-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ναι, και στον Ι.Τ. υπάρχει αναξιοκρατία... αλλά εκεί ο επιχειρηματίας παίζει με τα δικά του χρήματα
και εάν κάνει λάθος αυτός έχασε... είναι δικό του το πρόβλημα...ο επιχειρηματιας αμα χασει θα ζητησει τη στηριξη του κρατους
Δηλαδή κανείς επιχειρηματίας δεν πρόκειται να χάσει (ούτε έχει χάσει) επενδύοντας στην Ελλάδα?
χμμμ...θα...το επιχειρήσω..
Παράδεισος.Αν εχεις λεφτα να ανοιξεις μια τραπεζα, go for it. Ο λαος θα σε στηριξει οπως ξερεις για να δουλεψει η οικονομια και να κινηθει το χρημα.
Εναλλακτικα θα μπορουσες να αγορασεις μια μεσαια ή μεγαλη ομαδα ποδοσφαιρουΕπιχειρηματίες έλεγες. Τώρα το περιορίζεις στους τραπεζίτες και τους ιδιοκτήτες ομάδων;
-
Αν ανοιξω 200 'μπουγατσαδικα' θα ειμαι επιχειρηματιας?
Θα εχω κερδος ? -
Άνοιξε και μια τράπεζα να σαι σίγουρος.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Ναι, και στον Ι.Τ. υπάρχει αναξιοκρατία... αλλά εκεί ο επιχειρηματίας παίζει με τα δικά του χρήματα
και εάν κάνει λάθος αυτός έχασε... είναι δικό του το πρόβλημα...ο επιχειρηματιας αμα χασει θα ζητησει τη στηριξη του κρατους
Δηλαδή κανείς επιχειρηματίας δεν πρόκειται να χάσει (ούτε έχει χάσει) επενδύοντας στην Ελλάδα?
χμμμ...θα...το επιχειρήσω..
Παράδεισος.Αν εχεις λεφτα να ανοιξεις μια τραπεζα, go for it. Ο λαος θα σε στηριξει οπως ξερεις για να δουλεψει η οικονομια και να κινηθει το χρημα.
Εναλλακτικα θα μπορουσες να αγορασεις μια μεσαια ή μεγαλη ομαδα ποδοσφαιρουΕπιχειρηματίες έλεγες. Τώρα το περιορίζεις στους τραπεζίτες και τους ιδιοκτήτες ομάδων;
δηλαδη αν βαλω μεγαλοεπιχειρηματιας αντι για επιχειρηματιας θα εισαι οκ;
περιμενες να σου απαντησω σοβαρα σε εμφανως τρολλιστικες και προβοκατορικες ερωτησεις;
-
τι άλλο θ' ακούσουμε...
Φίλε μου ηρέμησε. Ούτε τρολλάρω ούτε προβοκάρω. Απλώς σχολιάζω. Κακό είναι? -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
:lauphing: τι άλλο θ' ακούσουμε...
Φίλε μου ηρέμησε. Ούτε τρολλάρω ούτε προβοκάρω. Απλώς σχολιάζω. Κακό είναι?σχολιαζεις τρολλιστικα και μαλιστα ριχνεις το επιπεδο του τρολλινγκ.. εχεις πολλα να μαθεις ακομη οχι για να τρολλαρεις εμενα αλλα για να με πλησιασεις στο τρολλινγκ
ΥΓ. εγραψα οτι ο επιχειρηματιας θα ζητησει βοηθεια απ'το κρατος. εσυ αυτο το πηγες αυθαιρετα στο οτι θα παρει βοηθεια απ'το κρατος για να προβοκαρεις.
-
o ΕΓΩ τα κανα όλα αυτά?! Μωρέ μπράβο μου! Θα με πεθάνει αυτός...
Τέλος, έχεις δίκιο, μη συνεχίσεις, το topic θα μετατραπεί σε μεταξύ μας διάλογο. -
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Μάλλον αστειεύεσαι έτσι?? Μην μπερδεύεις τους Δ.Υ με τους Στρατιωτικούς...
