-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
......παρά μόνο καλά νέα...
Σημερα, παντως, σπαει καθε στηριξη....
Εσύ μόκο
Σου βγήκε σε καλό που πήρες το Focus και κλαίγεσαι. Ας μην τούμπαρες και τώρα θα έγλειφες τις πληγές σου με τη MIG που θα ψώνιζες(Από παλιά όσοι έπαιρναν αυτοκίνητο γλύτωναν τα λεφτουδάκια τους από το ΧΑΑ...Ακόμα θυμάμαι το αυτοκίνητο του γείτονα που το φώναζε το 'Σοφοκλάκι' επειδή το είχε πάρει με τα κέρδη από το ΧΑΑ το 99 )
Ο παλιός μου δειυθυντής είχε μια BMW F650 που την έλεγε ΚΑΛΠΙΝΗ!!!!
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Σίγουρα πτωτικός επιτοκιακός κύκλος δεν είναι καλός για τα χρηματιστήρια, αλλά μάλλον είναι νωρίς να πούμε με σιγουριά κάτι τέτοιο.Γιατί δεν είναι καλός; χαμηλότερα επιτόκια σημαίνουν φτηνότερη χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις ---> μικρότερα χρηματοοικονομικά έξοδα & μεγαλύτερη ευχέρεια στη χρηματοδότηση επενδύσεων ---> περισσότερα κέρδη και ανάπτυξη
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Ο παλιός μου δειυθυντής είχε μια BMW F650 που την έλεγε ΚΑΛΠΙΝΗ!!!!
Ο ΚΑΛΣΚ μου έδωσε μέσα στο έτος μπόλικο πράμα σε ποσοστό αλλά σχετικά λίγα σε χρήμα (μικρή σχετικά θέση)...Τον πήρα στα 5 ευρώ και τον πούλησα στα 11...Νομίζω ΠΟΤΕ στη ζωή μου δεν έχω πουλήσει τόσο επιτυχημένα στην κορυφή ακριβώς
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Σίγουρα πτωτικός επιτοκιακός κύκλος δεν είναι καλός για τα χρηματιστήρια, αλλά μάλλον είναι νωρίς να πούμε με σιγουριά κάτι τέτοιο.
Γιατί δεν είναι καλός; χαμηλότερα επιτόκια σημαίνουν φτηνότερη χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις ---> μικρότερα χρηματοοικονομικά έξοδα & μεγαλύτερη ευχέρεια στη χρηματοδότηση επενδύσεων ---> περισσότερα κέρδη και ανάπτυξη
Η ιστορία αυτό δείχνει...Συνήθως για να ρίχνεις τα επιτόκια υπάρχει πρόβλημα και γι αυτό προσπαθείς να τονώσεις με τον τρόπο που περιέγραψες την οικονομία...Όμως το όπλο αυτό έχει όρια και συνήθως δεν 'φτάνει' για να λύσει το πρόβλημα...
-
Ευνοείται η αγορά των Ομολόγων...
Ουσιαστικά αυτό που συμβάινει είναι ότι η αγορά προεξοφλεί ότι χρειάζεται χαλάρωση την νομισματικής πολιτικής. Αυτό σημαίνει ότι μειώνεται η επιχειρηματική δραστηριότητα, υπάρχει φόβος (...) ή μαλλον καλύτερα αρνητικό κλίμα για μακροχρόνιες τοποθετήσεις επενδυτικά. Οπότε οι ΚΤ μειώνουν τα επιτόκια για να κάνουν το χρήμα φθηνότερο (=> πιο ελκυστικό) όπως λες. Όμως αυτό δεν γίνεται αυτόματα. Χρειάζεται κάποιο διάστημα ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη και να αποδώσουν οι επενδύσεις. Μπορείς να δεις χαρακτηριστικά την κίνηση των χρηματιστηρίων από το 1999-2000 και μετά σε συνδυασμό με τα επιτόκια.οριστε και ενα γράφημα FFR vs SP500
(sorry δεν μπορώ να το μικρύνω. Η περίοδος είναι τυχαία αλλά νομίζω ότι η συσχέτιση είναι φανερή)
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Προσωπικα κατεχω MIG και δεν σκοπευω να την αποχωριστωΣημερα δημιουργουνται ευκαιριες αγορων (για πολλοστη φορα φετος που το volatility εχει σπασει ολα τα ρεκορ ).
