-
Καλημέρα
Σχετικά με τη διακύμανση στροφών,ήρθε απο την audi καινούριο update το οποίο αφορά τον εγκέφαλο της μηχανής και οχι το σασμάν όπως την προηγούμενη φορά..σκοπός είναι να συνδέσουν τα 2 updates για να εξαλειφθεί το πρόβλημα όπως μου εξήγησαν.Εγω το έκανα χθες και αργότερα μέχρι 130 ΚΜ δεν είδα κάτι,αλλά όπως είπα και άλλες φορές το ταξίδι είναι το μόνο αξιόπιστο test.@ helfire2
Στην Ιταλία τελευταία βάζουν 1 kit μπροστινής ανάρτησης (περιλαμβάνει και καινούριους βραχίονες και διαφορετικά silent blocks όπως είχε πει και ο kostis),με το οποίο φαίνεται οτι λύνεται το πρόβλημα του τρέμουλου..ρώτησέ τους αν ξέρουν κάτι σχετικό -
@ helfire2
Στην Ιταλία τελευταία βάζουν 1 kit μπροστινής ανάρτησης (περιλαμβάνει και καινούριους βραχίονες όπως είχε πει και ο kostis),με το οποίο φαίνεται οτι λύνεται το πρόβλημα του τρέμουλου..ρώτησέ τους αν ξέρουν κάτι σχετικό[/quote]
Νέα επίσκεψη στο Σέρβις (KARENTA Βουλιαγμένης) και με στείλανε στην KARENTA Μαρούσι όπου έχουν ένα σύγχρονο μηχάνημα για ζυγοστάθμιση ειδικά για τα Q5. Στο Μαρούσι λοιπόν απεφάνθησαν ότι ο ένας τροχός ήθελε ζυγοστάθμιση [είχε περισσότερα βαρίδια ? (πως έγινε αυτό και αυξηθήκανε;)] και ότι τώρα είναι εντάξει (δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα). Σε σχετική ερώτηση με το θέμα αν έχει βρεθεί λύση μου είπανε ότι σε άλλα αυτοκίνητα λύνεται με (ζυγοστάθμιση – ευθυγράμμιση – αλλαγή δισκόπλακες κλπ). μεμονωμένα ή συνδυασμός των παραπάνω. -
Ο χρήστης nmix έγραψε:
Αν αναφέρεσαι στις γρίλιες της μασκας ναι υπάρχει τρόπος να τις βάλεις, αλλάζοντας απλά τη μάσκα!
Την αλλαγή αυτή την έκανα εγώ στο δικό μου όταν πρωτοπήρα το αυτοκίνητο. Η μάσκα Sline μαζί με την τοποθέτηση μου κόστισε γύρω στα 400 ευρώ, αλλά το αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο. Δεν χρειάζεται αλλαγή προφυλακτήρα...Εγω ρωτησα και μου ειπαν οτι δεν γινεται.Ειναι λιγο πιο μεγαλη και κοστιζει περιπου 200+ Ευρω.Πες μας σε παρακαλω τι ανταλακτικα χρειαστηκες (και αν εχεις την αποδειξη τους κωδικους)
Μάλλον θα βαριόταν να το ψάξουνε εκεί που ρώτησες ...Θα ψάξω σήμερα για τους κωδικούς και αύριο θα σας τους δώσω. Το μόνο που χρειάστηκα είναι η κεντρική τραπεζοειδής μάσκα που είναι ένα μόνο κομμάτι και θα χρειαστεί παραγγελία από Γερμανία μάλλον...
-
Ο χρήστης helfire2 έγραψε:
@ helfire2
Στην Ιταλία τελευταία βάζουν 1 kit μπροστινής ανάρτησης (περιλαμβάνει και καινούριους βραχίονες όπως είχε πει και ο kostis),με το οποίο φαίνεται οτι λύνεται το πρόβλημα του τρέμουλου..ρώτησέ τους αν ξέρουν κάτι σχετικόΝέα επίσκεψη στο Σέρβις (KARENTA Βουλιαγμένης) και με στείλανε στην KARENTA Μαρούσι όπου έχουν ένα σύγχρονο μηχάνημα για ζυγοστάθμιση ειδικά για τα Q5. Στο Μαρούσι λοιπόν απεφάνθησαν ότι ο ένας τροχός ήθελε ζυγοστάθμιση [είχε περισσότερα βαρίδια ? (πως έγινε αυτό και αυξηθήκανε;)] και ότι τώρα είναι εντάξει (δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα). Σε σχετική ερώτηση με το θέμα αν έχει βρεθεί λύση μου είπανε ότι σε άλλα αυτοκίνητα λύνεται με (ζυγοστάθμιση – ευθυγράμμιση – αλλαγή δισκόπλακες κλπ). μεμονωμένα ή συνδυασμός των παραπάνω.[/quote]
Το πρόβλημα είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο... είμαι σίγουρος οτι άκουσες τις μεγαλύτερες π@π@ριές ή απο άσχετο ή λόγω...πολιτικής ,όπως πάλι είμαι σίγουρος οτι θα στο ξανακάνει χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω.Άρα την επόμενη φορά πρέπει να πας 'γκαζωμένος' μήπως και ξεκουνηθούν και μάθουν κι αυτοί για την αντιμετώπιση του κοινού μυστικού..
