-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
π.χ. εγώ.
Πολύ θα μου άρεσε να ανοιξω ένα site στο internet και να πουλάω κομπόστες, μαρμελάδες, ξερά σύκα και ρίγανη. Από το χωριό. Αλλά να μπορώ να τα στείλω σε λογικό χρόνο. Οχι να σκέφτομαι ότι αν φύγει ο δρόμος από τις βροχές δεν θα μπορέσω να παραδώσω. Ούτε να είμαι έρμαιο του κάθε έμπορα ή του συνεταιρισμού.
Η υποδομή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη.Νίκο αυτή η νοοτροπία πρέπει να περάσει μέσα από ανθρώπους που θα 'επιστρέψουν' στον τόπο τους και θα δωσουν τις κατευθυντήριες γραμμές για τους υπόλοιπους. Και έιναι πολύ καλή ιδέα όντως..
Σε μια τέτοια περίπτωση η υποδομή είναι Η προϋπόθεση για ανάπτυξη...όμως (βλέποντάς το μεσα απ τη δουλειά μου) ο τρόπος αντιμετώπισης του θέματος της ανάπτυξης από τους κρατικούς φορείς είναι...αστείος!
Δε θα καθήσει ΚΑΝΕΙΣ να ασχοληθεί με το αν εσύ χρειάζεσαι οδικό δίκτυο για να αναπτύξεις τη δραστηριότητά σου...Πριν λίγους μήνες έβγαλα μια οικοδομική άδεια για μια επιχείρηση, η οποία προϋπέθετε ένα δίκτυο στο οποίο να μπορούν να κινηθούν μεγάλα οχήματα (συρόμενα κυρίως). Ξέρεις τι πλάτος εχει ο δρόμος που συνδέει την επιχείρηση με τον...πολιτισμό;;5 μέτρα !
Χρειάζεται λοιπόν κατά τη γνώμη μου ένα ευρύτερο σχέδιο και μια αναπροσαρμογή του τρόπου που οι φορείς αντιμετωπίζουν τέτοιες προσπάθειες...Χίλιες φορές να του έλεγαν του επιχειρηματιά 'δε μπορείς εδώ να αναπτύξεις τη δραστηριότητά σου, κατάλληλες περιοχές οι τάδε' και οι τάδε περιοχές όντως να χουν υποδομές...
-
Θα χρειαζόμουν άδεια εμπορίας, ναι. Ξέρω πως να την πέρω γρήγορα.
Θα χρειαζόμουν σταθερή προμήθεια σύκων. Έχω 3 συκιές εγώ και ακόμα 30 ένας ξάδελφος και ο επιστάτης του σπιτιού. check.
Θα έπρεπε να κοντραριστώ με τους ντόπιους έμπορες. check
Κομπόστες, μαρμελάδες η κυρία μαμά μου και η κυρία Αλίκη. checkΌπως το βλέπω εγώ, θα ήταν σχετικά εύκολο. Δεν απαιτούνται δα και τρομερές εγκαταστάσεις για την παραγωγή. Και οι πωλήσεις δεν θα είναι και τίποτα το φοβερό. Στην αρχή τουλάχιστον. Αν πήγαινε καλά, έβλεπα!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πολύ το ζαλίσαμε νομίζω.
Είναι σαν να λέτε ο ένας στον άλλο 'Δεν είναι σωστή η ζωή που σου αρέσει'.Κάποιοι προτιμούν να ζουν μεταξύ αγνώστων, να μην τους γνωρίζει κανείς.
Αλλοι προτιμούν να βλέπουν γνωστούς και να τους βλέπουν γνωστοί, να 'ανήκουν' σε μια κοινωνία.
Καλά κάνουν οι πρώτοι να ζουν στη μεγαλούπολη κι οι δεύτεροι να ζουν σε ένα χωριό ή μια μικρή πόλη.+, απο μένα. Πολλοί φίλοι και γνωστοί, εμού συμπεριλαμβανομένου, που είναι ή αισθάνονται 'γκάγκαροι', θεωρούν από δύσκολο έως αδιανόητο το να μετακομίσουν σε κάποια επαρχιακή πόλη (πολλώ δε μάλλον ένα χωριό). Όταν κάποιος έχει μεγαλώσει και ζήσει, λχ στο στη Γούβα ή τους Αμπελόκηπους, με το 'κέντρο' να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής (βεβαρυμένης πλέον...) από τα σημεία ενδιαφέροντος -όποια και να είναι αυτά- τους φαίνεται εξωπραγματικό το να μην μπορεί να βρεί ανοιχτό περίπτερο κάτω από το σπίτι του.
