-
Τι θα ήθελες να παίζεις δηλαδή, ώστε να είναι δύσκολο να βρεις ντράμερ που να μπορεί και να θέλει να παίξει μαζί σου;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Τι θα ήθελες να παίζεις δηλαδή, ώστε να είναι δύσκολο να βρεις ντράμερ που να μπορεί και να θέλει να παίξει μαζί σου;Αυτο!
Βασικά:
-Είμαι κουλός, το παραδέχομαι! Δεν είμαι καλός κιθαρίστας, δεν ξέρω να παίξω τα γ@μω σόλα, ουτε προκειται να κάτσω, βαριέμαι.
-Θέλω έναν drummer να εχει ξεφύγει απ' τη metal νοοτροπία και να έχει ανοιχτά τα αυτάκια του. Και να τα βρίσκουμε μεταξύ μας, κυρίως!Μόλις θυμήθηκα μια απόπειρα που είχα κάνει για γκρουπάκι με κάποιους. Ήταν τόσο βλάκες και κολλημένοι που άντεξα 3 πρόβες.
Επειδή βλέπω την μουσική τελείως ως ψυχαγωγία, θέλω πρώτα απ' όλα να περνάμε καλά.
Όπως καταλαβαίνεις, βάζω πολυ ψηλά τον πήχη!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
-Θέλω έναν drummer να εχει ξεφύγει απ' τη metal νοοτροπία και να έχει ανοιχτά τα αυτάκια του. Και να τα βρίσκουμε μεταξύ μας, κυρίως!Αυτό είναι! Βασικά, κατά κανόνα, πρέπει σιγά σιγά να πάρεις το ντραμέρ από το χεράκι, και να τον οδηγήσεις μακριά από τα σκοτεινά μονοπάτια της μέταλ στο φως!
Οκ, αστειεύομαι, αλλά πραγματικά, είναι δύσκολο να βρεις καλό, μη- πληθωρικό ντράμερ! Το ίδιο συμβαίνει και με τους μπασσίστες (εεεε...!), αλλά συνήθως ωριμάζουμε πιο γρήγορα- χαχαχα!
Πρέπει να έχω παίξει με αναρίθμητα σχήματα, συχνά με πολύ καλούς κιθαρίστες, μερικές φορές με εξαιρετικούς πληκτράδες, αλλά σπανιότατα με καλό ντράμερ!
Από την άλλη, για να εκτιμήσεις ένα ντράμερ πρέπει να τριφτείς μαζί του- είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις συμπεράσματα σε λίγες πρόβες... αυτό δείχνει η προσωπική μου εκτίμηση, καθώς συχνά η πρώτη θετική εκτίμηση αναιρείται από την στείρα επανάληψη... και το αντίστροφο βεβαίως.
Άντε, τι λέτε, θα τζαμάρουμε;
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
-Θέλω έναν drummer **να εχει ξεφύγει απ' τη metal νοοτροπία **και να έχει ανοιχτά τα αυτάκια του. Και να τα βρίσκουμε μεταξύ μας, κυρίως!
Αυτό είναι! Βασικά, κατά κανόνα, πρέπει σιγά σιγά να πάρεις το ντραμέρ από το χεράκι, και να τον οδηγήσεις μακριά από τα σκοτεινά μονοπάτια της μέταλ στο φως!
Εεεεε...Σοβαρευτειτε!
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Άντε, τι λέτε, θα τζαμάρουμε;
Στην επομενη εκδρομη που θα κανονιστει με το forum...ας φερουν οσοι εχουν τα οργανα τους να παιξουμε...εστω και unplugged!
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Από την άλλη, για να εκτιμήσεις ένα ντράμερ πρέπει να τριφτείς μαζί του
Τι λε ρε;
-
@ charmak66
Εμ... το σφιχτό rhythm section θέλει θυσίες!
Άντε, φωτογραφία του τελευταίου μου αποκτήματος: ένα χειροποιήτο odyssey, το οποίο υποτίθεται πως κατασκευάστηκε για τον Κιουρτσόγλου- τουλάχιστον το έχει στο (κλασικά, μη ανανεωμένο) site του, στον εξοπλισμό.
Φούμαρα ή όχι δεν ξέρω, αλλά επειδή είχε ΑΚΡΙΒΩΣ τον ήχο που έψαχνα, ιδίως στο slap, έμεινα άφραγκος (!) και το πήρα!
-
Πολυ ομορφο Νικο...μπραβο!
Καλοριζικος κι εσυ!
Εγω να δω ποτε θα παρω τιποτις... :sorry:
-
NickNT
με γειές! Καλόπαιχτο!Τα μπάσα δεν ΠΡΕΠΕΙ να είναι 4χορδα και fender;
-
NickNT
με γειές! Καλόπαιχτο!Τα μπάσα δεν ΠΡΕΠΕΙ να είναι 4χορδα και fender;
ΘΕΟΣ!!!!!!!!!!
Αχαχαχα!
Και φυσικά, παίζουμε μόνο μέχρι το 5ο τάστο, των δύο μπάσσων χορδών! Έτσι!
-
Με γειες, με γειες.