-
Ο χρήστης VagQ5 έγραψε:
Αν αναφέρεσαι στις γρίλιες της μασκας ναι υπάρχει τρόπος να τις βάλεις, αλλάζοντας απλά τη μάσκα!
Την αλλαγή αυτή την έκανα εγώ στο δικό μου όταν πρωτοπήρα το αυτοκίνητο. Η μάσκα Sline μαζί με την τοποθέτηση μου κόστισε γύρω στα 400 ευρώ, αλλά το αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο. Δεν χρειάζεται αλλαγή προφυλακτήρα...Μάλλον θα βαριόταν να το ψάξουνε εκεί που ρώτησες ...Θα ψάξω σήμερα για τους κωδικούς και αύριο θα σας τους δώσω. Το μόνο που χρειάστηκα είναι η κεντρική τραπεζοειδής μάσκα που είναι ένα μόνο κομμάτι και θα χρειαστεί παραγγελία από Γερμανία μάλλον...
Ειναι η μασκα του S Line ή του Off Road pack ????
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Διαφωνώ κάθετα όταν βλέπω SUV με σκαλοπάτια.
Όταν πάιρνεις ψηλό αμάξωμα σε νοιάζει η απόσταση από το έδαφος για τις εκτός δρόμου δυνατότητες.
Όταν βάζεις σκαλοπάτια μειώνεις την απόσταση από το έδαφος και συνεπώς τις εκτός δρόμου εξορμήσεις.
Οταν βλέπω σκαλοπάτια πάει ο νους μου αμέσως σε λάθος επιλογή.
Βλέπω κάτι X5 με σκαλοπάτια και γελάω! Πάρε ρε φίλε 535i station να είσαι παλικάρι.
ΙΜΟ, μην τα βάλεις!Βέβαια, από την άλλη μεριά αν θέλεις εκτός δρόμου δυνατότητες δεν παίρνεις AUDI
-
Ο χρήστης nmix έγραψε:
Την αλλαγή αυτή την έκανα εγώ στο δικό μου όταν πρωτοπήρα το αυτοκίνητο. Η μάσκα Sline μαζί με την τοποθέτηση μου κόστισε γύρω στα 400 ευρώ, αλλά το αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο. Δεν χρειάζεται αλλαγή προφυλακτήρα...Μάλλον θα βαριόταν να το ψάξουνε εκεί που ρώτησες ...Θα ψάξω σήμερα για τους κωδικούς και αύριο θα σας τους δώσω. Το μόνο που χρειάστηκα είναι η κεντρική τραπεζοειδής μάσκα που είναι ένα μόνο κομμάτι και θα χρειαστεί παραγγελία από Γερμανία μάλλον...
Ειναι η μασκα του S Line ή του Off Road pack ????
Είναι η μάσκα του Sline γιατί μου είχε πει ο πωλητής πριν παραλάβω ότι περίμενε να γίνει η πρώτη εισαγωγή μοντέλου με εξωτερικό πακέτο Sline προκειμένου να πάρει τον κωδικό για να παραγγείλει τη δικιά μου μάσκα. Έχω την εντύπωση όμως ότι είναι ίδια με του Off Road pack . Τους κωδικούς θα σας τους δώσω από Δευτέρα...
-
[/quote]
Είναι η μάσκα του Sline γιατί μου είχε πει ο πωλητής πριν παραλάβω ότι περίμενε να γίνει η πρώτη εισαγωγή μοντέλου με εξωτερικό πακέτο Sline προκειμένου να πάρει τον κωδικό για να παραγγείλει τη δικιά μου μάσκα. Έχω την εντύπωση όμως ότι είναι ίδια με του Off Road pack . Τους κωδικούς θα σας τους δώσω από Δευτέρα...[/quote]
Περιμένω για να την ψάξω .....
Αλήθεια ,,σε ποια Audi την έβαλες ???
