-
Είπα να μη μιλήσω, αλλά, τελικά, ήταν πιό δύσκολο να κρατηθώ.
Για πέστε ρε παιδιά τη γνώμη σας, με τέτοιες γελοίες αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, με τις παραγωγές στη χώρα μας σε φθίνουσα πορεία πολλά χρόνια τώρα, με τα ΣΜ κλπ αλυσίδες να απομυζούν ό,τι ρευστό υπάρχει, πως δίνουμε ακόμα την εικόνα πλουσίων;
Πως εξηγείτε εσείς, οι τιμές καταστημάτων (από καφέ μέχρι είδη ένδυσης) να είναι πολλαπλάσιες της Ευρώπης, τα διόδια καθαρή κλοπή (για τις προσφερόμενες υπηρεσίες), επίσης οι τιμές σε ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ ΔΕΚΟ;
Πως εξηγείτε το ότι οι δρόμοι μας είναι γεμάτοι καινούρια, μεγάλα κι ακριβά αυτοκίνητα;
Ρε, που πάμε, ρε; Που πάμε; -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Προφανώς αναφέρεστε στις αυξήσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί όλοι οι του 'δημοσίου' υπάλληλοι δυσανασχετούν για τους μισθούς τους και δεν τολμούν να ψάξουν για δουλειά στον ιδιωτικό τομέα...
Ξερεις πολλους 'δημοσιους' που βρηκαν δουλεια στον ιδιωτικο τομέα??.
Εγώ ναι. Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι εργάζονταν στον ιδιωτικό τομέα πριν προσληφθούν στο δημόσιο. Νομίζετε ότι όσοι δίνουν στον ΑΣΕΠ είναι οπωσδήποτε άνεργοι; Νομίζετε ότι στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχουν άχρηστοι;
Η λογική 'Γιατί να πάρει ο τάδε αύξηση, αφού δεν παίρνω εγώ' είναι λανθασμένη γιατί κάθε χρόνο οι μισθοί των ιδιωτικών υπαλλήλων ανεβαίνουν σε ίδια ποσοστά μέσω των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Επίσης της ταιριάζει γάντι το ανέκδοτο με την κατσίκα του γείτονα. -
εαν θυμαμαι καλα, το 1993 η τοτε κυβερνηση δεν πρεπει να ειχε δωσει καμια αυξηση........ θυμαμαι την ανακοινωση του τοτε πρωθυπουργου που πρεπει να ειχε πει 'φετος δεν θα δωθουν αυξησεις, δηλαδη η αυξηση θα ειναι μηδεν.....'
-
Γεια σας,Χρήστος Χρηστίδης, αποφοιτος Λυκείου ετών 40, κόλλαγα χαρτόσημα σε έγγραφα αλλά βαρέθηκα και τωρα θελω δουλεια στον ιδιωτικό τομέα,και φυσικά να παίρνω παραπανω από τα 850 καθαρά που επαιρνα.
Πόσες πιθανότητες εχει να προκόψει ο ανωθεν υπάλληλος;Αν εισασταν στην θεση του δεν θα γινόσασταν ένα με την καρέκλα;Εγω σίγουρα.
-
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
εαν θυμαμαι καλα, το 1993 η τοτε κυβερνηση δεν **πρεπει **να ειχε δωσει καμια αυξηση........ **θυμαμαι **την ανακοινωση του τοτε πρωθυπουργου που **πρεπει **να ειχε πει 'φετος δεν θα δωθουν αυξησεις, δηλαδη η αυξηση θα ειναι μηδεν.....' -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
εαν θυμαμαι καλα, το 1993 η τοτε κυβερνηση δεν **πρεπει **να ειχε δωσει καμια αυξηση........ **θυμαμαι **την ανακοινωση του τοτε πρωθυπουργου που **πρεπει **να ειχε πει 'φετος δεν θα δωθουν αυξησεις, δηλαδη η αυξηση θα ειναι μηδεν.....'
0+0=14
Δε λέω τον πολιτικό, θα πέσει ο server(Παρατήρηση: Μην το γυρίσουμε πάλι σε ιδιωτικοί vs δημόσιο κι αρχίσουμε τις γενικότητες και τους αφορισμούς κι επαναλάβω πόσα παίρνω, με τι προσόντα, για τι δουλειά, με τι ευθύνες κλπ. Το νόημα δεν είναι αυτό αλλά οι πολιτικές. Για όλους. Ιδιωτικούς ή δημόσιους)
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
(Παρατήρηση: Μην το γυρίσουμε πάλι σε ιδιωτικοί vs δημόσιο κι αρχίσουμε τις γενικότητες και τους αφορισμούς κι επαναλάβω πόσα παίρνω, με τι προσόντα, για τι δουλειά, με τι ευθύνες κλπ. Το νόημα δεν είναι αυτό αλλά οι πολιτικές. Για όλους. Ιδιωτικούς ή δημόσιους)Οπωσδήποτε και δεν πρέπει να το 'γυρίσουμε' σε μια τέτοια αντιπαράθεση, απλά είναι βαρετό να βλέπουμε κάθε τόσο στις ειδήσεις το τί γίνεται με τους 'μισθούς και τις συντάξεις' αποκλειστικά και μόνον του 'δημοσίου'. Δεν ενδιαφέρει κανέναν τί παίρνει ένας δημόσιος υπάλληλος, αντίθετα όλοι επιθυμούν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, καθ' ότι, μην ξεχνάμε, ζούμε σε μια χώρα που δεν παράγει απολύτως τίποτα και ο λαός της φροντίζει να απαιτεί τα πάντα χωρίς να καταβάλλει κανέναν κόπο για οτιδήποτε (πλην μερικών δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων)...
Υ.Γ. : εντάξει, ίσως μ' έχει επηρεάσει τόσα χρόνια ο Καββαθάς...
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
... ...Το νόημα δεν είναι αυτό αλλά οι πολιτικές. Για όλους. Ιδιωτικούς ή δημόσιους)+1.
Καιρός είναι να καταλάβουμε ότι βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Οπωσδήποτε και δεν πρέπει να το 'γυρίσουμε' σε μια τέτοια αντιπαράθεση, απλά είναι βαρετό να βλέπουμε κάθε τόσο στις ειδήσεις το τί γίνεται με τους 'μισθούς και τις συντάξεις' αποκλειστικά και μόνον του 'δημοσίου'. Δεν ενδιαφέρει κανέναν τί παίρνει ένας δημόσιος υπάλληλος, αντίθετα όλοι επιθυμούν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, καθ' ότι, μην ξεχνάμε, ζούμε σε μια χώρα που δεν παράγει απολύτως τίποτα και ο λαός της φροντίζει να απαιτεί τα πάντα χωρίς να καταβάλλει κανέναν κόπο για οτιδήποτε (πλην μερικών δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων)...Υ.Γ. : εντάξει, ίσως μ' έχει επηρεάσει τόσα χρόνια ο Καββαθάς...
Κατ' αρχήν δεν αφορα μονο το δημόσιο ή το ευρύτερο δημόσιο. Αφορα και τις συνταξεις, που πληρωνονται από το δημόσιο (π.χ. ΙΚΑ, ΟΓΑ κλπ.), και παιρνει ο πατερας σου κι ο πατερας μου.
Επειτα, ενδιαφερει πολύ κοσμο τί παιρνει ενας δημόσιος υπαλληλος οπως κι εμενα στο δημόσιο μ' ενδιαφερει τί παίρνει (και τί πρέπει να παίρνει) ένας ιδιωτικός. Είναι universal interest θεματα αυτά κι ενδεικτικά της ακολουθούμενης πολιτικής. Ξερω βεβαια καποιους που θα ζητωκραύγαζαν αν αντί για τις (εικονικές, έστω) 'αυξήσεις' ανακοινώνονταν μειώσεις... Τόσα ξερουν, τόσα λένε...
Το τελευταίο (περι παραγωγικότητας) επίσης μας αφορά όλους. Ιδιωτικούς και Δημόσιους.
Δυστυχώς η φύση της δουλειάς μου είναι τέτοια που (στην Ελλάδα) μόνη μου διέξοδος είναι το δημόσιο. Αλλιώς... Και στο λέω με πλήρη συνείδηση.Σε μια χώρα της δυτικής Ευρώπης για την ίδια δουλειά θα έπαιρνα 20-30% παραπάνω από τον αντίστοιχο ιδιωτικό υπάλληλο, ενώ στην Ελλάδα παίρνω 20-30% λιγότερο και με πολύ περισσότερες ευθύνες...
Ενδεικτικά, πάντα. -
O πληθωρισμός πόσο είναι; Εάν είναι άνω του 3% της αύξησης τότε τα χρήματα σας έχουν χάσει σε αξία σε σχέση με πέρσι.
-
Τόσο είναι ο πληθωρισμός θεωρητικά. Στην πράξη, άστο καλύτερα.
-
Ο πληθωρισμος εχει καπως μαζευτει..πως;Εχει αυξηθεί η ανεργία
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ο πληθωρισμος εχει καπως μαζευτει..πως;Εχει αυξηθεί η ανεργίαΧωρίς να είμαι σίγουρος, έχω την εντύπωση ότι δεν μπορεί να αποφευχθεί αυτό, σε καμία οικονομία.
