-
σκεφτομαι να βαλω τους εκκεντροφορους απο 106 με κοφτη πανω απο 7000 (μαλλον 7500περιπου με προγραμμα)
εχω ακουσει απο διαφορους οτι ειναι καλο να βαλω και ελατηρια βαλβιδων απο 106.για να εχω το κεφαλι μου ησυχο και για για να δουλευει πιο σωστα κοντα στο κοφτη. σιγουρα δεν ειναι απαραιτητο απλα αφου θα το ανοιξω που θα το ανοιξω το καπακι σκεφτομουν να το κανω και αυτο.
α.ποσο εχουν καινουργια?
β. εχει νοημα να κοιταξω σε μεταχειρισμενα απο 106?
γ.εχετε ακουσει για προβληματα φθορας σε ελατηρια -οποτε τοτε αποκλειεται η λυση του μεταχειρισμενου... -
Παναγιώτη με τους εκκεντροφόρους Rallye δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα-παρενέργεια. Μην ακούς για επικίνδυνα στεγνώματα και τέτοια. Έχω γράψει 42000χλμ ήδη, άριστη κατανάλωση και τέλεια καύση. Αλλά από απόδοση λίγα πράγματα. Σαφώς και παίρνει αλλά μην περιμένεις πολλά χωρίς το ραλλοχτάποδο. Εκεί χωλαίνουμε περισσότερο από όλα, στη εξαγωγή.
Και μην ξεχάσεις να αλλάξεις και τα γρανάζια έτσι; Δεν δουλεύει αλλιώς.Κάτω στην Αθήνα είναι ένα φίλος με χταποδάτο 206. Το δικό μου με τους εκκεντροφόρους χάνει από αυτό χαλαρά(!), κάτι που επιβεβαιώνει για την αναγκαιότητα σωστής εξαγωγής.
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Άλλαξα τα λάδια, με τα Amsoil, τα οποία είναι εξαιρετικά λάδια. Ίσως να τα κρατήσω και 10.000 χλμ, αν και το 7.500 μου αρέσει ως νούμερο!
Για να μην μιλάμε εδώ για λάδια καθότι ενδιαφέρει όλο τον κόσμο μεταφέρω την συζήτηση στο σωστό τόπικ.
-
μιλτο αλλο πραγμα λεω...τα ελατηρια βαλβιδων δεν εχουν σχεση με στεγνωμα. το λεω γιατι αν βαλω προγραμμα και δουλευει 7500+κοφτη με βλεπω να τα καρφωνω ολα!
-
Pskarm, αν ανεβάσεις τον κόφτη (δεν το συνιστώ), θα πρέπει να βάλεις και σκληρότερα ελατήρια, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να τα ήδη υπάρχοντα ελατήρια να μην μπορούν να διαχειριστούν τα αυξημένα αδρανειακά φορτία των παλινδρομούντων βαλβίδων.
Αυτό μπορεί να οδηγήσει τις βαλβίδες σε ανεξέλεγκτα εύρη παλινδρομήσεων (ταλαντώσεων) και έτσι να χτυπήσουν πάνω στο έμβολο. Κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με καταστροφή...
Οι βαλβίδες παλινδρομούν, αφού (ως γνωστόν) υποβάλλονται σε διέγερση μετατόπισης από τους εκκεντροφόρους.
Αλλά και στο έμβολο να μην χτυπήσουν, μπορέι να αρπάξουν από την βίαιη πρόσκρουσή τους στις έδρες των βαλβίδων. Έτσι θα χάσουν την ικανότητα για στεγανοποίηση, αφού η επιφάνειά τους θα 'ψωριάσει', αν δηλαδή δεν γίνουν ένα σώμα με τις έδρες. Η απώλεια στεγανότητας έχει πολύ άσχημες επιπτώσεις στην λειτουργία του κινητήρα.
Τα σκληροτερα ελατήρια θα απορροφούν μεγαλύτερη ροπή από τον κινητήρα για την συμπίεσή τους. Δυστυχώς, η δυναμική ενέργεια που απηθηκεύουν κατά την συμπίεσή τους, δεν επιστρέφεται ποτέ (τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος της) πίσω στον κινητήρα κατά την αποσυμπίεσή τους. Σκεδάζεται η ενέργεια αυτή μέσω τριβών του εκκέντρου με το πιατέλο (έτσι το λένε; ).Επίσης υποθέτω ότι το overlap των εκκεντροφόρων του Rallye με το αντίστοιχο των δικών μας, δεν έχει μεγάλη διαφορά.
Εφόσον κινείσαι στις ίδιες στροφές (δεν πειράζεις τον κόφτη), δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με την στοιχειομετρία του μείγματος.