Όχι καθόλου. Δεν μπερδεύω κάτι νομίζω. Από τον κρατικό προϋπολογισμό πληρώνονται και αυτοί . Και αν πλεονάζουν ή όχι, (όπως έγραψες πιο πάνω για τους λοιπούς ΔΥ) το αφήνω στην κρίση σου.
Πληροφοριακά και μόνο , έχουμε τους περισσότερους στρατηγούς σε όλο το ΝΑΤΟ (εν ενεργεία και αποστράτους) πάνω από 5000 χιλιάδες. Φτάνουν μέχρι το βαθμό του ταξίαρχου και εκεί πέφτει το μεγάλο λεπίδι από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ . Τους κάνουν (τους μη αρεστούς) υποστράτηγους και τους συνταξιοδοτούν. Και φαντάζομαι , έστω και στο περίπου , θα γνωρίζεις πόσο παίρνουν.
Δε μπορεί, κάποιο γνωστό θα είχες και συ και δε μιλάμε για εποχικούς ...Ε, στην αστυνομία δε θα είχε κάνει τα ίδια και 'χειρότερα' ?
Ουτε τους μπλέ ουτε και τους πρασινους κοκκους ψηφιζω.
Καταλαβαινεις πιστευω πόσο μεσα εχεις πέσει σε όλα Μεντιουμ, εχεις σκεφτει να γίνεις
?Όχι, γιατί είμαι ΔΥ και κονομάω τρελά , δε μου χρειάζεται 2η δουλειά
Δεν θεωρειται δευτερη δουλεια οταν δεν κανεις τιποτα στην πρωτη
Εάν δεν το προτείνει κανένας άλλος για να funniest, θα το βάλω εγώ. Ας περιμένουμε λίγο ακόμα όμως.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Φτάνουν μέχρι το βαθμό του ταξίαρχου και εκεί πέφτει το μεγάλο λεπίδι από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ . Τους κάνουν (τους μη αρεστούς) υποστράτηγους και τους συνταξιοδοτούν. Και φαντάζομαι , έστω και στο περίπου , θα γνωρίζεις πόσο παίρνουν.Να πω, να πω;;;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Φτάνουν μέχρι το βαθμό του ταξίαρχου και εκεί πέφτει το μεγάλο λεπίδι από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ . Τους κάνουν (τους μη αρεστούς) υποστράτηγους και τους συνταξιοδοτούν. Και φαντάζομαι , έστω και στο περίπου , θα γνωρίζεις πόσο παίρνουν.
Να πω, να πω;;;
για πες
-
Όχι, για να μη σοκάρω τους αντιΔ.Υ.!!! Πάντως, για να πω την αλήθεια, περίμενα να καθάριζαν περισσότερα. Για τους εν αποστρατεία ειδικά είναι ψιλο-απάτη η σύνταξή τους. Οι εν ενεργεία καθαρίζουν καλό ποσό, αλλά μόνο με τα 'από δίπλα' μισθώματα (βλέπε 'εκτός έδρας').
Οι ΕΠΟΠ Δεκανείς πάντως είναι μεγαλύτερο βάρος από τους Στρατηγούς μας, believe me!
-
Όχι, για να μη σοκάρω τους αντιΔ.Υ.!!! Πάντως, για να πω την αλήθεια, περίμενα να καθάριζαν περισσότερα. Για τους εν αποστρατεία ειδικά είναι ψιλο-απάτη η σύνταξή τους. Οι εν ενεργεία καθαρίζουν καλό ποσό, αλλά μόνο με τα 'από δίπλα' μισθώματα (βλέπε 'εκτός έδρας').Οι** ΕΠΟΠ** Δεκανείς πάντως είναι μεγαλύτερο βάρος από τους Στρατηγούς μας, believe me!