Εμμενω στην αποψη μου για την ΕΛΜΕΚ,οποιος την παρει χαμενος δεν θα βγει,αλλωστε δεν εχει χασει ουτε...γραμμαριο αυτες τις μερες λογω της δημοσιας προτασης.
Οσο για τον ΜΑΙΚ που ανεφερε ο koutsan,νομιζω αποτελει-πλεον κατω απο 1.70€- καλη επενδυση για μακροχρονιους,οπως και ο Τιτάνας στα τωρινα επιπεδα τιμων (κατω απο 31€)
Για τη MIG έχω ξαναγράψει ότι δεν καταλαβαίνω οπότε απέχω...
Για την ΕΛΜΕΚ τείνω να συμφωνήσω
Ο ΤΙΤΚ έχει ιστορία και είναι γνωστό σε όλους περί τίνος πρόκειται...Για μακροπρόθεσμους είναι διαμάντι...Φοβάμαι ότι μπορεί να έχει και παρακάτω όμως τώρα...
Η σύγκριση με τον ΜΑΙΚ δεν υφίσταται ...Τώρα όταν μία μετοχή έχει τη συμπεριφορά που έχει ο ΜΑΙΚ το λιγότερο που μπορείς να πεις είναι ότι είναι εξαιρετικά ρισκαδόρικη τοποθέτηση...Δεν μπορείς να ξέρεις τι υπάρχει κάτω από το χαλάκι -
@ Lippi
Αυτό το διάγραμμα ήθελα να βάλω κι εγώ αλλά βαρέθηκα να το ψάξω -
......παρά μόνο καλά νέα...
Σημερα, παντως, σπαει καθε στηριξη....
Εσύ μόκο
Σου βγήκε σε καλό που πήρες το Focus και κλαίγεσαι. Ας μην τούμπαρες και τώρα θα έγλειφες τις πληγές σου με τη MIG που θα ψώνιζες(Από παλιά όσοι έπαιρναν αυτοκίνητο γλύτωναν τα λεφτουδάκια τους από το ΧΑΑ...Ακόμα θυμάμαι το αυτοκίνητο του γείτονα που το φώναζε το 'Σοφοκλάκι' επειδή το είχε πάρει με τα κέρδη από το ΧΑΑ το 99 )
ΘΑ ψωνιζα; Εχω ακομα κατι ψιλα MIG...
Η αληθεια ειναι οτι το Focus με γλύτωσε τουλαχιστον απο την ΑΕΓΕΚ (την εδωσα 0,76 kai exei 0,58 ) και απο μεγαλυτερη χασουρα απο την ΑΡΑΙΓ
Παντως, οσον αφορα το μεγαλυτερο λαθος μου, ακομα μετανιωνω που δεν πηρα Σαραντη, περσι στα 6,60 Ειχα φτασει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ενα κλικ απο το να δωσω την εντολη αλλα..... Εξαιρετικο χαρτι οπου επρεπε να βαλω τα περισσοτερα...
Α! Την ΕΛΜΕΚ την ειχα παρει 1,90 και την εδωσα μαλακωδως στα 3....
Γιατι οταν εχουμε μια καλη εμπνευση τον παιζουμε κι οταν εχουμε μια ηλιθια τρεχουμε να προλαβουμε; -
@ Lippi
Αυτό το διάγραμμα ήθελα να βάλω κι εγώ αλλά βαρέθηκα να το ψάξωΕτοιμο το έχω για να μην ξεχνάω....
Απλά έβαλα μια τυχαία περίοδο -
Σίγουρα πτωτικός επιτοκιακός κύκλος δεν είναι καλός για τα χρηματιστήρια, αλλά μάλλον είναι νωρίς να πούμε με σιγουριά κάτι τέτοιο.
