-
Χαρη καλοριζικο κ καλα κ ασφαλη χλμ , με το καλο να παραλαβουν κ οι υπολοιποι! Μια ερωτηση για ολους ΄΄διαβασα παραπανω για καταναλωση 9,8/100 κ 10,8-11/100 ' τσιπαρισμενο' απο ΑΒΤ Κ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ παρα πολυ μικρη καταναλωση( εχω το 2.0lt αυτοματο κ η καταναλωση ειναι 11,8-12lt/100 σε εθνικη με 140χλμ περιπου κ μεσα στην πολη φθανει να γραψει κ 15/100) Πιστευω κ οι υπολοιποι q5ακηδες καπου εκει γυρνανε Η κανω λαθος?
-
κανένα λαθος συνάδερφε... κ εγώ σε τέτοιες καταναλώσεις κυμαίνομαι... Ταξίδια σε Εθνική 10,8-12 λτ/100 χλμ (έχω κάνει κ χαλαρό Αθήνα-Λευκάδα όπως κ Ηπειρο - Αθήνα με 9,5, αλλά κ πατημένο -εκεί έμαθα την τελική- Αθήνα - Θεσαλλονίκη με 14,8) και αστικά 12,4 - 13,8 χλμ/100...
οκ, οκ.. ίσως το πατάω λίγο παραπάνω και πεινάει, αλλά τα νούμερα από τους τσιπαρισμένους φίλους είναι πολύ ενδιαφέροντα.. ειδικά με τις νέες τιμές της γκασολίνας
και επειδή είχα χαθεί αρκετό καιρό (αν κ σας διάβαζα καθημερινά), να ευχηθώ καλοτάξιδο το αμάξι σε όλους τους νέους φίλους και υπομονή στους λίγους που ακόμη περιμένουν... Τελικά πολλοί μαζευτήκαμε, αλλά έτσι έχω την ευκαιρία να το οδηγώ και να χαίρομαι και την εξωτερική του ομορφιά ταυτόχρονα...Και ένα update για τα δικά μου στοιχεία:
- το τρέμουλο μου το διόρθωσαν με τα γνωστά ανταλλακτικά στην Καρέντα στο Μαρούσι και όλα είναι άψογα... το ίδιο κ εξάρτημα που αφορούσε 'πιθανό τραυματισμό από άνοιγμα αερόσακου κολώνας Α'.. φυσικά χωρίς κόστος και μέσα σε μισό πρωινό...
- από λάδι δεν έχω παράπονα... ότι γράφουν κ οι λοιποί φίλοι... κάθε 5-6.000 θέλει περίπου 700ml συμπλήρωμα..
- για όσους πατάνε αραιά και που σε χιόνια, αγόρασα από AUTOPLUS τις 'αλυσίδες'(πολυκάτι ελαστικές είναι, με εγκυβωτισμένα καρφάκια) BIATHLON (500€ για τις 17άρες που φοράω), τις φόρεσα πίσω σε δρόμο με λίγο αλλά και με πολύ χιόνι και οδήγησα εντελώς άνετα... ευχάριστη εμπειρία... καμία σχέση με την ανασφάλεια που είχα άλλες φορές, χωρίς αυτές που σε κατηφόρες έστριβα κέρμα.. (ακόμη και ΑΚΙΝΗΤΟΣ σε φρακάρισμα από χιονοτρακάρισμα, άρχισα να κυλάω στο πλάι!!!!) Σχετικά εύκολες στην τοποθέτηση (μετά την πρώτη φορά 2 λεπτάκια η κάθε μία, χωρίς λερώματα κλπ), με ένα μείον.. σε ασφαλτολάστιχα εμφανίζουν το εξής ελάττωμα: επειδή δεν δένουν στην ζάντα, αλλά 'σφίγγουν' το ελαστικό, σε ένα σημείο που από το πολύ χιόνι κόλλησα (χιονοτοίχος) δεν μπορούσα να κάνω μανούβρα γιατί οι BIATHLON είχαν κολλήσει στο χιόνι με τα καρφιά κ η ρόδα γύριζε σαν τρελή μέσα τους... ξεκόλλησα με 'συχρονισμένη ταλάντωση' -aka σπρώξιμο με το ΠΑΜΕ!!.
Συγνώμη άμα κούρασα...
περιμένω περισσότερα από τους τσιπαρισμένους (κ πολλοί ακόμη εδώ μέσα υποψιάζομαι!!!) -
Ο χρήστης GPAIGIO έγραψε:
Χαρη καλοριζικο κ καλα κ ασφαλη χλμ , με το καλο να παραλαβουν κ οι υπολοιποι! Μια ερωτηση για ολους ΄΄διαβασα παραπανω για καταναλωση 9,8/100 κ 10,8-11/100 ' τσιπαρισμενο' απο ΑΒΤ Κ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ παρα πολυ μικρη καταναλωση( εχω το 2.0lt αυτοματο κ η καταναλωση ειναι 11,8-12lt/100 σε εθνικη με 140χλμ περιπου κ μεσα στην πολη φθανει να γραψει κ 15/100) Πιστευω κ οι υπολοιποι q5ακηδες καπου εκει γυρνανε Η κανω λαθος?
Eγω έχω το 2.0lt manual και η κατανάλωση με 140κμ ειναι στα 9,5lt/100 και με 160-170χλμ ανεβαινει στα 10,5lt/100.Μικτή κατανάλωση στα 14000χλμ 11.1lt/100.
-
Σε θυμαμαι κ απο προηγουμενες δημοσιευσεις ( θυμηθηκα αυτο το προβλημα που ειχες με τον αεροσακο της κολωνας) Παντως τωρα εισαι μια χαρα απο οτι γραφεις.Σχετικα με την καταναλωση απορω για τον 'τσιπαρισμενο φιλο ' με την τοσο χαμηλη καταναλωση γιαυτο κ εγραψα να δω μηπως εχω καποιο προβλημα 'βαρυ ποδιου' αλλα μαλλον κ οι υπολοποι σε τετοια νουμερα θα γυριζουν(11,5-12lt/100 για εθνικη κ 14-15/100 για μεσα στην πολη)Ουτε το εχω τσιπαρει ,ουτε ειμαι κ ο 'γρηγορος οδηγος' απλως τα 211 αλογα θελουν αρκετο σανο!! γιαυτο κ απορω με την τοσο μικρη καταναλωση.
-
Σε θυμαμαι κ απο προηγουμενες δημοσιευσεις ( θυμηθηκα αυτο το προβλημα που ειχες με τον αεροσακο της κολωνας) Παντως τωρα εισαι μια χαρα απο οτι γραφεις.Σχετικα με την καταναλωση απορω για τον 'τσιπαρισμενο φιλο ' με την τοσο χαμηλη καταναλωση γιαυτο κ εγραψα να δω μηπως εχω καποιο προβλημα 'βαρυ ποδιου' αλλα μαλλον κ οι υπολοποι σε τετοια νουμερα θα γυριζουν(11,5-12lt/100 για εθνικη κ 14-15/100 για μεσα στην πολη)Ουτε το εχω τσιπαρει ,ουτε ειμαι κ ο 'γρηγορος οδηγος' απλως τα 211 αλογα θελουν αρκετο σανο!! γιαυτο κ απορω με την τοσο μικρη καταναλωση.Φίλε μου τα ίδια περί κατανάλωσης ίσχυαν και για το δικό μου, αλλά σε φάση στρωσίματος και χωρίς το πρόγραμμα. Μετά το στρώσιμο και χωρίς πρόγραμμα η κατανάλωση μειώθηκε αισθητά. Αυτό άλλωστε το έχουνε γράψει και άλλοι συνάδελφοι. Έχεις ολοκληρώσει το στρώσιμο; Αν όχι θα δεις διαφορά όσο περνάει ο καιρός. Νομίζω επίσης ότι τα αυτόματα ούτως ή αλλιώς έχουνε και λίγο υψηλότερη κατανάλωση σύμφωνα και με την Audi κιόλας..
Όσο αναφορά την κατανάλωση εκτός πόλης θεωρητικά είναι πολύ χαμηλότερη. Στο ταξίδι που έκαψα 9.8 l πήγαινα μέχρι 130 λόγω τροχαίας. Υπήρχαν φάσεις μέσα στο ταξίδι που η κατανάλωση είχε πέσει και στα 9.5 - 9.6 l/100. Επειδή στο τέλος του ταξιδιού έκανα ανοίγματα έφτασα σε κάποιες φάσεις και τα 10l. Με τα ρολλαρίσματα όμως ξανάπεφτε η κατανάλωση. Αλήθεια σε σημεία όπου το αυτοκίνητο μπορεί να χρησιμοποιεί την ίδια του την ενέργεια π.χ. κατηφόρες το αφήνετε να ρολάρει (χωρίς γκάζι και με ταχύτητα); Αυτό εκτός του ότι κάνει απίστευτα καλό καθώς ανασηκώνει λάδι για να λιπαίνει τα ελατήρια μειώνει δραματικά και την κατανάλωση αφού στιγμιαία η κατανάλωση είναι 0! Στο άλλο ταξίδι η κατανάλωση κυμαινόταν μεταξύ 10.6 - 11.3 με την τελική μέση τιμή να κάθεται στα 10.8. Εκεί είχα κόντρα άνεμο και άνοιγα μεχρι και 150. Δεν έχω κάνει άλλο ταξίδι με το πρόγραμμα. Το μόνο που θυμάμαι πάντως όταν είχα ταξιδέψει χωρίς το πρόγραμμα και πριν το στρώσιμο η κατανάλωση έπαιζε πάνω από 12 περίπου 12.2 - 12.5! Σε άλλο ταξίδι μετά το στρώσιμο και χωρίς πρόγραμμα και με ταχύτητες κοντά στα 140 η κατανάλωση ήταν μεταξύ 11.3 - 11.7, δηλαδή είχα δει αισθητή πτώση σε σχέση με πριν. Τωρά δεν ξέρω αν φταίει η διαχείριση του προγράμματος, αλλά και στα 2 ταξίδια μετά έπεσα κάτω από 11l με το ίδιο περίπου στυλ οδήγησης σε σχέση με πριν.
Όσο αναφορά την κατανάλωση μέσα στην πόλη καίει αισθητά λιγότερο από ότι πριν. Μετά το ζέσταμα στιγμιαία η κατανάλωση εκτοξεύεται και στα 15.5l. Στην πορεία όμως πέφτει αρκετά η κατανάλωση. Ακόμα και όταν πάω αρκετά γρήγορα δεν έχει ανέβει ποτέ πάνω απο 13 l. Μην κοιτάτε την κατανάλωση τα πρώτα λεπτά που κινείτε το αυτοκίνητο, αλλά μετά απο 25 - 30 λεπτά μετά την εκκίνηση. Γενικότερα όμως είναι κάτω από 12l. Είναι όντως περίεργο ότι μετά το πρόγραμμα έπεσε η κατανάλωση, αλλά το ίδιο επιβεβαίωσε κ ο Μάνος που έχει και αυτός πρόγραμμα και μάλιστα έχει δώσει και χαμηλότερες τιμές από το δικό μου.Ίσωσ να οφείλεται στο ότι έχει και 22.000 km..
-
Ο χρήστης jimstag έγραψε:
από λάδι δεν έχω παράπονα... ότι γράφουν κ οι λοιποί φίλοι... κάθε 5-6.000 θέλει περίπου 700ml συμπλήρωμα..
Έχεις ολοκληρώσει το στρώσιμο; Πόσα χιλιόμετρα έχεις; Εμένα καθε 6.000 θέλει 400 ml..
-
Εγω εχω μολις 8000χλμ αρα να υποθεσω οτι ακομα δεν εχει πεσει η καταναλωση. Παντως η καταναλωση αυτη που γραφεις ειναι πολυ χαμηλη κ μπραβο σου. Εχεις τσεκαρει κ το γεμισμα του ρεζερβουαρ φανταζομαι Η βλεπεις την καταναλωση μονο στην οθονη?
-
έχεις δίκιο... χαζομάρα είπα... λάδι θέλει 700ml στα 10.000 χλμ (του προσθέτω περίπου 350 κάθε 5.000, ανάλογα με την ψηφιακή ενδειξη... βέργα δεν έχω βάλει...) Στρώσιμο έχω τελειώσει από καιρό.. είμαι πλέον στα 23.000χλμ (κάνω 35-40.000 χλμ/χρόνο) και πράγματι η κατανάλωση μετά τον πρώτο καιρό μειώθηκε αισθητά... Αυτό που γράφουν τα τσιπαρισμένα παιδιά το έχω διαβάσει από αρκετούς σε ξένα sites και έχει κάποια λογική (πέραν της αλήθειας που βιώνουν έτσι κ αλλιώς οι οδηγοί με την καθημερινή χρήση!), απλά αλλιώς είναι να το διαβάζεις κ από ανθρώπους με τους οποίους 'ζεις' τόσο καιρό μέσω ενός forum. Είναι πιο ρεαλιστικό (για εμένα...) και μου κινεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον αυτής της εγκατάστασης... αλήθεια, τα φρένα σας παιδιά τα έχετε αλλάξει...? (κάποιους από εσάς ίσως να σας ενοχλήσω και με pm)
-
Εγω εχω μολις 8000χλμ αρα να υποθεσω οτι ακομα δεν εχει πεσει η καταναλωση. Παντως η καταναλωση αυτη που γραφεις ειναι πολυ χαμηλη κ μπραβο σου. Εχεις τσεκαρει κ το γεμισμα του ρεζερβουαρ φανταζομαι Η βλεπεις την καταναλωση μονο στην οθονη?Θα πέσει πολύ η κατανάλωση σου και άλλο στην πορεία...Τώρα η κατανάλωση αντικατοπτρίζεται σε μεγάλο ποσοστό και στο ρεζερβουάρ, στην οθόνη περισσότερο όμως...