ήθελα να το γράψω αλλά δε θυμόμουν πώς τους λένε. Πήγαινε συνέχεια ο νους μου στα ΟΠΥ. Δεν ξέρω καν εάν είναι το ίδιο .
2000+ , πριν τα 50 του στη σύνταξη, παίρνει ένας της Αεροπορίας, που σάπισε ο κώλος του πίσω από ένα γραφείο κάτι λιγότερο από 25 χρόνια. Για να μη σου πω και για άλλες απολαβές που είχε όχι μόνο αυτός αλλά και η οικογένεια του. Δεν καταλαβαίνω τι διαφορά έχει αυτός από ένα τραπεζικό ή ένα ΔΕΗτζή ή έναν κι εγώ δεν ξέρω τι που παίρνει...τσάμπα γάλα όπως είχε γραφτεί παλαιότερα (αν θυμάμαι καλά)
Τε σπα, κουράστηκα λες και πρόκειται να συμφωνήσουμε ποτέ σε κάτι , εδώ μέσα
-
Όχι, για να μη σοκάρω τους αντιΔ.Υ.!!! Πάντως, για να πω την αλήθεια, περίμενα να καθάριζαν περισσότερα. Για τους εν αποστρατεία ειδικά είναι ψιλο-απάτη η σύνταξή τους. Οι εν ενεργεία καθαρίζουν καλό ποσό, αλλά μόνο με τα 'από δίπλα' μισθώματα (βλέπε 'εκτός έδρας').Οι ΕΠΟΠ Δεκανείς πάντως είναι μεγαλύτερο βάρος από τους Στρατηγούς μας, believe me!
Ίσως έχουμε άλλη αντίληψη του τι εστί ψιλοαπάτη αλλά δεν θεωρώ καθόλου μικρές τις συντάξεις των υποστρατήγων...Μήπως ξεχνάς να βάλεις το Μετοχικό ταμείο στρατού (μέρισμα + βοήθημα) μέσα που δεν είναι ευκαταφρόνητο (7-8000 ευρώ το χρόνο)...
Πρέπει να είναι κάπου 40.000 ευρώ το χρόνο, δεν θα τους έλεγες και χαμηλοσυνταξιούχους...Μάλλον σκανδαλωδώς πολλά είναι αν σκεφτείς , άντε μην πω τίποτα πολύ βαρύ
-
Οι ΕΠΟΠ Δεκανείς πάντως είναι μεγαλύτερο βάρος από τους Στρατηγούς μας, believe me!
Αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι καμια 10ρια χιλιάδες από δαύτους και παίρνουν το κλασσικό χιλιάρικο(*) για μηνιάτικό, βγαίνει καλό το ποσό. Α, είναι και τα τζαμπέ αεροπορικά εισιτήρια (γνωστός μου σε 'ακριτικό' νησί δεν είχε προλάβει να τα 'καταναλώσει' όλα...) και διάφορες άλλες παροχές του στοργικού μας κράτους. Τώρα, γιατί ο στρατιωτικός παίρνει καμμια 300ρια Ε για επίδομα ενοικίου/παραμεθορίου, όταν ο εκπαιδευτικός σκάρτα 100, αυτό είναι άλλου π.... ευαγγέλιο.
(*) από εκεί ξεκινάνε οι αποδοχές τους (μισθός + επιδόματα). Για τυπάκια με γραμματικές γνώσεις 2ας δημοτικού, δεν είναι ασΚημα.
-
20.000 είναι οι ΕΠΟΠ τώρα και μάλιστα χωρίς να υπολογίσουμε την τωρινή σειρά που μπαίνει.
Τι να σας πω για τις συντάξεις των υποστρατήγων; Επειδή έτυχε να τις δω στα χαρτιά, να δω και τι αυξήσεις παίρνουν...αλλά είμαι ακόμα διαβαθμισμένος και δεν μπορώ να μιλήσω...
Υπάρχουν μη διαβαθμισμένα παιδιά εδώ μέσα με γονείς Υπτγους που μπορούν να σας πουν περισσότερα.
