-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Χρονολογία το αμάξι; Είναι multiplex; Οι εργασίες που έγιναν είναι αλλαγή φλάτζας και θερμοστάτη;2000, το μόνο multiplex που γνωρίζω είναι κάτι σινεμά
Αλλάξε και το ψυγείο όπως επίσης και διορθώθηκε μια διαρροή στην καμπίνα..
Ο μηχανικός μου λέει ότι φταίει το όργανο... -
Μάλλον προ-multiplex είναι, άρα πιο απλά τα πράγματα.
Κοίταξε, αυτό που θα έκανα εγώ είναι καταρχήν να πάρω μια δεύτερη γνώμη.
Πρώτος ύποπτος φυσικά ο αισθητήρας θερμοκρασίας νερού. Αν έχετε κάποιο pocketpc και ένα obd interface, ελέγξτε τι τιμές δίνει αυτός. Αν δλδ με κρύα νερά σας δείξει 50 ή 70 βαθμούς, κάτι δεν πάει καλά. Αν τα σήματα είναι σωστά, σιγουρευτείτε ότι έχει γίνει καλά η εξαέρωση, ΕΙΔΙΚΑ εφόσον έγιναν εργασίες στον εναλλάκτη του καλοριφέρ. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να γίνεται η εξαέρωση στο κύκλωμα της μηχανής αλλά να μην γίνεται σωστά στο υπόλοιπο κύκλωμα.
Αν πάλι όλα αυτά είναι οκ, θα έριχνα μια ματιά στην αντλία νερού, αν και εφόσον ανοίχτηκε κεφαλή και βγήκαν ιμάντες κτλ θα έπρεπε να έχει γίνει.
Το ψυγείο είναι σίγουρα καλό, έτσι;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το ψυγείο είναι σίγουρα καλό, έτσι;
έτσι μουπε ο μάστωρας...
Θα δείξει....δυστυχώς δεν είμουν από πάνω στις εργασίες....
-
Μην το αφήσετε πάντως, τα 120αρια αν ισχύουν δεν κάνουν καλό στην φλάντζα (ειδικά εφόσον ο TU3 μόνο φλάντζες τρώει ).
-
Τι έγινε, τα παρατήσατε τα 206 κι ασχολείστε όλοι με τουρμπίνες?!...
-
Εγώ όχι αλλά δεν έχει τίποτα νέο!
-
Κι εγώ λίγα πράγματα, δεν έχω ξεμπλέξει με το σπίτι ακόμα.
Τον άλλο μήνα πάω για λάδια και μέχρι το Πάσχα για λάστιχα (μεταξύ F1, T1R και ΑVS sport μάλλον η επιλογή, δεν έχω καταλήξει).
Κατα τ' άλλα συνήθισα τελευταίο καιρό το τιμόνι μιας Γερμανίδας και μου έχει κολλήσει να αυξήσω λίγο την υποβοήθηση της κρεμαγιέρας μου στις μικρές ταχύτητες, που δεν πολυπροσφέρεται για διορθώσεις με το ένα χέρι με την εμπρός ανάρτηση φορτισμένη...
-
Kι εγω λιγα πραγματα.
Τωρα ψαχνομαι να κανω rebuilt τα ΚΟΝΙ, γιατι τα ρεκορντ που εβαλα με χαμηλωμα αποδειχτηκαν ανεπαρκη.
Οχι οτι δε στριβει το αμαξι, αλλα η αισθηση που σου δινει ειναι οτι εχουν φαει τα ψωμια τους. -
Νικο το μυστικο στο τιμονι θεωρω οτι ειναι το καμπερ
ελαφραινει το τιμονι και αποκτα και αισθηση -
Παναγιώτη μιλάω για σαφώς πιο δραστική μείωση της ροπής που πρέπει ν'ασκήσεις στο τιμόνι σε κάποιες περιπτώσεις απ' ότι ίσως να δώσει λίγο ακόμα αρνητικό κάμπερ. Υπόψην ότι κερδίζω περισσότερο κάμπερ στρίβοντας, λόγω μεγαλύτερου κάστερ από τα άλλα 206. Φυσικά η πίστα και οι μεγαλύτερες κλίσεις που συνεπάγεται ένα σετ ημισλίκ είναι άλλο παραμύθι - το θέμα είναι ότι για να γίνει αυτό που έχω υπόψη μου πρέπει να αλλάξει το προφίλ υποβοήθησης της κρεμαγιέρας (μακάρι να ήταν programmable, όπως σε κάτι άλλα χρέπια, να παίζαμε λίγο!)...
Σε ό,τι αφορά την αίσθηση δεν έχω κανένα παράπονο με τις πιέσεις που το δουλεύω - μέχρι που θα ήμουν πρόθυμος να θυσιάσω λίγη αίσθηση για να μη βαραίνει υπερβολικά το τιμόνι σε κάποιες περιπτώσεις και να γίνει πιο εύκολο το παιχνίδι στις αργές στροφές. Τέλος πάντων, η πολλή παρέα με κάποιες Γερμανίδες φταίει! Θα μου περάσει!
Τι άλλα νέα? Άλλαξες ακραξόνια στο δικό σου?
