για χρηματοοικονομικα, που 1+1 = 2 παντα. Καπως εσεις το κανατε το 1 να χωραει 200 με ΕΛληνικο τροπο, αντε και καλa και ελα μωρα.
Pathetic once again.
Αν ψάχνεις να βρείς περισσότερους σε αριθμό ή πλουσιότερους σε απόλυτα νούμερα επιχειρηματίες στην Ελλάδα των 10 εκ κατοίκων από όσους στις ΗΠΑ των 300 εκ κατοίκων, τότε σου λέω κατάμουτρα ότι οι γνώσεις σου περί τα οικονομικά είναι αξιοθρήνητες.
Αν θέλεις να πεις κάτι άλλο, σε παρακαλώ να μου το εξηγήσεις, γιατί από τα παραπάνω δεν βγαίνει νόημα.
Αν κάποιος κατάλαβε τι λέει ο gavriil1, παρακαλώ να μου εξηγήσει, για να προσπαθήσω να του απαντήσω.Αυτο που λεει ο Γαβριηλ εδω και 10 σελιδες ειναι οτι:
Το προβλημα της Ελληνικης οικονομιας (οπως λεει το θεμα) ειναι ο λαθος τροπος σκεψης των Ελληνων γενικα πρωτα, για την οικονομια και τα επιχειρηματικα, δευτερων.
-
Νίκο, είμαστε από τους πιο γκρινιάρηδες λαούς. Όταν όμως τα λένε άλλοι, σοβαρευόμαστε λίγο και τα λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους.
Γαβριήλ, είπαμε ότι η Ελλάδα κοιτάζει ψηλά, το τι έκανες εσύ δεν μας ενδιαφέρει. Τουλάχιστον όσοι έμειναν πίσω κοπιάζουν για τη βελτίωση της ζωής τους και για τη βελτίωση της χώρας τους. Δεν κάθονται μερικές χιλιάδες μίλια μακρυά να χλευάζουν.
-
**
Φιλε μου εαν εισαι ευχαριστημενος εκει που ζεις, τοτε τιποτε αλλο δεν μετραει. Το προβλημα ειναι οτι εαν καποια στιγμη ξυπνησεις ενα πρωι και καταλαβεις το αντιθετο. Εαν ομως θα ειναι παντα ετσι, τοτε εισαι ΟΚ.**Ελπίζω να διαβάζεις τι γράφεις.
Γιατι τι λαθος εχει το παραπανω?
Επισης, πρεπει να κανεις σαν τον Κριεαζα και να μεγαλωνεις τα γραμματα Χ600 φορες για να το δουμε? Τι σε κανει να νομιζεις οτι χρειαζεται το παραπανω?
-
Λοιπον φιλε Γαβρηιλ αφου θελεις τοσο πολυ μια σοβαρη εταιρεια παρε την 3Ε του Δαυιδ, βαλτην στο Google και απολαυσε...Δηλαδη λες οτι η 3Ε ειναι σοβαρη εταιρια στον τομεα της σε παγκοσμιο επιπεδο?
-
Γιατι πρεπει να εχουμε μια σοβαρη εταιρια ρε παιδια? τι φαγοθηκατε? το προβλημα στην ελληνικη οικονομια ειναι οτι δεν εχουμε μια σοβαρη εταιρια σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ επιπεδο ?
-
Γαβριήλ, παρά τα χάλια μας περνάμε καλύτερα από τα 5/6 των κατοίκων αυτού του πλανήτη, ακόμα και με απόλυτα νούμερα. Μπορούμε καλύτερα; Αν μπορείς, απαντάς. Αν γράφεις για να επιπλήξεις εμάς επειδή η ΗΠΑμερική είναι πλουσιότερη από την Ελλάδα, μη ζορίζεσαι, το γνωρίζουμε. Τον λόγο ψάχνουμε να βρούμε.ΑΝτε παλι τα ιδια!
-
Δεν χρειαζεται να αποδειξω οτι οι ΗΠΑ εχουν πιο υγιεις και μεγαλυτερη οικονομια απο την Ελλαδα. ΑΝ ειναι δυνατον να μην ειναι γνωστο αυτο. Παλι εσυ οπως και αλλοι το περνετε ετσι διοτι και παλι εγω ειμαι ο διαβολεμενος ΗΠΑμερικανος που γεννηθηκε Ελλαδα αλλα προδωσε την πατριδα. Κτλ, κτλ. ΤΟ ιδιο τροπαριο.
-
Για τον λογο γραφω και εγω. Ποσες φορες πρεπει να τον γραψω? Εγραψα οτι ειναι θεμα τροπου σκεψης και αντιληψης γενικα.
Τι να σου πω...
-
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;