Επίσης: όποιος έχει 'δυσκολα' γούστα, δύσκολα θα βολευτεί στην επαρχία και δη την ελληνική: δε φταίει η επαρχία αυτή καθ' αυτή, αλλά οι συγκοινωνιακές υποδομές (όπως ορθά το έθεσε και ο Ililias). Από την άλλη, πολλά εξαρτώνται από το τι είναι διατεθειμένος ο καθένας να κάνει. Αν είσαι τύπος που βγάζει ρίζες από το καθισιό, τότε οι αποστάσεις δεν παίζουν ρόλο, αφου θα βγεις για φαγητό ή άλλου είδους διασκέδαση το πολύ μια φορά το χρόνο. Από την άλλη, αν είσαι 'κινητικός', τότε δε σε σταματάει τίποτα. Συνάδελφος έχει την κόρη του σε επαρχιακή πόλη κοντά στη Βενετία -το κορίτσι, μετά το διδακτορικό του, αποφάσισε ότι για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα θα μείνει εκεί, αφού εκεί βρήκε -καλή- δουλειά και προοπτικές καριέρας. Μετά από μια-δυο επισκέψεις στην κορη του (μένει και κοντά στο ΕλΒεν), μια φορά το μήνα καβαλάει το αεροπλάνο και χτυπάει ossobucco και συναφή τερψιλαρύγγια -χωρίς να πηγαίνει στην κόρη του, πλέον... -
Φαντάζομαι τον Κούκο στην επιχείρησή του με κασκολάκι και πούρο μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή να τσεκάρει τις παραγγελίες και το μπαγιόκο επιβλέποντας την μητέρα του και την κυρία Αλίκη.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Θα χρειαζόμουν άδεια εμπορίας, ναι. Ξέρω πως να την πέρω γρήγορα.
Θα χρειαζόμουν σταθερή προμήθεια σύκων. Έχω 3 συκιές εγώ και ακόμα 30 ένας ξάδελφος και ο επιστάτης του σπιτιού. check.
Θα έπρεπε να κοντραριστώ με τους ντόπιους έμπορες. check
Κομπόστες, μαρμελάδες η κυρία μαμά μου και η κυρία Αλίκη. checkΌπως το βλέπω εγώ, θα ήταν σχετικά εύκολο. Δεν απαιτούνται δα και τρομερές εγκαταστάσεις για την παραγωγή. Και οι πωλήσεις δεν θα είναι και τίποτα το φοβερό. Στην αρχή τουλάχιστον. Αν πήγαινε καλά, έβλεπα!
αδυναμια παραδοσης προιοντος λογω κακων καιρικων συνθηκων: αναθεση στον tm, check.
-
δεν είναι αποδοτικό κατ'εμέ να έχεις τόσο κάθετη (αντίθετη του οριζόντια) προσέγγιση στην οικονομία.
εσύ ΙΜΗΟ θα έπρεπε να έχεις τη δυνατότητα να συνάψεις ένα συμβόλαιο εγγυημένης υπηρεσίας με τον μεταφορέα σου, απο εκεί και πέρα είναι δικό του πρόβλημα πως θα το λύσει.μπορείς πολύ εύκολα να αρχίσεις απο το ebay. μετά να στήσεις ένα μικρό ονλινε κατάστημα
αν συνεχίσεις, και είσαι σίγουρος για τη διαδικασία παραγωγής σου, μπορείς να βάλεις ένα live feed, η κάμερα απο το χωριό που λέγαμε σε άλλο thread, απο το παρασκευαστήριο σου κάνοντας έτσι ποιο μοναδικό το προιόν και το κατάστημα σου και αναπτύσσοντας την εμπιστοσύνη των πελατών σου.
αν αρχίσεις να έχει ζήτηση που δεν καλύπτεις, μπορείς να βάλεις σύτημα prebooking θωρακίζοντας έτσι τη φήμη και τη ποιότητα σου, πριν περάσεις σε σκέψεις για μεγαλύτερη παραγωγή.
αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γίνει ο δεύτερος δρόμος -
Ο χρήστης thymios έγραψε:
...Πριν λίγους μήνες έβγαλα μια οικοδομική άδεια για μια επιχείρηση, η οποία προϋπέθετε ένα δίκτυο στο οποίο να μπορούν να κινηθούν μεγάλα οχήματα (συρόμενα κυρίως). Ξέρεις τι πλάτος εχει ο δρόμος που συνδέει την επιχείρηση με τον...πολιτισμό;;5 μέτρα !...Ο δρόμος, μήκους 80 μέτρων, που συνδέει τη δική μου επιχείρηση με τον πολιτισμό είχε πλάτος (με βάση 'συμβόλαιο' του 1.890κάτι) 3 μέτρα, για να περνάνε τα κάρα. Το πλάτος του είχε διαμορφωθεί στα 5,5 μέτρα ήδη από το '50, αλλά ένας γείτονας (μόνιμος κάτοικος ΝΥ ΗΠΑ) αποφάσισε το 1987 να διεκδικήσει 2,5 μέτρα απ' αυτόν, προσκομίζοντας το α/α συμβόλαιο. Ξέρεις πότε τελείωσαν τα δικαστήρια; Το 2001.
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ...............
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μα, φίλε, η Αθήνα ΕΧΕΙ χειρότερο φαγητό. Αυτό είναι τόσο πολλές φορές βεβαιωμένο που το να το αρνείσαι σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνεις για τι μιλάμε.
Και ΔΕΝ μιλάμε εδώ για το γκουρμέ εστιατόριο, στο οποίο δεν ξέρω αν ξέρεις πόσοι κ πόσο συχνά πηγαίνουν, αλλά για το απλό, καθημερινό εστιατόριο.
Άλλωστε, έχω πει πολλές φορές, όταν μου λείπει κάτι απ' αυτά (τα ΠΟΛΛΑ) που έχει παραπάνω η μεγάλη πόλη (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρώμη, ...) απλά κανονίζω και πηγαίνω.
Τι είναι παράξενο; Ότι ΟΛΟΙ αντιδράτε όταν λέμε ότι η περιφέρεια έχει ευκαιρίες για δουλειά και καλή ζωή. Όχι, λέτε, αυτά τα έχει μόνον η Αθήνα.
Ε, αυτό το θεωρώ βλακεία, τι να κάνουμε; Ο Μ.Ο. του 'Αθηναίου' ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ζει 'καλύτερα' από τον Μ.Ο. του 'επαρχιώτη'. Αν νομίζεις διαφορετικά να το συζητήσουμε, αρκεί να μη μου πεις για εστιατόρια των 1.000$, γιατί αν έχω να διαθέσω τόσα ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ που είναι το εστιατόριο: Όπου κι αν είναι, ΕΧΩ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΩ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ.Ηλία, πολύ εύκολα μπορώ να σου απαντήσω ότι η Αθήνα έχει καλύτερο φαγητό από την επαρχία, και αυτό είναι κάτι τόσο εύκολα βεβαιώσιμο που να το αρνείσαι σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνεις για τι μιλάμε. Αν ΔΕΝ είναι να μιλάω για όλα αυτά τα 'παραπάνω' που βρίσκω τότε δεν έχει νόημα η συζήτηση. Θα μιλάω για ό,τι βρίσκω, θέλω κ.ο.κ. Δεν μπόρείς να εξαιρείς κάτι κατά το δοκούν. Και ναι έστω και ΕΝΑ αντιπαράδειγμα αρκεί για να αποδείξει ότι κάτι είναι λάθος.
Το πόσοι πηγαίνουν, τους αρέσει, κάνουν ο,τι θέλουν δεν με αφορά και δεν με απασχολεί. Όπως ούτε με αφορά ούτε με απασχολεί το που είναι καλύτερα για ΑΥΤΟΥΣ να ζήσουν. Μιλάω για ΜΕΝΑ και για το τι κάνω βρίσκω ΕΓΩ.ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει αντιδράσει για το ότι η επαρχία έχει ευκαιρίες για καλή ζωή. Γιατί το 'καλή ζωή' από μόνο του δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Καλη για ποιον; Για ποια κριτήρια, για ποιες ανάγκες.