-
Πώς θα αλλάξεις την υποβοήθηση;
-
Δεν ξέρω Κωνσταντίνε. Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι σχέση έχει το πόσο ψηλά δουλεύεις τον κινητήρα με το πόση υποβοήθηση σου χρειάζεται στο τιμόνι (*) στο RC... Ό,τι και να έχουν κάνει, στην πράξη καλά δουλεύει, αλλά στην περίπτωση που το φέρεις έτσι ώστε να πρέπει ν΄αρχίσεις ανάποδο φρεναριστός, όταν ο μπροστινός άξονας φορτίζεται, εγώ θα ήθελα μεγαλύτερη υποβοήθηση στο τιμόνι [παρεμπιπτόντως, δεν έχει σχέση με το πόσο πιο κοντή θα ήθελα την κρεμαγιέρα εναλλακτικά - και 2 στροφές να ήταν από άκρη, με την ίδια διάμετρο κύκλου, πάλι θα την προτιμούσα πιο 'ελαφριά' στη συγκεκριμένη περίπτωση].
(*)
The steering rack is equipped with hydraulic assistance, modulated according to the engine speed. When driving, the driver profits a higher degree of accuracy and a good feedback, while at lower engine speeds, like parking the car, the assistance is at its maximum. This assistance decreases gradually and starting from the engine speed of 3800 rpm it is stabilized with assistance at its minimal value.
-
Άμα είναι συναρτήσει των στροφών του μοτέρ, δύσκολο να παίξεις με αυτό, γιατί από όσο ξέρω η βαλβίδα που μειώνει την πίεση δεν ρυθμίζεται. Αν είχες μεταβολή συναρτήσει της ταχύτητας, τότε η βαλβίδα είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη και ίσως κάτι να γινόταν. Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια.
-
Στα υδραυλικά τιμόνια η βαλβίδα που ρυθμίζει την υποβοήθηση έχει ένα ελατήριο (εσωτερικό ή εξωτερικό) - έτσι 'καταλαβαίνει' πόσο πιέζεις το τιμόνι. Αν αλλάξεις αυτό το ελατήριο θα αλλάξει και η υποβοήθηση, υποτίθεται η αντλία μπορεί να διατηρήσει τη πίεση λειτουργίας.
Αν δεν υπάρχει έτοιμη λύση (ελατήριο από τον κατασκευαστή) μην το επιχειρήσεις.
-
Το θέμα είναι ότι με αυτό που λες Λεωνίδα αλλάζει όλο το φάσμα της υποβοήθησης, δεν είναι;
-
Ναι.
Συνήθως το ζητούμενο είναι λιγότερη υποβοήθηση, πχ για STI υπάρχουν τέτοια ελατήρια (νομίζω είναι ράβδος στρέψης).
Δεν ξέρω πως αλλάζει η υποβοήθηση με τις στροφές στο αμάξι σου. Σε άλλα υδραυλικά τιμόνια υπήρχε μια ηλεκτροβαλβίδα (solenoid?) που άνοιγε-έκλεινε με μεγάλη ταχύτητα και έτσι ρύθμιζε τη πίεση. Αλλάζοντας τη συχνότητα άλλαζε η υποβοήθηση.
-
niko επιμενω.
καταρχην δεν εχουμε μεγαλη διαφορα στο καστερ (κατω απο μια μοιρα μετρημενο)με μια μοιρα καμπερ το τιμονι ελαφρωσε και εγινε λιγο πιο σαφες...
σε σημειο που εκανα ενα ππσκ 1700χλμ με 106Gti μαμα και εβριζα συνεχεια για το τιμονι του... ελεγα συνεχεια φερτε μου το 206 να δω που ειναι ο δρομος...ειναι και συνηθεια τι να πω
υ..γ. το βραδυ αν βρουμε χρονο θα βαλω στο χερι το προγραμμα του rc. θελω να δω αν εχει καμια παραμετρο απο εκει μεσα που λογικα κατι θα εχει αν το τιμονι βαραινει αναλογα με τα χλμ...
-
Έλεγξε το, ναι, αλλά αμφιβάλλω. Παράμετρος θα υπάρχει αν ήταν σύστημα ανάλογα με την ταχύτητα. Τα 406 είχαν τρία συστήματα: ένα με σταθερή υποβοήθηση, ένα με μεταβαλλόμενη ανάλογα με τις στροφές του μοτέρ και ένα ανάλογα με την ταχύτητα.
-
Οδήγησα ένα RC με σωληνάκια υψηλής πίεσης αλλά τα τακάκια του ήταν ψιλομούφα και δεν κατάλαβα διαφορά προς το καλύτερο. O φίλος δεν ήξερε να μου πει μάρκα, του τα βρήκε ο μηχανικός του. Εγώ έλεγα εδώ και καιρό να βάλω αλλά δεν έχω αξιωθεί να ψάξω, ίσως το κάνω τον άλλο μήνα με την αλλαγή υγρών φρένων [έχω μερικά σφραγισμένα κουτιά RBF600 στην αποθήκη και κάθονται]. Έχετε κάτι δοκιμασμένο να προτείνετε?
Προσπαθώ να αποφύγω να μπω στο PSclub γιατί ξέρω ότι θα κολλήσω με διάφορα άλλα για τα οποία δεν έχω χρόνο και χρήμα αυτή τη στιγμή! -
ferodo premier αν δεν εχεις λεφτα καπου 70?
ds2500 αν εχεις 170γιουρα και κατω θα τα βρεις
Τα πάντα για το Peugeot 206