Γιατί δεν είναι καλός; χαμηλότερα επιτόκια σημαίνουν φτηνότερη χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις ---> μικρότερα χρηματοοικονομικά έξοδα & μεγαλύτερη ευχέρεια στη χρηματοδότηση επενδύσεων ---> περισσότερα κέρδη και ανάπτυξη
Η ιστορία αυτό δείχνει...Συνήθως για να ρίχνεις τα επιτόκια υπάρχει πρόβλημα και γι αυτό προσπαθείς να τονώσεις με τον τρόπο που περιέγραψες την οικονομία...Όμως το όπλο αυτό έχει όρια και συνήθως δεν 'φτάνει' για να λύσει το πρόβλημα...
Χαμηλά επιτόκια υπάρχουν σε περιόδους υφεσης για να τονωθεί η επενδυτική και επιχειρηματικη δραστηριότητα, είναι ο νόμος στον οικονομικό κύκλο που ακολουθεί η οικονομία, όπως αντίστοιχα και στα υψηλά επιτόκια. Αλλά όπως πολύ σωστά προαναφερθηκε αυτό δεν βοηθά από μόνο του. Χρειάζεται πιο οργανωμένη αντιμετώπιση.
Σαν συμπερασμα τα χαμηλά επιτόκια θα αποφέρουν θετική επίδραση και στις εταιρίες και στην οικονομία, και κατεπέκταση στο χρηματιστήριο απλά τα οφέλη είναι μακροπρόθεσμα και δεν φαίνονται άμεσα. Αυτη είναι η διαφορα. Το αποτελεσμα δεν φαίνεται την περιοδο της επενδυτικής δραστηριότητας αλλά όταν αυτη η δραστηριότητα αποφερει κέρδη και ανάπτυξη.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Γιατι οταν εχουμε μια καλη εμπνευση τον παιζουμε κι οταν εχουμε μια ηλιθια τρεχουμε να προλαβουμε;
Είμαι βέβαιος ότι δεν θες να σου απαντήσω
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Γιατι οταν εχουμε μια καλη εμπνευση τον παιζουμε κι οταν εχουμε μια ηλιθια τρεχουμε να προλαβουμε;
Πόσες αναλύσεις έχουν γίνει από την Behavioural Science και ακόμη αμφιβάλω αν εχει δωθεί η σωστή εξήγηση.
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι μία: ΑΠΛΗΣΤΙΑ.
Ενα από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα...Τώρα και για την τσέπη μας...
-
Είμαι βέβαιος ότι δεν θες να σου απαντήσω
Οχι, ρητορικη ηταν
Και η απαντηση παει με ολα τα θεματα, απο γκομενες μεχρι χρηματιστηριο και ποδοσφαιροΑπλα φοβαμαι μηπως απο το πολυ το μου μεινει κανα κουσουρι
-
Να τυφλωθείς?
Η μισή Ελλάδα θα είμασταν τυφλοί τότε....
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
...Ωραίο το διάγραμμα, πράγματι έτσι έγινε. Σωστό ότι η μεταβολή των επιτοκίων δεν έχει άμεσο αντίκτυπο αλλά η αγορά πάντα προεξοφλεί προσδοκίες. Αλλά την τελευταία δεκαετία με την τρομερή ρευστότητα που μπήκε στο παγκόσμιο σύστημα και το άνοιγμα των νέων χωρών έχουν ανατραπεί όλοι οι νόμοι της οικονομίας όπως τους ξέραμε παλιότερα!
-
Η μιση;
Sell off σημερα, 2,12 (......!!!!!!!) κατω, η MIG 5,28 , το ΤΤ κατω απο τη δημοσια εγγραφη (θελει και placement ο βλακας ο Αλογοσκουφης )...... ΤΡΕΛΑ
-
@ NIGA
σωστό το θέμα με την ρευστότητα. Γνωρίζω μεγάλους Fund managers στο Λονδίνο που παίρνουν πιτσδιρακάδες (junior επίπεδο) τους βάζουν σε ένα γραφείο και τους λένε ωμά: Πάρε 300 εκ ευρώ/$/£ και επένδυσέ τα σε μετοχές - ομόλογα (ανάλογα το fund). Και αυτοί μπαίνουν και αγοράζουν ότι βρούν -σχεδόν... Υπερβολική ρευστότητα.