Το αν ο Μ.Ο. των αθηναίων ζει 'καλύτερα' από τον Μ.Ο. κάποιου στην επαρχεία, επίσης είναι κάτι το οποίο ούτε με ενδιαφέρει, ούτε μπορώ να απαντήσω. Που σκατά να ξέρω τι θέλει ο καθένας, τί είναι το καλό και το καλύτερο ΓΙ ΑΥΤΟΝ;
Το ευκαιρίες για δουλειά επίσης είναι πολύ σχετικό. Για ποιά δουλειά; Εν γένει 'δουλειά'; Εν είδει κάποια συγκεκριμένη δουλειά;Επίσης πραγματικά το επιχείρημα 'μπορώ να ταξιδέψω και να πάω' είναι αστείο. Δεν είναι το ίδιο να ζεις μέσα σε κάτι, και να πηγαίνεις για να το δεις. Και δεν είναι ανάγκη να φτάσουμε στα επίπεδα του 'ξοδεύω 30.000e τη βραδιά' ώστε να μου πεις 'παίρνω και jet μου και πάω ΝΥ για ένα steak. Τα 'καλά' της αθήνας τα ζεις και με πολύ πολύ λιγότερα.
Για τα 'καλά' της επαρχίας, υπό το δικό σου πρίσμα, δεν έχει αντιδράσει ΚΑΝΕΙΣ.
Εσύ με το ζόρι όμως θες να βγάλεις ότι δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο από αυτό για ΚΑΝΕΝΑΝ και υπό κανένα μη ακραίο πρίσμα.
Ε δεν είναι έτσι. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Για τα 'καλά' της επαρχίας, υπό το δικό σου πρίσμα, δεν έχει αντιδράσει ΚΑΝΕΙΣ.
Εσύ με το ζόρι όμως θες να βγάλεις ότι δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο από αυτό για ΚΑΝΕΝΑΝ και υπό κανένα μη ακραίο πρίσμα.Εμένα, και από ολόκληρη την απάντησή σου, μου φαίνεται ότι ακριβώς το αντίθετο γίνεται: Για να υπεραμυνθείς της επιλογής σου να μείνεις 'μέσα' στα 'καλά', μηδενίζεις ό, τι είναι (κατ' εσέ) 'έξω'. Εγώ επιμένω εδώ κ πολλές σελίδες (κ μάλλον δεν θα το κάνω άλλο, κουράζει) ότι το να μένω έξω απ' την Αθήνα δεν με εμποδίζει να γευτώ τα καλά της. Όχι εγώ ο ililias, αλλά εγώ ο κάτοικος της περιφέρειας (ή επαρχίας της Αθήνας, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί).
Όμως θα έλεγα επίσης (αν με ρωτούσε κανείς) ότι αφού θέλεις να μένεις μέσα για να ζεις τα καλά της Αθήνας, δεν δικαιούσαι να διαμαρτύρεσαι ούτε για τα '700Ε', ούτε για την ανεργία. Η Αθήνα δεν είναι μια πόλη που παράγει τόσο, ώστε να μπορεί να πληρώνει όσα, όσους. Αν δεν το καταλαβαίνεις, δεν μπορώ να κάνω τπτ. Μακάρι ν' αλλάξει κάποτε αυτό, ή να βρεις εσύ τη δουλειά που θα σε πάει στο ανώτερο 2% του πληθυσμού, που 'μπορεί', 'έχει και κατέχει'.
-
- κάτι ακόμα.
Έστω ότι μένεις στην επαρχία.
Μία επίσκεψη στην Αθήνα το ΣΚ απ το μέρος μου απαιτεί:
800+ χλμ οήγαινε έλα=80 ευρώ βενζίνη (τώρα, γιατί πριν απο λίγο καιρό φτάναμε τα 150)
30 ευρώ διόδια
100 ευρώ ξενοδοχειο για 2 βραδιές (γίνεται;)
Φαγητό υποχρεωτικά 2 φορές τη μέρα έξω.
ΠάρκινγκΖευγάρι με 2000 το μήνα εισόδημα (αν έχει παιδιά αφήστε το) πόσες φορές μπορεί να το κάνει;
- κάτι ακόμα.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
- κάτι ακόμα.