Αλλά αν αυξήσεις τον κόφτη (σου λέω ξανά ότι δεν το συνιστώ), τότε υπάρχει κίνδυνος να 'στεγνώσει' το καύσιμο μείγμα από καύσιμο. Έτσι, ο λ πιθανότατα να πάρει επικίνδυνα μεγαλύτερες τιμές του 1, ενώ θα έπρεπε σε φουλ φορτίο και φουλ στροφές το μείγμα να είναι πλούσιο, για την προστασία του κινητήρα (που σημαίνει λ -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
7500+κοφτη με βλεπω να τα καρφωνω ολα!Γνωρίζουμε κάποιον που ανέβασε τον κόφτη στις 7500 με μαμά εκκεντροφόρους και χταπόδι Rallye... Γιατί δεν τον ρωτάς;
Το επόμενο ερώτημα είναι: Έχουν διαφορά τα ελατήριά μας από του Rallye;
-
εγω μιλαω για εκκεντρ 106 με προγραμμα.........
-
Το πρόγραμμα υποτίθεται θα βοηθήσει να σιγουρευτούμε ότι δεν θα στεγνώνεις μετά τις 6500σαλ. Οπότε μένει να λύσουμε το ζήτημα των ελατηρίων των βαλβίδων.
-
Μπορεις να βαλεις κοφτη 7200, οπως τα ραλλύ.
Ξερω Πανο, το εχουμε ξανασυζητησει αλλα αν δεν προκειται να ξεζουμιζεις τον κινητηρα θα ηταν καλη επιλογη ο κοφτης 7200.
Εγω τωρα παντα αλλαζω στις 6000, αν βαλω προγραμμα και εκκεντροφορους, θα αλλαζω στις 7000, οταν υπαρχει αναγκη βεβαια. -
Λοιπον, χτες βρηκα αυτο:
Κιτ σινεμπλοκ αναρτησης για 206.
Λετε να σωθηκαμε?http://commerce.sage.com/bpsrallye/
Πηγαινετε αριστερα.... catalogue
μετα ........................ silent- bloc de susp.
και μετα καπου προς το τελος θα δειτε για το 206!
Αν ειναι να στειλουμε κανα email, για περισσοτερες πληροφοριες. -
Sπυρο για στειλε μαιλ...μηπως ειναι τα superflex Που ειχα βρει αλλου?
αν και νομιζω οτι αναφερεται σε τοπο μαουντ. -
Πού τα βρήκες βρε τσάκαλε; Καμιά φωτό, πληροφορίες για το υλικό τους κλπ θα ήταν χρήσιμα.
Αν και τραβάω λίγο ζόρι όταν αγοράζω κάτι που αντίστοιχο πουλάει και η PS... -
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Πού τα βρήκες βρε τσάκαλε; Καμιά φωτό, πληροφορίες για το υλικό τους κλπ θα ήταν χρήσιμα.
Αν και τραβάω λίγο ζόρι όταν αγοράζω κάτι που αντίστοιχο πουλάει και η PS...Χε χε, το Bpsrallye.com ειναι απο τα αγαπημενα μου online shops, oποτε κοιταω συχνα πυκνα.
Το mail εφυγε ηδη, και αν το κιτ ειναι καλο του ειπα να μας πει και μεταφορικα απο 2 εως 4 κιτ, γιατι αν ειναι οκ το κιτ, μας βλεπω να παραγγελνουμε ομαδικα!
-
μαζεψου σπυρο
αν το κιτ εχει εμπρος συνεμπλοκ δε θα παρω. μετα το πατατρακ με τα πεζο σπορτ δε ξερω αν εχουν να μου προσφερουν τιποτα ουσιωδες...
για πισω αν ειναι μισο μεταλλο μισο λαστιχο κατι συζηταμε.
τα μεταλλικα απο οτι βελπω και ακουω κανουν πολυ θορυβο δε κανουν για εμας. και γενικα βλεποντας τα powerflex ποσο μουφα βγαινουν σε ολους μετα τα 20-30000χλμ δυσκολα θα κανω κινηση για κατι τετοια.μολις εμαθα κατι καλα νεα υγιειας σε οικογενειακο επιπεδο οποτε απο βδομαδα προχωραω στις 20αρες πισω+τα 283 εμπρος και μετα βουρ μεγαρα για 1.16.χχ
-
Για το θέμα των ελατηρίων στις βαλβίδες νομίζω ότι την απάντηση την έχει δώσει ήδη η Peugeot Sport. Αλλάζει τα ελατήρια μόνο στην πανίσχυρη έκδοση με τα 220PS... μαζί με τις βαλβίδες και το περίφημο καπάκι μας!
Άρα τα ελατήριά μας είναι ήδη πολύ καλά και με δυνατότητες!
-
milto εχω καποιες αμφιβολιες για αυτο....
θα ανεφερω επισης το εξης για οσους εχετε τασεις διαστροφης οπως εγω
πριν 2 βδομαδες μιλαγα με τον αλουμινα μου ο οποιος ξερει λιγο απο αυτοκινητα (sierra rs 2.8overboost) kai οταν του ειπα οτι θελω 20.5 ραβδους και υπαρχουν 20-21 μου λεει ...παρε τις 21 και ελα να τις φαμε στο τορνο και μετα με γυαλοχαρτο
εγω γελαγα και το ελεγα σαν ανεκδοτο αλλα χτες εμαθα οτι το κανουν καποιοι αγωνιζομενοι!!!!!!!!!!!!!