Εξ' ού και το παράδοξο που ΄βλέπαμε πριν 1-2 χρόνια να ανεβαίνουν και οι μετοχές και τα ομόλογα ταυτόχρονα. Εξ' ου και η περιοριστική πολιτική των ΚΤ με την άυξηση των επιτοκίων για να αποφευχθεί η υπερθερμανση της οικονομίας. -
Έτσι έτσι δια να μανθάνω
Ωραίο πράμα να έχεις ρευστό και να βγεις για shopping therapy -
Από τα Ανέκδοτα!
Το χρηματιστήριο (και πως λειτουργεί) με απλά λόγια...
Κάποτε σε ένα χωριό στο οποίο κατοικούσαν αγρότες, εμφανίστηκε ένας ξένος ο οποίος ανακοίνωσε ότι ενδιαφερόταν να αγοράσει πιθήκους προσφέροντας Rs10 (υποθετικό τοπικό νόμισμα) για κάθε πίθηκο. Οι χωρικοί καθότι ήξεραν ότι υπήρχαν άπειροι πίθηκοι στο δάσος παράτησαν τις γεωργικές εργασίες τους και ξεχύθηκαν στο δάσος να τους μαζέψουν.
Ο ξένος – τηρώντας την υπόσχεση του – αγόρασε όλους τους χιλιάδες πιθήκους που του προμήθευσαν, προς Rs10 το κεφάλι. Η προσφορά όμως άρχισε να μειώνεται. Βλέπετε, οι χωρικοί τους είχαν πιάσει σχεδόν όλους...Βλέποντας το ο ξένος αυτό, τους ανακοίνωσε ότι τώρα θα πλήρωνε Rs20 για κάθε πίθηκο. Αυτό ήταν αρκετό για τους χωρικούς να προσπαθήσουν ακόμα πιο σκληρά να βρουν και να πιάσουν τους πιθήκους εκείνους που τους είχαν ξεφύγει ή είχαν κρυφτεί στα πιο απίθανα και απομακρυσμένα μέρη. Σύντομα η προσφορά έπεσε σε τόσο χαμηλά επίπεδα που δεν είχε νόημα να κυνηγούν πιθήκους. Έτσι επέστρεψαν σιγά-σιγά στις αρχικές γεωργικές εργασίες τους.
Η προσφορά αγοράς αυξήθηκε ακόμα σε πιο ψηλά επίπεδα! Rs25 για κάθε πίθηκο και τώρα πια η προσφορά πιθήκων ήταν τόσο χαμηλή πού ήταν σχεδόν αδύνατο να δεις κανείς πίθηκο στο δάσος. Πόσο δε να τον πιάσει...
Και εκεί που φαινόταν ότι η ιστορία με τους πιθήκους θα τελείωνε, ο ξένος έκανε την πιο απίστευτη προσφορά: θα πλήρωνε Rs35 για κάθε νέο πίθηκο που θα κατάφερναν να του παραδώσουν! Όμως επειδή θα απουσίαζε στην πόλη για κάποιες δουλειές, θα άφηνε την βοηθό του για την πληρωμή.
Εν τη απουσία του αφεντικού της η πονηρή βοηθός έκανε μια πρόταση στους χωρικούς: «Κοιτάξτε όλους αυτούς τους πιθήκους στα κλουβιά που έχει μαζέψει το αφεντικό μου. Αντί να ψάχνετε να βρείτε καινούργιους σας πουλάω αυτούς προς Rs35 τον έναν. Όταν επιστρέψει το αφεντικό θα σας τους αγοράσει προς Rs50 τον έναν.»
Ήταν μοναδική ευκαιρία! Οι χωρικοί μάζεψαν όλες τις οικονομίες τους και αγόρασαν τους πιθήκους. Από τότε δεν ξαναείδαν ούτε τη βοηθό, ούτε το αφεντικό, αλλά έβλεπαν καθημερινά μόνο τους πιθήκους που είχαν κατακλύσει το χωριό τους....
-
KΑΛΠΙΝΗΣ και τον πίνεις!
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος)