-
Γύρισα απο μακρυ ταξίδι στην Β.Ελλάδα,εφτασα μεχρι Αλεξ/πολη.
Είδα τον χάρο με τα μάτια μου όσο ήμουνα εκτός Εγνατίας.
Ειδικά απο Δράμα εώς Σαλονίκη είχα μείνει αφωνος.
Οι οδηγοι δεν υπολογίζουν **τίποτα **στις προσπεράσεις.
Η αστυνομία ήταν παντελώς απούσα με εξαίρεση κατι συνοριοφύλακες.Κατω απο τα Τέμπη εχω κινδυνέψει μια φορα σε ολη τη ζωή μου.
Απο τα Τεμπη και πανω βλαστημάω την ωρα και την στιγμή.
Δεν φταιει κανενα κρατος και κανενας δρόμος,αν ποτε ειπα κατι τετοιο το παιρνω πισω.Δεν μιλαμε για ανθρωπινα λαθη αλλα για εγκληματικες ενέργειες ανθρώπων οδηγικά αναλφάβητων.Μαθετε να οδηγείτε εκει πανω ή ανοιξτε πιο πολλα ορφανοτροφεία.
(Παρακαλω μην το γυρισετε το θεμα σε Αθήνα v Σαλονίκη.) -
Η αστυνομία ήταν παντελώς απούσα με εξαίρεση κατι συνοριοφύλακες.Κατω απο τα Τέμπη εχω κινδυνέψει μια φορα σε ολη τη ζωή μου.
Δεν φταιει κανενα κρατος και κανενας δρόμος,αν ποτε ειπα κατι τετοιο το παιρνω πισω.Δεν μιλαμε για ανθρωπινα λαθη αλλα για εγκληματικες ενέργειες ανθρώπων οδηγικά αναλφάβητων.Μαθετε να οδηγείτε εκει πανω ή ανοιξτε πιο πολλα ορφανοτροφεία.
Πετάς ένα...
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μαθετε να οδηγείτε εκει πανω ή ανοιξτε πιο πολλα ορφανοτροφεία.
Και μετά...
(Παρακαλω μην το γυρισετε το θεμα σε Αθήνα v Σαλονίκη.)
Θα αστειεύεσαι...
-
Τι περιμένεις από ανθρώπους που δεν ξέρουν τη διαφορά μπουγάτσας με τυρόπιτα, και που τρώνε 'σουβλάκι με καλαμάκι'...
Έχασε κι ο ΠΑΟΚ χθες έχουμε και τον Tiger να μας τη λέει.
Ερθρόλευκε Αγιε Βασίλη, δε σε θέλουμε ρε, εδώ έχουμε Άγιο Δημήτριο.
-
Tiger, πρόσεξε επειδή το ύφος που γράφεις προδιαθέτει πόλεμο Βορείων - Νοτίων. Αν θέλεις άλλαξε σε παρακαλώ, λίγο το δεύτερο πληθυντικό, που δηλώνει προστακτική και δεν κάνει.
Στην Κρήτη να δεις πως οδηγάνε, μαζί με την τοπική οδηγική συμεριφορά, έχεις και τους χιλιάδες τουρίστες με τα νοικιαζόμενα.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Στην Κρήτη να δεις πως οδηγάνε, μαζί με την τοπική οδηγική συμεριφορά, έχεις και τους χιλιάδες τουρίστες με τα νοικιαζόμενα.
Εκει εχω παει 3 φορες, περα απο τους τουρίστες που οδηγουν αλα αγγλικά δεν μπορω να πω οτι συναντησα ιδιαιτερα προβλήματα,λιγο προβλεψιμη μαγκιά στις προτεραιότητες μονο.Βεβαια ήμουνα αποκλειστικα σε 'πολιτισμένα' μέρη,οχι σε αποκρημνα χωρια κτλ
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Πετάς ένα...Μαθετε να οδηγείτε εκει πανω ή ανοιξτε πιο πολλα ορφανοτροφεία.
Και μετά...
(Παρακαλω μην το γυρισετε το θεμα σε Αθήνα v Σαλονίκη.)
Θα αστειεύεσαι...
Καθολου.Το θεμα αφορά ορφανοτροφεία και οχι κατι αλλο.Αν καποιος το μονο που θα δει σε ολο το θεμα ειναι επιθεση προς τον τοπο καταγωγής του,δεν ενδιαφερομαι να τον βοηθήσω.
Βεβαις ισως το θεμα δεν ειναι προς συζητηση.Δεν περιμενω κανενα να μπει και να πει,'εκει πανω δεν ξερουμε τι μας γινεται' γιατι απλουστατα οταν ζεις και μεγαλώνεις μεσα σε μια τετοια νοσηρή κατασταση, δεν το καταλαβαίνεις.Οι αριθμοι ομως μιλάνε...
-
Tiger απαντάς αλλά δεν διορθώνεις!
Οι οδηγοί στην Ελλάδα χαρακτηρίζονται με τα ίδια κριτήρια.
Δεν έχει διαφορά ο Νότος από τον Βορρά! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Tiger απαντάς αλλά δεν διορθώνεις!Οι οδηγοί στην Ελλάδα χαρακτηρίζονται με τα ίδια κριτήρια.
Δεν έχει διαφορά ο Νότος από τον Βορρά!Οι αριθμοι αλλα λενε,ή κανω λάθος;
Ποσους εχουμε θρηνήσει απο την Λαμία και πανω; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Tiger απαντάς αλλά δεν διορθώνεις!
Οι οδηγοί στην Ελλάδα χαρακτηρίζονται με τα ίδια κριτήρια.
Δεν έχει διαφορά ο Νότος από τον Βορρά!Οι αριθμοι αλλα λενε,ή κανω λάθος;
Ποσους εχουμε θρηνήσει απο την Λαμία και πανω;Οσους έχουμε θρηνήσει από την Λαμία και κάτω.
Γιατι προφανώς όσοι χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο δεν είναι αποκλειστικά κάτοικοι της περιοχής.
Μπορεί εγω ο Αθηναίος να προκαλώ ατυχημα στην Βέροια.
Ποιός φταίει? Οι Βεροιώτες?!!! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
προφανώς όσοι χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο δεν είναι αποκλειστικά κάτοικοι της περιοχής.
Ποιός φταίει? Οι Βεροιώτες?!!!Αποκλειστικα σιγουρα δεν ειναι,αλλα οταν μιλαμε για συνολικα στατιστικα εσυ τι πιστευεις οτι συμβαίνει;Οτι οι αθηναίοι προκαλουν τα μισα ατυχήματα στις Σέρρες;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
προφανώς όσοι χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο δεν είναι αποκλειστικά κάτοικοι της περιοχής.
Ποιός φταίει? Οι Βεροιώτες?!!!Αποκλειστικα σιγουρα δεν ειναι,αλλα οταν μιλαμε για συνολικα στατιστικα εσυ τι πιστευεις οτι συμβαίνει;Οτι οι αθηναίοι προκαλουν τα μισα ατυχήματα στις Σέρρες;
Οτι σε όλη την Ελλάδα στερούμαστε οδηγικής παιδείας.
Και ότι το πιθανότερο είναι ότι ο οδηγός είναι κάποιος Σερραίος που ζει όμως μόνιμα Θεσσαλονίκη ή Αθήνα.
Στα 2 κέντρα της Ελλάδας. -
εγω πάντως εχω την χειρότερη των εντυπώσεων για μερικούς κρητικούς και την εμμονή τους με την τερμα αριστερη (καβαλλημενη διακεκομμενη γραμμη) λωρίδα και 40 χλμ/ ωρα...και αν τους κανεις σινιαλο τσαμπουκαλεύονται κιόλλας..
μπορεί και να έτυχε όμως..
στην θεσσαλονίκη επίσης το flash πρέπει να το δίνουν σαν xtra στα μοντέλα...
αυτα, όχι πολλά τραγικά λάθη και έκανα και φαντάρος στην ξάνθη..
-
Το θέμα μεταφέρεται στο 'Περί Αυτοκινησης'.
[moderator]
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εκει εχω παει 3 φορες, περα απο τους τουρίστες που οδηγουν αλα αγγλικά δεν μπορω να πω οτι συναντησα ιδιαιτερα προβλήματα,λιγο προβλεψιμη μαγκιά στις προτεραιότητες μονο.Βεβαια ήμουνα αποκλειστικα σε 'πολιτισμένα' μέρη,οχι σε αποκρημνα χωρια κτλ
χάλια οδηγάνε, αλλά και οι δρόμοι δε βοηθάνε την κατάσταση..