Σε ευχαριστώ -
Ο χρήστης nmix έγραψε:
Είναι η μάσκα του Sline γιατί μου είχε πει ο πωλητής πριν παραλάβω ότι περίμενε να γίνει η πρώτη εισαγωγή μοντέλου με εξωτερικό πακέτο Sline προκειμένου να πάρει τον κωδικό για να παραγγείλει τη δικιά μου μάσκα. Έχω την εντύπωση όμως ότι είναι ίδια με του Off Road pack . Τους κωδικούς θα σας τους δώσω από Δευτέρα...
Περιμένω για να την ψάξω .....
Αλήθεια ,,σε ποια Audi την έβαλες ???
Σε ευχαριστώNmix έχεις pm!
-
Ο χρήστης VagQ5 έγραψε:
Nmix έχεις pm!
ΟΚ Σε ευχαριστω
-
Παιδιά καλημέρα!!
Πρώτη μου επαφή στο Forum.
Παραλαμβάνω την άλλη εβδομάδα το δικό μου ¨μωρό¨.
2.0 TFSI S-Tronic, Μαύρο, καφέ δέρμα, ζάντα 18άρα, φώτα Xenon, και κάτι ψιλά ακόμα.
Δεν μπόρεσα να διαβάσω και τις 118 σελίδες με όλα τα posts, αλλά είδα κάποια προβλήματα με ένα τρέμουλο στο τιμόνι και ένα σκορτσάρισμα στις 3000 rpm..
Μπορεί κάποιος αν έχει την διάθεση να μου πει κάποια στοιχεία και τι λύσεις υπάρχουν??
Ευχαριστώ προκαταβολικά -
Ο χρήστης Μάνος Σταμάτης έγραψε:
Παιδιά καλημέρα!!
2.0 TFSI S-Tronic, Μαύρο, καφέ δέρμα, ζάντα 18άρα, φώτα Xenon, και κάτι ψιλά ακόμα.
Δεν μπόρεσα να διαβάσω και τις 118 σελίδες με όλα τα posts, αλλά είδα κάποια προβλήματα με ένα τρέμουλο στο τιμόνι και ένα σκορτσάρισμα στις 3000 rpm..
Μπορεί κάποιος αν έχει την διάθεση να μου πει κάποια στοιχεία και τι λύσεις υπάρχουν??
Ευχαριστώ προκαταβολικάΚαλημέρα,
Για το σκορτσάρισμα αναβάθμιση εγκεφάλου,και αναβάθμιση σασμάν..διορθώνεται κατά μεγάλο ποσοστό...
Για το τρέμουλο πιο δύσκολα τα πράγματα εντώ στο Ελλάντα..απ' ότι ξέρω ακόμα δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιμετώπισηΥ.Γ. Στο δικό μου το σκορτσάρισμα ξεκινούσε απο τις 2.500 rpm
-
To Aris 07
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση σου.
Μου έκανες την καρδιά περιβόλι βέβαια..
Οι λαλάκες στην αντιπροσωπεία τι λένε για το τρέμουλο που δεν φτιάχνει??
Γιατί δεν στέλνεις email στην Γερμανία να ζητήσεις λύση ή αντικατάσταση?? -
To Aris 07
Γιατί δεν στέλνεις email στην Γερμανία να ζητήσεις λύση ή αντικατάσταση??Στο δικό μου δεν υπάρχει τρέμουλο...
-
την 10/10/09 12:27
Παιδιά καλημέρα!!
2.0 TFSI S-Tronic, ......αλλά είδα κάποια προβλήματα με ένα τρέμουλο στο τιμόνι και ένα σκορτσάρισμα στις 3000 rpm.. Μπορεί κάποιος αν έχει την διάθεση να μου πει κάποια στοιχεία και τι λύσεις υπάρχουν??
Ευχαριστώ προκαταβολικάΚαι δύο [2] posts πιο πάνω
To Aris 07
Γιατί δεν στέλνεις email στην Γερμανία να ζητήσεις λύση ή αντικατάσταση??Για στάσου ρε φίλε.
Αν κατάλαβα καλά θα πάρεις το αυτοκίνητο** σε μια εβδομάδα**.Σου εύχομαι να το ευχαριστηθείς!Εσύ όμως έχεις αρχίσει από τώρα να εμφανίζεις πρόβλημα στο τιμόνι και στον κινητήρα και το ακόμα πιο εξωφρενικό, έχεις αρχίσει ήδη από τώρα να βρίζεις την αντιπροσωπεία??
Θα τρελαθούμε τελείως!!!!!!
-
Καλημέρα και από εμένα Audaκηδες..
Οπως σας έχω προαναφέρει και το δικό μου Q5 είχε το πρόβλημα με το σκαμπανέβασμα στροφών.
Επειδή ήμουν ενημερωμένος από το forum το πρώτο πράγμα που έκανα όταν το παρέλαβα ήταν να το βγάλω στην εθνική για να το τσεκάρω. Πράγματι υπήρχε το σκαμπαν΄ρβασμα στις 3100-3300 στροφές.
Μετά από επικοινωνία με την Μανδύλας στην Θεσσαλονίκη έκλεισα ραντεβού.
Για να μην πολυλογό μετά από update σε εγκέφαλο και σασμαν το πρόβλημα σχεδόν εξαλήφθηκε. και λέω σχεδόν γιατί σε ταξίδι την Κυριακή στην εθνική Θεσ/νικη-Αθήνα παρατήρησα μια ανιπέστατη διακύμανση της τάξεως των 20-30 στροφών η οποία σχεδόν δεν γίνετε αντιληπτή.
Και κάτι ακόμη μιας και σε όλη της διαδικασία update ήμεουν μέσα στο συνεργείο και παρακολουθούσα τις εργασίες.
Το αυτοκίνητο το παρέλαβα τέλη Σεπτεμβρίου και έχει ημερομηνία παραγωγής Ιουλιος 2009. Κατά την επικοινωνία του αυτοκινήτου με τον κεντρικό server στην Γερμανία πράγματι αναγνωρίσθηκε ότι υπάρχει νέα έκδοση τόσο για το σασμάν όσο και γοα τον εγκέφαλο. Πράγμα που σημαίνει ότι από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα υπάρχει ΝΕΟ update για εκέφαλο και σασμάν.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους φίλους του forum γιατί με την χρήση του και αξιοπιώντας πολλά θέματα μας βουθάει ιδιαίτερα.
Υ.Γ. Στην διάθεση του οποιουδήποτε για τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου για να τον βοηθήσω. -
Ο χρήστης john18625 έγραψε:
την 10/10/09 12:27
Παιδιά καλημέρα!!
2.0 TFSI S-Tronic, ......αλλά είδα κάποια προβλήματα με ένα τρέμουλο στο τιμόνι και ένα σκορτσάρισμα στις 3000 rpm.. Μπορεί κάποιος αν έχει την διάθεση να μου πει κάποια στοιχεία και τι λύσεις υπάρχουν??
Ευχαριστώ προκαταβολικάΚαι δύο [2] posts πιο πάνω
To Aris 07
Γιατί δεν στέλνεις email στην Γερμανία να ζητήσεις λύση ή αντικατάσταση??Για στάσου ρε φίλε.
Αν κατάλαβα καλά θα πάρεις το αυτοκίνητο** σε μια εβδομάδα**.Σου εύχομαι να το ευχαριστηθείς!Εσύ όμως έχεις αρχίσει από τώρα να εμφανίζεις πρόβλημα στο τιμόνι και στον κινητήρα και το ακόμα πιο εξωφρενικό, έχεις αρχίσει ήδη από τώρα να βρίζεις την αντιπροσωπεία??
Θα τρελαθούμε τελείως!!!!!!
Πάρα πολύ σωστά...
Πάρτο εσυ με το καλό και μπορεί (στο εύχομαι),να μην δεις και τίποτα...μην το γκαντεμιάζεις ακόμα δεν το πήρες -
Λογικο ειναι να ανησυχει ο ανθρωπος .Περιμενει το ολοκαινουριο του αυτοκινητο και διαβαζει οτι πολλα αυτοκινητα παρουσιαζουν δυσλειτουργιες ,απο καινουρια, οι οποιες δε διορθωνονται.
Και εγω θα ανησυχουσα στη θεση του. -
Παιδιά έχω κακή πείρα από τις αντιπροσωπείες
Το 1997 (Ιανουάριο) παρέλαβα ένα από τα πρώτα Fiat Coupe στην Ελλάδα (Την Ferrari των φτωχών!!!). Είχα ακουμπήσει ζεστά μετρητά 8.000.000 δραχμούλες, και για 4 εβδομάδες δεν είχα ηλεκτρικά, και ο μέγας μάγιστρος της Spicar μου είχε πεί ..
Μην χρησιμοποιείς flash, βγάζε το χέρι
Τέλος πάντων φίλε Άρη εύχομαι όλα να είναι καλά.. -
Παιδιά έχω κακή πείρα από τις αντιπροσωπείες
Το 1997 (Ιανουάριο) παρέλαβα ένα από τα πρώτα Fiat Coupe στην Ελλάδα (Την Ferrari των φτωχών!!!). Είχα ακουμπήσει ζεστά μετρητά 8.000.000 δραχμούλες, και για 4 εβδομάδες δεν είχα ηλεκτρικά, και ο μέγας μάγιστρος της Spicar μου είχε πεί ..
Μην χρησιμοποιείς flash, βγάζε το χέρι
Τέλος πάντων φίλε Άρη εύχομαι όλα να είναι καλά..To κουπε κυκλοφορησε το 1993 hmmm:
AUDI Q5