ρωτωντας λοιπον μηχανικο και εμπειρο σε τετοια θεματα μου ειπε οτι οι ραβδοι στρεψεως εχουν υποστει επιφανειακη σκληρυνση απο εργοστασιο κοικως βαφη οποτε τσαμπα η ιδεα η υπερδιαστροφικη!
υπαρχει βεβαια η αισθηση οτι οι αντιστρεπτικες δεν υποκεινται σε βαφη και εκει γινεται αυτο αλλα θα το δω στη πορεια τι παιζει...
παντως αυτο που βλεπω συνεχεια ειναι οτι η καγκουρια του ελληνα δε συγκρινεται με τιποτα! -
camber kit έχει δοκιμάσει κανείς ?
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
milto εχω καποιες αμφιβολιες για αυτο....Δεν με εκπλήσσεις... Έτσι σε θέλω! Να αμφιβάλλεις!
...παρε τις 21 και ελα να τις φαμε στο τορνο και μετα με γυαλοχαρτο
εγω γελαγα και το ελεγα σαν ανεκδοτο αλλα χτες εμαθα οτι το κανουν καποιοι αγωνιζομενοι!!!!!!!!!!!!!
Και να συνεχίσεις να γελάς.
Μην παρασύρεις την λογική σου κοιτώντας τις ταμπέλες.
Το ότι το κάνουν κάποιοι αγωνιζόμενοι δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό. Γνωρίζεις καλά πόση ημιμάθεια και ασχετοσύνη υπάρχει σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας! Δεν εξαιρούνται και όσοι ασχολούνται με αγώνες. Ένας αγωνιζόμενος (πολύ παλιά) μου είχε δώσει ένα αγωνιστικό 30άρι σκέτο της Castrol λέγοντάς μου ότι αυτό βάζουν στα αγωνιστικά και είναι φοβερό λάδι. Τότε εκτός από καβλόγκαζος δεν γνώριζα ούτε από ιξώδη ούτε και από κρύα μοτέρ ούτε άλλα πολλά με αποτέλεσμα να γκαζώνω ανυποψίαστος και να σπάσω το μοτέρ πριν προλάβω την επόμενη αλλαγή λιπαντικού... Δεν με πείραξε πολύ γιατί μετά έβαλα δυνατότερο μοτέρ. Να μην πω για την τακτική πολλών αγωνιζομένων να στραβώνουν τα ψαλίδια σε πρέσσα για να δώσουν κάστερ (ίσως και κάμπερ) στους τροχούς... Το έχω δει με τα μάτια μου και μάλιστα μου το πρότειναν για να κάνω φοβερό τιμόνι!
Ο τίτλος 'οδηγός αγώνων' χρειάζεται χρήματα. Οι γνώσεις όπως και η ικανότητα ενός 'οδηγού αγώνων' χρειάζεται κότσια και σκληρή δουλειά είτε πάνω στο τιμόνι είτε πέρα από αυτό. Δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι και αν το ψάξεις θα το καταλάβεις. Έχω φίλο που δεν είναι οδηγός αγώνων και αν μπει στην πίστα τα καταφέρνει καλύτερα από το μέσο οδηγό αγώνων και με ελάχιστη εμπειρία. Αν ασχοληθεί σοβαρά είναι λογικό ότι θα τρέχει για πρωτάθλημα και όχι μόνο για την αδρεναλίνη (όπως έκανα παλιότερα -όπως κάνουν οι περισσότεροι- και θα ξαναέκανα αν μπορούσα). Έχεις ξανακούσει γι αυτόν, αλλά επειδή δεν θέλει να περιαυτολογεί δεν λέω όνομα... Να μην σου πω ότι γνωρίζω κι άλλους δύο τέτοιους, ίσως κι άλλους που δεν πρόκειται ποτέ να τους δούμε να τρέχουν σε αγώνες...
Έτσι δεν γίνεται παντού; Υπάρχουν άνθρωποι πραγματικά καλοί στην δουλειά τους και άλλοι το αντίθετο, και συνήθως αυτοί οι καλοί είναι οι ελάχιστοι. -
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
camber kit έχει δοκιμάσει κανείς ?Ναι εγώ! Ακραξόνια PS.
Aftermarket που να μου αλλάζουν όλη την γεωμετρία δεν θα έβαζα ποτέ.Η ανάρτηση είναι ζωτικής σημασίας για μένα. Με κρατάει στον δρόμο κι αν κάτι δεν πάει καλά μπορεί ακόμη και να με σκοτώσει ή και να σκοτώσω..
Με τον κινητήρα πιο εύκολα κάνω πειράματα. Το πολύ-πολύ να χάσω λεφτά!
-
ποσα ml ειναι τα υγρα φρενων στο 206??
Τα πάντα για το Peugeot 206