-
Ο χρήστης bdim έγραψε:
-
Θα μπορούσα κάπως να αποδείξω με τα χαρτιά που έχω οτι το αμάξι είχε πρόβλημα εξ ' αρχής και απέφυγαν να το διορθώσουν?
-
Να επικοινωνήσω με φίατ Ιταλίας?
-
Αφού εγώ τον σεπτέμβριο τους είπα να ελέγξουν το τιμόνι, πως και δεν έδειξε κάτι ο εγκέφαλος?? Μήπως δεν το έλεγξαν??
-
Να πάω πάλι για γενικές εργασίες, να τους πώ να το ξανα- ελέγξουν, να μην βρούν πάλι τίποτα, και μπροστά τους , μετά τον έλεγχο, να τους κάνω ρόμπα?
-
????????????????????????????????????????
- Nαι
- Θα μπορουσες, αλα θα σε γραψουν στα @@ τους. (Το εχω δοκιμασει)
- Μαλλον δεν το ελεγξαν. Η 'βλαβη' καταγραφεται, οποτε...
- Ναι
- Προσπαθησε να μη βαζεις μπρος κατ'ευθειαν. Γυρνα το κλειδι στη θεση 1, περιμενε να σβυσουν τα λαμπακια και μετα γυρνα στη θεση 2 και βαλε μπρος. Επισης, τσεκαρε τη μπαταρια σου.
Υ.Γ. Το αμαξι ειναι ευθυγραμμισμενο?
-
-
Ο χρήστης bdim έγραψε:
Και έρχομαι τώρα και ρωτάω:
-
Θα μπορούσα κάπως να αποδείξω με τα χαρτιά που έχω οτι το αμάξι είχε πρόβλημα εξ ' αρχής και απέφυγαν να το διορθώσουν?
-
Να επικοινωνήσω με φίατ Ιταλίας?
-
Αφού εγώ τον σεπτέμβριο τους είπα να ελέγξουν το τιμόνι, πως και δεν έδειξε κάτι ο εγκέφαλος?? Μήπως δεν το έλεγξαν??
-
Να πάω πάλι για γενικές εργασίες, να τους πώ να το ξανα- ελέγξουν, να μην βρούν πάλι τίποτα, και μπροστά τους , μετά τον έλεγχο, να τους κάνω ρόμπα?
-
????????????????????????????????????????
Συγνώμη αν κούρασα, αλλά θέλω να το κάνω ιστορία και θα το κυνηγήσω όσο μπορώ....
Ευχαριστώ
-
Ειχε εγγυηση... ας το εφερνες θα σου πουν! Το γεγονος οτι μετα απο τοσα και τοσα χρονια συνεχιζει να λειτουργει σημαινει πως οντως δεν ειχαν καποια παρατηρηση επι αυτου και οντως το οτι στιγμιαια αναβει ενα λαμπακι δεν σημαινει τιποτα απολυτως...
-
Να επικοινωνησεις να τους πεις τι?
-
Αν εχει βλαβη θα την κρατησει ο εγκεφαλος, αν κατι αναψει στιγμιαια ΟΧΙ.
-
Αν επιμενεις, το πολυ πολυ να σου πουνε 'ναι βεβαιως κυριε μου, τελικα ειχε οντως προβλημα... θα χρειαστειτε νεα μοναδα τιμονιου, 700 αργυρια το κοστος' και οχι δεν θα τους κανεις ρομπα γιατι θα σου πουν πως δεν μπορουσαν να βρουν μια βλαβη που δεν μπορουσε να αναπαραχθει και που δεν φαινοταν πουθενα... και πως καλλιστα θα μπορουσαν να σου φορτωσουν βλαβη αλλα δεν το εκαναν!
Εν τελει, απο οτι αντιλαμβανομαι αυτο δεν στο κανει συνεχεια, αλλα οποτε τυχει... αλλιως σιγουρα θα το βλεπανε στο service εφοσον τους εκανες παρατηρηση κιολας. Υποθετω βεβαια πως γνωριζεις οτι το ηλεκτρικο τιμονι μπορει να παψει την υποβοηθηση για λογους προστασιας του σε περιπτωση που υπερθερμανθει. Μου εχει συμβει τα τελευταια χρονια σε αλλεπαληλους επιτοπιους χειρισμους γυρω στις 4-5 φορες. Οπως επισης εχει τυχει να βαλω μπροστα αλλες τοσες φορες και να μην ξεκινησει η μοναδα του τιμονιου και με ενα restart ολα καλα.