Έστω ότι μένεις στην επαρχία.
Μία επίσκεψη στην Αθήνα το ΣΚ απ το μέρος μου απαιτεί:
800+ χλμ οήγαινε έλα=80 ευρώ βενζίνη (τώρα, γιατί πριν απο λίγο καιρό φτάναμε τα 150)
30 ευρώ διόδια
100 ευρώ ξενοδοχειο για 2 βραδιές (γίνεται;)
Φαγητό υποχρεωτικά 2 φορές τη μέρα έξω.
ΠάρκινγκΖευγάρι με 2000 το μήνα εισόδημα (αν έχει παιδιά αφήστε το) πόσες φορές μπορεί να το κάνει;
Όσες φορές μπορεί ζευγάρι με 2000 Ε το μήνα εισόδημα που μένει στην Αθήνα να πάει επίσκεψη 800+ χλμ πήγαινε-έλα μακριά.
Εδιτ
Ξεκολλάτε... - κάτι ακόμα.
-
Υπάρχουν και η Πάτρα, το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη και αρκετές ακόμα μεγαλούτσικες (για τα ελληνικά δεδομένα) πόλεις, πχ Βόλος, Γιάννενα, Καλαμάτα, που έχουν απ' όλα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Υπάρχουν και η Πάτρα, το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη και αρκετές ακόμα μεγαλούτσικες (για τα ελληνικά δεδομένα) πόλεις, πχ Βόλος, Γιάννενα, Καλαμάτα, που έχουν απ' όλα....εκτός πολιτιστικών δρώμενων!!!
-
Εκτός θέρους, τα περισσότερα πολιτιστικά δρώμενα στην Αθήνα είναι το σταρ σύστεμ των σουξεδιάρηδων που τραγουδάει στην παραλιακή. Θέατρα, εντάξει, δεν υπάρχουν. Δεν βλέπω όμως, κακώς θα έλεγα, να ενδιαφέρονται πολύ οι 'επαρχιώτες' για Τσέχωφ - σε τίποτα επιθεωρήσεις ή ελαφρές κωμωδίες προτιμούν να πάνε όποτε έρχονται στην Αθήνα.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Υπάρχουν και η Πάτρα, το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη και αρκετές ακόμα μεγαλούτσικες (για τα ελληνικά δεδομένα) πόλεις, πχ Βόλος, Γιάννενα, Καλαμάτα, που έχουν απ' όλα.
...εκτός πολιτιστικών δρώμενων!!!
εχουν ομως αδειες στροφοδιαδρομες σε αποσταση βολης
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Πριν λίγους μήνες έβγαλα μια οικοδομική άδεια για μια επιχείρηση, η οποία προϋπέθετε ένα δίκτυο στο οποίο να μπορούν να κινηθούν μεγάλα οχήματα (συρόμενα κυρίως). Ξέρεις τι πλάτος εχει ο δρόμος που συνδέει την επιχείρηση με τον...πολιτισμό;;5 μέτρα !...
Ο δρόμος, μήκους 80 μέτρων, που συνδέει τη δική μου επιχείρηση με τον πολιτισμό είχε πλάτος (με βάση 'συμβόλαιο' του 1.890κάτι) 3 μέτρα, για να περνάνε τα κάρα. Το πλάτος του είχε διαμορφωθεί στα 5,5 μέτρα ήδη από το '50, αλλά ένας γείτονας (μόνιμος κάτοικος ΝΥ ΗΠΑ) αποφάσισε το 1987 να διεκδικήσει 2,5 μέτρα απ' αυτόν, προσκομίζοντας το α/α συμβόλαιο. Ξέρεις πότε τελείωσαν τα δικαστήρια; Το 2001.
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ...............
Δε σου κάνει τίποτα το Κτηματολόγιο
χωροταξικό χρειάζεται...Κι αν είναι να δωθούν χρήματα για τον Καποδίστρια 2, χίλιες φορές να δωθούν για ενιαία ΓΠΣ περιοχών και πλήρες χωροταξικό...
Το Κτηματολόγιο δε λέει τίποτα από μόνο του. Οι δρόμοι δεν είναι ΚΑΝ χαρακτηρισμένοι, υπάρχει σύγχυση τι ανήκει σε ποιόν, οι περιφέρειες και το ΥΠΕΧΩΔΕ αδυνατούν να βγάλουν άκρη...
οΥτε χρήσεις γης υπάρχουν, ούτε ενιαίες ζώνες ανάπτυξης επιχειρηματικότητας, τίποτα απολύτως. Φτιάχνεις σκουπιδότοπο δίπλα σε γαλακτοβιοτεχνία και η ΜΠΕ είναι απλώς μια...τεχνική έκθεση!
-
Ηλία μάλλον δεν συνενοούμαστε. Οπότε όντως ας το αφήσουμε εδώ.
Εσύ μπορείς να γευτείς τα καλά της αθήνας, κι εγώ μπορώ να γευτώ τα καλά της επαρχίας. Το που ζούμε είναι το θέμα.Εγώ για τον εαυτό μου πάντως θα ευχόμουν να βρω τη μη-δουλειά που θα μου εξασφάλιζε αυτό το 2% !
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
δεν είναι αποδοτικό κατ'εμέ να έχεις τόσο κάθετη (αντίθετη του οριζόντια) προσέγγιση στην οικονομία.
εσύ ΙΜΗΟ θα έπρεπε να έχεις τη δυνατότητα να συνάψεις ένα συμβόλαιο εγγυημένης υπηρεσίας με τον μεταφορέα σου, απο εκεί και πέρα είναι δικό του πρόβλημα πως θα το λύσει.μπορείς πολύ εύκολα να αρχίσεις απο το ebay. μετά να στήσεις ένα μικρό ονλινε κατάστημα
αν συνεχίσεις, και είσαι σίγουρος για τη διαδικασία παραγωγής σου, μπορείς να βάλεις ένα live feed, η κάμερα απο το χωριό που λέγαμε σε άλλο thread, απο το παρασκευαστήριο σου κάνοντας έτσι ποιο μοναδικό το προιόν και το κατάστημα σου και αναπτύσσοντας την εμπιστοσύνη των πελατών σου.
αν αρχίσεις να έχει ζήτηση που δεν καλύπτεις, μπορείς να βάλεις σύτημα prebooking θωρακίζοντας έτσι τη φήμη και τη ποιότητα σου, πριν περάσεις σε σκέψεις για μεγαλύτερη παραγωγή.
αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γίνει ο δεύτερος δρόμοςΟχι ο δεύτερος. Ένας δρόμος να γίνει. Αυτός που υπάρχει τώρα μόνο δρόμος δεν είναι.
Κατασκευάστηκε το 1950!! -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
charmak66, πόσο χρονών είσαι ;;;
12, αλλά δείχνω τουλάχιστον 16 (μου χουν πει)
Μπα, αν κρίνω απο την απάντησή σου, για 9 σε κόβω....
Τέσπα....Αφου κρύβεις τα χρόνια σου, να μη σε φέρω σε δύσκολη θέση....Και μια θειά ΄μ, το ίδιο πρόβλημα έχει και της κακοφαίνεται οταν τη ρωτάνε για την ηλικίας της...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εκτός θέρους, τα περισσότερα πολιτιστικά δρώμενα στην Αθήνα είναι το σταρ σύστεμ των σουξεδιάρηδων που τραγουδάει στην παραλιακή. Θέατρα, εντάξει, δεν υπάρχουν. Δεν βλέπω όμως, κακώς θα έλεγα, να ενδιαφέρονται πολύ οι 'επαρχιώτες' για Τσέχωφ - σε τίποτα επιθεωρήσεις ή ελαφρές κωμωδίες προτιμούν να πάνε όποτε έρχονται στην Αθήνα.Είναι αλήθεια ότι εμείς στο χωριό μόνο από από Μάρκο Λεζέ καταλαβαίνουμε, σε αντίθεση με τους εν Αθήναις παροικούντες οι οποίοι θέλουν τουλάχιστον έναν Αρθουρ Μίλλερ για πρωινό.
Επίσης δυσκολευόμαστε όταν βλέπουμε αυτά τα μεγάλα κουτιά με ρόδες (λεωφορεία μου είπαν ότι τα λένε) και το άλλο το πράμα που κάνει τουττουυυυτττττττ και τρέχει τρεχει τρεχει σαν του διαόλ' μέσα σι κάτι τούνελ
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;