-
Tι ακριβως περιλαμβανει το πακετο Sport(+900ευρω) στο Bravo 120hp?
Ο πωλητης μου ειπε μαλλον τα ιδια που δινει για το 150hp, αλλα πιστευω πως δεν ειναι ετσι..μπορει κανεις να μας διαφωτισει?
Ευχαριστω!
-
μπορει να μπει και τωρα που το εχω ηδη παρει το αμαξι? η' επρεπε να το ειχα παραγγειλει ετσι???
το λεω για να εχει το ιδιο κλειδι με πορτες κτλ...
θα παω να βαλω και ενα φωτακι στο χωρο αποσκευων γιατι ειναι σπασιμο..
υ.γ κοιτα που καταντησαμε..να θεωρουμε βελτιωση τα φωτακια και τις κλειδαριες (απο τα ιμισλικ,τις αναρτησεις,τα προγγραμματα κτλ...)...εξελιξη σου λεει μετα..
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Εμενα παλι τπτ τετοιο.Και η φλατζα που εκαψα ηταν ισως μλκια του προηγουμενου συνεργειου.Δε με απασχολει και τοσο ρε παιδια,τι να πω..
Αυτο λεω και εγω.Ηταν σε τι αυτοκινητο θα επεφτες .Μερικα εμφανιζαν ελαχιστες βλαβες και αλλα δεν προλαβαινες να τα φτιαχνεις.
Αυτό δείχνει παντελή έλλειψη ποιοτικού ελέγχου μόλις τα αυτοκίνητα βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής...
-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Αγανάκτησα σήμερα. Το brava 1.25sx με 58.000χλμ (99 mon) το πήρα από έναν γείτονα, κάποια ηλικίας. Το έχω 2 χρόνια. Έκανα 10.000 χλμ στα 2 χρόνια. Δηλαδή από το 99 μέχρι το 2006 είχε κάνει 48.00χλμ όλα στην αντιπροσωπεία της φιατ με το βιβλίο των σερβις τα πάντα. Ο άνθρωπος έμενε απέναντί μου και τον έβλεπα που το έβαζε στο γκαραζ. Τώρα στα 60 επειδή τον πετύχαινα και στο δρόμο πριν το πάρω το αμάξι του όταν το πούλησε και δε αγόρασε ξανά άλλο, το έβλεπα το πήγαινα κανονικά. Ούτε σπάστης ήτανε, τίποτα από αυτά. Το αμάξι εσωτερικά, εξωτερικά και το μοτέρ ήτανε στην πένα. Πεντακάθαρα όλα, λες και ήτανε βιτρινάτο. Τα σέρβις και εγώ όλα στην αντιπροσωπεία. Πάντα το δείκτη της θερμοκρασίας νερού τον παρακολουθώ. Μου έκανε ένα ρετάρισμα πήγα στην αντιπροσωπεία, ανοίξαμε το παγούρι του νερού και ήταν ένα αίσχος από τα λάδια που περάσανε στο κύκλωμα του ψυγείου. Φλάντζα κεφαλής. Ο υπεύθυνος μου λέει 'ξέρεις αυτά έχουν βγει παθιάρικα στη φλάντζα κεφαλής'. Μετά από λίγο με παίρνει τηλέφωνο 'φιλαράκι αν δε με πιστεύεις έλα να δεις και τα ωστήρια από της βαλβίδες είναι και αυτά στις αρχές τους, αν θες με 250 ευρώ βάζουμε καινούργια'. Δε θέλω του λέω, άσε να φαγωθούν και τότε τα αλλάζω. Το μαλλί 450 ευρώ γιατί πλανιάρισε κεφαλή, έτριψε βαλβίδες, το ψυγείο είναι μέσα στη λαδούρα, δεν το άλλαξα, θα δω το καλοκαίρι αν ανεβάσει θερμοκρασία τότε το αλλάζω. Σε πολλά μοντέλα άλλων εταιριών, συμβαίνουν αυτά. Εντάξει. Αστοχία υλικού; Κακή χρήση; Δύσκολο αφού το αμάξι, το πάω χωρίς ζοριλίκια. Αλλά και τα ωστήρια; Και υπ' όψην ο δείκτης θερμοκρασίας με το που ανέβηκε λίγο προς τα κόκκινα και άρχισε το ψιλορετάρισμα, το αμάξι το έσβησα και με την οδική βοήθεια το πήγα στο συνεργείο.
