-
Ο χρήστης GIANNIS206 έγραψε:
Για αυτό το τρέμουλο που λες υπάρχει περίπτωση να έχουν χαλαρώσει οι ντίζες του λεβιέ.
Έχει κενά ο λεβιές?Είτε αριστερά-δεξιά είτε μπρος-πίσω.
Εμένα ήταν πολύ χαλαρός και μου άλλαξε όλα τα ντιζάκια ο μηχανικός μου!Έβαλε αλουμινίου χειροποίητα από ότι κατάλαβα!Και μου είπε ότι δεν πρόκειται να έχω ξανά πρόβλημα!Η αλήθεια είναι ότι από τότε(Απρίλιος 2006) δεν ασχολήθηκα ξανά με τον λεβιέ!
Αυτά..
Έχεις και PM.Mε ντιζα ειναι τελικα??? Νομιζα με κατι ραβδους...
-
Ευχαριστω τα παιδια (Giannis206, Miltellas, Drdino) για το αμεσο ενδιαφερον τους.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Για αυτό το τρέμουλο που λες υπάρχει περίπτωση να έχουν χαλαρώσει οι ντίζες του λεβιέ.
Έχει κενά ο λεβιές?Είτε αριστερά-δεξιά είτε μπρος-πίσω.
Εμένα ήταν πολύ χαλαρός και μου άλλαξε όλα τα ντιζάκια ο μηχανικός μου!Έβαλε αλουμινίου χειροποίητα από ότι κατάλαβα!Και μου είπε ότι δεν πρόκειται να έχω ξανά πρόβλημα!Η αλήθεια είναι ότι από τότε(Απρίλιος 2006) δεν ασχολήθηκα ξανά με τον λεβιέ!
Αυτά..
Έχεις και PM.Mε ντιζα ειναι τελικα??? Νομιζα με κατι ραβδους...
Ναι δίκιο έχεις κάτι μικρές ράβδοι είναι αλλά γενικά έχει μείνει να τις λένε ντίζες για να καταλαβαίνουν-με τι εννοούμε.Αυτά λοιπόν ίσως να είναι μέσα στο παιχνίδι για την λύση του προβλήματος.
-
[quote='GIANNIS206']Τα Record μου πήγαν κοντά στις 70000χλμ, κάτι λιγότερο από 2 χρόνια.Τα ευχαριστήθηκα πάρα πολύ αλλά τους 2 τελευταίους μήνες η απόδοση τους έπεσε αισθητά και δεν είχα ήσυχο το κεφάλι μου γιατί το αυτοκίνητο έκανε χαζά.Θα έπαιρνα τα Record sp για δίλιτρο 206 όπως και ο Μίλτος αλλά θα αργήσουν πολύ οπότε πήγα στα Selex.H αλήθεια είναι ότι τρωγόμουνα να βάλω τα σκέτα λαδιού αλλά δεν έίχαν και θα περίμενα πάλι.
Η τιμή λιανικής τους είναι 620 -
[quote='S3'][quote='GIANNIS206']Τα Record μου πήγαν κοντά στις 70000χλμ, κάτι λιγότερο από 2 χρόνια.Τα ευχαριστήθηκα πάρα πολύ αλλά τους 2 τελευταίους μήνες η απόδοση τους έπεσε αισθητά και δεν είχα ήσυχο το κεφάλι μου γιατί το αυτοκίνητο έκανε χαζά.Θα έπαιρνα τα Record sp για δίλιτρο 206 όπως και ο Μίλτος αλλά θα αργήσουν πολύ οπότε πήγα στα Selex.H αλήθεια είναι ότι τρωγόμουνα να βάλω τα σκέτα λαδιού αλλά δεν έίχαν και θα περίμενα πάλι.
