-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
To oτι ειναι ανετα και μαλακά τα selex μπροστα, ενδεχομενως να ειναι αυτορυθμιζομενα οπως τα bilstein.
Απο τις περιγραφες δηλαδη, μου θυμισε πολυ τα bistein μου στο polo!Με την διαφορά ότι τα bilstein σε 206 κοπανάνε!Αυτά δεν κοπανάνε!
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Αυτό που φοβόμουν... -
Ο χρήστης GIANNIS206 έγραψε:
To oτι ειναι ανετα και μαλακά τα selex μπροστα, ενδεχομενως να ειναι αυτορυθμιζομενα οπως τα bilstein.
Απο τις περιγραφες δηλαδη, μου θυμισε πολυ τα bistein μου στο polo!Με την διαφορά ότι τα bilstein σε 206 κοπανάνε!Αυτά δεν κοπανάνε!
Εξαρτάτε από το τη ελατήρια φοράς
-
H&R.Φοράω
-
Ποιά Bilstein ρε παιδιά; Το rebound τους είναι απαράδεκτο για τα μέτρα μας και το bound υπερβολικά δυνατό, τουλάχιστον συνδυασμένα με H&R ή Eibach. Αυτό ισχύει καί στα 206 καί στα 106. Προφανώς εξαιρούνται τα PSS-9 ή τα Made by Kirlagitsis, αλλά εδώ μιλάμε για διπλάσιο κόστος (αλήθεια γιατί τα Bilstein όταν τα ρυθμίζει ο Κυρλαγκίτσης μεταμορφώνονται σε μικρά θαύματα; Μήπως εδώ υποδηλώνεται η ανεπαρκής εργοστασιακή ρύθμισή τους; και η μαγκιά του Κυρ προφανώς...).
Δυνατό rebound και μέτριο bound έχουν τα RSP αλλά από ότι αποδεικνύεται τα Selex ξεφεύγουν με το προοδευτικό τους bound και το πανίσχυρο rebound που είναι σημαντικά υπεύθυνο για το ότι μούρη-κώλος δεν κουνιούνται από την θέση τους.
Θυμάμαι ότι όταν μιλούσα με την Selex για την έκδοση Competition (για καθαρά αγωνιστική χρήση) τα σύγκριναν με την απόδοση των Proflex!!! Ίσως ακούγεται ιερόσυλο και υπερβολικό αλλά είναι προφανής η άποψη που έχει η ίδια η Selex για τις κατασκευές της. Εξάλλου επιπλέον διαθέτει καί Custom Fit καί Coilover όπως και οι λοιποί ανταγωνιστές.
Χώρια που όταν ψοφήσουν τα Selex μπορεί να τα αναλάβει καί αυτά ο Κυρλαγκίτσης καθότι επισκευαζόμενα (θα ρωτήσουμε και την Amorteam πόσο ζητάει κι αυτή για την δουλειά). -
τι μου λετε εσεις για ανρτησεις...
εβαλα εξατμιση και εγινα ευθειακιας εγωερχονται και καινουργια πεζο σπορτ εμπρος...τα αλλα μαλλον ηταν λιγο χαλασμενα. μεγαλη επενδυση και δυστυχως δε ξερω αν ειναι αναλογο το αποτελεσμα...
μιλτο μια συμβουλη. επειδη μετα απο τοσα χρονια ψαξιμο εχω καταληξει σε αλλα συμπερασματα απο εσας ακουστε με και εμενα λιγο.
κατ εμε το 206 ΘΕΛΕΙ ΕΛΑΤΗΡΙΑ και δε πασχει τοσο στα αμορτισερ.
τρανο παραδειγμα η πεζο σπορτ του κονδωρα που ηταν ενα αμορτισερ της πουτσας και της συμφορας το οποιο ομως μεταμορφωνοταν με το σωστο γραμμικο ελατηριο. το βαρος του 206 εμπρος απαιτει ΓΡΑΜΜΙΚΟ ελατηριο.
το 306 το ξερετε οτι εχει γραμμικο απο τη μανα του?
αφου ειναι τοσο καλα τα σελεξ δοκιμαστε ενα γραμμικο πεζο σπορτ...45 ευρω τα 2 ελατηριακια εχουν και δεν ειναι και τοσο σκληρα(τα εχω τωρα πανω) 50 τα 2 πανω πιατελα και αντε να δωσετε και +70 για 2 κατω πιατελα.......
καλα και αγια ολα τα αμορτισερ αλλα με τα hr ΔΕΝ προκειται θεωρω ποτε να δειτε πραγματικο αμαξι. -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
τι μου λετε εσεις για ανρτησεις...
εβαλα εξατμιση και εγινα ευθειακιας εγωερχονται και καινουργια πεζο σπορτ εμπρος...τα αλλα μαλλον ηταν λιγο χαλασμενα. μεγαλη επενδυση και δυστυχως δε ξερω αν ειναι αναλογο το αποτελεσμα...
μιλτο μια συμβουλη. επειδη μετα απο τοσα χρονια ψαξιμο εχω καταληξει σε αλλα συμπερασματα απο εσας ακουστε με και εμενα λιγο.
κατ εμε το 206 ΘΕΛΕΙ ΕΛΑΤΗΡΙΑ και δε πασχει τοσο στα αμορτισερ.
τρανο παραδειγμα η πεζο σπορτ του κονδωρα που ηταν ενα αμορτισερ της πουτσας και της συμφορας το οποιο ομως μεταμορφωνοταν με το σωστο γραμμικο ελατηριο. το βαρος του 206 εμπρος απαιτει ΓΡΑΜΜΙΚΟ ελατηριο.
το 306 το ξερετε οτι εχει γραμμικο απο τη μανα του?
αφου ειναι τοσο καλα τα σελεξ δοκιμαστε ενα γραμμικο πεζο σπορτ...45 ευρω τα 2 ελατηριακια εχουν και δεν ειναι και τοσο σκληρα(τα εχω τωρα πανω) 50 τα 2 πανω πιατελα και αντε να δωσετε και +70 για 2 κατω πιατελα.......
καλα και αγια ολα τα αμορτισερ αλλα με τα hr ΔΕΝ προκειται θεωρω ποτε να δειτε πραγματικο αμαξι.Ωραία όλα αυτά που λες φίλτατε Παναγιώτη!Μακάρι να έκανες βόλτα το δικό μου για να έβλεπες ότι τα Η&R είναι μια χαρά και είναι πολύ πιο πάνω από πραγματικό αμάξι!!
-
Ξέρει τί λέει ο Παναγιώτης.
-
Παναγιώτη (και Τάσο), συμφωνώ ότι με τα γραμμικά θα είναι καλύτερα. Αυτό είναι σωστό και θεωρητικά εξάλλου. Την ψάχνεις καιρό και δεν αμφισβητώ την εμπειρία σου. Όμως ξέρεις ότι παρομοίως την ψάχνω κι εγώ. Έχουμε εμπειρίες ανάλογα με το πού και πώς κινηθήκαμε.
Δεν την έχω ψάξει με τα ελατήρια για να μην μπερδευτώ περισσότερο στους συνδυασμούς. Ήδη αρκετά μπερδέματα είχα με τις συνεχείς αλλαγές σε αντιστρεπτικές και ράβδους. Γνώμονας των επιλογών μου ήταν πάντα το κόστος, οπότε η παροηγούμενη πρόταση συμπλέει και με την παρούσα, χωρίς αυτό να σημαίνμει ότι δεν πληρώνω ήδη πολλά για τις επιλογές μου ενώ ταυτοχρνα απολαμβάνω όμορφο αποτέλεσμα χαμηλού κόστους.
Ψάχνοντας ανάμεσα στα αμορτισέρ χαμηλού κοστους ή μάλλον (value for money) κατέληξα ότι οι διαφορές που έχω εντοπίσει από αμορτισέρ σε αμορτισέρ είναι τεράστιες. Ακόμη και μεταξύ RSP για 1.6 και RSP για 2.0 είναι εμφανής η διαφορά δύναμης στο rebound υπέρ του 2.0 και στο bound υπέρ του 1.6 (για τα γούστα μου κερδίζει το 2λιτρο). Το ότι με τα του RC είχα μούτρα και τώρα με τα RSP η μούρη βίδωσε (συγκριτικά) είναι γεγονός τρανταχτό. Το ότι του RC τα πίσω έκλασαν από τα ζόρια πριν την ώρα τους επίσης είναι σημαντικό στοιχείο. Η δε ακαταλληλότητα των Monroe Reflex απέδειξε την τραγικοτητα της επιλογής τους όπου δεν μπορούσαν να ελέγξουν καμία ασκούσα δύναμη από ελατήρια και ράβδους. Η πιο αποτελεσματική συμπεριφορά των De Carbon Comfort (ελλείψει Performance) με τα πίσω να δουλεύουν ικανοποιητικά και τα εμπρός να υστερούν σε rebound χωρίς να είναι τραγικά ήταν άλλη μία διαφορετική εικόνα.
Το ότι με τα ελατήρια θα δω τελείως διαφορετική κατάσταση δεν το αμφισβητώ, εξάλλου καί αυτό το γεύτηκα όταν μετά τα Ventura έβαλα τα H&R και είδα το φως μου. Τα γραμμικά θα είναι καλύτερα από τα H&R; Σίγουρα θα είναι, πόσο μάλλον αφού είναι και PS. Μόνο που είναι στενά και μπαίνω σε φασαρίες επιλογών όπου μην ξεχνάς ότι έως πρόσφατα το παιχνίδι γινόταν τζάμπα με τα φαρδυπιάτελα RSP να δείχνουν για μένα την μόνη προσιτή στην τσέπη και αξιόπιστη επιλογή όπου δεν υπάρχει περίπτωση να κλαίω τα λεφτά μου. Παρομοίως φαρδυπιάτελα είναι και τα Selex.
Το πώς καταλήξαμε στα Selex έχει άμεση σχέση με το πώς ψάχνω να βρω το καλό. Ερευνώ στο διαδίκτυο και δεν διστάζω να προβώ σε απευθείας επικοινωνίες με τους κατασκευαστές. Αυτή η διαδικασία μου δίνει πρόσβαση στην πηγή και ταυτόχρονα σε πολύ καλύτερη τιμολογιακή πρόσβαση την οποία φυσικά και απολαμβάνουν όχι μόνο του PRC Club αλλά και όσοι με γνωρίζουν (δεν ανακοινώνω τις τιμές δημοσίως για να μην θίξω τους επαγγελματίες που ΔΕΝ θέλουν να κάνουν εκπτώσεις δεξιά και αριστερά). Η ιδιαιτερότητα του να βρίσκω λύσεις έξω από τα συνηθισμένα είναι κάτι που με ευχαριστεί αλλά και με χαρακτηρίζει. Άρα μιλάμε και για μέρος της ιδιοσυγκρασίας μου. Το δίκαιο των επιλογών μπορούν ν α το επιβεβαιώσουν οι περισσότεροι από όσους με άκουσαν, σε όσα δηλώνω βεβαιότητα (και όχι σε όσα ψάχνομαι και το λέω). Επίσης, ουδέποτε κρύβω τις σκέψεις μου και αυτό οι περισσότεροι το απολαμβάνουν σε μένα αν και ορισμένοι το παρεξηγούν. Καθώς με διαβάζει όποιος έχει όρεξη θα δει μία εξελιξιμότητα σε αυτά που λέω, αφού πάντα προσπαθώ να βρω το καλύτερο κι αν χρειαστεί να κάνω πισωγύρισμα λόγω αστοχίας θα το κάνω. Ταυτόχρονα θα καταλάβει εύκολα με ποιόν μιλάει. Γι αυτό με εκτιμάς κι εσύ εξάλλου (Παναγιώτη). -
Εγώ είμαι ο πρώτος που ακολουθώ τις επιλογές Μίλτου είτε τις έχει δοκιμάσει στον εαυτό του είτε όχι!Το καλό με αυτήν την κατάσταση είναι ότι αν σε κάποια επιλογή μας θα έχουμε πέσει έξω,πράγμα δύσκολο για τον Μίλτο με το συνεχές ψάξιμό του,θα την πληρώσει ένας και ο άλλος(άλλοι) θα μάθουν!
Έτσι έγινε και τώρα με τα selex!Έκανα ένα βήμα που δεν θα το έκανα έυκολα, με πονάει η αλήθεια είναι, αλλά το απολαμβάνω συνεχώς και πιστεύω να συνεχίσω σε βάθους χρόνου!
Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον Φίλο Μίλτο για την βοήθεια του και τώρα αλλά και γενικά! -
Α, παρεπιπτόντως... καλύτερο και αξιοπιστότερο τεστερ από τον Γιάννη δύσκολα θα βρείτε. Αφού έπαθε κι έμαθε, ξέρει πλέον να κινείται ακριβώς στα όρια της απόλυτης καταστροφής.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Α, παρεπιπτόντως... καλύτερο και αξιοπιστότερο τεστερ από τον Γιάννη δύσκολα θα βρείτε. Αφού έπαθε κι έμαθε, ξέρει πλέον να κινείται ακριβώς στα όρια της απόλυτης καταστροφής.Αλλά μ'αρέσει!......
-
Το θεμα ειναι Μιλτο οτι πανω κατω εχεις καταληξει τι μπορει να κανει ενα ελατηριο τυπου ΗR με διαφορα αμορτισερ.
Πιστευω το επομενο σου βημα θα πρεπει να ειναι σε λυσεις τυπου coilover αλλα με value for money!
Εκει πια ανεβαινεις κατηγορια και κλαση! -
Τελικά ρε παιδιά μερικές φορές σας αρέσει να τρώγεστε με τα ρούχα σας....
-
μιλτο στο εχω ξαναπει...
εχω οδηγησει και τα ρεκορντ του μακη και ρουσου με hr Και τα κονι του σπυρου με Hr...
kai τη δικια μου τη πεζο σπορτ του κονδωρα και τωρα τη καπισια...
και πιστεψε με ολες τις εχω δοκιμασει ΚΥΡΙΩς τελειωμενες...
εκει φαινεται η διαφορα που τα εχει κλασει το αμορτισερ και πλεον πατας μονο στο ελατηριο για να στριψεις...
και εκει η διαφορα του γραμμικου γινεται το λιγοτερο κομικοτραγικη...
ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΑΜΑΞΙ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ.
προσεξε. δε μιλαω για φαρδια-στενα-φαρδοστενα κλπ...
μιλαω για γρα-μι-κα.........---για να λεμε και την αληθεια τα ελεγε και ο σιντομπρ χρονια πριν αλλα αν δε δοκιμασεις---
και απο τη στιγμη που εχουν τοσο δυνατο ριμπαουντ τα ρεκορντ (που φανηκε και στα τελειωμενα του μακη) δε βρισκω λογο να μη δουλεψουν με ενα γραμμικο ελατηριο.......
πισω να δουμε τι θα κανουμε. που και εκει επιμενω οτι με τις ραβδους εχω ενα τελειως αλλο αμαξι...μα τελειως.... ρωτηστε και το παπι που εχει αμεση συγκριση με δικο του (20αρες με 22αρα αντιστρ.)
ακομα και ο δημητρης με το rc οταν οδηγησε το δικο μου επαθε πλακα με το κωλο.και αυτο που πρεπει να καταλαβουμε ΟΛΟΙ ειναι τα συγχρονα αυτοκινητα στριβουν με το κωλο....
εμπρος τα μακφερσον με ενα σωστο στησιμο εισαι σε ενα παρα πολυ καλο επιπεδο και πλεον ολα μοιαζουν τραγικα μεταξυ τους...πισω φαινεται ποσα απιδια εχει ο σακος.... -
Γιωτη-Πανα τι εγινε με την εξατμιση?? Καλη καλη?? Τι εβαλες τελικα?
Διαβαζοντας ενα περιοδικο νομιζω το EVO εχει μια συνεντευξη του υπευθυνου εξελιξης του νεου OPEL Corsa OPC και γραφει το εξης κουλο-καλο : για το στησιμο και τη γενικη εικονα-ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΑΝ ΚΥΡΙΟ ΟΔΗΓΟ ΤΟ PEUGEOT 205 GTi. H ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ TOY NEOY OPC ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ PUG !!! ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ!!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΧΑΜΟΣ!!!!
Α ΡΕ PEUGEARA ΔΙΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΚΟΜΗ Κ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 20 ΧΡΟΝΩΝ ΠΙΣΩ!!! -
THN εβαλα μια χαρα ειναι .
λιγο φτιαξιμο χαρτες ψηλα ως 7500 θελει και πιστευω οτι θα ραβει και τριλιτραπαντως για να πουμε τα σηκα σηκα το αμαξι αν ειναι 135αλογα μετα απο ολα αυτα ειναι το πολυ μια και με δυο κολωνες εμπρος απο μαμα 206 στα 170...διαφορα που δε τη θεωρω συγκλονιστικη. ειναι μεγαλη ειναι αξιοσεβαστη αλλα για στροφακηδες οπως εμεις οχι τοσο αξιολογη...
οταν μπειτε με το καλο σε ρουσου θα δειτε καλα τι εννοω...αυτο ΝΑΙ εχει και ροπες και δυναμη να σε σβαρνισει απο στροφη σε στροφη ακομα και σε κλειστο στροφιλικι....μιλαμε για ΔΥ ΝΑ ΜΗ... και απο χαμηλα.
αν δεν ειχε και αυτο το θεομακρο σαζμαν θα οργωνε το αμαξι...
και ουτε καιει τα αντερα του ουτε σπαει ουτε χαλαει.......
μεγαλο πραμα.νιντο ακους
-
Όλα τα 'ακούω', ντον ουόρι....
-
Για τους γνωστες : τι εχετε να πειτε για τα protech shocks (ειναι γερμανικο το site τους γαμωτο)!! Τους εχω στειλει mail και περιμενω απαντηση. Εχει ακουσει κανεις τιποτα? Επισης για τα alpha shocks?
-
Δεν τα έχω ξανακούσει.
Τα πάντα για το Peugeot 206