Fiat Ciquecento 120.000χλμ, από μαλακία μου, έκαψε φλάντζα. Εκεί το παραδέχομαι. Ένα μήνα μετά, μου έκαιγε ένα λίτρο λάδι στα 1000χλμ. Πάω στην αντιπροσωπεία, 'φιλαράκι ξέρεις αυτά μετά τα 100.000 χιλιόμετρα στις βαλβίδες (τα καπελώτα αν θυμάμαι ήτανε) είναι παθιάρικα'. 250 ευρώ το μαλλί.
Ε και εγώ είπα μέσα μου 'φιλαράκι ξέρεις, μάλλον δεν αλλάξατε σε αξιοπιστία'. Τα Atos μόνο λάδι και μπουζί και με σκισίματα (και μιλάω για εταιρικά) και τίποτα δε βγάζουν...Έπεσα στην περίπτωση; Ίσως. Αλλά Opel, Ford, VW σε 60.000xlm δε μου βγάλανε τέτοια γεννητούρια. Τα ανταλλακτικά τους στα fiat είναι φθηνά αλλά γιατί; Γιατί είναι παθιάρικα εδώ, παθιάρικα εκεί, και εγώ να πληρώνω το μαλλί; Ε βγήκα έξω από τα ρούχα μου και έχει και ψοφόκριο
Χώρια που έχω το καλοριφέρ, ενώ είναι στο 0 ξαφνικά να ανοίγει στο brava πάλι, και να δουλεύει κανά 2λεπτο και να κλείνει από μόνο! Α στα 58.000 χιλιόμετρα άλλαξα και έναν 'παθιάρικο ξέρεις φιλαράκι έχει βγει αυτό το μοντέλο στο να κρατάει το ρελαντί και να μην στο ανεβάζει στις 3.000 στροφές'. Δηλαδή στα 100.000 χιλιόμετρα τι δε θα μείνει παθιάρικο; Κανά τιμόνι μάλλον!Ο συγκεκριμένος κινητήρας πρωτοτοποθετήθηκε στο Brava το 1999 προς αντικατάσταση άλλου κινητήρα...Βασική μου αρχή πάντα όταν αγοράζεις ένα αυτοκίνητο είναι να ελέγχεις αν ο κινητήρας του είναι δοκιμασμένος ενώ θα πρέπει να το αγοράζεις ένα χρόνο μετά το πρώτο αμάξι που μπαίνει στην παραγωγή...Ενός φίλου το Opel Astra που το πήρε 1998 είχε περισσότερα,αλλά όχι σοβαρά,από εμένα που το πήρα το 2000...κατά τη γνώμη μου δεν είναι τυχαίο...
-
Οχι δεν ειναι απαραιτητο,αν και θα μπορουσε να ειναι αυτο.Απλα επειδη γνωριζω τα συγκεκριμενα αυτοκινητα πανω κατω,δεν ηταν και ο,τι πιο απλο να καψεις τη φλατζα.Αυτο μην ξεχναμε (και το εχω δει απο αρκετους ιδιοκτητες) μπορει να οφειλεται και στην αγνοια του ιδιοκτητη στο να μπορει να ελεγχει το αυτοκινητο που οδηγει.Οτι ειχαν καποιο συγκεκριμενο ελαττωμα οσον αφορα τη θερμοκρασια που ανεβαζαν κανεις μεχρι τωρα δεν το εχει πει.
-
Μήπως ξέρει κανείς από ποια άλλα αυτοκίνητα ταιριάζουν οι ζάντες σε Punto Sporting MK2;
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Μήπως ξέρει κανείς από ποια άλλα αυτοκίνητα ταιριάζουν οι ζάντες σε Punto Sporting MK2;Aπό άλλα fiat.
Και από lancia.
4*98 καρέ είναι πολύ σπάνιο, μόνο αυτές οι 2 εταιρίες το χρησιμοποιούν πλέον. Ούτε καν η άλφα.Μπορείς όμως να βάλεις 4*100 με ειδικά μπουλόνια.