Πιστεύω οτι μετά τα 15.000 km θα δω ακόμα χαμηλότερες τιμές. Τώρα είμαι κοντά στις 12.000 Km.Είναι πιο ρεαλιστικό (για εμένα...) και μου κινεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον αυτής της εγκατάστασης... αλήθεια, τα φρένα σας παιδιά τα έχετε αλλάξει...? (κάποιους από εσάς ίσως να σας ενοχλήσω και με pm)
Η τοποθέτηση του προγράμματος παίρνει γύρω στο μισάωρο. Τα φρένα όντως χρειάζονται αναβάθμιση αν θες να είσαι καλυμένος. Υπάρχουνε 2 λύσεις:
α) Πας σε τετραπίστονες brembo 380 mm όπου τα φρένα περνάνε πλέον σε άλλο επίπεδο. Το κακό είναι ότι υπάρχει περιορισμός σε σχέση με τη διάσταση των ζαντών. Πρέπει να είναι 19' και πάνω! Επίσης το άλλο πρόβλημα είναι ότι κοστίζουνε γύρω στις 4.500 €.
β) Πας σε μεγαλύτερους δίσκους 345 mm με μικρότερο κόστος. Υπολογίζω γύρω στα 400 € με τοποθέτηση. Δεν ξέρω αν σε καλύπτει η 17αρα για αυτή τη διάσταση πίστευω μάλλον πως οριακά σε καλύπτει!Ό,τι θες να ρωτήσεις στείλε pm
εξάρτημα που αφορούσε 'πιθανό τραυματισμό από άνοιγμα αερόσακου κολώνας Α'.. φυσικά χωρίς κόστος και μέσα σε μισό πρωινό...
Ρώτησες τι σου κάνανε για την κολώνα Α; Λύσανε την επένδυση; Έμεινες ευχαριστημένος από τη δουλειά που σου κάνανε ή αφήσανε μερεμέτια;
-
Ρε παιδια, μια ασχετη ερωτηση: Ενας γνωστος μου ειπε οτι χιονολαστιχα βγαινουν μονο για 17ρες ζαντες. Ισχυει?
-
den mporo na anebaso fotografies
-
χμμμμμμ... αυτό με την διάσταση ζάντας για τα φρένα δεν το είχα υπολογίσει καθόλου.. είχα στο μυαλό μου πως οι 17άρες είναι μια χαρά... θα πάω να ρωτήσω γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα.. αλλιώς είναι (θεωρώ) μεγάλη η δύναμη για τα μαμά φρένα..
Σχετικά με την κολώνα Α, η δουλειά που μου έκαναν είναι πολλή καλή... Ουσιαστικά κάποιος που δεν ξέρει ποιά είναι η 'Α' δεν μπορεί να εντοπίσει ίχνη εργασίας.. το μόνο που 'άλλαξε' είναι ότι έβαλαν στην επανατοποθέτηση καλύτερα τον αισθητήρα του after market συναγερμού που μου έκαναν δώρο με την αγορά... (για τον οποίο σωστά κάποιος φίλος σχολίασε ότι η θέση του στο πάνω μέρος της κολώνας είναι επικίνδυνο να προκαλέσει από μόνος του τραυματισμό σε πιθανό άνοιγμα του αερόσακου της εκεί θέσης...)
-
χμμμμμμ... αυτό με την διάσταση ζάντας για τα φρένα δεν το είχα υπολογίσει καθόλου.. είχα στο μυαλό μου πως οι 17άρες είναι μια χαρά... θα πάω να ρωτήσω γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα.. αλλιώς είναι (θεωρώ) μεγάλη η δύναμη για τα μαμά φρένα..Για ρώτα και για τις τιμές για να μας ενημερώσεις κιόλας και επίσης ρώτα αν χρειάζεται αλλαγή δαγκάνας. Επειδή είχα ρωτήσει στην αντιπροσωπεία μου λέγανε παπάδες πάντως ότι η Audi δεν αναλαμβάνει αυτή τη μετατροπή και κάτι παρόμοιες π@π@ριές...
Νομίζω πάντως ότι μάλλον στην 17αρα θα χωράει...Όντως είναι μεγάλη η δύναμη για τα μαμά φρένα για να σταματήσεις απότομα κατά τη διάρκεια μιας επιταχυνσης γιατί ας μην ξεχνάμε ότι είναι και 1.700 τόσα κιλά το τανκς!
-
έχεις δίκιο... χαζομάρα είπα... λάδι θέλει 700ml στα 10.000 χλμ (του προσθέτω περίπου 350 κάθε 5.000, ανάλογα με την ψηφιακή ενδειξη... βέργα δεν έχω βάλει...) Στρώσιμο έχω τελειώσει από καιρό.. είμαι πλέον στα 23.000χλμ (κάνω 35-40.000 χλμ/χρόνο) και πράγματι η κατανάλωση μετά τον πρώτο καιρό μειώθηκε αισθητά... Αυτό που γράφουν τα τσιπαρισμένα παιδιά το έχω διαβάσει από αρκετούς σε ξένα sites και έχει κάποια λογική (πέραν της αλήθειας που βιώνουν έτσι κ αλλιώς οι οδηγοί με την καθημερινή χρήση!), απλά αλλιώς είναι να το διαβάζεις κ από ανθρώπους με τους οποίους 'ζεις' τόσο καιρό μέσω ενός forum. Είναι πιο ρεαλιστικό (για εμένα...) και μου κινεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον αυτής της εγκατάστασης... αλήθεια, τα φρένα σας παιδιά τα έχετε αλλάξει...? (κάποιους από εσάς ίσως να σας ενοχλήσω και με pm)Το δικό μου θέλει ένα λίτρο κάθε 3.000 χλμ. έχω ήδη 23.000 χλμ και η κατανάλωση δεν πέφτει
-
Μην με χτυπήσετε αλλά εχω 11.000 και δεν εχω συμπληρώσει.Στην ψηφιακή ένδειξη εχει κατέβει η στάθμη 2 γραμμές
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Μην με χτυπήσετε αλλά εχω 11.000 και δεν εχω συμπληρώσει.Στην ψηφιακή ένδειξη εχει κατέβει η στάθμη 2 γραμμέςΑν θυμαμαι καλα ο ΣΤΕΦΑΝ ( αληθεια που χαθηκε αυτος? μαλλον θα πηζει το αρουρι σε καμια σκοπια) ειχε αναφερει ποσο λαδι αντιστοιχει σε καθε γραμμη .Βεβαια ειναι κ 'ΚΡΥΦΟΙΤΑΛΑΚΙΑΣ' αυτος αλλα σε καθε περιπτωση καπου το ειχε αναφερει για το λαδι.Τελικα κανeνα νεο για GPS k εαν μπορει να τοποθετηθει αφτερμαρκετ κ που? ( καθενας με τον πονο του θα μου πειτε)!!
-
Μην με χτυπήσετε αλλά εχω 11.000 και δεν εχω συμπληρώσει.Στην ψηφιακή ένδειξη εχει κατέβει η στάθμη 2 γραμμές
Αν θυμαμαι καλα ο ΣΤΕΦΑΝ ( αληθεια που χαθηκε αυτος? μαλλον θα πηζει το αρουρι σε καμια σκοπια) ειχε αναφερει ποσο λαδι αντιστοιχει σε καθε γραμμη .Βεβαια ειναι κ 'ΚΡΥΦΟΙΤΑΛΑΚΙΑΣ' αυτος αλλα σε καθε περιπτωση καπου το ειχε αναφερει για το λαδι.Τελικα κανeνα νεο για GPS k εαν μπορει να τοποθετηθει αφτερμαρκετ κ που? ( καθενας με τον πονο του θα μου πειτε)!!
http://www.studioautocar.gr/view_projec ... =1&gpcid=2
-
http://www.kalogeropoulos.gr/displayPro ... ITMID=9228
-
Ο χρήστης Harris Emiliou έγραψε:
έχω γίνει πλέον επίσημο μέλος του forum αυτού
είναι απίθανο με όλα τα gadget που έχω βάλει είναι φανταστικόΧΑΡΗ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ
ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΡΑΓΕΙΛΕΙ TDI ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ -
AUDI Q5