Η τιμή λιανικής τους είναι 620 -
Με πήρε τηλέφωνο το κ@λ@παιδο για να μου την σπάσει. Περνάει λέει τα Selex Tuning... Πατάει με τα χέρια τα μπροστινά και κάνουν έναν αιώνα να ανέβουν... Τα πίσω λέει δεν μπορούν να τα πατήσουν. Ευτυχώς γιατί αν μπορούσε είμαι σίγουρος ότι θα μου έλεγε ότι δεν ανεβαίνουν καν... Η εικόνα τους είναι σαν την ιδανική μου όταν επιλέγω αμορτισέρ.
Θα με κάνει ο π@υστης να πάω να πάρω τα Selex καλά-καλά δεν έβαλα τα RSP του 2λιτρου. Βέβαια είναι και διπλά λεφτά... αυτό θα είναι και η παρηγοριά μου... πάλι καλά...Τώρα ξέρω... για να μου την σπάσει περισσότερο θα με πάρει να μου πει πόσο φοβερά και τρομερά είναι τα Selex... Αχχχ...
Έχω μύτη λαγωνικού στα καλά και οικονομικά ρε γαμότη... δεν μπορείτε να πείτε...Α... και για το ζήτημα της τιμής τους υπάρχει λύση. Απλά ένα pm για να μην το ξεφτυλίσουμε.
-
Αυτό θέλει για μένα και δυνατό ελατήριο…
Τελικά τα solex είναι ρυθμιζόμενα?
-
Ο χρήστης nik_marin έγραψε:
Πατάει με τα χέρια τα μπροστινά και κάνουν έναν αιώνα να ανέβουν...
Αυτό θέλει για μένα και δυνατό ελατήριο…
Τα H&R αν και προοδευτικά είναι δυνατά. Πιστεύω ότι θα δουλέψουν πολύ καλά με τα συγκεκριμένα Selex. Πίσω εχουμε τα του 2λιτρου. Δεν θα έχουμε πρόβλημα.
-
Μου τηλεφώνησε ο Γιάννης. Οι πρώτες εντυπώσεις δεν είναι τόσο ενθουσιώδεις όσο περίμενα. Μοιάζουν με τα RSP και πιο μαλακά... (και δεν είμαι σιγουρος εάν θυμάται τα RSP όταν ήταν καινούρια - θα του δώσω το δικό μου για να συγκρίνει)
Μήπως τα RSP είναι ακόμη καλύτερα από όσο νομίζαμε; Εϊναι τόσο μα τόσο φτηνά που σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να τα θεωρήσεις ανταγωνιστικά με αμορτισέρ διπλάσιας αξίας. Κι όμως... τα πράγματα δείχνουν για άλλη μία φορά προς την γνωστή κατεύθυνση... RSP...
Ο Γιάννης μου είπε ότι ακόμη κι αν κρίνει ότι είναι καλύτερα από τα RSP, θα δυσκολευτεί να βρεί τον λόγο που πλήρωσε τα διπλάσια χρήματα. Θα κάνει λίγη υπομονή πριν βγάλει ουσιαστικό πόρισμα.Τώρα μάλιστα...
Όντως χρειάζεται υπομονή γιατί όσο νά'ναι θα θέλουν στρώσιμο. Εξάλλου, μόλις τα έβαλε πήγε κατευθείαν στο βουνό για συγκριτικό τεστ.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Μου τηλεφώνησε ο Γιάννης. Οι πρώτες εντυπώσεις δεν είναι τόσο ενθουσιώδεις όσο περίμενα. Μοιάζουν με τα RSP και πιο μαλακά... (και δεν είμαι σιγουρος εάν θυμάται τα RSP όταν ήταν καινούρια - θα του δώσω το δικό μου για να συγκρίνει)
Μήπως τα RSP είναι ακόμη καλύτερα από όσο νομίζαμε; Εϊναι τόσο μα τόσο φτηνά που σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να τα θεωρήσεις ανταγωνιστικά με αμορτισέρ διπλάσιας αξίας. Κι όμως... τα πράγματα δείχνουν για άλλη μία φορά προς την γνωστή κατεύθυνση... RSP...
Ο Γιάννης μου είπε ότι ακόμη κι αν κρίνει ότι είναι καλύτερα από τα RSP, θα δυσκολευτεί να βρεί τον λόγο που πλήρωσε τα διπλάσια χρήματα. Θα κάνει λίγη υπομονή πριν βγάλει ουσιαστικό πόρισμα.Τώρα μάλιστα...
Όντως χρειάζεται υπομονή γιατί όσο νά'ναι θα θέλουν στρώσιμο. Εξάλλου, μόλις τα έβαλε πήγε κατευθείαν στο βουνό για συγκριτικό τεστ.
E ναι, θελει λιγο να στρωσουν!
-
Ο χρήστης nik_marin έγραψε:
Τελικά τα solex είναι ρυθμιζόμενα?
-
Α και κάτι άλλο πόσο σίγουρη είσαστε ότι αυτά τα solex είναι τα σωστά για 206?
-
Selex Tuning. Είναι ρυθμιζόμενα κατά το rebound και επισκευαζόμενα.
Δεν είμαστε σίγουροι ότι είναι τα σωστά. Υποθέσεις κάνουμε και θα δείξει καθότι ο Γιάννης είναι ιδανικός-αξιόπιστος τεστερ. Έως τώρα καλά τα πάμε... διάβασε παρακάτω.Ξαναμίλησα με τον Γιάννη. Τελικά τα πράγματα είναι μάλλον πολύ καλύτερα από όσο φάνηκε στην αρχή. Τα αμορτισέρ είναι πιο άνετα από τα RSP και αυτό ξενίζει στην αρχή, αλλά τελικά αποδεικνύονται δυνατότερα από τα RSP κατά την απόσβεση.
Προφανώς τα Selex είναι κάτι σαν μία εξελιξη της ξεχωριστής (αλα γαλλικά) φιλοσοφίας των RSP.
Πίσω ο κώλος είναι πολύ σκληρότερος αλλά και άνετος ταυτόχρονα. Παράλληλα δεν υπερστρέφει άτσαλα και παρά τις άμεσες αντιδράσεις του κρατιέται στην θέση του.
Μπροστά η μούρη είναι πολύ πιο άνετη και αποσβένει τα πάντα. Ταυτόχρονα δεν ταλαντεύεται πουθενά, είναι σαφέστατη και μοιάζει σαν κάτι να σπρώχνει τη μούρη συνέχεια κάτω.
Αυτά όλα εγώ τα μεταφράζω ως πολύ δυνατό bound για πίσω με ακόμη πιο δυνατό rebound, και μαλακό Bound για εμπρός με πολύ δυνατό rebound.Χμ, κάπως έτσι μωρέ δεν ήταν και η εικόνα στον πάγκο όταν τα πατούσε με τα χέρια;
Αν είναι έτσι τότε μιλάμε για πολύ μα πολύ ενδιαφέρουσα λύση σπορ ανάρτησης. Τα υπόλοιπα από τον Γιάννη όταν θα έχει συμπληρώσει ολόκληρο το παζλ. Δικό του είναι οπότε αυτός θα έχει και το καθοριστικό λόγο.
-
Parada και βροχής νεότερα.
Τελικά δεν είναι άσχημα. Ασφαλή και πληροφοριακά. Δεν έχουν και πολύ ψηλά τα όρια αλλά όντως σε ευθεία πορεία δεν δείχνουν να έχουν να ζηλέψουν από τον ανταγωνισμό. Για στροφές μην με ρωτάτε δεν θα το σκαλίσω και πολύ. Για σβέλτους ρυθμούς σε βρόχινο στροφιλίκι καλά είναι πάντως.
Άρα, ειδικά όσοι θέλουν σταθερότητα στην εθνική οδό με βροχή δεν θα έχουν πρόβλημα με τα Parada. Για στροφιλίκι και εάν υπάρχει σύνεση επίσης κανένα πρόβλημα. Ούτως ή άλλως οι ελληνικοί δρόμοι υπό βροχή είναι τραγικοί. -
Πήγα σήμερα το μεσημέρι σε ένα κοντινό βουνό για ακόμα ένα πλήρες τεστ!
Τα selex λοιπόν, αν δεν τα λυπόμουνα σε όλες τις στροφές θα έκανα μπούκες στο βουνό!!Πληροφόρηση για τιμόνι πάρα πολύ καλή σε συνδυασμό φυσικά με τα Yoko AVS sport που παρότι έχουν αρκετά δύσκολα χιλιόμετρα είναι πολύ καλά.Το αυτοκίνητο είναι πολύ σταθερό ακόμα και σε εγκάρσιες ανωμαλίες πάνω στην στροφή!Τα περιθώρια φάινεται να έχουν ανέβει αφού δεν πετάει πλέον εύκολα το πίσω μέρος !Η διαδρομή ήταν πολύ κλειστή(2η-3η ταχύτητα) αλλά σε καμία στροφή δεν είναι τάση υποστροφής!Θέλω να τα δω σε ανοιχτές καμπές πως θα είναι.
Το συμπέρασμα από την μέχρι τώρα χρήση είναι ότι είναι πολύ άνετα στην πόλη,σαφώς ποιο άνετα από τα Record αλλά σε γρήγορες διαδρομές έμεινα πολύ ευχαριστημένος.Θα τα δούμε στη συνέχεια.
Αλλά μαζί με αυτά τέσταρα όλο το αυτοκίνητο!
Δηλαδή, λάδια AMSOIL HDD 5w30.Δεν μασάνε μία θερμοκρασία κάπου στους 130 με 20 λέπτο σκίσιμο (2α-3η ταχύτητες).
Βαλβολίνη AMSOIL 75W90MTG στις κατεβασιές από 3η σε 2α ήταν πολύ μαλακή και κανένα ίχνος δυσκολίας ή γρατζουνίσματος.Το ίδιο βέβαια και στα ανεβάσματα!
Φρένα μια χαρά μετά από κατάβαση 15χλμ, βρόμισε ο τόπος αλλά η αίσθηση ήταν μια χαρά.
Τι άλλο,
Ααα ναι μου τελείωσε η βενζίνη για αυτό σταμάτησα! -
Ο χρήστης GIANNIS206 έγραψε:
Ααα ναι μου τελείωσε η βενζίνη για αυτό σταμάτησα!
Πάλι καλά γιατί παραλίγο να αποφασίσω να βγάλω στο σφυρί τα RSP...
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Ααα ναι μου τελείωσε η βενζίνη για αυτό σταμάτησα!
Πάλι καλά γιατί παραλίγο να αποφασίσω να βγάλω στο σφυρί τα RSP...
-
Βουνού συνέχεια!!!Το αμάξι έχει γίνει πάρα πολύ σταθερό και κατευθύνεται εκεί ακριβώς που θέλω!Δεν υπο/υπερστρέφει με τίποτα!Μέχρι να μάθω να νέα όριά του θα ρεζιλεύομαι !!Σε στροφές που ακόμα και με χαμηλές ταχύτητες έχανα μούτρα τίποτα!Σε στροφές που με άφημα γκαζιού πετούσε κ@λ@ πάλι τίποτα!!
Μίλτο φταις και θα το πληρώσεις..... -
Αυτό που φοβόμουν...
-
To oτι ειναι ανετα και μαλακά τα selex μπροστα, ενδεχομενως να ειναι αυτορυθμιζομενα οπως τα bilstein.
Απο τις περιγραφες δηλαδη, μου θυμισε πολυ τα bistein μου στο polo!
Τα πάντα για το Peugeot 206