-
Ναι οι σιδερένιες στραβώνουν πιο εύκολα από τις μαμίσιες αλουμινίου του Γιάννη.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Ναι οι σιδερένιες στραβώνουν πιο εύκολα από τις μαμίσιες αλουμινίου του Γιάννη. -
γιαννη να σε ρωτησω ποτε ανοξες σαζμαν ?
τι σου παρουσιαζε? θορυβους?
τι αλλαξες?
μαλλον ακολουθω κατα ποδας τα βηματα σου?επισης ποια ειναι η επομενη ζημια μετα το σαζμαν στο μπουρδελαμαξο μας ετσι για να προετοιμαζομαι...
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
τι αλλαξες?
μαλλον ακολουθω κατα ποδας τα βηματα σου?επισης ποια ειναι η επομενη ζημια μετα το σαζμαν στο μπουρδελαμαξο μας ετσι για να προετοιμαζομαι...
Λοιπόν
Ζημιά πρώτη.'Κούρεμα' του γραναζιού δευτέρας.Ακουγόταν όπως ακούγεται καμιά φορά όταν δεν μπαίνει η όπισθεν και γρατζουνούσε συνέχεια.Μάλιστα όσο ανέβαιναν τα χιλιόμετρα ο ανατριχιαστικός ήχος ακουγόταν όλο και πιο πολύ.Οπότε κατέβασμα άνοιγμα και αλλαγή του γραναζιού και των συγχρονιζέ 1ης-2ης.
Ζημιά δεύτερη:Ακουγόταν καποιον μεταλλικός ήχος σαν να ήταν από πλανήτες δορυφόρους.Ένα συνεχές γρατζούνισμα πιο ελαφριάς μορφής.Σαν ήχος που κάνουν μερικές φορές τα λάστιχα.Αποφάσισα να το αφήσω και να το ανοίξω όταν θα άλλαζα και τον συμπλέκτη.Όταν λοιπόν το ανοίξαμε είδαμε ότι οι δορυφόροι-πλανήτες δεν είχαν πρόβλημα, αλλά είχαν στραβώσει τα χτένια από το πλατώ!!Το πως ακόμα δεν το ξέρω.Οπότε με αλλαγή του συμπλέκτη όλα ήταν οκ.
Ζημιά τρίτη:Ακουγόταν ήχος από μεσα μεταλλικός έντονος και νόμιζα ότι ήταν το ημιαξόνιο.Το αλλάζω αλλά πάλι τίποτα.Τελικά ο ήχος γινόταν όλο και πιο έντονος.Γρατζούνισμα σαν να πηδούσε δόντι το κορωνοπήνιο.Άνοιγμα λοιπόν και είδαμε ότι είχε ξεπρεσαριστεί η στεφάνη που έχει τα δόντια από την κορώνα.Δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω.Λύσεις υπήρχαν αλλά το σαζμάν είχε ήδη φθορά.Οπότε έβαλα ένα σχεδόν καινούργιο,και πιο κοντό, άλλαξα και τον συμπλέκτη πάλι και τώρα είμαι και με νέο σαζμαν και πιο κοντό.Το αυτοκίνητο μεταμορφώθηκε.Πάω πλέον μέσα στην πόλη άνετα με 2α.Τραβάει απο τις 1000.Το κοντέρ δείχνει ακρίβως τα χλμ(Μετρημένο με GPS)με 195/50 /15 λάστιχο.Επίσης παρατήρησα ότι εχω καλύτερη κατανάλωση αφού δεν βάζω τόσο συχνά 1η μέσα στην πόλη.
Αυτά! -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
τι αλλαξες?
Τώρα για 'Ζημιές'
Έχει αλλάξει τεντωτήρα και ρουλεμάν από τον ιμάντα δυναμό?
Κατά τις 100000χλμ το έκανα και αυτό.
Επίσης όσοι περνατε από λίμνες με νερά να ξέρετε ότι θα πάρετε στο χέρι τον κομπρεσσορα του A/C.Σκουριάζει .Τον ανοίξαμε εκαι αλλάξαμε από μέσα του ενα ρουλεμάν που έχει.
Μην μου πει κανείς εγώ έχω clima.Είναι ακριβώς το ίδιο!
Χρειάστηκε επίσης να αλλάξω το γρανάζι μίζας(Τα έχω βαρεθεί αυτά τα γρανάζια!!). -
Eμενα ακουγεται ενα πολυ μικρο βουητο γυρω απο τις 2000σαλ με 2α-3η-1η ο μηχανικος που το ακουσε μου ειπε οτι κατα 50% ειναι το ρουλεμαν του διαφορικου και κατα 50% ρουλεμαν και πλανητες ...
οταν παταω συμπ΄λεκτη δεν ακουγεται τιποτα οπως και στο ρελαντι!!!!!!!!!!τι σαζμαν εβαλες?16/65? απο 106 8ν? με πλανητες τι εκανες ή δεν εχεις μεγαλους?
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
Eμενα ακουγεται ενα πολυ μικρο βουητο γυρω απο τις 2000σαλ με 2α-3η-1η ο μηχανικος που το ακουσε μου ειπε οτι κατα 50% ειναι το ρουλεμαν του διαφορικου και κατα 50% ρουλεμαν και πλανητες ...
οταν παταω συμπ΄λεκτη δεν ακουγεται τιποτα οπως και στο ρελαντι!!!!!!!!!!τι σαζμαν εβαλες?16/65? απο 106 8ν? με πλανητες τι εκανες ή δεν εχεις μεγαλους?
Αφού σταματάει όταν πατάς συμπλεκτη τότε είναι σχεδόν σίγουρα το ρουλεμάν του συμπλέκτη.Πωλείται και μόνο του.!
Ναι από το 106 8v έβαλα νομίζω είναι 16/65.Δεν ξέρω τι δορυφόρους-πλανήτες έχει.Ακόμα δεν έχω καταλάβει το μικρό -μεγάλο!
Ξέρεις εσύ τι μπορεί να είχα και τι έχω τώρα?Αυτά για την ώρα! -
ΚΑΙ εγω αυτο νομιζα αλλα μου το απεκλεισαν 2 μηχανικοι...
δεν εχει σχεση με συμπλεκτη. ασε που το αλλαξα πριν 10000χλμ στα 40000.... -
Ρε παιδια δεν βγαζει η peugeot sport ενισχυμενα συγχρονιζε για το δικο μας η κανω λαθος?Επισης βγαζει αλλα γραναζια?Γιατι αν αρχισουν τα προβληματα να κοιταξουμε κατα εκει!
-
Ο χρήστης αλεξανδρος έγραψε:
Ρε παιδια δεν βγαζει η peugeot sport ενισχυμενα συγχρονιζε για το δικο μας η κανω λαθος?Επισης βγαζει αλλα γραναζια?Γιατι αν αρχισουν τα προβληματα να κοιταξουμε κατα εκει!Η PS δίνει μόνο κομπλερ (2ας και 3ης) και ελατηριάκια. Και αυτά από το 106 τα οποία όμως κάνουν.
-
και μια φορα στη βαρης κοροπιου σε καθε φαναρι ανοιγα μ εναν τυπο αρκετα χοντρο ( παιζει ρολο τελικα) ο οποιος οδηγουσε ενα toyota mr2 με εξατμισεις, εισαγωγες κτλ.Παραδοξο αλλα τον ειχα πολυ ευκολα.Tι αμαξι εχεις εσυ φιλε μου και ποσα αλογα??
-
...Μεχρι στιγμης εχω βρεθει μπροστα πολλακις απο bmw 320,ibiza top gun, miata 1.6 και μια φορα στη βαρης κοροπιου σε καθε φαναρι ανοιγα μ εναν τυπο αρκετα χοντρο ( παιζει ρολο τελικα) ο οποιος οδηγουσε ενα toyota mr2 με εξατμισεις, εισαγωγες κτλ.Παραδοξο αλλα τον ειχα πολυ ευκολα.Τι χρωμα ηταν το MR2 Alexandre;
-
Μην αρπαζεσαι φιλε μου. το mr με καλο οδηγο δυσκολα το εχει ακομα rc κατα τη γνωμη μου...
τον οδηγο σχολιασε το παιδι...
-
Επειδή εύκολα μπορούμε να πούμε αερολογίες, τα MR2 δεν τα έχουμε ούτε στον ύπνο μας. Ακόμη και μάπας να είναι ο οδηγός πάλι θα χάσουμε. Και πράγματι επειδή τα MR2 είναι και ελαφρύτερα, ακόμη και το 206RC θα ζοριστεί μαζί τους (αλλά δεν θα χάσει).
Μην αποκλείετε λοιπόν, όταν μας λένε κάποιοι ότι κέρδισαν ένα γρηγορότερο αυτοκίνητο, αυτό να συνέβηκε επειδή ο άλλος δεν ασχολήθηκε καν με την κόντρα... Ειδικά οι άπειροι οδηγοί πολλές φορές περηφανεύονται για 'κατορθώματα' που δεν έχουν συμβεί, όχι επειδή ψεύδονται συνειδητά αλλά επειδή απλούστατα ο 'αντίπαλος' δεν συμμετείχε - δεν ασχολήθηκε, και αυτοί δεν το αντιλήφθηκαν... (Ενθουσιασμός και απειρία)
-
Για αυτό και εσύ μην ασχολείσαι μαζί μου!
-
Σκάσε εσύ!
Για σένα δεν ισχύει ούτε ο Νόμος της Βαρύτητας... -
Καλά, με πειράζει όμως που ισχύει ο νόμος τσ τροχαίας!!
-
Της Τροχαίας; Σε σένα;
....
Αμφιβάλλω καί γι αυτό... -
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Της Τροχαίας;
....
Αμφιβάλλω καί γι αυτό... -
Ο χρήστης Sidobre έγραψε:
Η PS δίνει μόνο κομπλερ (2ας και 3ης) και ελατηριάκια. Και αυτά από το 106 τα οποία όμως κάνουν.Πως γίνεται αυτό;
Αφού το κόμπλερ με το γρανάζι (και με τον κόλουρο κώνο του συγχρονιζέ) είναι ένα πράγμα...
Εκτός αν εννοείς τον μηχανισμό που κουνάει η φουρκέτα (το έτερον ήμισυ του κόμπλερ και του συγχρονιζέ)...
Τα πάντα για το Peugeot 206