Μην πας γυρευοντας για κατι στιγμιαιο, εκτος και αν στο κανει πολυ συχνα σε ενοχλητικο βαθμο...
-
-
Ο χρήστης akis60 έγραψε:
Ετοιμασε κανα 500αρικο, και προχωρα. απ οτι ακουω πολυ συνηθισμενη βλαβη σε φιατ σαν το δικο σου.Ειναι οντως πολυ συνηθισμενη βλαβη.
Το θεμα ειναι να διαπιστωθει τι ακριβως δημιουργει το προβλημα:- Το μοτερ ηλεκτρικου τιμονιου? (Κοστος 220€ πριν 2-3 χρονια)
- Οι αισθητηρες - εγκεφαλος τιμονιου (κοστος περιπου 400€)
- Οι λαθος πληροφοριες που δινουν οι αισθητηρες λογω μη ευθυγραμμισης?
- Η ταση ρευματος?
- Η απλα ζεσταινεται το μοτερ και διακοπτει τη λειτουργια του για ασφαλεια, οπως αναφερει το μανουαλ?
-
Mοτέρ τιμονιού είναι ...(το είχα αλλάξει στα 250000 χλμ).
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Να επισημάνω κάτι. Δεν το κάνει όποτε τύχει. Το κάνει** ΠΑΝΤΑ** όταν το τιμόνι τερματίσει είτε απο την μια πλευρά είτε απο την άλλη γυρνώντας το με λίγη δύναμη. Δηλαδή πλέον θα πρέπει να προσέχω στο παρκάρισμα ή σε μανούβρες να μη το τερματίσω με δύναμη....
Επίσης εννοείται οτι πάντα περιμένω να σβήσουν τα λαμπάκια για να το ξανά ανοίξω.
Όσο για μπαταρία που ανέφερε κάποιος φίλος, έχει ένα θέμα με την μπαταρία του / ηλεκτρολογικά του τα οποία θα τα δώ λίαν συντόμως ....
Τώρα κάποια άλλα στοιχεία.
Το αμάξι σύμφωνα με τα τιμολόγια του προηγούμενου έκανε τελευταία ευθυγράμμιση 10/12/2008 με 104.500 χλμ 2 μήνες πριν το πάρω εγώ με 105.000 περίπου (τώρα έχει 125)
Επίσης σε ένα τιμολόγιο στις 8/10/2008 με 102.000 χλμ βλέπω αλλαγή 'αδρανειακή βαλβίδα διακοπής παροχής της ηλεκτρικής αντλίας' .... κοντά στα 60 ευρώ. Είναι κάτι σχετικό ή....
-
Ο χρήστης bdim έγραψε:
Επίσης σε ένα τιμολόγιο στις 8/10/2008 με 102.000 χλμ βλέπω αλλαγή 'αδρανειακή βαλβίδα διακοπής παροχής της ηλεκτρικής αντλίας' .... κοντά στα 60 ευρώ. Είναι κάτι σχετικό ή....
Aσχετο με το τιμονι ,αφορα την αντλια καυσιμου.
Η μπαταρια ομως μπορει να ειναι πολυ σχετικη.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Aσχετο με το τιμονι ,αφορα την αντλια καυσιμου.
Μοτεράκι τιμονιου!
Βαραίνει μόλις φτάσει στο τέρμα του στο παρκάρισμα ε?
τότε σίγουρα! -
Χμμμ άρα μάλλον μιλάμε για κανά 200-250 το τιμόνι.... 350 αλλαγή συμπλέκτη .... αλλαγή ιμάντων .... έλεγχος ηλεκτρολογικών..... να ετοιμάζω κανά 1000 άρικο δηλαδη
-
αν δεν βαραινει πολυ και δεν το κανει συχνα μην το φταχνεις.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
αν δεν βαραινει πολυ και δεν το κανει συχνα μην το φταχνεις.Νομιζω οτι δεν εχει διαβαθμισεις,ή δουλευει ή δεν δουλευει,ενδιαμεση κατασταση δεν εχει.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οτι ειπε ο Bill... ΠΡΩΤΑ φτιαξε την μπαταρια που μπορει να εχει πολυ περιεργες παρενεργιες στο τιμονι ειδικα που τραβα πολυ ρευμα και μετα δες το τιμονι. Παντως το μοτερ σου μαλλον ειναι μια χαρα.... αν δεν φταιει η μπαταρια, τοτε ειναι κατι αλλο ηλεκτρολογικης φυσης...
-
Στο τέλος της διαδρομής που ζορίζεται είναι και που τραβάει το μεγαλύτερο ζόρι ρευματικώς.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ετοιμασε κανα 500αρικο, και προχωρα. απ οτι ακουω πολυ συνηθισμενη βλαβη σε φιατ σαν το δικο σου.
Ειναι οντως πολυ συνηθισμενη βλαβη.
Το θεμα ειναι να διαπιστωθει τι ακριβως δημιουργει το προβλημα:- Το μοτερ ηλεκτρικου τιμονιου? (Κοστος 220€ πριν 2-3 χρονια)
- Οι αισθητηρες - εγκεφαλος τιμονιου (κοστος περιπου 400€)
- Οι λαθος πληροφοριες που δινουν οι αισθητηρες λογω μη ευθυγραμμισης?
- Η ταση ρευματος?
- Η απλα ζεσταινεται το μοτερ και διακοπτει τη λειτουργια του για ασφαλεια, οπως αναφερει το μανουαλ?
Ξερει κανεις αν στο Grande punto υπαρχει αυτο το προβλημα ?
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Δεν εχω ακουσει κατι για GP
-
Οκ να το θεσω αλλιως , επειδη παιζει να αγορασω ενα μτχ Grande punto του 2008 μοντελο ξερουμε αν παρουσιαζει και τι ειδους προβληματα?
Εχω 2 επιλογες το ενα εχει την λειτουργια city και αλλο οχι ,σκεφτωμουν να προτιμησω αυτο χωρις το city γιατι ειχα αkουσει οτι υπηρχε καποιο θεμα με τα τιμονια τους αλλα χαρηκα τωρα που μου ειπες οτι αυτη η βλαβη δεν αφορα τα grande punto. -
Οκ να το θεσω αλλιως , επειδη παιζει να αγορασω ενα μτχ Grande punto του 2008 μοντελο ξερουμε αν παρουσιαζει και τι ειδους προβληματα?
Εχω 2 επιλογες το ενα εχει την λειτουργια city και αλλο οχι ,σκεφτωμουν να προτιμησω αυτο χωρις το city γιατι ειχα αkουσει οτι υπηρχε καποιο θεμα με τα τιμονια τους αλλα χαρηκα τωρα που μου ειπες οτι αυτη η βλαβη δεν αφορα τα grande punto.Δεν ειναι στανταρ το city σε ολα τα πουντο;
-
Δεν ξερω , ο πωλητης μου ειπε οτι εχει 2 GP το ενα με city αλλο χωρις
-
Τα πρωτα μοντελα παρουσιασαν καποιο προβλημα στην κρεμαγιερα το οποιο διορθωθηκε κατοπιν ανακλησης.
Επισης, εγινε ανακληση καποια στιγμη για 'πιθανής ανωμαλία 'στον άξονα τιμονιου.
(VIN 24.267-412.774 & 1112419-1392261)Επιπλεον, ανακληση εγινε και στα αυτοκινητα με αρ. πλαισιου 114670-322635 & 1143872-1300776 'προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανή παρεμβολή και η φθορά μεταξύ της καλωδίωσης του καλοριφέρ/κλιματισμού και ενός μπράτσου του κεντρικού ταμπλό με αποτέλεσμα την φθορά της καλωδίωσης'
Αλλο γνωστο προβλημα που παρουσιασε, σχετιζεται με τις πισω ασφαλειες θυρων και τα χερουλια στη περιπτωση 5θ. Δεν ανοιγαν οι πορτες. (Ντιζα)
Εχω 2 επιλογες το ενα εχει την λειτουργια city και αλλο οχι ,σκεφτωμουν να προτιμησω αυτο χωρις το city γιατι ειχα αkουσει οτι υπηρχε καποιο θεμα με τα τιμονια τους αλλα χαρηκα τωρα που μου ειπες οτι αυτη η βλαβη δεν αφορα τα grande punto.
Ολα εχουν ηλεκτρικη υποβοηθηση, απλα μερικα δεν εχουν το 'city' mode.
-
Δεν ξερω , ο πωλητης μου ειπε οτι εχει 2 GP το ενα με city αλλο χωριςΓια ποια μοντελα μιλαμε? 1.2 ή 1.4 ?
-
Ολα εχουν ηλεκτρικη υποβοηθηση, απλα μερικα δεν εχουν το 'city' mode.
Aυτο δεν το ηξερα.
FIAT FORUM