Α, by the way, όπως θα έλεγε και ο Κουλούρης, δεν τους θεωρώ χαμηλοσυνταξιούχους σε καμία περίπτωση. Αλλά μερικοί εξ αυτών, έχουν περάσει πάρα πολλά σε σχέση με άλλες φάρες του Παλιού Καλού Δημοσίου.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Τώρα, γιατί ο στρατιωτικός παίρνει καμμια 300ρια Ε για επίδομα ενοικίου/παραμεθορίου, όταν ο εκπαιδευτικός σκάρτα 100, αυτό είναι άλλου π.... ευαγγέλιο.
Γιατί φύλαξαν και φυλάνε τις Θερμοπύλες, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.
Άλλη φορά να διαβάζεις τις διάφορες ανακοινώσεις των συλλόγων αποστράτων και από αύριο με τον κηδεμόνα σου (αυτοί οι σύλλογοι-σύνδεσμοι κλπ κλπ είναι Must, όπως και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων )
-
20.000 είναι οι ΕΠΟΠ τώρα και μάλιστα χωρίς να υπολογίσουμε την τωρινή σειρά που μπαίνει.Τι να σας πω για τις συντάξεις των υποστρατήγων; Επειδή έτυχε να τις δω στα χαρτιά, να δω και τι αυξήσεις παίρνουν...αλλά είμαι ακόμα διαβαθμισμένος και δεν μπορώ να μιλήσω...
Υπάρχουν μη διαβαθμισμένα παιδιά εδώ μέσα με γονείς Υπτγους που μπορούν να σας πουν περισσότερα.
Ε αυτά που σου είπα από που λες να τα έβγαλα ?
-
Έχει και στις Θερμοπύλες στρατόπεδο με γραφεία;
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Μάλλον αστειεύεσαι έτσι?? Μην μπερδεύεις τους Δ.Υ με τους Στρατιωτικούς...
Όχι καθόλου. Δεν μπερδεύω κάτι νομίζω. Από τον κρατικό προϋπολογισμό πληρώνονται και αυτοί . Και αν πλεονάζουν ή όχι, (όπως έγραψες πιο πάνω για τους λοιπούς ΔΥ) το αφήνω στην κρίση σου.
Πληροφοριακά και μόνο , έχουμε τους περισσότερους στρατηγούς σε όλο το ΝΑΤΟ (εν ενεργεία και αποστράτους) πάνω από 5000 χιλιάδες. Φτάνουν μέχρι το βαθμό του ταξίαρχου και εκεί πέφτει το μεγάλο λεπίδι από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ . Τους κάνουν (τους μη αρεστούς) υποστράτηγους και τους συνταξιοδοτούν. Και φαντάζομαι , έστω και στο περίπου , θα γνωρίζεις πόσο παίρνουν.
......Α ναι ε? Έχουν μια βασική διαφορά όμως, είναι 'περιπλανώμενο τσίρκο' και ποτέ δεν στεριώνουν σε ένα μέρος με τεράστια οικογενειακά - οικονομικά προβλήματα σε σχέση με τους Δ.Υ, όπως:
α) Συντηρούν 2-3 σπίτια (ενοίκιο) διότι αλλού είναι αυτοί, αλλού η οικογένεια (για το σχολείο & τους φίλους των παιδιών) και αλλού το παιδί που σπουδάζει.
β) Δεν μπορούν να κάνουν φίλους μιας και γυρίζουν ανά την Ελλάδα κάθε 3 έτη (Μ.Ο)
γ) Δεν μπορούν να κάνουν 2η δουλειά, δεν επιτρέπεται κατ'αρχήν και με τις υποχρεώσεις που έχουν δεν προλαβαίνουν (Ασκήσεις, Αντιπροσωπείες, Σχολεία, κτλ.)
γ) Αναγκάζονται να πληρώνουν αδρά - και όσο γουστάρει αυτός - τον κάθε αλήτη ιδιοκτήτη σπιτιού στο κάθε κολοχώρι, διότι δεν έχει και άλλο σπίτι για να μείνεις βέβαια...
δ) Αυτοί της Αεροπορίας ή των Ειδ. Δυνάμεων κάθε μέρα που περνάει δεν ξέρουν εάν θα επιστρέψουν σπίτι τους σώοι και αρτιμελείς, τρέχουν σε βουνά, θάλασσα & αέρα, η επιβράβευση είναι η πρόωρη συνταξιοδότηση με πλήρεις αποδοχές....λίγος σεβασμός δεν βλάπτει........μπορώ να συνεχίσω αλλά βγαίνουμε εκτός θέματος....μπορεί να ισχυριστεί κανείς 'Το ήξεραν πως θα έχουν αυτά τα προβλήματα, είναι μέρος της δουλειάς τους', σωστά, κανένα πρόβλημα. Από την άλλη δε, ήξεραν και πως υπηρετώντας σε θέση εξωτερικού - λίγοι πάνε - θα έχουν πολλαπλάσιες απολαβές, θα συνταξιοδοτούνται στα 55, θα, θα θα ....... και έκαναν την επιλογή τους.
Αλήθεια, αφού είναι τόσο εύκολα και ρόδινα, γιατί δεν θέλουν να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα πολλοί άραγε, βλέποντας Αξκούς & Υπαξκούς με 15+ έτη να παραιτούνται, ενώ μόνο οι ΕΠΟΠ είναι υπεράριθμοι ως εθελοντές οι οποίοι δε το επιλέγουν αποκλειστικά και μόνο λόγω ανεργίας και όχι από αγάπη ώς επάγγελμα?
Ότι θέλει γράφει εδώ μέσα ο καθένας, άλλος για 300 ευρώ επίδομα παραμεθορίου, άλλος για αμέτρητα αεροπορικά εισιτήρια, άλλος για 8-9000 ευρώ μέρισμα από το ΜΤΣ ετησίως, άλλος για 1000 ευρώ πρώτο μισθό ΕΠΟΠ.....πλάκα έχετε με την άγνοιά σας.....για του λόγου το αληθές:
α) Το μέρισμα είναι 180-320 ευρώ το ΔΙΜΗΝΟ!!
β) Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι 3-4 ετησίως για όλους
γ) Το επίδομα παραμεθορίου είναι 140 ευρώ για όλους!
δ) Ο πρώτος μισθός ΕΠΟΠ είναι 1000 ευρώ ΜΙΚΤΑ, ήτοι 720 ευρώ περίπου στο χέρι....Άλλος συγκρίνει τους Στρατιωτικούς με τους **εκπαιδευτικούς που εργάζονται 20 (ΕΙΚΟΣΙ) ώρες εβδομαδιαίως **....Μία τυπική εβδομάδα Στρατιωτικού περιλαμβάνει περίπου 60 (ΕΞΗΝΤΑ) ώρες εργασίας....κατ'ελάχιστο!!
Άλλος έγραψε για γραμματικές γνώσεις δημοτικού, οι περισσότεροι Ανώτεροι Αξκοί είναι κάτοχοι πτυχίων πανεπιστημίου (σε ποσοστό 60-75%) και από αυτούς οι μισοί με μεταπτυχιακό, δεν είναι όλοι όπως οι Στρατηγοί του '50....
Κανένας δεν αναφέρθηκε στις αποδοχές των Δικαστικών που αποφασίζουν μόνοι τους τις αυξήσεις & τα αναδρομικά τους, αυτοί δεν είναι ΔΥ κι δεν πληρώνονται από τον προϋπολογισμό??? Όπως κι ότι μας βολεύει....
Αυτά τα ολίγα......
ΥΓ: Δεν είναι όλοι οι Στρατιωτικοί με το βαθμό του Στρατηγού, έχει και Υπαξκούς....ακόμα και απόστρατους....
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;