-
Εγώ ξέρω πως οι μισθοί και οι συντάξεις είναι ο κινητήριος μοχλός της ροής χρήματος. Χωρίς αυτά 'πεινάνε' και οι ιδιώτες και άρα και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.
Πότε επιτέλους θα καταλάβουμε σε αυτή τη ρημάδα τη χώρα ότι όλοι επηρεαζόμαστε από όλους;
-
εμενα μου αρεσει πως υποτιθεται κατα τα λεγομενα τους οτι παμε να πιασουμε, με προοπτικη 4-6 χρονων, τους μισθους της Ευρωπης....
αρα, θεωρητικα παντα, μεσα στα επομενα χρονια θα πρεπει να δωσουν αυξησεις της ταξης του 15-20% καθε χρονο για τουλαχιστον 5 χρονια....
αυτο να δω και θα ...αλλαξω ομαδα!!!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ο πληθωρισμος εχει καπως μαζευτει..πως;Εχει αυξηθεί η ανεργία
Χωρίς να είμαι σίγουρος, έχω την εντύπωση ότι δεν μπορεί να αποφευχθεί αυτό, σε καμία οικονομία.
Σιγουρα δεν μπορεις να εχεις μηδενικο πληθωρισμο και απασχοληση στο φουλ,ομως τουλάχιστον για τον λαο ειναι προτιμότερο να εχεις πληθωρισμο αλλα να εχεις παραλληλα δουλεια και προοπτική (κατι σαν την οκταετία Παπανδρέου) .Κανεις δεν πεθανε περιοριζοντας τις σπατάλες,ενω η ανεργία ειναι ψυχοφθόρα...
-
Κατά την οκταετία Παπανδρέου η Ελλάδα αντί να επενδύσει τα τρις της Ε.Ε. (όπως έκαναν η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία) τα σπατάλησε σε παροχές για πρόσκαιρη χαρά των ψηφοφόρων. Επίσης η συγκεκριμένη περίοδος ήταν η μοναδική μετά τον Β' Π.Π. κατά την οποία σημειώθηκε αρνητικός δείκτης ανάπτυξης (για διάστημα δύο ετών παρακαλώ).
Με ξένα λεφτά δίνω κι εγώ όση προοπτική θες. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κατά την οκταετία Παπανδρέου η Ελλάδα αντί να επενδύσει τα τρις της Ε.Ε. (όπως έκαναν η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία) τα σπατάλησε σε παροχές για πρόσκαιρη χαρά των ψηφοφόρων. Επίσης η συγκεκριμένη περίοδος ήταν η μοναδική μετά τον Β' Π.Π. κατά την οποία σημειώθηκε αρνητικός δείκτης ανάπτυξης (για διάστημα δύο ετών παρακαλώ).
Με ξένα λεφτά δίνω κι εγώ όση προοπτική θες.Εγω απλα συγκρινω το οτι τοτε ο κόσμος περναγε καλά, σε συνδιασμο βέβαια και με το οτι ηταν αλλος ο τροπος ζωης (χωρις κινητα,3 αυτοκινητα κτλ).
Τωρα κατα ποσον ειχαμε τοτε τρις δεν το γνωρίζω,αυτο που γνωριζω είναι οτι οι πολιτικοι μας εκτοτε ειχανε σιγουρα αφθονα λεφτα απο τα διαφορα ΚΠΣ ,και οχι μονο, τα οποια τα σπαταλήσανε για προσκαιρη χαρά μιας χουφτας ανθρώπων. -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Εγώ ξέρω πως οι μισθοί και οι συντάξεις είναι ο κινητήριος μοχλός της ροής χρήματος. Χωρίς αυτά 'πεινάνε' και οι ιδιώτες και άρα και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.Η παραγωγή, φίλε. Η παραγωγή. Χωρίς αυτήν, ούτε θέσεις εργασίας έχεις, ούτε μισθούς, ούτε συντάξεις....
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εγώ ξέρω πως οι μισθοί και οι συντάξεις είναι ο κινητήριος μοχλός της ροής χρήματος. Χωρίς αυτά 'πεινάνε' και οι ιδιώτες και άρα και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.
Η παραγωγή, φίλε. Η παραγωγή. Χωρίς αυτήν, ούτε θέσεις εργασίας έχεις, ούτε μισθούς, ούτε συντάξεις....
Ετσι... Καλή η 'ροή χρήματος' αλλά με το να δίνει ο ένας τα λεφτά του στον άλλον (και να καταλήγουν στο τέλος κάπου στο εξωτερικό) δε γίνεται δουλειά.
Μισθολογικές αυξήσεις (καταξοδευτήκανε και φέτος...)