-
Thanks!
-
Ο Wannabe τελικά πήρε Punto που ρωτούσε πριν λίγο καιρό;
-
Την καλησπέρα μου στους απανταχού Fiatάκηδες!
-
Ο χρήστης PandaCross έγραψε:
Την καλησπέρα μου στους απανταχού Fiatάκηδες!Δεν είμαι Fiatάκιας,αλλά επειδή τώρα το διάβαζα...καλησπέρα κι απο μένα.
-
Χθες άλλαξα όλο τον άξονα του γ@μη*#^%νου του ηλεκτρικού τημονιού στο Πούντο μου (Sporting mkIIa). 700euros και να λέω και ευχαριστώ. Στην αντιπροσωπεία πάει πάνω από 850
Τα νεύρα μου!
Σχεδόν 5 χρόνια όλες οι βλάβες κόστισαν 170ε (αισθητήρας ABS και ο πάνω λ) και τώρα που λέω να το δώσω με ξέσκισε... -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ο Wannabe τελικά πήρε Punto που ρωτούσε πριν λίγο καιρό;όχι
δεν το ήθελα για εμένα, αλλά μερικά που είδα ήταν ή τρακαρισμένα(άσχημα) ή ήθελαν αρκετές συνεργειοώρες για να συνέλθουν
προσοχή κοιτούσαμε να έχει σίγουρα υδρ. τιμόνι a/c και μας ενδιέφερε αρκετά 5θ
προς το παρόν υπάρχει παύση ψαξίματοςθέλω να κοιτάξω και το 5οο με το 50-50 αν ισχύει
-
Για ετήσιο έλεγχο - servcice
Spicar (Τζιτζιφιές) – Παζαρόπουλος (Πειραιώς) – Κάτι άλλο (σε κοντινή απόσταση).
Παρακαλώ τη γνώμη σας για τιμές – χρόνο παράδοσης – ποιότητα υπηρεσιών.
Ευχαριστώ εκ’ των προτέρων.
-
Ο χρήστης PID έγραψε:
Χθες άλλαξα όλο τον άξονα του γ@μη*#^%νου του ηλεκτρικού τημονιού στο Πούντο μουΣτα ποσα χλμ εισαι?
Γιατι αλλαξαν ολοκληρο τον αξονα?
Εδειξε και βλαβη στους αισθητηρες, ή μονο στο μοτερ του ηλεκτρικου?Στο δικο μου ειχαν αλλαξει μονο το μοτερ...Σου ειχε αναψει ποτε πριν το λαμπακι για το τιμονι?
Οταν εμεινες απο τιμονι, συνερχοταν οταν εσβυνες και ξαναεβαζες μπρος?
Γενικοτερα, οταν βαζεις μπρος, το αφηνεις να κανει τσεκ (να σβησουν τα λαμπακια) και μετα γυρνας μιζα?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Χθες άλλαξα όλο τον άξονα του γ@μη*#^%νου του ηλεκτρικού τημονιού στο Πούντο μου
Στα ποσα χλμ εισαι?
Γιατι αλλαξαν ολοκληρο τον αξονα?
Εδειξε και βλαβη στους αισθητηρες, ή μονο στο μοτερ του ηλεκτρικου?Στο δικο μου ειχαν αλλαξει μονο το μοτερ...Σου ειχε αναψει ποτε πριν το λαμπακι για το τιμονι?
Οταν εμεινες απο τιμονι, συνερχοταν οταν εσβυνες και ξαναεβαζες μπρος?
Γενικοτερα, οταν βαζεις μπρος, το αφηνεις να κανει τσεκ (να σβησουν τα λαμπακια) και μετα γυρνας μιζα?
Τον Ιούνιο το Πούντο μου κλείνει 5 χρόνια (από τα τελευταία mkIIa) και έχει 78.000km.
Πρώτη φορά είχα πρόβλημα πριν ένα χρόνο περίπου όταν και βάζοντας μια μέρα μπρος άναψε το λαμπάκι και δεν είχα τιμόνι. Έσβησα μια-δυο φορές και ήταν οκ. Την επόμενη μέρα το διαγνωστικό έδειξε μια βλάβη (νομίζω απώλεια σήματος ταχύτητας την οποία και σβήσαμε και έκτοτε ουδέν)
Το λαμπάκι άρχισε να μου ξανανάβει αραιά και που πριν 2 μήνες χωρίς να έχω κάποια διαφορά στην αίσθηση. Σταμάταγα, έσβηνα, ξαναέβαζα μπρος και έσβηνε.
Πριν λίγο καιρό όμως έμεινε μόνιμα αναμμένο ό,τι και να του έκανα και άρχισε να κάνει κάτι διακοπές σαν σκάλωμα κοντά στο τέρμα της διαδρομής του.
Το διαγνωστικό, όπως το είδα κι εγώ ο ίδιος, έδειξε βλάβη και στους αισθητήρες και στο μοτέρ δυστυχώς.
Τέλος, city έχω βάλει μια φορά μόνο για να δω πως είναι και επίσης κάθε φορά πριν βάλω μπρος περιμένω να σβήσουν όλα τα λαμπάκια. -
2.000 χλμ με 107 λίτρα καύσιμο. Πα μαλ!
Ο λόγος για το παντάκι μου, που έχει αισίως πλέον 2.200+ χλμ.
Καλό είναι, σε γενικές γραμμές, αλλά αυτό που πιστεύω ότι χρειάζεται άμεσα είναι ... χαμηλότερα λάστιχα. Πολύ ψηλό προφίλ, τόσο που τα νοιώθεις να ... στραμπουλιούνται κάθε φορά που κάνεις ότι στρίβεις.
Με είχε προειδοποιήσει ο HUNTER με το που ... το είδε!
Στην πόλη ανεκτίμητο, στο ταξίδι όσο κουραστικό περιμένει κανείς να είναι ένα μικρό αυτοκίνητο. Τα 140 χαω έρχονται σχετικά εύκολα και κρατιούνται το ίδιο εύκολα, με λίγο πάνω από ... 3.000 σαλ.
Θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες. -
Εδώ και κάποιο καιρό, ακούγεται ένας θόρυβος από την δεξιά κολώνα του παρμπρίζ στο Παντάκι. Δεν μοιάζει για τρίξιμο πλαστικού, αυτά είναι λίγο-πολύ γνωστα (...). Ακούγεται σαν 'τσακ' στο 80% των περιπτώσεων που περνάω από σαμαράκι, ανωμαλία στο οδόστρωμα, κλπ. Ούτε φαίνεται να προέρχεται από τους μεντεσέδες της πόρτας.
Το πήγα στο εξουσιοδοτημένο. Ο τύπος ήταν εξυπηρετικός, το πήγαμε μαζί βόλτα, άκουσε τον θόρυβο και αυτός. Έκλεισα ραντεβού και το άφησα. Οταν πήγα να το πάρω που είπε ότι δεν του βρήκαν τίποτα.
Δε φαίνεται για τίποτα το ανησυχητικό, απλά είναι πολυ εκνευριστικό και ακόμα περισσότερο για καινούργιο αυτοκινητάκι....Μπορείτε να μου προτείνετε που θα μπορούσα να το πάω να το κοιτάξουν?
Ευχαριστώ,
Χάρης
-
Το πιθανότερο είναι να είναι κάποιο πλαστικό στήριγμα της ταπετσαρίας.
Αν είναι εύκολο, πες τους να το βγάλουν, να αλλάξουν τα πλαστικά στηρίγματα, να βάλουν ένα αυτοκόλλητο σαν μοκέτα/μόνωση, και να το ξανατοποθετήσουν.
Στο 206 πάντως, ήταν η συναρμογή των πλαστικών στο εσωτερικό από το ντουλαπάκι!
-
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
Για ετήσιο έλεγχο - servciceSpicar (Τζιτζιφιές) – Παζαρόπουλος (Πειραιώς) – Κάτι άλλο (σε κοντινή απόσταση).
σπικαρ.Λιγο τσιμπημενες τιμες (σε σχεση με τους αλλους δεν ξερω) αλλα αξιζει κατα τη γνωμη μου τοσα χρονια που τους πηγαινουμε τα αυτοκινητα.
FIAT FORUM