-
Παρ΄ολα αυτα που δεν μας άρεσαν, εμείς κρατάμε τα καλά στοιχεία...
Με όσους έχω μιλήσει μέχρι τώρα, ανυπομονούν να περάσει ο καιρός για να συναντηθούμε πάλι στο Ακρόπολις.Το ωραίο είναι πως και τα άτομα που ήρθαν για πρώτη φορά, 'γουστάρουν' ακόμη πιο πολύ!
-
Κατι που συζητήσαμε με τον Νάσσσσο και στο τηλέφωνο.
Γιατί οι χρόνοι στο regularite να κρίνονται με βάση τον μέσο όρο των αυτοκινήτων?
Λέγαμε ότι επειδή έτρεχαν πολλές 911 η μέση ταχύτητα είχε ανέβει.
Δεν είναι άδικο για το αργό αυτοκίνητο?
Η 911 πατάει φρένο και πάει αργά...το αργό τι κάνει???άρα η 911 (γενικά για τα γρήγορα μιλάω) έχει πλεονέκτημα και στο regularite?
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
άρα η 911 (γενικά για τα γρήγορα μιλάω) έχει πλεονέκτημα και στο regularite?
Φυσικα και η 911 έχει πλεονεκτημα και στο regularity σε σχεση με ενα ΜΙΝΙ
Θα σου πω τους λογους:
-
Σταματας για να βαλεις βενζινη σε ενα σημειο πηγαινωντας για το επομενο ΣΕΧ. Αρα εχεις χασει καποια λεπτα απο το χρονο σου... Αν πιο κατω σου κλεισει το δρομο ενα φορτηγο και σε πηγαινει 'καροτσακι' για τα επομενα 20 χλμ... ειναι πολυ πιθανο να καθυστερησεις την διελευση σου απο το επομενο ΣΕΧ (Σημειο Ελεγχου Χρονου)... αρα θα φας ποινη. (αυτο μπορει πολυ ευκολα να συμβει στο Ακροπολις , οπου οι χρονοι αναμεσα στα ΣΕΧ ειναι πολυ σφιχτοι σχετικα για ενα οχι πολυ δυνατο αυτοκινητο)
-
Μεσα στην Ε.Δ., μετά τη φουρκέτα, όταν υπάρχει ανηφορικό κομμάτι, η 911 θα ανακτήσει πολύ πιο γρήγορα τα χαμένα δευτερόλεπτα (αν υπάρχουνα αυτα) απ οτι ενα MG
-
Επισης η ενα αυτοκινητο με πολύ καλά κρατήματα και ισχύ, θα πάρει τις φουρκέτες των 48,9χαω πολύ πιο άνετα άπό ένα άλλο
Ολα αυτά βεβαια πέζουν το ρόλο τους, αλλά δε σημαινει οτι για να κερδισεις πρεπει να εχεις 911 και πάνω, ή ότι αν τρεχουν 911 το ΜΙΝΙ δεν εχει καμμια ελπίδα...
Ο Τζώρτζογλου με το Morgan που περυσι βγηκε 2ος και μια αλλη χρονια 1ος, όπως και τα παιδια φετος με το MGB δεν είχαν κάποια πολύ δυνατά αυτοκίνητα
Ουσιαστικά ο αγώνα είναι μεσα στις δυνατότητες όλων
Εμεις είχαμε αυτοκινητάκι με 1147 κ.εκ και 67 άλογα. (Να μην πω ότι ο κινητήρας είναι έτοιμος για το 1ο(!) ρεκτιφιέ της ζωής του μιας και η συμπίεση κοντέυει να πέσει στο 100)
Κι όμως αν δεν είχαμε κάνει το λάθος στο Αγγελόκαστρο, θα είχαμε πάρει κύππελο Σε πολλές ειδικές κάναμε +/- 1' ή 2' και σε κάποια πετύχαμε το απόλυτο '0'
Αν είχαμε όμως το GT6 που στα ίδια κιλά είναι 2000κ.εκ. και πάνω από 100 άλογα, θα βγάζαμε τις ειδικές πιο ξεκούραστα, δε θα αγχωνόμασταν αν χανόμασταν στο δρόμο όπως επίσης μέσα σε μια ειδική, θα διορθώναμε με μια γκαζιά το χαμένο μας δευτερόλεπτο...
Αλλά να σου πω κάτι? Το λάθος στο Αγγελόκαστρο θα το κάναμε ακόμη και με αυτό
-
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Κατι που συζητήσαμε με τον Νάσσσσο και στο τηλέφωνο.Λέγαμε ότι επειδή έτρεχαν πολλές 911 η μέση ταχύτητα είχε ανέβει.
Λέγαμε ότι αν ήταν ένας αγώνα regularity του Microcars club, η ταχύτητα στη Ριτσώνα δε θα ήταν 47.8χαω αλλά 30.8χαω (για παράδειγμα)
Εγώ το βλέπω λογικό πάντως να είχαν θέσει ΜΩΤ στις ειδικές κάπως υψηλή, τη στιγμή που ο μέσος όρως των αυτοκινήτων ήταν γρήγορα σπορ...
Ακρόπολις είναι άλλωστε
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Λέγαμε ότι αν ήταν ένας αγώνα regularity του Microcars club, η ταχύτητα στη Ριτσώνα δε θα ήταν 47.8χαω αλλά 30.8χαω (για παράδειγμα)
Εγώ το βλέπω λογικό πάντως να είχαν θέσει ΜΩΤ στις ειδικές κάπως υψηλή, τη στιγμή που ο μέσος όρως των αυτοκινήτων ήταν γρήγορα σπορ...
Ακρόπολις είναι άλλωστε
ακρόπολις είναι αλλά άλλο είναι το ακρόπολις με γρήγορα και άλλο με αργά αυτοκίνητα? Δηλαδή εσύ δεν βρήκες τους χρόνους υπερβολικούς για το δικό σου αυτοκίνητο?
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Ακρόπολις είναι άλλωστε
ακρόπολις είναι αλλά άλλο είναι το ακρόπολις με γρήγορα και άλλο με αργά αυτοκίνητα? Δηλαδή εσύ δεν βρήκες τους χρόνους υπερβολικούς για το δικό σου αυτοκίνητο?
Σε μερικές ειδικές το Spitfire αν είχε μιλιά, θα με είχε σκλυλοβρίσει
Μπορει να είναι για παλιά αυτοκίνητα, αλλα ειναι ράλλυ
-
ok...δεκτό...άρα ο όρος regularite με ότι αυτό σημαίνει είναι 'σχετικός'
Εγώ μιλάω εκτός, χωρίς να έχω κάνει ούτε ένα μέτρο σε ράλλυ απλα -νομίζω- ότι regularite σημαίνει ράλλυ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και όχι ταχύτητας (οκ να μην πηγαίνουμε και με 1η με 15 χάω)
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
ok...δεκτό...άρα ο όρος regularite με ότι αυτό σημαίνει είναι 'σχετικός'Εγώ μιλάω εκτός, χωρίς να έχω κάνει ούτε ένα μέτρο σε ράλλυ απλα -νομίζω- ότι regularite σημαίνει ράλλυ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και όχι ταχύτητας (οκ να μην πηγαίνουμε και με 1η με 15 χάω)
Υπαρχουν regularite που ειναι πιο χαλαρα και μοιαζουν περισσοτερο σε στυλ αυτοκινητοδρομιας (τουρ). Εκει μπορουν να κερδισουν ακομη και αυτοκινητακια 600 κ.εκ. Χωρις εντονες φουρκετες και μεγαλες ανηφορες στο καπακι κλπ κλπ
Υπαρχουν και regularite με πολυ σφιχτους χρονους αναμεσα στα ΣΕΧ και Ε.Δ. που δυσκολευουν αυτοκινητα οπως τα microcars.
Από έναν αγώνα που έχει τη λεξη 'Ακροπολις' μέσα στην ονομασία του και ανήκει στο Διεθνές πρωτάθλημα regularite της FIA, θα περίμενα να έχει τα χαρακτηριστικά της 2ης κατηγορίας
Δόξα τω Θεό στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί σύλλογοι που διοργανώνουν αγώνες, αυτοκινητοδρομίες, regularite και 'πικ-νικ' για να μπορούμε να συμμετάσχουμε με τα παλιά μας αυτοκίνητα... Άλλοι απο αυτούς έχουν σα στόχο να θαυμάσουμε όμορφα τοπία, άλλοι έχουν στόχο να μας θαυμάσουν οι περαστικοί (γιατί συμβαίνουν κι αυτά), άλλοι έχουν στόχο να 'σπασουμε' τα αυτοκίνητά μας κλπ κλπ κλπ
(Μην μου ζητήσεις να ονομάσω ποιος κανει τι - αυτό το ξέρουν σχεδόν όλοι)
Το΄θέμα είναι ότι όλοι σχεδόν έχουν τη 'πελατεία' τους. Εμεις δεν έχουμε παρά να αποφασίζουμε -ανάλογα με το τι θελουμε να κανουμε- σε ποιον θα γίνουμε 'πελάτες' -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Ακολούθησε ένα εκπληκτικό 'παιχνίδι' με τον P.Landon και την Αλπίν πηγαίνοντας για Φενεό όπως είχαν προηγηθεί και άλλα παιχνίδια στις απλές με τον Κλώντ Λωράν με το Ντάφ! Εκπληκτικοί οδηγοί και οι δύο!
Το θέμα είναι τι θα κάνουμε του χρόνου? Regularite ή Sporting?Απλως υπενθυμιζω οτι ο Λωραν (με το Nο 122 DAF) ηταν τριτος στο Ακροπολις του 1969 (και τοτε) με DAF.
Στο Ζαππειο του εδωσα το βιβλιο του Ζαλμα που τον ειχε φωτογραφια και το εδειχνε με περηφανεια στα αλλα ξενα πληρωματα. [/quoΜε την ευλογία σας, πατερούλη μας, να υπενθυμήσω μερικά γι αυτόν τον απίστευτο 'γεροντή' κο. Claude LAURENT....
1967 -15ο- 15οι γενικής με DAF 44
1968 -16ο- 16οι γενικής με DAF 44
1969 -17ο- 3οι γενικής με DAF 55 !!!!
1975- 22ο-με CITROEN GS εγκατέλειψαν
1976-23ο-με CITROEN GSX2 εγκατέλειψαν
1977-24ο-με PEUGEOT 104 ZS 12οι Γενικής!!!!!!!!
1978-25ο-με FIAT 127 εγκατέλειψαν
1979-26ο-με PEUGEOT 104 ZS εγκατέλειψαν
1980-27ο-με PEUGEOT P 551 A16 18οι Γενικής!!
1981-28ο-με PEUGEOT 505 Diesel 10οι Γενικής και 2οι Ερασιτέχνες!!!!
1982-29ο-με ΜΑΤRA-MURENA εγκατέλειψανΒέβαια για να μην στεκόμαστε μόνο στον αξιότιμο Γάλλο,τι να πρωτοπούμε και τι να γράψουμε για ανθρώπους όπως ο Κύριος Τάσος ΓΕΜΕΝΗΣ απο την Λαμία(που φέτος έτρεχε στην sporting με την κόρη του για συνοδηγό),
Η Ακροπολική του διαδρομή θέλει πολλές ώρες ....Ψάξιμο!!!Επίσης οι κύριοι, Κώστας Αποστόλου,Μίλτος Ανδριόπουλος (2 φορές 2ος Γενικής και πρώτος Έλληνας, όντας συνοδηγός του ΣΙΡΟΚΟ με την Alpin...
και άλλοι πολλοί,μήν θέλοντας να παραλείψω κάποιον...... -
Και φέτος χαρήκανε τα μάτια μας και τα αυτιά μας....
ΠοΛύ ωραίος αγώνας στην sporting,πανέμορφα και αξιέπαινα τα αυτοκίνητα στη regularite
...και του χρόνου με την ίδια παρέα εύχομαι να το παρακολουθήσω
-
Υπαρχουν regularite που ειναι πιο χαλαρα και μοιαζουν περισσοτερο σε στυλ αυτοκινητοδρομιας (τουρ). Εκει μπορουν να κερδισουν ακομη και αυτοκινητακια 600 κ.εκ.
-
Μία σημαντική παράλειψη από το Ιστορικό.
Ο ξάδερφος Γιάννης Ιγγλέσης (156) και εγώ ευχαριστούμε τον pavlos που βραδυάτικα μας βρήκε ηλεκτρολόγο στο Λουτράκι (τον Χρήστο Μπολέτη) και επισκεύασε το δυναμό της e-type ώστε να συνεχίσει το Σάββατο.
Ευχαριστούμε Παύλε μας!
-
Μια και το θυμήθηκε ο Castor.
Εκτός από τα ιστορικά είχαμε και την χαρά να δούμε και τον Αθανασούλα να οδηγάει σε σχεδόν ρυθμό αγώνα το FIESTA του σαν πλοηγός στην sporting. -
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... &start=195
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
Μία σημαντική παράλειψη από το Ιστορικό.Ο ξάδερφος Γιάννης Ιγγλέσης (156) και εγώ ευχαριστούμε τον pavlos που βραδυάτικα μας βρήκε ηλεκτρολόγο στο Λουτράκι (τον Χρήστο Μπολέτη) και επισκεύασε το δυναμό της e-type ώστε να συνεχίσει το Σάββατο.
Ευχαριστούμε Παύλε μας!
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
.... βραδυάτικα μας βρήκε ηλεκτρολόγο στο Λουτράκι (τον Χρήστο Μπολέτη) και επισκεύασε το δυναμό της e-type ώστε να συνεχίσει το Σάββατο...
Εγώ το περίμενα να μείνει η E-Type
Ήταν το ένα από τα πιο καλοφτιαγμένα αυτοκίνητα... και ένα από τα πιο εντυπωσιακά του regularity
Λογικό ήταν να την πιάσει το μάτι Δε ξέρω κάποιον να μην τη θαύμασε το απόγευμα της Τετάρτης στο Ζάππειο... Ακόμη κι εγώ μπορεί να τη μάτιαξα
-
spitfire μη λές τέτοια και σε βάλουν να πληρώσεις την λυπητερή...
πέρα απο την πλάκα όμως...πολύ ωραίο αυτοκίνητο castor...ωραίος αγώνας...ωραία αυτοκίνητα...οι χεράδες παραμένουν χεράδες τι κι αν περάσανε τα χρόνια...
συνχαρητήρια σε όλους τους αγωνιζόμενους
άντε και λίγο ακόμα και θα ξαναδούμε και ακούσουμε τα ονομαστά group B στα ελληνικά βουνά...
κάτι μου λέει πως θα είναι το αγαπημένο μας ραλλυ σε λίγο καιρό, μιας και το κανονικό Ακρόπολης...θα το βλέπουμε/παίζουμε σε pc -
Ο χρήστης kamil έγραψε:
κάτι μου λέει πως θα είναι το αγαπημένο μας ραλλυ σε λίγο καιρό, μιας και το κανονικό Ακρόπολις...θα το βλέπουμε/παίζουμε σε pc
Άντε να μαζευόμαστε σιγά σιγά.
-
[
Εγώ το βλέπω λογικό πάντως να είχαν θέσει ΜΩΤ στις ειδικές κάπως υψηλή, τη στιγμή που ο μέσος όρως των αυτοκινήτων ήταν γρήγορα σπορ...Ακρόπολις είναι άλλωστε
ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ , ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΕΣ ΜΟΥΑΓΙΕ , ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΘΩ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΒΑΡΕΜΑΡΑ !
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ SPITFIRE , ETΣI ΘA EINAI , ΑΛΛΑ ΕΒΛΕΠΑ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΟ DKW ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΛΕΣ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ , ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΕΣΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ 911 .
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
spitfire μη λές τέτοια και σε βάλουν να πληρώσεις την λυπητερή...
5o Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις