-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aν αλλάξεις διάμετρο δίσκου, θα βάλεις και τις αντίστοιχες δαγκάνες, έτσι;Πρέπει; Αν ναι, δεν αλλάζω
Δεν το χα σκεφτεί αυτό -
Ε ναι ρε, εννοοείται. Εκτός αν βάλεις αποστάτη στην δαγκάνα, αλλά μετά δεν αλλάζεις κάτι σημαντικό. Μόνο καλύτερη αποβολή θερμότητας θα έχεις μάλλον....
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ε ναι ρε, εννοοείται. Εκτός αν βάλεις αποστάτη στην δαγκάνα, αλλά μετά δεν αλλάζεις κάτι σημαντικό. Μόνο καλύτερη αποβολή θερμότητας θα έχεις μάλλον....Μάιστα. Άρα άκυρη η αλλαγή διάστασης
-
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
Ρε ειναι δυνατον ποτε να χασουν οι Μαφιοζοι??!!!
Θα τους τα φανε και θα την κανουνε.....Παμε σαν αλλοτε.... -
Ιταλάκηδες ερώτηση!
Διάβασα διάσπαρτα μέσα στο ίντερνετ ότι θα βγει το fiat Grande Punto και με 155 άλογα;
Τι έχετε ακούσει; Θα βγει , θα έρθει;
(δεν αναφέρομαι στο abarth) -
Κάτι ακούγεται για νέους κινητήρες multiair που θα μπούν στο grande punto με 135 ίππους αλλα τίποτα δεν είναι σίγουρο. Για 155 δεν έχω ακούσει τίποτα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ιταλάκηδες ερώτηση!Διάβασα διάσπαρτα μέσα στο ίντερνετ ότι θα βγει το fiat Grande Punto και με 155 άλογα;
Τι έχετε ακούσει; Θα βγει , θα έρθει;
(δεν αναφέρομαι στο abarth)Ναι είχα την πληροφορία πριν από 1 χρόνο περίπου ότι θα βγει Fiat GPunto GT 3d/5d με 155 ίππους.
Mια νορμάλ έκδοση του Abarth σάφως πιο άνετη και όχι hardcore. Mάλιστα είχαν κυκλοφορήσει και κάποιες φωτό σε κίτρινο χρώμα και 5θυρο και ενδεχομένως να παρουσιαζόταν στο MY08.
Τελικά δεν προχώρησε κάτι. Σαφώς το βάρος έχει δοθεί στην Abarth και προς το παρόν έχει ξεχαστεί αλλά δεν είναι και αδύνατον να βγει για κάποιο ενδεχόμενο πουσάρισμα πώλησεων προς το τέλος της εμπορικής καριέρας του GP. -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Ναι είχα την πληροφορία πριν από 1 χρόνο περίπου ότι θα βγει Fiat GPunto GT 3d/5d με 155 ίππους.
Mια νορμάλ έκδοση του Abarth σάφως πιο άνετη και όχι hardcore. Mάλιστα είχαν κυκλοφορήσει και κάποιες φωτό σε κίτρινο χρώμα και 5θυρο και ενδεχομένως να παρουσιαζόταν στο MY08.
**Τελικά δεν προχώρησε κάτι. **Σαφώς το βάρος έχει δοθεί στην Abarth και προς το παρόν έχει ξεχαστεί αλλά δεν είναι και αδύνατον να βγει για κάποιο ενδεχόμενο πουσάρισμα πώλησεων προς το τέλος της εμπορικής καριέρας του GP.Κρίμα...
Έχει δοθεί το βάρος στην Abarth; Είσαι σίγουρος;
Εγώ βλέπω ότι έχουν ένα κινητήρα 155ps που θα μπορούσαν να τον βάλουν (εύκολα) και στα Fiat Punto Sport και Racing (3πορτα και 5πορτα) και να χτυπούσαν καλά την αγορά και τον ανταγωνισμό.Με το Abarth τι χτυπούν;
Εγώ γιατί το Abarth το βλέπω ως ένα αυτοκίνητο που απευθύνεται σε συγκεκριμένους συνειδητοποιημένους αγοραστές και όχι για το πλήθος;;
.....
.....
.....
Πότε επίκειται το τέλος της εμπορικής καριέρας του GP; Μπας και βγει σε 155ps ... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ βλέπω ότι έχουν ένα κινητήρα 155ps που θα μπορούσαν να τον βάλουν (εύκολα) και στα Fiat Punto Sport και Racing (3πορτα και 5πορτα) και να χτυπούσαν καλά την αγορά και τον ανταγωνισμό.
Με το Abarth τι χτυπούν;
Εγώ γιατί το Abarth το βλέπω ως ένα αυτοκίνητο που απευθύνεται σε συγκεκριμένους συνειδητοποιημένους αγοραστές και όχι για το πλήθος;;
.....
.....
.....
Πότε επίκειται το τέλος της εμπορικής καριέρας του GP; Μπας και βγει σε 155ps ...O κινητήρας αυτός δεν έχει πολύ εμπορικό μέλλον,αφού δεν θα διατηρηθεί για πολύ καιρό στην παραγωγή μετά την έλευση του 1,4multiair.Συνεπώς μάλλον δεν θα προλάβει να δει το πέσιμο αυλαίας της εμπορικής σταδιοδρομίας του GPunto (2011).Επιπλέον μια τέτοια έκδοση θα καταλάμβανε ούτως ή άλλως πολύ μικρό φιλέτο των πωλήσεων του μοντέλου (τον κύριο όγκο των πωλήσεων σηκώνουν οι μικρές ατμοσφαιρικές,οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις ενώ βάρος δίνεται και στις εκδόσεις GPL και natural pοwer)και θα θα προέκυπτε και πρόβλημα κανιβαλισμού με το δίδυμο αδελφάκι Abarth.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
O κινητήρας αυτός δεν έχει πολύ εμπορικό μέλλον,αφού δεν θα διατηρηθεί για πολύ καιρό στην παραγωγή μετά την έλευση του 1,4multiair.Συνεπώς μάλλον δεν θα προλάβει να δει το πέσιμο αυλαίας της εμπορικής σταδιοδρομίας του GPunto (2011).Επιπλέον μια τέτοια έκδοση θα καταλάμβανε ούτως ή άλλως πολύ μικρό φιλέτο των πωλήσεων του μοντέλου (τον κύριο όγκο των πωλήσεων σηκώνουν οι μικρές ατμοσφαιρικές,οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις ενώ βάρος δίνεται και στις εκδόσεις GPL και natural pοwer)και θα θα προέκυπτε και πρόβλημα κανιβαλισμού με το δίδυμο αδελφάκι Abarth.Αυτό που γράφεις έχει πολύ ενδιαφέρον.
Πιστεύεις ότι το FIAT GP θα φορέσει τον 1,4multiair;
Και αν ΝΑΙ πότε πιστεύεις ότι θα βγει στην αγορά;
Αξίζει το κόπο να περιμένω ώστε να ξαναβάλω στα υπόψη το GP (που πραγματικά μου αρέσει)... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αυτό που γράφεις έχει πολύ ενδιαφέρον.
Πιστεύεις ότι το FIAT GP θα φορέσει τον 1,4multiair;
Και αν ΝΑΙ πότε πιστεύεις ότι θα βγει στην αγορά;
Αξίζει το κόπο να περιμένω ώστε να ξαναβάλω στα υπόψη το GP (που πραγματικά μου αρέσει)...[/quote]Γιατί να μην τον φορέσουν τον multiair και τα μοντέλα της Fiat;Έτσι και αλλιώς ο FIRE καταβολών 1,4ΤJet (απλός ή multiair) θα συνταξιοδοτηθεί ως το 2011-12.
Το αν θα υπάρξει η έκδοση multiair (τουλάχιστον των 135 ίππων)στο GPunto δεν το ξέρω ακόμα.Πάντως η γνώμη μου είναι να μην περιμένεις,αφού δεν θα γίνει άμεσα και θα κοστίζει και ακριβότερα από τον σημερινό με τα 120.Εξάλλου αν πρόκειται να κινηθείς για GPunto κάνε το όσο ακόμα είναι 'φρέσκο' (με την ας πούμε έλευση του restyling) και μην περιμένεις περαιτέρω καθώς το 2011 λογικά τελειώνει η καριέρα του. -
Παιδιά καλησπέρα.Γνωρίζει κάποιος τι φανάρια φοράει μπροστά γιατί έχουν θολώσει και είναι για πέταμα.Υπάρχουν κάτοχοι που είχαν πρόβλημα με εγκέφαλο ή άλλη μεγάλη ζημιά
-
Ο χρήστης TALL έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα.Γνωρίζει κάποιος τι φανάρια φοράει μπροστά γιατί έχουν θολώσει και είναι για πέταμα.Υπάρχουν κάτοχοι που είχαν πρόβλημα με εγκέφαλο ή άλλη μεγάλη ζημιάδεν μας λες τι προβλημα εχεις με τον εγκεφαλο.
παντως γνησιος 800ευρω ,μαγνετι-μαρελι πως διαλο το λενε 450ευρω,μεταχειρισμενος 200ευρω .αμα θες και φαναρια θα σου πω εγω που να πας για μεταχειρισμενα. -
Φανάρια φίλε θέλω.Απλά μου είπαν 65 τα ιμιτασιόν και 180 τα VALEO.Πήγα φραντζή και μου λέγανε 115 τα Valeo 90 άλλοι.Επίσης μου λέγανε Η7 ή Η1 φοράει και το βιβλίο κατασκευαστή δεν γράφει τίποτα.Όσο για τον εγκέφαλο δεν έχω τίποτα απλά έχω ακούσει πολλά.
-
Ο χρήστης TALL έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα.Γνωρίζει κάποιος τι φανάρια φοράει μπροστά γιατί έχουν θολώσει και είναι για πέταμα.Υπάρχουν κάτοχοι που είχαν πρόβλημα με εγκέφαλο ή άλλη μεγάλη ζημιάΔες ΕΔΩ για φαναρια, αλλα και διαφορα ανταλλακτικα, αυθεντικα ή ιμιτασιον.
Ενδεικτικα:
Valeo (Αυτα που τοποθετει η Fiat) 167€
Ιμιτασιον: 60€Τα συνηθεστερα σοβαρα προβληματα του Punto ειναι:
- Μοτερ ηλεκτρικου τιμονιου , κοστος 200-250€
- Θερμοστατης , κοστος 15-20€. Αν δε το αντιληφθεις, πας για φλατζα, κοστος 200-250€
- Εγκεφαλος. Ανακατασκευη απο τη Fiat, κοστος 250€
-
Ο χρήστης TALL έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα.Γνωρίζει κάποιος τι φανάρια φοράει μπροστά γιατί έχουν θολώσει και είναι για πέταμα.Υπάρχουν κάτοχοι που είχαν πρόβλημα με εγκέφαλο ή άλλη μεγάλη ζημιάΟταν λεμε θολωσαν? Τι εννοεις? Πολυμεριστηκε το πλαστικο??? η μιλας για υγρασια στο φαναρι?
-
τα φαναρια γραφουν επανω τι φοραει.
πεταξου και στην στρ. καλαρη στα κατω πατησια πριν την σελ και ρωτα ,εχει μεταχειρισμενα. -
Φλάντζα έκαψε.Τα φανάρια θολώσανε φουλ προφανώς απο υγρασία.
-
Ο χρήστης TALL έγραψε:
Φλάντζα έκαψε.Τα φανάρια θολώσανε φουλ προφανώς απο υγρασία.Aμα θολωσαν λογω υγρασιας, ανοιξε τα καπακια μεσα απο το καπω (σα να αλλαζεις λαμπα) και αστα ανοιχτα ολη μερα. Θα ξεθολωσουν αμεσως ,ιδιαιτερα αν εχει ηλιο.
Αν τελικα φταιει η υγρασια, μη προσπαθησεις να μονωσεις γυρω γυρω το φαναρι. Κατα πασα πιθανοτητα μπαινει μεσα απο τη τσιμουχα του καπακιου. Αλοιψε την με βαζελινη. (Τη τσιμουχα )
Θα διαφωνησω με τον italakia για τα φαναρια. Παρε καινουργια, τα μεταχειρισμενα πιθανον να παρουσιαζουν το ιδιο προβλημα, η να ειναι φθαρμενα. Ακομα και τα (καλα) ιμιτασιον ειναι καλυτερα απο ενα φαναρι με σπασμενη βαση ή ελλειπη μονωση.
Σχετικα με τα ηλεκτρικα προβληματα (εγκεφαλος, τιμονι κτλ):
Εχω καταλαβει πως μεγαλο ρολο παιζει η μπαταρια και οι γειωσεις. Επισης, προτιμησε να γυρνας το κλειδι στη πρωτη θεση και αφου σβησουν ολα τα λαμπακια να το γυρνας στη 2η. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Φλάντζα έκαψε.Τα φανάρια θολώσανε φουλ προφανώς απο υγρασία.
Aμα θολωσαν λογω υγρασιας, ανοιξε τα καπακια μεσα απο το καπω (σα να αλλαζεις λαμπα) και αστα ανοιχτα ολη μερα. Θα ξεθολωσουν αμεσως ,ιδιαιτερα αν εχει ηλιο.
Αν τελικα φταιει η υγρασια, μη προσπαθησεις να μονωσεις γυρω γυρω το φαναρι. Κατα πασα πιθανοτητα μπαινει μεσα απο τη τσιμουχα του καπακιου. Αλοιψε την με βαζελινη. (Τη τσιμουχα )
Αν απλα εχουν υγρασια, τα στεγνωνει, τα καθαριζει... και παιρνει καινουργια καπακια με κανα 20ευρω... και το πιθανοτερο ειναι να μην ξαναπαθει ποτε τιποτα! Το ειχα παθει και εγω σε ενα φαναρι... με μια αλλαγη του πισω καπακιου εναντι λιγων ευρω λυθηκε το ζητημα οριστικα.
Τις βαζελινες και λοιπες πατεντες αστες για αλλες χρησεις
FIAT FORUM