-
Ο χρήστης jimhs έγραψε:
το grande punto 1.2 ειναι 16ν ή 8ν και ποσα αλογα βγαζει?
το εχει κανεις να μου πει καμια γνωμη
περη προβληματων ,επιδοσεων ,κοστη συντηρησεως?Είναι 8v και βγάζει 69 άλογα. Νομίζω ότι θεωρείται απο τα πιο αξιόπιστα μοτέρ της fiat μιας και είναι αρκετα χρόνια στην αγορά. Αυτά
Εαν ειναι το 1242 κ.εκ ,8ν, με τα 69 αλογα που φοραγε το punto του 2001 που ειχα τοτε οντως ηταν σκυλος το μοτερ.
Εδω ειχε ειπωθει απο καποιον οτι αυτοι οι κινητηρες ηταν σχεδον βεβαιο οτι θα εβγαζαν φλαντζα κεφαλης και εγκεφαλο.Αν ειναι σαν το κινητηρα του δικου μου ,ξαναλεω,ο εγκεφαλος ηταν magneti marelli.
Σε εμενα τα ειχε βγαλει και τα δυο.Το μεν πρωτο εφταιγα εγω (το αφησα χωρις νερα) και τo δε δευτερο ο πατερας μου που εβαλε μπροστα αλλο αυτοκινητο μας με καλωδια ,παιρνοντας ρευμα απο το punto (αυτο δεν συνησταται σε αυτοκινητα με εγκεφαλο το λεει και ο κατασκευαστης) -
Τα καθαρά έσοδα της Fiat το γ’ 3μηνο αυξήθηκαν σε 170 εκατομ. ευρώ
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=215892 -
Ο χρήστης Gilles_27 έγραψε:
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=215892Καλά πήγαν τα έσοδα..κανένα νέο μοντέλο θα δούμε
-
Απαντηση σε οσους παρουσιαζουν οικονομικα στοιχεια πτωτικης τασης του ομιλου, για να δικαιολογησουν ενδεχομενες αγορες απο ανταγωνιστικους ομιλους.
-
Ο χρήστης Gilles_27 έγραψε:
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=215892Εγω παντως επιταγη δεν εχω παραλαβει ακομα
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=215892Εγω παντως επιταγη δεν εχω παραλαβει ακομα
Ούτε εγω....τζάμπα τόση διαφήμιση γμτ!
Θα αρχίσω τις ζημιές! -
Ο χρήστης MILANEZOS έγραψε:
Απαντηση σε οσους παρουσιαζουν οικονομικα στοιχεια πτωτικης τασης του ομιλου, για να δικαιολογησουν ενδεχομενες αγορες απο ανταγωνιστικους ομιλους.Ειπαμε οτι δεν υπαρχει ενδεχομενο πωλησης για τα επομενα 2 χρονια, το ειπε και ο παππουλης. Οταν ομως περασουν τα 2 χρονια θα γινει η πωληση
-
σιγουρα!
-
Ο χρήστης zeppelin έγραψε:
Απαντηση σε οσους παρουσιαζουν οικονομικα στοιχεια πτωτικης τασης του ομιλου, για να δικαιολογησουν ενδεχομενες αγορες απο ανταγωνιστικους ομιλους.
Ειπαμε οτι δεν υπαρχει ενδεχομενο πωλησης για τα επομενα 2 χρονια, το ειπε και ο παππουλης. Οταν ομως περασουν τα 2 χρονια θα γινει η πωληση
Eσάς τους δύο σας αφήνω να μιλάτε......για να γελάω.
Ξεκινήστε καταρχήν μαθαίνοντας να μην συγχέετε τις νομικές οντότητες Fiat SpA με Fiat Auto....όπως επίσης και τους ιδιοκτήτες τους.
Τα υπόλοιπα αφήστε τα γιατί .....είναι κινέζικα για σας.
Προσέξτε μόνον μην μου πάθετε τίποτα...γιατί η VAG σας έχει γίνει εμμονή.Όχι τίποτα άλλο,αλλά ποιός θα μας διασκεδάζει μετά. -
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
περη προβληματων ,επιδοσεων ,κοστη συντηρησεως?Είναι 8v και βγάζει 69 άλογα. Νομίζω ότι θεωρείται απο τα πιο αξιόπιστα μοτέρ της fiat μιας και είναι αρκετα χρόνια στην αγορά. Αυτά
Εαν ειναι το 1242 κ.εκ ,8ν, με τα 69 αλογα που φοραγε το punto του 2001 που ειχα τοτε οντως ηταν σκυλος το μοτερ.
Εδω ειχε ειπωθει απο καποιον οτι αυτοι οι κινητηρες ηταν σχεδον βεβαιο οτι θα εβγαζαν φλαντζα κεφαλης και εγκεφαλο.Αν ειναι σαν το κινητηρα του δικου μου ,ξαναλεω,ο εγκεφαλος ηταν magneti marelli.
Σε εμενα τα ειχε βγαλει και τα δυο.Αν δεν ήταν σκύλος το μοτέρ, τι θα γινόταν; Θα κατέρρεε το μπλοκ και θα έπεφτε στο δρόμο;
Και σε μένα και τα δύο τα έβγαλε, με λιγότερα από 50K km. Και μια τρύπια εξάτμιση λίγο πριν. Και έναν αισθητήρα στροφών. Τα σκυλιά που ήξερα εγώ έβγαιναν πιο αξιόπιστα, το χάσκι μου έχει 15,5 χρόνια και άγνωστα χιλιόμετρα με ένα μόνο πρόβλημα στο αναπαραγωγικό.
-
αναφερομουν στο grande punto
μηπως σε αυτο το μοντελο εχουν διορθωθει αυτα τα προβληματα? -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Ειπαμε οτι δεν υπαρχει ενδεχομενο πωλησης για τα επομενα 2 χρονια, το ειπε και ο παππουλης. Οταν ομως περασουν τα 2 χρονια θα γινει η πωληση
Eσάς τους δύο σας αφήνω να μιλάτε......για να γελάω.
Ξεκινήστε καταρχήν μαθαίνοντας να μην συγχέετε τις νομικές οντότητες Fiat SpA με Fiat Auto....όπως επίσης και τους ιδιοκτήτες τους.
Τα υπόλοιπα αφήστε τα γιατί .....είναι κινέζικα για σας.
Προσέξτε μόνον μην μου πάθετε τίποτα...γιατί η VAG σας έχει γίνει εμμονή.Όχι τίποτα άλλο,αλλά ποιός θα μας διασκεδάζει μετά.εσενα περιμεναμε για να μας τα μαθεις!
Μηπως και εσυ εισαι insider και εχεις πληροφοριες κατετυειαν μεσα απο το ΔΣ του ομιλου;
Καποιον μου θυμιζεις που γραφει στο alfisti....εχε και αυτος την ιδια ιδιοτητα με σενα!
Kαι αυτος παραθετει στοιχεια που τα γνωριζει καλα, αλλα δεν αναφερει πηγες, προσπαθωντας να μας αποδειξει οτι η alfa romeo θα πουληθει απο την φιατ....εχει και αυτος εμμονες με την vw, σαν και σενα!
Μονο που θα σε πληροφορησω οτι o ομιλος φιατ εκλείσε το τρίτο τρίμηνο του 2010 κέρδη ύψους 586 εκατομμύρια, και σχεδόν διπλασιάστηκε χάρη στη θετική συμβολή όλων των επιχειρήσεων, με καθαρό κέρδος 190 εκατομμυρίων ευρώ, καθως επισης η ρευστοτητα του ειναι σε πολυ καλα επιπεδα!
ΠΗΓΗ ξερεις: http://www.milanofinanza.it/news/dettag ... enzie=TMFI
Τωρα τα πει εξαγορας ειναι ονειρα θερινης νυκτος ή αλλιως κουβεντες τυπου espresso...
Mηπως απο εκει αντλεις και εσυ τις 'πληροφοριες' σου και το παιζεις insider;
Οσο για την εμμονη της vw, εγινε δικη σου και οχι δικη μου διοτι εαν αυτο συνεβαινε θα μπορουσα να ημουν εν δυναμη αγοραστης καποιων απο των προιοντων της! -
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Σε εμενα τα ειχε βγαλει και τα δυο.Αν δεν ήταν σκύλος το μοτέρ, τι θα γινόταν; Θα κατέρρεε το μπλοκ και θα έπεφτε στο δρόμο;
Και σε μένα και τα δύο τα έβγαλε, με λιγότερα από 50K km. Και μια τρύπια εξάτμιση λίγο πριν. Και έναν αισθητήρα στροφών. Τα σκυλιά που ήξερα εγώ έβγαιναν πιο αξιόπιστα, το χάσκι μου έχει 15,5 χρόνια και άγνωστα χιλιόμετρα με ένα μόνο πρόβλημα στο αναπαραγωγικό.
Αν δεν ηταν σκυλος το μοτερ ,ετσι οπως του αλλαζα τα φωτα ,θα ειχε οντως καταρευσει!
Περαν ολων των αλλων ,εννοω και την γενικοτερη εντυπωση που μου αφησε το αυτοκινητο. -
Μονο που θα σε πληροφορησω οτι o ομιλος φιατ εκλείσε το τρίτο τρίμηνο του 2010 κέρδη ύψους 586 εκατομμύρια, και σχεδόν διπλασιάστηκε χάρη στη θετική συμβολή όλων των επιχειρήσεων, με καθαρό κέρδος 190 εκατομμυρίων ευρώ, καθως επισης η ρευστοτητα του ειναι σε πολυ καλα επιπεδα!
Τωρα τα πει εξαγορας ειναι ονειρα θερινης νυκτος ή αλλιως κουβεντες τυπου espresso...
Οσο για την εμμονη της vw, εγινε δικη σου και οχι δικη μου διοτι εαν αυτο συνεβαινε θα μπορουσα να ημουν εν δυναμη αγοραστης καποιων απο των προιοντων της!Δυστυχώς οι ισολογισμοί του ομίλου είναι δημόσιοι.......
Ξεκίνα μαθαίνοντας να ξεχωρίζεις τον τζίρο,από τα κέρδη προ φόρων και αυτά από τα καθαρά κέρδη.
Συνέχισε μαθαίνοντας να ξεχωρίζεις το βιομηχανικό χρέος (το οποίο μπορεί και να εκμηδενίσουν μέχρι το 2014) από το τεράστιο χρέος προς τις τράπεζες......και αν τα καταφέρεις μέχρι εκεί, ίσως καταλάβεις ότι η ρευστότητα δεν προορίζεται για επενδύσεις,αλλά για να πληρωθούν ληξιπρόθεσμα δάνεια προς τις τράπεζες και κάποιον μελαμψό κύριο....και να σκαρφαλώσει ο όμιλος από το 35 στο 51% της Chrysler.
Πολύ αργότερα μπορεί και να συνειδητοποιήσεις ότι τα 130εκ. τζίρου που παρουσιάζει μόνη η FGA (και που δεν είναι βέβαια καθαρό κέρδος),παραμένει μαγική εικόνα.... οφειλόμενη εν μέρει στην ανάκαμψη των πωλήσεων των LCVehicles και κυρίως στην πάγια πρακτική της Fiat:
-να μην ξοδεύει ευρώ για εκπόνηση νέων projects εδώ και μια διετία και παγώνοντας την βιομηχανοποίηση ήδη έτοιμων
-να χρησιμοποιεί ως δεκανίκι της τα αποτελέσματα της Fiat Brasile
-να μην πληρώνει τους εργαζομένους...κάνοντας την αλλεπάλληλη υπαγωγή τους σε καθεστώς της cassa integrazione λάστιχο
-να χρησιμοποιεί τους προμηθευτές της ως αμορτισέρ της οικονομικής της δυσπραγίας,πληρώνοντάς τους μετά από 12+ μήνες (τη στιγμή που η χρεωκοπημένη GM πλήρωνε το πολύ σε 6 μήνες)
-να μην έχει αποδώσει ακόμα στο δίκτυο της το bonus από τις πωλήσεις και τα περσινά 'οικολογικά' κίνητραΚαλή και προσεκτική ανάγνωση.....προκειμένου να μην ξαναεκτεθείς ποστάροντας δημοσιογραφικές ειδήσεις,των οποίων δεν καταλαβαίνεις καν το νόημα.
http://www.carsitaly.net/fiat_finance.htmΚαι για το τέλος η σημερινή δήλωση του Marchionne στο conference call,αμέσως μετά την παρουσιάση των οικονομικών πεπραγμένων του τριμήνου:
'se dovesse arrivare un'offerta sufficientemente consistente per l'Alfa, Fiat dovrebbe logicamente guardarla con attenzione.....'
Θα την διαβάσεις από αύριο σε όλα τα μέσα......
Βλέπω το σύνδρομο VAGοφοβίας σου να χτυπά κόκκινα -
Οσο για την εμμονη της vw, εγινε δικη σου και οχι δικη μου διοτι εαν αυτο συνεβαινε θα μπορουσα να ημουν εν δυναμη αγοραστης καποιων απο των προιοντων της!Δυστυχώς οι ισολογισμοί του ομίλου είναι δημόσιοι.......
Ξεκίνα μαθαίνοντας να ξεχωρίζεις τον τζίρο,από τα κέρδη προ φόρων και αυτά από τα καθαρά κέρδη.
Συνέχισε μαθαίνοντας να ξεχωρίζεις το βιομηχανικό χρέος (το οποίο μπορεί και να εκμηδενίσουν μέχρι το 2014) από το τεράστιο χρέος προς τις τράπεζες......και αν τα καταφέρεις μέχρι εκεί, ίσως καταλάβεις ότι η ρευστότητα δεν προορίζεται για επενδύσεις,αλλά για να πληρωθούν ληξιπρόθεσμα δάνεια προς τις τράπεζες και κάποιον μελαμψό κύριο....και να σκαρφαλώσει ο όμιλος από το 35 στο 51% της Chrysler.
Πολύ αργότερα μπορεί και να συνειδητοποιήσεις ότι τα 130εκ. τζίρου που παρουσιάζει μόνη η FGA (και που δεν είναι βέβαια καθαρό κέρδος),παραμένει μαγική εικόνα.... οφειλόμενη εν μέρει στην ανάκαμψη των πωλήσεων των LCVehicles και κυρίως στην πάγια πρακτική της Fiat:
-να μην ξοδεύει ευρώ για εκπόνηση νέων projects εδώ και μια διετία και παγώνοντας την βιομηχανοποίηση ήδη έτοιμων
-να χρησιμοποιεί ως δεκανίκι της τα αποτελέσματα της Fiat Brasile
-να μην πληρώνει τους εργαζομένους...κάνοντας την αλλεπάλληλη υπαγωγή τους σε καθεστώς της cassa integrazione λάστιχο
-να χρησιμοποιεί τους προμηθευτές της ως αμορτισέρ της οικονομικής της δυσπραγίας,πληρώνοντάς τους μετά από 12+ μήνες (τη στιγμή που η χρεωκοπημένη GM πλήρωνε το πολύ σε 6 μήνες)
-να μην έχει αποδώσει ακόμα στο δίκτυο της το bonus από τις πωλήσεις και τα περσινά 'οικολογικά' κίνητραΚαλή και προσεκτική ανάγνωση.....προκειμένου να μην ξαναεκτεθείς ποστάροντας δημοσιογραφικές ειδήσεις,των οποίων δεν καταλαβαίνεις καν το νόημα.
http://www.carsitaly.net/fiat_finance.htmΚαι για το τέλος η σημερινή δήλωση του Marchionne στο conference call,αμέσως μετά την παρουσιάση των οικονομικών πεπραγμένων του τριμήνου:
'se dovesse arrivare un'offerta sufficientemente consistente per l'Alfa, Fiat dovrebbe logicamente guardarla con attenzione.....'
Θα την διαβάσεις από αύριο σε όλα τα μέσα......
Βλέπω το σύνδρομο VAGοφοβίας σου να χτυπά κόκκιναοι ισολογισμοι ειναι δημοσιοι, το ξερω πολυ καλα...
Οπως επισης και η αποτυχημενη προσπαθεια σου να εντυπωσιασεις με ορους γνωστους-στοιχειωδως γνωστους σε οσους ασχολουνται με τον τομεα των οικονομικων.
Τα νουμερα ειναι νουμερα και αυτο δεν αλλαζει με τιποτα.
Η διαφορα ειναι πως προσεγγιζεις και αναλυεις τα προσφερομενα δεδομενα.
Και εσυ επιλεγεις για τους λογους σου, να τα ερμηνευσεις με το 'ιδιαιτερο' τροπο σου, για να αποδειξεις τι;
Την καταστροφολογια, σε καθε ευκαιρια, σε καθε περιπτωση!
Αυτη την ερωτηση δεν απαντησες ουτε στο alfisti,με αλλο φυσικο nickname εκει...Αλλη ιστορια!
Για τον τροπο σου, δεν θα μπω στο κοπο να το σχολιασω, τα αφηνω στις κριση οσων τα διαβασουν, αναλυοντας παραλληλα τα οικονομικα δεδομενα.
Δεν νομιζω οτι εισαι ο καταλληλος τυπος για παραδοση μαθηματων και ποσο μαλιστα οικονομικων.
Μαλλον το τελευταιο, το παρεξηγησες και θεωρωντας το προσον σου, και παντα ολα αυτα απο μυστικες πηγες, που ποτε αποκαλυπτεις!
Βγαλε τον μανδυα το insider που διαδιδει 'ειδησεις', νουμερα, πινακες , στατιστικες με ερμηνειες, επικειμενες πωλησεις που αγγιζουν την γελειοτητα!
Αληθεια χρησιμοποιεις διαφορετικα ονοματα, αναλογως το πεδιο που βρισκεσαι, παντα ομως με την ιδια γνωστη ιδιοτητα του insider που τα ξερει ολα, αλλα ποτε μα σχεδον ποτε δεν αποκαλυπτει την πηγη του......
Η επιτευδευμενη συμπεριφορα σου, δειχνει τη δικη σου εμμονη με το συγκεκριμενο ομιλο vw (εαν ειχα εγω, σου ειπα θα ημουν εν δυναμη αγοραστης τους...εσυ ;;;) μηπως θα μπορουσες μιας που οι ισολογισμοι ειναι δημοσιοι, να μου παραθεσεις αναλογα στοιχεια, του εν λογω ομιλου ερμηνευοντας παντα με οικονομικους ορους, ωστε να υπαρχει και η αναλογη συγκριση....
πχ θα ηθελα να μου παραθεσεις το χρεος προς τις τραπεζες του ομιλου σου, συγγνωμη του ομιλου vw...
Oπως και το κερδος που εκλεισε το συγκεκριμενο τριμηνο...
Εν παση περιπτωση, σε αφηνω να κανεις αυτο που ξερεις καλυτερα, να 'μαγευεις' το κοινο, νομιζωντας οτι απευθυνεσαι σε ιθαγενεις... μην χαλασουμε και το ονειρο! -
..... μηπως θα μπορουσες μιας που οι ισολογισμοι ειναι δημοσιοι, να μου παραθεσεις αναλογα στοιχεια, του εν λογω ομιλου ερμηνευοντας παντα με οικονομικους ορους, ωστε να υπαρχει και η αναλογη συγκριση....
πχ θα ηθελα να μου παραθεσεις το χρεος προς τις τραπεζες του ομιλου σου, συγγνωμη του ομιλου vw...
Oπως και το κερδος που εκλεισε το συγκεκριμενο τριμηνο...Λοιπόν ιθαγενή...δεν θα σου παραθέσω οικονομικά στοιχεία (που δεν τα καταλαβαίνεις έτσι και αλλιώς),αλλά την αποστροφή του λόγου του Νο2 alfista μετά τον WDS που εργάζεται αυτή τη στιγμή στόν όμιλο μπαμπούλα:
........coi soldi che abbiamo potremmo comprarci qualsiasi casa auto.....
Όνειρα γλυκά
-
Ρε τον παλιοπουλοβερακια τι ειπε
Ο aretino απο το alfisti ειναι συγγενης σου?
-
..... μηπως θα μπορουσες μιας που οι ισολογισμοι ειναι δημοσιοι, να μου παραθεσεις αναλογα στοιχεια, του εν λογω ομιλου ερμηνευοντας παντα με οικονομικους ορους, ωστε να υπαρχει και η αναλογη συγκριση....
Oπως και το κερδος που εκλεισε το συγκεκριμενο τριμηνο...Λοιπόν ιθαγενή...δεν θα σου παραθέσω οικονομικά στοιχεία (που δεν τα καταλαβαίνεις έτσι και αλλιώς),αλλά την αποστροφή του λόγου του Νο2 alfista μετά τον WDS που εργάζεται αυτή τη στιγμή στόν όμιλο μπαμπούλα:
........coi soldi che abbiamo potremmo comprarci qualsiasi casa auto.....
Όνειρα γλυκά
Άτσα χρήμα!
-
Ειναι κριμα να αυτοαποκαλεις ετσι τον εαυτο σου...δεν συναδει και με την δημοσια εικονα σου!
Μετα απο 1700 και πλεον εαν θυμαμαι καλα μηνυματα σε γνωστο φορουμ, με αλλο nickname, αλλα σταθερα με ιδια ιδιοτητα, θυμιζεις μισθωμενο, απο καποιον-καπου-καποτε (αυτο καλα ειναι να μας το εξηγησεις εαν θελεις να σε παρουμε στα σοβαρα), ημιμαθη οικονομικο αναλυτη, καθως και θα τολμουσα να πω και σχολιαστη πρωιναδικου, διαδιδοντας ζεστες 'ειδησεις' τυπου espresso, παραθετωντας νουμενα-νουμερα-νουμερα και αναλυσεις που με το περας του χρονου, αδυνατιζουν, οντας αβασιμες στο συνολο τους.
Μετα απο 1700 δημοσιεσεις, θα επρεπε να κανεις την αυτοκριτικη σου...
Γραφικο διδυμο με εταιρο insider, ακρως αντιθετο με τα δικα σου 'πιστευω', δυστηχως τα γραφομενα του, αποδειχθηκαν περισσοτερα ευστοχα, απο τα δικα σου.
FIAT FORUM