-
Οι Αθηναίοι όταν βιάζονται είναι χάροι... ειναι αγενέστατοι και καλώς η κακώς επειδή οδηγούν συχνά σε λεωφόρους μπορούν και χώνονται αδίστακτα στις αλλαγές λωρίδας....
Στη Θεσσαλονίκη νομίζω ότι είναι λίγο πιο χαλαρά !!!!!!
Νομίζω ότι στα φανάρια περνάνε λιγότεροι απ΄ότι στην Αθήνα καθώς δεν πολύβιάζονται ενώ στην Αθήνα νομίζουν ότι παίρνουν εκκίνηση...
Εκεί που έπαθα μεγάλη πλάκα ήταν πριν από χρόνια στο Χαλκιδική-Θεσ/νίκη μιλάμε πολύ μπούνια οι τύποι!!! Τρελά καροτσάκια με 150+ και προσπεράσεις δίχως αύριο!!!!Πολλοί Πελλοπονήσιοι δεν μπορούν να κρατήσουν λωρίδες στην Αθήνα!!!!!
και στρίβουν χύμα!!!! Βέβαια και τα μπουμπούκια οι αθηναίοι δεν είμαστε καλύτεροι. Βλέπω καμμια φορά στην άνοδο της Κηφισίας αυτοκίνητα με πινακίδες επαρχίας να προσπαθούν να μπούν αριστερά για να στρίψουν στο ΚΑΤ και οι 'αθηναίοι' πάνε στην αριστερή αέρα .......Όλα θέμα παιδείας είναι πράγμα που εν Ελλάδι είναι σε μεγάλη έλλειψη
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Στη Θεσσαλονίκη νομίζω ότι είναι λίγο πιο χαλαρά !!!!!!
Νομίζω ότι στα φανάρια περνάνε λιγότεροι απ΄ότι στην Αθήνα καθώς δεν πολύβιάζονται ενώ στην Αθήνα νομίζουν ότι παίρνουν εκκίνηση...
Εκεί που έπαθα μεγάλη πλάκα ήταν πριν από χρόνια στο Χαλκιδική-Θεσ/νίκη μιλάμε πολύ μπούνια οι τύποι!!! **Τρελά καροτσάκια με 150+ και προσπεράσεις δίχως αύριο!!!! **Oι δρόμοι της Χαλκιδικής είναι απίστευτα σκοτεινοί,με κακοτεχνίες,στενοί και το καλοκαίρι γεμάτοι.
Για κάποιον που τους διασχίζει για πρώτη φορά και ειδικά βράδυ δεν είναι η καλύτερη εμπειρία.
Γι αυτό και οσοι δεν είναι συχνοί επισκέπτες κάνουν μπαμ από μακρυά.Από εκεί και πέρα,υπάρχουν σημεία στα οποία μπορείς να κάνεις τρελές προσπεράσεις (γι αυτούς που δεν γνωρίζουν το δρόμο) και να νομίζουν οι υπόλοιποι οτι πας να σκοτωθείς.Δλδ υπάρχουν σημεία στα οποία ειδικά βράδυ κάνεις προσπέραση αρκεί να ξέρεις που πάει ο δρόμος και γενικά να έχεις υπολογίσει σωστά τις αποστάσεις.
Που να δείτε πώς πάνε οι Χαλκιδικιώτες στους δρόμους τους.....
Εκεί που παραδέχομαι τους Αθηναίους είναι στις σφήνες, ειναι σε πιο advanced επίπεδο
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
...Εκεί που παραδέχομαι τους Αθηναίους είναι στις σφήνες, ειναι σε πιο advanced επίπεδοΝαι, ειδικά όταν μπαίνουν στο κενό που έχεις αφήσει από το μπροστινό σου και τσαρουχώνουν τα φρένα. Όλα τα λεφτά!
ΥΓ. Μου έτυχε το απόγευμα του Σαββάτου, όπου ο π#π@ρας με το παλιό Audi Α4 γλίτωσε (και μαζί του κι εμείς) αφού δεν ερχόταν κανένας από απέναντι. Έκανε τη σφήνα μπαίνοντας μπροστά μου, χωρίς να προσέξει ότι ο μπροστινός σταματούσε. Μισό μέτρο πριν μπει κάτω από το Octavia έστριψε όλο αριστερά, με αποτέλεσμα να βγει σχεδόν κάθετα στο αντίθετο ρεύμα!
Η συνοδηγός μου γύρισε στο σπίτι της με ταχυκαρδία. Ευτυχώς, το ΑΒS του Panda δούλεψε άψογα... -
Εγώ έχω γίνει λίγο κακός στο κομμάτι Κηφισιά - Πειραιάς στην ΕΟ εκει που παω με την ροή στην αριστερή λωρίδα και αφήνω ίσως και λιγότερη του κανονικού απόσταση από τον προπορευόμενο αυτός που ακολουθεί νομίζει ότι εγώ είμαι είμαι ο αργός και πάει να κάνει την μαγκιά να χωθεί στην μεσαία να με περάσει και να πάει να κολλήσει προφυλακτήρα στον επόμενο ή να φρενάρει τελικά... εκεί γίνομαι ντρογκανοτάγαρος και παίζω το ακόλουθο σύστημα,
μόλις χωθεί μεσαία ο τύπος επιταγχύνω διακριτικα και κάθομαι δίπλα του και λίγο μπροστά και περιμένω διακριτικά πάντα αυτόν που ακολουθεί στην αριστερή λωρίδα να καλύψει το κενό !!!!!! αν ακολουθούν πολλοί ακόμα καλύτερα και έτσι ο μάγκας μας αντί να κάνει μια σφήνα και να μου χωθεί στην απόσταση ασφάλείας χάνει μια ως τρεις θέσεις στην αριστερή μέχρι να καταλάβει ότι τελικά σ΄αυτό το κομμάτι της ΕΟ δεν λένε οι σφήνες!!!! -
lol
ετσι κάνω και εγώ,μόνο που σε μια περίπτωση εκνευρίστηκε τόσο πολύ ο άλλος που βγήκε στο αντίθετο ρεύμα και άρχισε να τους προσπερνάει όλους και γω σκεφτόμουνα τωρα θα γινει η μετωπική,σε λίγο θα γίνει η μετωπική, θα μας έρθει και κανα μοτερ στο κεφάλι και είμαι και μικρός ακόμη...
lol
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγώ έχω γίνει λίγο κακός στο κομμάτι Κηφισιά - Πειραιάς στην ΕΟ εκει που παω με την ροή στην αριστερή λωρίδα και αφήνω ίσως και λιγότερη του κανονικού απόσταση από τον προπορευόμενο αυτός που ακολουθεί νομίζει ότι εγώ είμαι είμαι ο αργός και πάει να κάνει την μαγκιά να χωθεί στην μεσαία να με περάσει και να πάει να κολλήσει προφυλακτήρα στον επόμενο ή να φρενάρει τελικά... εκεί γίνομαι ντρογκανοτάγαρος και παίζω το ακόλουθο σύστημα,
μόλις χωθεί μεσαία ο τύπος επιταγχύνω διακριτικα και κάθομαι δίπλα του και λίγο μπροστά και περιμένω διακριτικά πάντα αυτόν που ακολουθεί στην αριστερή λωρίδα να καλύψει το κενό !!!!!! αν ακολουθούν πολλοί ακόμα καλύτερα και έτσι ο μάγκας μας αντί να κάνει μια σφήνα και να μου χωθεί στην απόσταση ασφάλείας χάνει μια ως τρεις θέσεις στην αριστερή μέχρι να καταλάβει ότι τελικά σ΄αυτό το κομμάτι της ΕΟ δεν λένε οι σφήνες!!!!Εγω το κανω σε οποιονδηποτε δρομο και επιταγχυνω αδιακριτα, τωρα με το PT δινω μια δικαιολογια οτι δεν βλεπουνε οτι απλως αφηνω αποσταση και οτι εχει κινηση μπροστα.
Πριν απο 2-3 βδομαδες ημουνα συνοδηγος σε εναν σφηνακια, το τι ακουσε....
-
Κύριοι δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά μόλις βγάλατε τον φίλτατο Tiger ψεύτη!
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Εκεί που παραδέχομαι τους Αθηναίους είναι στις σφήνες, ειναι σε πιο advanced επίπεδο
Thanx
Παντος το τοπικ να μετονομαστει σε Βορας Vs Νοτος παρακαλω... -
Οι επικινδυνοι οδηγοι οχι μονο υπαρχουν παντου αλλα εχουν και αυτοδυναμη κυβερνηση στην Ελλαδα.
-
Sorry αλλα την αληεθια θα την πω... Δε διαβασα ολα τα posts, απλως θηελα να πω οτι οι χειροτεροι οδηγοι για εμενα στην εθνικη ειναι οι Αθηναιοι η τουλαχιστον αυτοι με Αθηναικες πινακιδες... Καθε Χριστουγεννα,Πασχα και λοιπες γιορτες-εξοδους βλεπω (επειδη κινουμαι καθημερινα στην εθνικη) αυτοκινητα εξΆθηνων να κανουν τα χειροτερα...
-
Ο χρήστης verb έγραψε:
Sorry αλλα την αληεθια θα την πω... Δε διαβασα ολα τα posts, απλως θηελα να πω οτι οι χειροτεροι οδηγοι για εμενα στην εθνικη ειναι οι Αθηναιοι η τουλαχιστον αυτοι με Αθηναικες πινακιδες... Καθε Χριστουγεννα,Πασχα και λοιπες γιορτες-εξοδους βλεπω (επειδη κινουμαι καθημερινα στην εθνικη) αυτοκινητα εξΆθηνων να κανουν τα χειροτερα...καλά 'νταξ πρώτον αυτό δε σημαίνει ότι είναι Αθηναίοι
και δεύτερον στους επαρχιακούς δρόμους συνήθως οι ντόπιοι κάνουν τις full καγκουριές που ξέρουν το δρόμο απ'εξω κ ανακατωτά και κινουνται με ταχύτητα δρυοκολάπτη woody the woodpecker.. ειδικά μερικοι αγοραίοι tarif drivers βάζουν στο τιμόνι προφυλακτικό.. -
Παρουσιάστηκε όμως στο θέμα κατά κύριο λόγο, η μία πλευρά των γεγονότων. Οδηγείτε σε μία περιοχή και είναι είτε οι ντόπιοι είτε οι επισκέπτες, που διαταράσσουν το γαλήνιο οδηγικό περιβάλλον (τρομάρα μας!). Η αξιολόγηση όμως πρέπει να συνεχίζει και σε εμάς, στο πώς αντιμετωπίζουμε το χάος και το χάλι. Είναι και αυτό στα καθήκοντα του οδηγού που θέλει να φτάσει σώος στον προορισμό του, όπως επίσης και το να μην εμποδίσει τους άλλους να επιτύχουν το ίδιο.
Την πρώτη φορά που οδήγησα στην Αθήνα έπαθα σοκ από τον τρόπο που οδηγούν στην πόλη. 'Όλοι θέλουν να παν προς κάθε κατεύθυνση ταυτόχρονα. Βάλλομαι από παντού'. Το τι τους κατέβασα, δε λέγεται. Το θέμα για εμένα είναι πως μέχρι να κινηθώ στο λαβύρινθο και να κατανοήσω τι παίζει (μεγάλη κυκλοφοριακή πολυπλοκότητα και σίγουρα αρκετοί τρελαμένοι όπως παντού), αξιολογώ πως δυσκόλεψα την κίνηση κάποιων οδηγών. Άρα την πρώτη φορά σίγουρα δεν αντιμετώπισα την κατάσταση όπως θα έπρεπε.
Αλλάζουμε σκηνικό. Το τι γίνεται στην Πατρών-Πύργου από τέλη Μαΐου μέχρι και Αύγουστο; 'Καραβάκια στο Αιγαίο - πώς πηγαίνετε καλέ!' Κυριολεκτικά τα αυτοκίνητα θυμίζουν καραβάκια, αριστεράααα - δεξιάαααα - χαλαρά - χαλαρά - χαλαρά - παμ-παμ!!! (και πολύ συχνά μπαμ-μπαμ!!!). Ο κόπος για αυτά τα 100 χλμ; Πολλαπλάσιος από ό,τι βράδυ χειμώνα με βροχή. Τα νεύρα στα όριά τους. Παρόλα αυτά το ζητούμενο δεν είναι να μείνω στη στατιστική, δηλαδή πόσα αυτοκίνητα με Αθηναϊκές πινακίδες κινήθηκαν επικίνδυνα (αναγκαστικά είναι τα μισά και βάλε), αλλά στο πόσο αποτελεσματικά αντιμετώπισα τις επικίνδυνες καταστάσεις. Παρόλο που τόσα ταξίδια και χιλιόμετρα δεν είχα καμία στραβή, πιστεύω πως θέλω στον τομέα αυτό βελτίωση, καθώς τα νεύρα δεν είναι καλός σύμμαχος.
Και μια που ανέφερα στην κουβέντα την Πατρών - Πύργου: σας παρακαλώ πολύ, μην προσπερνάτε στις διασταυρώσεις, όσο βολικές κι αν σας φαίνονται για να ξεφύγετε από τις αργόσυρτες ουρές αυτοκινήτων. Είναι φοβερά επικίνδυνες, καθώς το πιθανότερο είναι κάποιος από το απέναντι ρεύμα να θελήσει να στρίψει και να καταλάβει αυτό που εσείς βαφτίσατε λωρίδα προσπέρασης, με μοιραία για πολλούς αποτελέσματα. Ο δρόμος έχει αρκετές ευθείες με καλή ορατότητα για να προσπεράσετε. Κάντε λίγο περισσότερη υπομονή.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εκεί που έπαθα μεγάλη πλάκα ήταν πριν από χρόνια στο Χαλκιδική-Θεσ/νίκη μιλάμε πολύ μπούνια οι τύποι!!! Τρελά καροτσάκια με 150+ και προσπεράσεις δίχως αύριο!!!!
Εγω πηγα εκει φετος το καλοκαιρι διακοπες 10 μερες, με αυτα που ειδα απλα το αμαξι το κουνησα οταν ηρθε η ωρα της επιστροφης !!!
-
Ο χρήστης dartman1980 έγραψε:
Εκεί που έπαθα μεγάλη πλάκα ήταν πριν από χρόνια στο Χαλκιδική-Θεσ/νίκη μιλάμε πολύ μπούνια οι τύποι!!! Τρελά καροτσάκια με 150+ και προσπεράσεις δίχως αύριο!!!!
Εγω πηγα εκει φετος το καλοκαιρι διακοπες 10 μερες, με αυτα που ειδα απλα το αμαξι το κουνησα οταν ηρθε η ωρα της επιστροφης !!!
αστειευόμενος πάντως, λέω, οτι οι Αθηναίοι κάνουν μπαμ όταν ανεβαίνουν στη Χαλκιδική. Η ταχύτητα τους πλησιάζει αυτή των Αγγλων τουριστων,
και ειδικά βράδυ και σε στροφές είναι επικίνδυνα αργοί...Εν μέρει δικαιολογημένα γιατί οι δρόμοι είναι σκοτεινοί,στενοί κτλ αλλά δεν νομίζω να είναι οι μόνοι τέτοιοι δρόμοι στην Ελλάδα....
-
Ο χρήστης dartman1980 έγραψε:
Όλα τα λεφτά είναι ο Αγ. Βασίλειος (η κατάβαση πίσω από το Χορτιάτη). Ίσως τα χειρότερα 4-5 χιλιόμετρα του εθνικού οδικού δικτύου. Δε φτάνει λοιπόν που είναι η χειρότερη σαπουνάσφαλτος με ανάποδες κλίσεις και τρελές κατωφέρειες, οι ντόπιοι κάνουν απίστευτες μαϊμουδιές.
Αποτέλεσμα... τα ρείθρα είναι πλωτά καταστήματα ανταλλακτικών (προφυλακτήρες, μάσκες, φανάρια, καθρέφτες, έως και ολόκληρα καπώ, πόρτες κ.α.), αν δε προχωρήσετε παραπέρα (στα χαντάκια δηλαδή) θα βρείτε εξαιρετικά τροπέτα. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Οι Αθηναίοι όταν βιάζονται είναι χάροι... ειναι αγενέστατοι και καλώς η κακώς επειδή οδηγούν συχνά σε λεωφόρους μπορούν και χώνονται αδίστακτα στις αλλαγές λωρίδας....
Όλοι μας αν είμαστε κάτω από έντονο άγχος μπορούμε να γίνουμε χάροι, γιατί το μυαλό μας σκέφτεται άλλα πράγματα και το βλέμα μας αφαιρείται(το ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ πράγμα όταν οδηγάς).
Ναι, είναι επικίνδυνο αυτό που γίνεται και ΑΚΟΜΑ πιο επικίνδυνο είναι να οδηγείς βράδυ στους δρόμους γύρω απ' την Καλλιθέα(για Χαλκιδική μιλάμε πάντα), οι οποίοι είναι κατασκότεινοι, ΔΕΝ έχουν πεζοδρόμια σε αρκετό μήκος και τους ντόπιους και τους τουρίστες που βγαίνουν για να πάνε στα μπαρ και κλαμπ της περιοχής τους περνούνε ξυστά τα αυτοκίνητα(ουκ ολίγες φορές έχουν παρασυρθεί/σκοτωθεί άνθρωποι σε εκείνες τις σκοτεινές στροφές).
Μακάρι να ήμασταν όλοι μας πιο προσεκτικοί όταν ΔΕΝ έχουμε ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ!!!(ακόμα και σε στροφή: δεν ξέρεις αν θα πεταχτεί παιδί που είναι κρυμμένο πίσω από αυτοκίνητο, ποδήλατο το βράδυ ΧΩΡΙΣ φως)
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Όλα τα λεφτά είναι ο Αγ. Βασίλειος (η κατάβαση πίσω από το Χορτιάτη). Ίσως τα χειρότερα 4-5 χιλιόμετρα του εθνικού οδικού δικτύου. Δε φτάνει λοιπόν που είναι η χειρότερη σαπουνάσφαλτος με ανάποδες κλίσεις και τρελές κατωφέρειες, οι ντόπιοι κάνουν απίστευτες μαϊμουδιές.
Αποτέλεσμα... τα ρείθρα είναι πλωτά καταστήματα ανταλλακτικών (προφυλακτήρες, μάσκες, φανάρια, καθρέφτες, έως και ολόκληρα καπώ, πόρτες κ.α.), αν δε προχωρήσετε παραπέρα (στα χαντάκια δηλαδή) θα βρείτε εξαιρετικά τροπέτα.Εκει πρεπει να υπαρχει και το πανελληνιο ρεκορ των 9 εκκλησακιων σε μια μονο στροφη.
-
καλα οι δρομοι της χαλικιδικης γινονται πιστες το καλοκαιρι ειδικα!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
καλα οι δρομοι της χαλικιδικης γινονται πιστες το καλοκαιρι ειδικα!Στην κατάβαση του Αγ. Βασιλείου με το κλασικό ύπουλο ψιλόβροχο, έχω γλιστρήσει μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια και κοντέψαμε να αφήσουμε τροπέτο από Nissan Primera πάνω σε ένα βράχο! Περίπου 7-8 μέτρα έξοδος από τη στροφή...
Άσχημη οδηγική εμπειρία πρέπει να είχε και ένα S2000 χθες το βράδυ, στη συμβολή των Β. Όλγας και Καλλιδοπούλου, παρέα με ένα 307.
Το S2000 ήταν ανάποδα στην Β. Όλγας ( ), η αριστερή του πλευρά τσακισμένη, οι 2 αερόσακοι ανοιχτοί, οι δυο ζάντες αλουμινίου από την αριστερή πλευρά τσακισμένες...Το 307 είχε δυο ζάντες off, το πίσω δεξιά φτερό χάλια και ήταν ανεβασμένο στο βενιζνάδικο που έχει δίπλα στη Suzuki. Πολύς κόσμος και από ό,τι κατάλαβα έγινε θεαματική μ@@@@@α. Όταν πέρασα 2η φορά, είχαν έρθει και είχαν σταματήσει μπροστά στο S2000 και 3-4 φίλοι του οδηγού προφανώς, με S2000, GTV χωρίς πινακίδες κλπ. και έκλειναν όλη τη δεξιά πλευρά του δρόμου. Μάλλον μετά το Carrefour...
Ασχημες οδηγικές εμπειρίες[edit]