το πρόβλημα της Κρήτης δεν είναι μόνο οι τουρίστες με τα σκουτεράκια, αλλά πολυσύνθετο:
-οι χωριάτες με τα αγροτικά κ τρακτερ ( έχω δει: παντιλίκια στα λιοντάρια, στο κέντρο δηλαδή του Ηρακλείου, να διασχίζουν κάθετα τον εθνικό με ταχύτητα ~15 χλμ/ω με τον τράκτορα κ πολλά άλλα )
-οι τουρίστες που κατασκοτώνονται, ειδικά με τα σκουτεράκια γιατί γυρνάνε ολομέθυστοι συνήθως
-τα πιτσιρίκια ( από 12 χρονών τσεεεε βάαααααλε) με παπάκια αμάξια και διάφορα άλλα που έχω δει κατά καιρούς
-ο νοτιάς...ε, βάλε σ'ολα αυτά και τους άθλιους δρόμους ( δε μιλάω μόνο για εθνικό ) άλλα κάτι άλλους που περνάνε full μέσα από χωράφια και πρέπει να κορνάρεις όλη την ώρα, ενώ άμα διασταυρωθείς με αμάξι την π*υλέψατε..
χάλια χάλια χάλια... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οι αριθμοι αλλα λενε,ή κανω λάθος;
Ποσους εχουμε θρηνήσει απο την Λαμία και πανω;Μήπως να μάθουμε και οι υπόλοιποι πιο συγκεκριμένα, τί λένε τελοσπάντων οι αριθμοί ;
Υ.Γ.: πραγματικά δεν μπορώ να 'πιάσω' το νόημα του συγκεκριμένου 'τόπικ'. Το πρόβλημα είναι πανελλαδικό (και, εν πολλοίς, πολιτικοκοινωνικό) και, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν πρέπει να κάνουμε τέτοιου είδους συγκρίσεις και διαχωρισμούς...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
(Παρακαλω μην το γυρισετε το θεμα σε Αθήνα v Σαλονίκη.)Θα σε παρακαλούσα να προσέχεις τις εκφράσεις σου γιατί και εγώ μετά από ταξίδι που έκανα στην Αθήνα έχω ακριβώς την ίδια γνώμη με σένα για πολλούς Αθηναίους οδηγούς.
Υ. Γ. Ούτε και εγώ μπορώ να καταλάβω τι θέλει να πει ο ποιητής.
-
Προς τι λοιπόν ο γεωγραφικός διαχωρισμός των οδηγών? Αφού παντού σε όλη την Ελλάδα θα ακούσεις παραδείγματα.
Πιστεύω ότι το θέμα έτσι είναι ανούσιο. Αν συμφωνεί και ο συγγραφέας, μπορούμε να το κλειδώσουμε. Μόνο τοπικιστικές κόντρες μπορεί να φέρει. Αναμένω....
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Οι αριθμοι αλλα λενε,ή κανω λάθος;
Ποσους εχουμε θρηνήσει απο την Λαμία και πανω;Μήπως να μάθουμε και οι υπόλοιποι πιο συγκεκριμένα, τί λένε τελοσπάντων οι αριθμοί ;
Υ.Γ.: πραγματικά δεν μπορώ να 'πιάσω' το νόημα του συγκεκριμένου 'τόπικ'. Το πρόβλημα είναι πανελλαδικό (και, εν πολλοίς, πολιτικοκοινωνικό) και, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν πρέπει να κάνουμε τέτοιου είδους συγκρίσεις και διαχωρισμούς...
Η πιο προσφατη στατιστικη ειναι του 2004
Οπως μπορουμε να δουμε η Μακεδονια ειναι στον μεσο ορο ενω η Θρακη εχει το χαμηλοτερο μ.ο. νεκρων πανελληνιως.Μαλλον ο Τιγρης επειδη ειναι μονιμως τρεις καροτσες μπροστα και (προφανως) δεν πολυκοιταει καθρεφτες δεν βλεπει τι γινεται γυρω του συνηθως. Μην σας ξεγελαει το 6/100.000 των Αθηνων γιατι το 45/100.000 της Στερεας εκει οφειλεται
Για να σας γλιτωσω απο κοπο, ο μ.ο. Στερεας-Αττικης-Πελοπονησου ειναι 14,54/100.000, με αυτον της Μακεδονιας στο 14,8/100.000.Να μη μιλησουμε για τους γενικα παθοντες γιατι εκει η Μακεδονια και η Θρακη ειναι παρα πολυ κατω απο τις περιοχες που ο Τιγρης αισθανεται ασφαλης.
Ασχημες οδηγικές εμπειρίες[edit]