Στο συγκρότημα που (μάλλον) θα παίξω, ο drummer είναι πολύ καλός. Πιστεύω ότι μπορεί να συγκρατηθεί και να μη τζαμάρει συνεχώς και αδιαλλείπτως.
Ο μπασίστας από την άλλη, ένας πιτσιρικάς 20 ετών, θέλει πολύ φάπα για να στρώσει...
Θα είμαι και ο μεγαλύτερος σε ηλικία με διαφορά... Αυτό δεν είναι καλό...
-
n_olympios
πως σας λένε; Τι παίζετε;Σε βλέπω να μοιράζεις φάπες εκεί μέσα! Σεβασμός στον παππού και τέτοια...
-
n_olympios
πως σας λένε; Τι παίζετε;Με λένε Νικόλα και παίζω μπιρίμπα και Bingo.
Κάτσε να δούμε αν θα ξεκινήσει η συνεργασία και θα μάθετε εν καιρώ.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
n_olympios
πως σας λένε; Τι παίζετε;Με λένε Νικόλα και παίζω μπιρίμπα και Bingo.
Απορία:
Ποιοι έχουν ασχοληθεί με ηχογράφηση στο pc;
Ακούω για διάφορα στο cubase και στα διάφορα προγράμματα και τρομάζω. Μου φαίνονται πολλά και πολύ δύσκολα. Δεν μου πολυαρέσει η ιδέα να πρέπει να διαβάσω 3 βιβλία και να φάω άπειρες ώρες μέχρι να μάθω να φτιάχνω στοιχειωδώς ένα κομματι... Εσείς τι εμπειρίες έχετε;Σκεφτομαι αρκετά σοβαρά να πάρω κάτι τέτοιο (εν καιρώ, όχι άμεσα):
http://www.thomann.de/gr/maudio_black_b ... d35fa836db.
Υποτίθεται ότι είναι φτιαγμένο για χαζούς κιθαρίστες σαν και του λόγου μου.Σίγουρα υπάρχουν και πιο εξειδικευμένα για να ρωτήσω, αλλά με ενδιαφέρει η άποψη και των πιο ερασιτεχνων και όχι αυτών που θα αρχίσουν τα ακαταλβίστικα dsfgds89/34kHZ...Είμαι άσχετος με το θέμα.
-
Λίγα λόγια για τον δάσκαλο μου NickNT ε?
-
Για την ηχογράφηση στο pc χρειάζεσαι 3 πράγματα:
α) μία αρκετά καλή (όχι απαραίτητα πανάκριβη) κάρτα ήχου (οπωσδήποτε με υποστήριξη ASIO για να μην έχει latency, κοινώς να μην έχει καθυστέρηση)
β) ένα καλό software που να υποστηρίζει διάφορα plug-ins είτε σε φίλτρα είτε σε όργανα κλπ (το cubase vst θεωρείται κορυφαίο αλλά με μεγάλο μειονέκτημα το δύσκολο χειρισμό του)
γ) πολύ χρόνο.Το Black Box είναι σχεδιασμένο ειδικά για κιθαρίστες οπότε είναι αρκετά πιθανό να σου κάνει. Εχω στο σπίτι ένα αναλυτικό φυλλάδιο της M-Audio, θα μεταφέρω πληροφορίες όταν γυρίσω (κατά τις 02:00 ).
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Για την ηχογράφηση στο pc χρειάζεσαι 3 πράγματα:
α) μία αρκετά καλή (όχι απαραίτητα πανάκριβη) κάρτα ήχου (οπωσδήποτε με υποστήριξη ASIO για να μην έχει latency, κοινώς να μην έχει καθυστέρηση)
β) ένα καλό software που να υποστηρίζει διάφορα plug-ins είτε σε φίλτρα είτε σε όργανα κλπ (το cubase vst θεωρείται κορυφαίο αλλά με μεγάλο μειονέκτημα το δύσκολο χειρισμό του)
γ) πολύ χρόνο.Το Black Box είναι σχεδιασμένο ειδικά για κιθαρίστες οπότε είναι αρκετά πιθανό να σου κάνει. Εχω στο σπίτι ένα αναλυτικό φυλλάδιο της M-Audio, θα μεταφέρω πληροφορίες όταν γυρίσω (κατά τις 02:00 ).
Για κιθάρα θέλω και di box ή μικρόφωνο. Το κόστος με μια φτηνή, επώνυμη κάρτα ήχου (πχ emu, m-audio, terratec) θα είναι παρόμοιο.
Απ' την άλλη το black box έχει το πλεονέκτημα της φορητότητας. Αρκετά σημαντικό αν σκεφτεί κανείς ότι 3-4 μήνες το χρόνο ζω σε άλλο σπίτι και δεν έχω laptop...
SirGus πως πάει το μπασάκι σου; Άλλαξες ποτενσιόμετρα; Προχωράς;
-
όλα καλά!
αργά και σταθερά!ποτενσιόμετρα??? γιατί να αλλάξω
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
όλα καλά!
αργά και σταθερά!ποτενσιόμετρα??? γιατί να αλλάξω
Το jack ήταν που είχε πρόβλημα;